Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Har du förtroende för regeringen?

    Padirac skrev 2022-06-04 22:27:51 följande:
    Det verkar mest som att du är missnöjd med MJs kronologiska sinne

    Så du skriver att du inte vet vad det handlar om, att du inte vet vad resultatet blir (längre fram - det verkar rimligt) men att det är ett hot mot rikets säkerhet.. ja du...

    Jo, jag är missnöjde med att MJ har lyckats sätta det civila flygets säkerehtskontroller ur spel i halva Europa och riskera rikenas säkerhet Tomte

    Vilka säkerhetsrisker tänker du på - risken att få stå i kö så att rikets säkerhet riskeras? Eller säkerhetsriskerna med att de företags som vunnit upphandligen av den civila säkerhetskontrollen på flygplatser inte har hittat personal att anställa.  Myndigehternas tider för genomförande av säkerhetskontroller för anställda är sedan en tid tillbaks tillbaks på normala handlägningstider.  

    Möjligen skulle de bolag som sköter säkerhetskontrollerna tillsammans med svedavia ha utarbetat en plan för att möjliggöra en tidiagarelagd anställningsprocess där bolaget fick betalt för sin nyanställda personal öven innan resandestoemen satte igång - men jag vet inte hur atalen ser ut. Helt säkert är den delen av verksamheten ingenting som en justirieminister har någonting mycket att göra med, denne är säkerlige ninte inblanad i det operativa arbetet utan ska se till at det finns pengar och regleringsbrev till myndigheterna denne ansvarar för. 

    Det är häpnadsväckande hur missriktad kritiken blir då kritikerna inte begriper hur förvaltnigen av riket och myndigheterna går till. Det är beklämmande att läsa hur kritikerna anser att det är rätt att kritisera regeringen eller i detta fall en minister för saker som egentligen inte är deras bort, för att det är effektivare att kritiserra regeringen som en av SDs försvarare och spridare av TASS kremlpropaganada sa i en tråd nyligen.

    Det är lika beklämmande att just det i avsaknad av källkritik och kunskap ökar radikaliseringen bland andra skribenter.
    Nej, men missnöjd med Morgan Johanssons arbetssätt och hans ansvarskänsla som justice- och inrikesminister.

    Jag citerar mig själv:

    Jag menar att säkerheten på myndigheter och flygplatser är en fråga om rikets säkerhet. Du behöver inte hålla med, det var dock vad larmet berörde i början av året.

    I övrigt ser jag inget behov av att spekulera.

    Någon som inte förstår ordet objektivt bör ta det lugnt med att bedöma grader av radikalisering.
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-06-04 22:37:52 följande:
    Objektiv betyder att hålla sig till fakta  - att hålla sig till fakta kan mycket väl vara att vara opartisk.

    Men att påstå att hålla sig till  fakta inte är opartisk bara för att inte två olika saker jämförs visar på att du inte begriper vad objektiv eller opartisk betyder.

    Är en väderleksraport opartisk om astrologer, foliethattar, plattjordare inte får komma till tals?

    Om ett vetenens värld i PS visar ett program om månens geologi, är de opartiska om de som hävdar att månen är en ost inte får vara med? Är det opartiska om de som påstår att människan inte rest till månen får vara med?

    Vad är objektivt, vad är opartisk?  Att visa en bild från SAOL berättar inte att du vet vad dessa ord betyder.
    Ja, alltså saklig som det också står i SAOL.

    Du kan såklart förklara hur någonting kan bedömas vara bu eller utan referenser. Lycka till med det.

    Hur som haver så saknade artikelförfattaren referens när han tyckte bu i sammanhanget så det är givetvis helt ovidkommande. Att tycka till om fakta är inte det samma som att ha gjort en faktisk bedömning.

    Ditt kritiskt tänkande verkar vara lika dåligt slipat som ditt kronologiska sinne.
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-06-05 01:31:45 följande:
    Ja, du menar att köerna för flygpassagerarnas säkerhetskontroll är en frpga om rikets säkerhet  . men att du inte vet om det är så eller om det kommer att bli så och i övrigt ser du inget behov av att spekulera. Inser du att hela din spaning ör en en enda stor spekulation?

