Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Har du förtroende för regeringen?

    Det är verkligen lätt att diskutera politik i dessa forum.

  • Digestive
    FDFMGA skrev 2017-03-09 18:14:04 följande:

    För en gångs skull vill jag gärna ge dig rätt.

    Påstår man att en politiker ser på politiken i termer av fiender så borde man i anständighetens namn åtminstone försöka belägga påståendet.

    Det är en viss skillnad mellan att påstå att man själv tänker i fiendetermer eller att någon annan gör det.

    Bra tänkt, Digestive. Debatten borde verkligen hyfsas.


    Sköter alla sin del snyggt så ska du se att det ordnar sig.

    Några tankar om den nya myndigheten som regeringen ska införa?
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2017-03-10 02:05:54 följande:

    Nej, för dåligt insatt.

    Men varför inte ha en myndighet för något som är centralt i Sverige, bara de kan göra övergången då ett antal funktioner samlas under myndigheten smidig så att så lite som möjligt av redan existerande verksamhet drabbas negativt.


    Har du tiden så är debatten givande! - även om saken i sig är överspelad, propositionen gick igenom.

    Exakt. Till och med en annarkist kan se nyttan med myndigheter i det samhällslandskap som vi har (och det vore ju dumt att resonera som om vi hade ett annat - förändring får börja i rätt ände, så att säga). Hoppas bara att myndigheten blir ordentligt ideologisk oberoende, för risken finns att sittande regering (oavsett vilken) försöker använda den för att hamra ut just sina visioner - och då kan politiken i praktik bli lidande, av för starka skiftningar om vart annat.
  • Digestive

    "Ljög Stefan Löfven om asylkrisen i KU?

    Ofta sägs det att det var omöjligt att förutse migrationskrisen under hösten 2015, men det är inte riktigt sant. Att förutspå en exakt siffra var förstås omöjligt, men informationen om att något stort var på gång fanns i ett tidigt skede. Dessutom hade Migrationsverket problem med mottagandet redan innan 2015. I torsdags överlämnades utredningen ?Att ta emot människor på flykt? (SOU 2017:12) till inrikesminister Anders Ygeman. Även om tonen är återhållsam slås det fast att både regeringen och Migrationsverket med sitt handlande, och särskilt bristen därpå, gjorde att migrationskrisen blev så omfattande."

    tinyurl.com/hz23el4

    Ska bli intressant att följa upp utredningen.

  • Digestive
    Världsmedborgare skrev 2017-03-14 12:20:02 följande:
    Det sköttes helt perfekt av Sveriges regering, att andra regimer i EU inte tog sitt ansvar ska inte vår regering lastas för.
    Och några få fd Östeuropeiska länder fortsätter att vägra ta något ansvar, men samtidigt så kräver dom att få fortsätta vara de största bidragstagarna och de som skickar flest av sina medborgare till andra EU-länder för att jobba.

    Det är hög tid att dessa länder görs medvetna om vad det innebär att vara med i EU, att dom inte bara kan kräva utan även måste bidra med något.
    Och dom kommer att böna och be om att få göra det, när tumskruvarna dras åt och dom yrvaket blir medvetna om, att utan EU så kommer deras ekonomier att kollapsa.
    Barn försvann spårlöst, vi har ingen aning om det var rätt människor som fyllde upp ett flerårigt kösystem, ett försent handlande innebar att tidigare flyktingrättigheter slopades eller inskränktes rejält (som familjeåterföreningen, möjligheter till permanent uppehållstillstånd et cetera) och nu utreder man regeringen för eventuella lögner om huruvida de kände till flyktingkrisen redan månader innan.

    Perfektion ser väldigt konstigt ut i dina ögon. Obestämd
  • Digestive
    Flash Gordon skrev 2017-04-12 11:15:31 följande:

    Bara i Sverige.

    Regeringen vägrar nominera svenska kulturyttringar till UNESCO:s lista för immateriella kulturarv.

    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=478&artikel=6669759&utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter


    "Per Ohlsson Fridh är statssekreterare på kulturdepartementet. 

    - Det är ganska många gånger problematiskt att hävda att ett visst kulturarv eller en viss tradition skulle vara viktigare eller ha större betydelse än en annan."


    "Problematiskt" att hävda att exempelvis Lucia, Midsommarfirande, hambo och nyckelharpa skulle ha större betydelse för svensk kultur än ... vadå?

    Ramadan? Falafel? Burka?

    Detta alltså från kulturdepartementet, ledda av Alice Bah Kunke och Miljöpartiet. Partiet som mest av alla infiltrerats av islamister.
    Länken fungerar inte men visst är det allmänt trist med en kulturnonchalant regering (för att inte tala om hur efterblivna de är på att uppmärksamma kulturrelaterad problematik). Det samma kan dock sägas om den tidigare Allians-regeringen.
  • Digestive
    Flash Gordon skrev 2017-04-13 05:45:54 följande:
    Fungerar för mig men provar så här då:

    länk

    Eller så får du själv surfa till Sveriges Radios P1/kulturnytt

    I resten av värrlden har de inga som helst problem med att tala om swedish midsummer och lucia som markerande svenska företeelser. Svensk media gör ett stort nummer varje gång av nobelpristagarna som får uppleva sitt första luciatåg.

