Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Har du förtroende för regeringen?

    klyban skrev 2022-06-10 16:00:54 följande:

    Då ska man pröva det över berätta massa goja som att man anser sig stå över lagen och att jag inte alls är skyldig.
    DÅ h*n BEVISLIGEN ÄR och med en underskrift som bevis för detta.
    En omdömeslös och svår attack mot rättssystemet, och på ett brott som h*n ansåg skulle ha hårdare straff, men jag är oskyldig får man svaret då och inte ens prövar det.


     


    Jag förstår det pinsamma i detta och varför det ska låtsas bort.
    Men det är vad man får här, och att alla inte ska vara lika inför lagen och sen därefter kommer allt på rulle och de röda tråden som inte heller ska få existera som en röd tråd, fast den är där.
    Och intressanta är att det hade gått göra på andra sätt. med samma resultat och helt utan att berätta att nja, den rubriceringen är inget brott för mig och därför anser jag mig oskyldig.


    Betyder detta då att det ska vara hårdare straff på internetförtal eller inte, för mig låter det som att vi ska ta bort alla straffen för internetförtal, för alla kan ju anse de är oskyldiga fast de inte är det som nu.
    Och detta pga en tvist och kalla ombudet för pedofil, som vad det har för relevans till ombudets arbete i tvisten kan man undra.
    En sak blev positivt dock, tvisten fick ett mer kompetent ombud istället, då det tidigare ombudet inte riktigt var för en sådan tvist.
    Det är så här extrem populism ser ut.


    Jag har förstått att det här är din variant på att vara olik inför lagen och uppenbarligen har du ingen aning om vad det faktiskt innebär.

    Resonemanget som inleder sista stycket kan stå som figur för hur genomtänkt ditt case är.
  • Digestive
    KillBill skrev 2022-06-10 15:51:52 följande:
    Jag har inte varit involverad i er diskussion men jag anser att Ebba Busch hycklade då hon innan hon begick den kriminella handlingen krävde en straffskärpning för förtalsbrott men efter det att hon själv dömdes för grovt förtal plötsligt tyckte tvärt om.
    klyban skrev 2022-06-10 17:38:35 följande:
    Mmmm!

    Håller er till sanningen. Hon ansåg sig oskyldig till brott och inte att att straffet skulle mildras.
  • Digestive
    klyban skrev 2022-06-10 17:38:35 följande:
    Faktumet kvarstår.

    Ja, du har ingen aning om vad likhet inför lagen innebär.
  • Digestive
    klyban skrev 2022-06-10 19:27:24 följande:

    Man ser fromleriet uppenbara sig tydligt, och det ska vi låtsas om inte finns, varför?

    Om man gjort ett misstag, så tar man ansvar för detta och det antar jag var anledningen till att h*n ville ha skärpta straff på nämnd rubricering.
    Och ansvar tog genoms äg ja, jag är skyldig och ja, jag accepterar mitt straff och sen kommer tvisten som ädnrar allt och det är att säga nej, jag anser mig oskyldig och det vi redan att h*n inte är, då det var ett grovt internetförtal som helt saknade betydelse för tvisten i sak.

    Synd h*n inte fick gehör för sin önskan straffskärpning, det hade varit att gräva en grop och sen falla ned i den och sen anse nej, jag är inte skyldig och detta fast än vi har en underskrift som berättar h*n kan aldrig anse sig skyldig ens.
    Jag förstår att du inte vill någon ska prata om detta fromleri, men varför är h*n och resten särskilda ifrån varandra brottsrubriceringen?
    Och sen på detta har man omdömeslösheten i tvisten och att man gör en sådan sak, men förstår, det ska inte diskuteras heller.


    För att det inte är olikhet inför lagen. Du har helt enkelt ingen aning om vad du pratar om i det avseendet.

    I övrigt så har jag kommenterat saken i sig såhär:

    Visst var det omoraliskt att försöka påverka en domstolsprocess - eller iallafall den sociala domen - genom grovt förtal. Att hon inte insåg problemet på förhand var omdömeslöst och den undermåliga förståelsen för lagen i fråga är beklaglig.