    Nu har SÄPO sedan en tid tillbaks efter pandemin och sjukdomar bland de anställda normal handläggningstid, så problemet är inte inte fråga om vad justitieministern ska gör åt e operativa problem som finns på Arlanda och en rad andra flygplatser över hela Europa och säkerligen ocksp i andra delar av världen.

    så objektiv då... att faktiska förhållande och inte spekualtioner läggs fram. - det är inte jag som spekulerar  - det är någon annan som spekulerar och därmed inte heller förhåller sig objektivt till de fakta som finns - du vet vem som spekulerar!! Skål
    Det larmades inte om en specifik risk för köer i början av året. Vilket du borde ha förstått vid det här laget.

    Det larmades om potentiella säkerhetsbrister på flygplatser och myndigheter - det var larmet som Morgan Johansson tog emot.
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-06-05 01:33:12 följande:
    Referensen är ingenting annat än det som faktiskt föreligger i sak, det behövs inge referenser till de som tror att månen är en ost för att sakligt lägga fram fakta om månens geologi. 
    Du pratar i nattmössan.

    För att bedöma någonting så krävs det referenser. För att kunna bedöma Donald Trumps hantering av pandemin så behövs det en referens - det räcker inte med att tycka till om hur han skötte sina politiska möten eller vad det nu kan handla om.

    Nu har man en referens - det vill säga Joe Bidens hantering av pandemin - vilket svart på vitt bekräftar att ingen nämnvärd förändring uppstod med Joe Biden som president.

    Alternativet till Donald Trump kan med andra ord bedömas som likvärdigt.

    Du är hyggligt lättmanipulerad när du hanterar fakta plus tyckanden om denna fakta som faktiska bedömningar - i sammanhang som helt uppenbart behöver referenser.

    Hur som haver så har inget av det här med politiska linjer att göra.
  • Digestive
    Rataxes skrev 2022-06-05 15:43:26 följande:
    Nä, den här tråden har ju mer eller mindre kapats av maktens stövelslickare, som sida upp och sida ner fyller den med allt annat än diskussioner om förtroende för regeringen. Hade forumet haft fungerande moderering i stil med flashback, hade dessa inlägg förpassats till papperskorgen.
    Ja, samt en ändlös loop av ord och grundlösa anklagelser som underkänner meningsmotståndares diskurs och perspektiv redan vid dörren.

    Och så undrar samma människor varför folk slutar ge dem respons.

    Det här forumet slutade vara ämnat åt diskurs för längesen och jag hakar väl också på trenden om inte intresset svalnar helt.
  • Digestive
    klyban skrev 2022-06-05 10:48:33 följande:

    Desinformation är det när man upprepar ett fel man vet är ett fel, men visst sure låtsas gör dessa människor ofta som desinformerar.
    Det är dock väldigt intressant att man tror SSU är Marx, men dom kan väl fortsätta leva i sin fantasivärld?

    Förstår din ad hominem, det blev väldigt jobbigt för dig där med svaren insåg jag.


    Ok, så SSU Blackeberg sprider desinformation om sig själva.

    Det kan jag köpa, för - och som sagt - jag tror inte att Karl Marx hade känt sig hemma i SSU eller för den delen S.
    klyban skrev 2022-06-05 10:57:10 följande:

    Regeringar de detaljstyr inte mysigheter i det dagliga arbetet, och vi har inget ministerstyre.
    Men ändå så försöker man påstå att ett ministerstyre har skett, dock inte genom säga att ett ministerstyre sket.
    Utan istället säga att de ska ha gjort något som inte ligger som ansvar på Regeringen.


    Sen finns Regeringen alltid där om de vill ha hjälp.


     


    Och det är också här det extremt avancerade börjar för vissa, och det är att de blandar ihop Regeringens arbete med det normala arbetet med myndigheter och sen antyda men kolla ministerstyre.
    Det verkar extremt triggande att vi inget ministerstyre har I Sverige, då mycket agenda kommer av att man försöker påstå vi har ministerstyre.
    Värst var COVID-19, där påstod man ministerstyre säkerligen i 6-9 månader och detta fast än inte ett enda ministerstyre gick påvisa.
    De gav upp till slut i stort, då de insåg hur galet fel de hade om ministerstyre och Regeringens arbete med FHM.
    Som FHM komiskt nog skötte det mesta och inte regeringen, visst är det komik att en del pratar politik och inte ens vet ministerstyre inte finnes.


    Ministrar kan göra en hel del utan att göra sig skyldiga till ministerstyre. Valet är inte mellan att bara titta på och rulla tummarna eller göra sig skyldig till ministerstyre.

    Som vanligt bjuder du bara på flum. Allt är totalt svartvitt i dina resonemang.
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-06-05 11:04:14 följande:
    Nej, det är inte sant att det behövs jämförande studier för en objektiv framställning av fakta.

