Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Har du förtroende för regeringen?

    Jag tycker att det här är fantastiskt.

    Hemma i Sverige så markerar man mot partier som har haft rötter i nazism och till den grad att det utan vidare får ske hela vägen ner på folkets bekostnad. Man jagar människor med dylika åsikter genom olagliga metoder och hänger ut dem i medier på ibland helt godtyckliga grunder. Den självutnämnda rättsmilisen anser sig inte ens behöva be om ursäkt om något misstag har skett ty kampen är så primär och så mycket större än individen och hens så kallade okränkbara värde.

    Viftar dock regimer som har direkt kontakt med antisemitiska terrorister med pengasäcken så dyker fläsknackarna upp direkt och börjar förhandla, både friskt och belåtet. En del tar till och med sig ett gäng kvinnor som vackert ska gå på rad och behaga hänsynslösa diktatorer enligt konstens alla barbariska regler, regler som har uppstått samt upprätthålls genom våld. Skramlar det lite i fickorna på någon så går det minsann bra att både förhandla och ställa sig till. Politik kallar man det för.

    Skrattande

    Hemma i Sverige så står man sedan och turas om med att släta över spektaklen och är det bara rätt färg på fläsknackarna som besökte Iran - den här gången - så står såklart samma rättsmilis från översta stycket och förklarar hur vettigt och nyttigt besöket var. Politik har nästintill aldrig varit bättre eller vettigare, anser man då.

    Tänk vad pengar och rätta färger kan göra. Är det inte fantastiskt?

    Nej, behåll hemskt gärna era pengar Iran. Tack men nej tack. Fläsknackarna med entourage ser dock lite annorlunda på saken. För gott smakar det och hör och häpna, politik är det - alla gånger, varje gång.

    Stefan Löfven - "- Har du stålarna?"
    Hassan Rouhani - "- Tog du med dig brudarna?"
    Stefan Löfven - "- Lugna ner dig va, tror du jag drar en Bildt?"

  • Digestive
    FDFMGA skrev 2017-02-13 19:27:33 följande:
    Fast nu har du gjort de egna pojkrumsfantasiena till andras avsikter.

    Efter vad jag har förstått var det tre män och åtta kvinnor i delagationen. De vat där för att förhandla, inte för att behaga persiska digestivevarianter.Skrattande

    Ha en trevlig kväll nu Digestive och dröm sköna drömmar!
    Jag tror att du missar att jag varken bryr mig om antalet kvinnor eller vilka förhandlingsärenden man har i Iran. Problemet är att man överhuvudtaget är i Iran och förhandlar.

    Att jag sedan gör satir av spektaklet ligger helt enkelt i min natur. Solig
  • Digestive
    KillBill skrev 2017-02-13 17:46:04 följande:

    Heidi Avellan, i liberala Sydsvenskan:


    "Att kritisera kvinnliga svenska makthavare som bär sjal under ett besök i Iran är att plocka enkla poäng. Visst, bilderna kan utnyttjas i propaganda. Både av dem som kritiserar regeringen och av dem som kräver den här sortens patriarkala religiösa symboler. Men politikerna följde lagen - och det är väl ändå rimligt?  Att åka till Iran med en stor handelsdelegation och börja med att bryta mot lagen vore kontraproduktivt. Alternativet till hijab är att bara skicka manliga statsråd ? helt otänkbart ? eller att stanna hemma. Åka eller inte? Åka till ett land som gravt kränker mänskliga rättigheter? Det är frågan; huvudduken är bara en detalj.


    Att åka nu när Iran öppnas mot världen är trots allt ett bättre alternativ, både för svenskt välstånd och för dem som vill ha reformer i Iran. Fast det kräver att politikerna också vågar påtala missförhållandena.