    Sedan är det hyggligt talande att du bara antar saker om aktuell straffskärpning. Du vet alltså inte om det överhuvudtaget är relevant att ta upp i sammanhanget så låt mig göra sådant som du inte klarar av själv, det vill säga kolla upp saken.
  • Digestive

    Några minuter tog det för att komma fram till vad relevanta lagskärpningar gäller: 1) förtydligande och 2) högre straffskalor så att polisen får fler befogenheter (når straffskalan över 2 års fängelse så kan polisen exempelvis spåra IP-adresser).

    https://riksdagen.se/sv/dokument-lagar/?q=f%c3%b6rtal&st=2&parti=kd&doktyp=mot&p=1

    Det vill säga relevant för lättlurade människor som aldrig ifrågasätter någonting så länge biasen stryks medhårs.

    Ebba Bush har inte heller medverkat i motionerna.

  • Digestive
    klyban skrev 2022-06-10 19:28:18 följande:

    Det går inte anse något när man erkänn och underskriften finns på papper, då är det fakta att h*n är skyldig.
    Du kan själv ta upp papperna som berättar exakt detta.


    Att acceptera och erkänna är inte samma saker så dina premisser är felaktiga.

    Ytterligare ett exempel på hur ogenomtänkta dina resonemang är.
  • Digestive
    KillBill skrev 2022-06-10 20:24:02 följande:
    Det handlar också om hur Ebba och KD argumenterade i media. Det var ett stort hyckleri. 

    www.svd.se/a/QmpMP4/busch-ville-ha-hardare-straff-for-fortal
    Jag har redan klätt saken i sig i negativa termer men ni verkar inte registrera det.

    Det som jag dock diskuterar är fantastiska anklagelser som att Ebba Busch har gjort sig olik inför lagen och i förläggningen är fascistisk. Din egen källa kan vara nyttig i detta avseende:

    Hon säger att det viktiga är att folk tar sitt straff, oavsett om de sedan hävdar att de är oskyldig.
  • Digestive
    KillBill skrev 2022-06-10 22:08:49 följande:
    Ebba Busch dömdes för grovt förtal ett brott med två års fängelse i straffskalan. Påföljden blev villkorlig och dagsböter. Skulle Ebba Busch under prövotiden göra sig skyldig till ny brottslighet riskerar hon fängelse.
    Ja? Är hon därmed olik inför lagen och fascistisk eller vad?
  • Digestive

    Utrikesministern tar tag i de stora frågorna under dagens Utrikespolitiska Riksdagsdebatt. Det gäller att lämna tunga avtryck innan semestern.

    https://www.svd.se/a/pWyQ9w/ann-linde-rasar-mot-ordet-politisk-vilde

    Ann Linde (S) rasar mot begreppet "politisk vilde" som enligt utrikesministern är nedvärderande. Partilösa Amineh Kakabaveh håller med. "Det är kränkande. Jag är en människa", säger hon.

    Man kan bara undra varför det just nu har blivit så viktigt att markera mot det annars väletablerade begreppet politisk vilde.

  • Digestive
    klyban skrev 2022-06-11 09:38:25 följande:
    Digestive skrev 2022-06-10 22:21:38 följande:
    Ja? Är hon därmed olik inför lagen och fascistisk eller vad?
    [knepigheter]Hur får du överhuvudtaget ihop ett sådant här resonemang?

    Finns inspelat på video och att brottet skulle ha hårdare straff, men icke när det gäller h*n själv, för då anser hon är oskyldig fast h*n berätta detta med en underskrift att h*n var just skyldig.

    Det ena har inte ens med det andra att göra. Det hade varit en sak om hon yrkade på en hårdare straffskala men ansåg att hon själv skulle dömas utifrån en mildare straffskala, men nu är det inte så - your story ain't sticking.

    Vill du ha någon slags kontakt med verkligheten så får du nöja dig med att hon var omdömeslös och beklagligt okunnig om aktuell lag - någon i hennes samhällsposition borde ha förstått bättre på båda punkter, utan tvekan.

    Fascism och olik inför lagen however, that's just too wild.

Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?