    En objektiv framställning av vad som hänt i sak kan bara relaters till vad som faktiskt hänt i sak - det är sånt det skall refereras till och inte den whataboutism och fingerpekande som du försöker få det till.

    Tyvärr är det väl de som i snabb takt radikaliseras som är lätt manipulerade i fråga om fakta och i fråga om objektivitet och opartiskhet, 

    .

     
    Studier? Nej, det är inte nödvändigt. Det räcker med att jämföra resultaten under Donald Trump respektive Joe Biden - som man numera vet motsvarar varandra.

    Sedan kan du tycka vad du vill om trivialiteter som hur Donald Trump skötte sina politiska möten, vad han sa på dem och hans uppseende i allmänhet - som uppenbarligen har varit ovidkommande för resultaten.

    I praktiken grundar du bara dina åsikter på känslor och bias - någonting låter dåligt i dina öron, du gillar inte Donald Trump och då blir de faktiska resultaten ointressanta för dig.

    Kan du överhuvudtaget nämna en enda bra sak som Donald Trump gjorde/lyckades med under sin tid som president? Jag tvivlar på det.
    Padirac skrev 2022-06-05 11:06:15 följande:
    Kan du redogöra för dessa potentiella säkerhetsbrister, eller är detta det du säger dig inte veta så mycket om i sak och inte vill spekulera om?
    Larmet gällde en potentiell säkerhetsbrist på flygplatser och myndigheter på grund av personalbrist i pandemins spår. Varken mer eller mindre av informationen som det - mig veterligen - har rapporterats om.

    Skulle du säga att stressfaktorer och underbemanning kan påverka kvalitén på ett arbete negativt?
  • Digestive
    nattuw skrev 2022-06-06 00:10:58 följande:
    Så länge de inte återinför tvångssteriliseringen av oönskade element utan nöjer sig med att dra in deras bidrag så är det väl inte så illa.
    Det är väl hyckleriet som är illa liksom stundtals nödvändig politik som får halta efter på grund av hycklerit i fråga.

    Fenomenet i allmänhet har även dåliga vibbar:

  • Digestive
    Padirac skrev 2022-06-06 09:56:56 följande:
    Det behövs inte jämföras med någonting annat än vad som faktiskt skett för att det skall vara objektivt.

    Det objektiva har inte med vad jag eller du eller någon annan anser eller har för uppfattning om Trump.

    Att du anför dessa saker menar jag visar tydligt att du inte har en aning om vad objektiv eller opartisk betyder i sammanhanget.

    Så det handlar om köer och underbemanning?  Eller handlar det om människor som blir sjuka under en pandemi?

    Ja, i pandemin vinter/vårvinter 2022 var många drabbade av sjukdom - det gäller också SÄPO  - men det har inte med dagens köer på de svenska eller europeiska flygplatserna att göra. Det är det företags som anlitats för att genomföra säkerhetskontroller på arlanda som inte har anställt den personal de behöver i tid. SÄPOs och andra myndigheters handläggning av säkerhetskontroller mm är sedan våren tillbaks på normala.  För övrigt har alla större flygplatser i Europa liknande problem.

    Jag tror inte att det är rimligt att lägga ansvaret för detta företags brist på framförhållning på regeringen eller på justitieministern - de har som sagt ingenting med det operativa arbetet att göra. de skjuter till medel och skriver regleringsbrev till myndigheterna.  

    Misstroendet för MJ bygger för övrigt på att oppositionen ogillar MJ personligen, de kan trots allt som gjorts med straffskärpningar och polisens ökade resurser de själva eferfrågat inte säga någonting bra. De kan så att säga inte göra en objektiv bedömning av saken, de är känslostyrda.
    Du menar att Donald Trumps hantering av pandemin var dålig men jämför det inte med resultatet och alternativet under Joe Biden. Det är givetvis allt annat än en objektiv bedömning - det är att bedöma någonting i ett vakuum med dina känslor som enda guide.

    Larmet var inte om specifikt köer utan om potentiella säkerhetsbrister på flygplatser och myndigheter på grund av underbemanning. Du resonerar som om underbemanningen i säkerhetstjänster på flygplatser och myndigheter alltid och enbart innebär köer på Arlanda.
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-06-06 09:57:56 följande:
    Idolbild?  Känlsostyrd
    Nej respektive nej, men din respons är det senare.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?