    Men den nuvarande regeringen, och då i synnerhet miljöpartisterna på kulturdepartementet, anser att det är probematiskt att "hävda ... ett visst kulturarv eller en viss tradition"?

    Hävda? I jämförelse med ... vadå ... tänker miljöpartisten? Menar de att ramadan och lucia har samma och historiska betydelse för att definiera Sverige? Falafel och smörgårdsbord?

    Så fast som de är i sin identitetspolitik och kulturrelativisering så det problematiskt för dem att defineira någonting som "typiskt svenskt", som ett svenskt kulturarv. Resten av världen och majoriteten av svenskarna har absolut inga problem med att erkänna midsommar och lucia som "typiskt svenska" företeelser.

    Men regeringen har det.

    Den nivån av självförakt och självförnekelse är någoting som i sig måste vara värsldsunikt.

    Kanske regeringen kan ansöka om att det självföraktet skall in på UNESCO:s lista?

    Nåja, en liten tröst i eländet är att nästa regering lär ställa sig mer positiv till svenskt kulturarv.

    Exempel på andra saker på listan:

    Belgiskt öl, Spanska ridskolan i Wien, fadomusik från Portugal och Tjeckisk/Slovakisk dockteater

    http://www.unesco.org/culture/ich/en/lists
    Tack men får söka upp det själv lite senarea, för jag hamnar fortfarande på deras "felsida".

    Det hela känns faktiskt en smula obehagligt.
    FDFMGA skrev 2017-04-13 09:45:04 följande:
    Nja, det där har ju varit i säck innan det kom i påse.

    Kent Ekeroth hade också för sig att det fanns ett unikt svenskt självförakt.

    Så är det naturligtvis inte. I stället handlar det om att bottna i sin egen självkänsla, då behöver man inte pråla som en påfågel för att visa vem man är och vad man står för.
    Din bild av självkänsla är tämligen egenartad om det innebär att sakna kulturhistoriska hörnstenar.

    Jag tror att både du och regeringen förväxlar personlig utveckling med politik och kultur.

    Om marxister ändå kunde hålla sin personliga utveckling för sig själva istället.

    För övrigt så är det en smula bisarrt när en representativ demokrati beter sig - och på snudden till extremt - individualistiskt. Lyfter man fram individen på riktigt så ser det en aning annorlunda ut än i ett Sverige styrt av en marxistisk regering.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2017-04-13 14:48:31 följande:
    Hm, tror du att regeringen är marxister, då har du mycket kvar att lära i skolan.

    Javisst. Jag menar att svenskar i allmänhet har en stark nationell självkänsla men att den tar sig uttryck som en obegåvad nationalist lätt kan förväxla med självförakt.
    "marxism, samlingsbenämning på alla de riktningar och rörelser som hävdat och hävdar släktskap med Karl Marx verk och teorier."

    Källa: Nationalencyklopedin ( tinyurl.com/mmuktmu )

    Påstår du att regeringspartierna saknar och/eller frånsäger sig ett sådant släktskap?

    Om en sådan "stark nationell självkänsla" tar sig uttryck genom att man negligerar sina kulturhistoriska hörnstenar, då kan jag förstå att en sådana syn breder ut sig. Tror dock att synen på ett "självförakt" grundar sig i betydligt mer än det här exemplet.
  • Digestive
    KillBill skrev 2017-04-13 18:02:04 följande:
    Å fan, MP bildades av en fd folkpartist. Bör jag även betrakta folkpartiet liberalerna som marxister?
    Nej.

    Behöver jag utveckla?
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2017-04-13 20:02:48 följande:
    Jaha, så regeringen sitter och läser Kommunistiska manifestet och Kapitalet inför sammanträdena så de kan tillämpa teorierna i praktiken.

    Kanske Lenins "Vad bör göras" som avslutning med tanke på att det idag, tror jag, är 100 år sen Lenin besökte Sverige.

    Socialismen, marxismen, kommunismen är döda ideologier och världens största så kallade kommunsitland är ultrakapitalistiskt.

    Nej, det finns inget svenskt självförakt. Däremot en svensk självbelåtenhet som säkert kan reta den som inte är svensk och som kan tolkas som självförakt av den som inte begriper sig på Sverige.

    Ett exempel. I undersökningen World Values Survey så klassas Sverige som ett extremt land. Tror du att vi svenskar känner självförakt för detta, knappast va - utan ren och skär stolthet.

    www.iffs.se/world-values-survey/
    ...? Som Nationalencyklopedin redogör för så är begreppet "marxism" ett samlingsbegrepp och det var så begreppet användes tidigare.

    Och det är just hörnstenarna i vår kulturhistoria som har gjort att vi kan placera oss så väl på den kartan. Du är alltså stolt över det svenska resultatet men anser att orsakerna till det borde negligeras internationellt?

    En annan kan ju tycka att betydelsefulla framgångsrecept är någonting som man delar med sig utav och slår vakt om.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?