    De kvinnliga ministrarna kritiseras i sociala medier och Liberalernas ledare Jan Björklund kallar handelsminister Ann Lindes (S) sjal "ett haveri för den feministiska utrikespolitiken". Kritikerna visar bilder av Linde jämte bilder av Storbritanniens Theresa May barhuvad med Irans president Hassan Rouhani ? i New York ? och tyska försvarsministern Ursula von der Leyen som vägrade bära slöja i Saudiarabien. Rakryggat, fast där är sjal inte lag. Och Ann Linde lovar att hon under sitt besök där nästa månad "naturligtvis inte" ska bära sjal. Utmärkt.


     


    Felet nu var inte att de svenska makthavarna följde lagen I Iran. Felet är lagen.


    Kvinnor kan välja själva. Alla påbud om hur kvinnor ska klä sig är obehagliga och illiberala. Det gäller förbudet mot att bära heltäckande baddräkt, burkini, som drog fram som en skogsbrand längs Rivieran i somras. Det gäller förbud mot slöja. Och det gäller självklart krav på hijab i Iran"

    www.sydsvenskan.se/2017-02-13/problemet-ar-sjallagen-i-iran&utm_term=2017-02-13T14:58:17+01:00&utm_medium=list-bottom


    Börjat öppna sig mot världen? Jag har klasskamrater som har flytt ifrån det landet i så nära tid att de knappt har hunnit lära sig svenska än.

    Kan du inte berätta mer om det öppna Iran?

  • Digestive
    FDFMGA skrev 2017-02-13 19:51:20 följande:

    Efterforskningar som jag gjort för skrikhögerns räkning visar att regeringen redan år 2016 tillsatte en kvinnlig ambassadör i Iran i syfte att  så som skrikhögerns blixttrande intellekt uttrycker det behaga de iranska ledarna. Ja - eller som Digestive målbrottsgrovt skriver


    Bifogar en länk från efterforskningen där man tydligt kan se ambassadören med kläder på

    Hur hon därefter går till väga överlämnar jag till skrikhögerns nattliga fantasier

    theiranproject.com/blog/2016/10/31/president-rouhani-meets-new-european-envoys-tehran/
    Ja men då så! Då förstår jag varför det går så bra att fläsktrycka Hassan Rouhani's hand medan exempelvis Kenth Ekeroth's dito är ämnad för moralisk markering - Iran har tillåtit oss att placera en kvinna med politiska arbetsuppgifter i en Svensk ambassad och så tidigt som 2016.

    Våren är här och i all bemärkelse! 

  • Digestive
    FDFMGA skrev 2017-02-13 20:43:45 följande:
    Hm, jag är osäker på om någon av de två du krävde skulle visa foton på sig själv eftersom du gjorde det är kvar här på Familjeliv.

    Jag har inte den ambitionen iallafall.

    Pojkar som tror att kvinnors uppgift här i världen är att behaga män brukar för övrigt vara synnerligen enfaldiga.
    Digestive skrev 2017-02-13 19:20:59 följande:
    Stefan Löfven - "- Har du stålarna?"
    Hassan Rouhani - "- Tog du med dig brudarna?"
    Du har en del knepiga tankar du. Var det färgfoton som jag krävde eller gick det bra med svartvita exemplar? Av någon konstig anledning kan jag inte minnas det själv.

    Jag tycker att du kan fråga Hassan Rouhani om vad kvinnors uppgifter är.

    Det är tråkigt att du inte förstår satir. Solig
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2017-02-13 21:16:19 följande:
    Jag tyckte inte det var satir när du krävde att två personer skulle avstå från anonymitetsskyddet här på FL.

    Man kan diskutera om vi ska ha handelsförbindelser med diktaturer som till exempel Iran, Saudiarabien, Kina.

    Men 
    Digestive skrev 2017-02-13 19:20:59 följande:
    Jag tycker att det här är fantastiskt.

    Stefan Löfven - "- Har du stålarna?"
    Hassan Rouhani - "- Tog du med dig brudarna?"
    kallar jag inte satir, inte ens bondkomik. Möjligen pojkrumsromantik utifrån en pubertalt grötig kvinnosyn.

    Ann Linde lär vara en av regeringens mest kompetenta politiker, gissningsvis den mest kompetenta.

    Jag tror nog hon gjorde nytta där - om än inte ur ett pojkrumsperspektiv.
    Klart att man kan göra sådana affärer men man borde inte göra det.

    Angående det övriga så känns det som att du är inne på riktigt allvarliga saker jämfört med att förhandla med människor som inte bara tycker att kvinnoryggar ska rappas blodiga om de inte klär sig så kallat korrekt, utan som därtill skriver ner ordningen i lag.

    Du väljer dina strider väl du, med både sanning och ärlighet som ledord. Solig

    Att du har så mycket att säga om mig. Jag känner mig smått ärad. Tyvärr så kan jag inte bjuda tillbaka med någonting men då har jag inte heller beblandat mig med debattforum för att diskutera deltagarnas person.

    Fortsätt du så vilar jag under tiden. 
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2017-02-13 22:07:34 följande:
    Nej, jag värnar min anynymitet.

    Och precis som Todo nada och han vars signatur jag glömt vägrar jag att återgälda dina selfies.

    Noterar dock att mustaschen har fått stryka på foten den här gången.

  • Digestive
    Kung Markatta skrev 2017-02-13 22:41:47 följande:

    www.bbc.com/news/world-europe-38956212

    Masih Alinejad, an Iranian journalist and activist, posted an image of Swedish Deputy Prime Minister Isabella Lovin signing a climate bill surrounded by female colleagues earlier this month next to one of several female Swedish government officials wearing headscarves and greeting Mr Rouhani.

    The image of Ms Lovin was widely seen as mocking a picture of Donald Trump signing an anti-abortion executive order surrounded by male aides and advisers.

    Women in the Swedish government "should have condemned an equally unfair situation in Iran," Ms Alinejad posted to My Stealthy Freedom, a popular Facebook page she runs that encourages Iranian women to post pictures of themselves without the hijab.

    "Because if you are feminists and you care about equality then you should challenge inequality everywhere," she told the BBC. "They must stand for their own values."


    Hm, hon har tydligen inte informerats om hetsvänsterns uppfattning.

    Men det är klart, hon är kvinna och lever Iran, så hon kan ju inte avgöra betydelsen av det svenska besöket av en feministisk regering i Iran på lika goda grunder som svensk hetsvänsterSkrattande
  • Digestive
    KillBill skrev 2017-02-13 23:16:10 följande:

    http://t.sr.se/1fldlKG


    Åka till Iran för att enkom diskutera frågor så som "Frågan om dödsstraffet är viktig, liksom kvinnans ställning och politiska fri- och rättigheter."?

    Eller för vad din egen länk beskriver som frågor som utvecklades på plats; "De nukleära frågeställningarna dominerar men vi har också behov av dialog om ett antal regionala frågor, det handlar om Afghanistan, det handlar om Syrien. Det handlar om att få igång en dialog om de mänskliga rättigheterna mellan Iran och Europeiska unionen."?
    http://tinyurl.com/zgd7ka3 

    När hänsynslösa diktatorers och kvinnoförtryckares pengar inte är så viktiga. Solig
  • Digestive
    http://tinyurl.com/j5yn2fm

    "Statsminister Stefan Löfven flög hem från Iran med affärer till ett värde av 2,9 miljarder kronor. Men de politiska riskerna för de bolag som satsar i landet är höga. ?Vi vet inte var det kommer sluta?, säger handelsminister Ann Linde."

    Jag tror inte att låten någonsin har passat bättre utan för sitt egentliga kontext än såhär. Skrattande
    Till alla flickor vi har försakat
    Till alla er som trott
    På allting som vi gjort
    Vill ni följa med oss västerut?

    Till alla dom som korsat atlanten
    Visat att det går
    Världen tittar på
    Ändå från New Delhi till Moskva
    När vi gräver guld i I-R-A-N 
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?