Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Har du förtroende för regeringen?

    Världsmedborgare skrev 2017-01-07 12:59:00 följande:
    Där kan du absolut få rätt, men när vi är där, då lär vi vara döda sen länge och vi kommer aldrig få veta hur det gick.
    Sen är frågan om vi verkligen kommer att behöva resa så mycket i framtiden, vi kanske bara kommer att göra det för nöjes skull, den utveckligen ser vi iaf lite av idag, då vi kan kommunicera så mycket enklar och bättre än bara för några år sen.

    Och den utveckligen ser jag som ett av de första stegen vi kommer att utveckla mycket mer i vår närtid.
    Det är ju fullkomligt idiotiskt att transportera sig miltals, för att göra uppgifter som går att utföra i hemmet, eller i nån närliggande lokal.
    Om regeringen hade hållit vallöftet om att utmana det rådande penningsystemet så hade miljöfrågan varit någonting annat än sådant här hårklyveri.

    I en situation där så lite naturresurser som möjligt borde tas upp ur jordskorpan, där så lite växthusgaser som möjligt borde släppas ut i atmosfären och där slå lite vatten som möjligt borde förbrukas - så har det ingen betydelse huruvida vi överkonsumerar elbilar, ekologiskt kött eller möbler av planterade träd. Problemet är likväl överkonsumtion, att våra ekonomiska system stimulerar till det och i en ständigt ökande takt. Vad det är som vi överkonsumerar bland fysiska ting är en ickefråga.

    I Sverige så har vi omkring 475 personbilar i trafik per 1000 invånare ( tinyurl.com/jajb59u ). Det är i princip en personbil för varannan invånare i landet och personbilarna bara ökar och ökar i täthet ( tinyurl.com/jkktw69 ).

    Sveriges befolkning använder personbilen mindre och mindre för varje år ( tinyurl.com/jnd2w59 ) men köper alltså fler och fler personbilar för varje år/per capita. Det är inte direkt ett hållbart mönster för miljön helt oavsett vad bilen drivs utav.

    Samma konsumtionsmönster råder för precis allt som vi konsumerar - ifrån plastbestick och yoghurt bort till kläder och persienner.

    Någonstans så får man greppa tag i det verkliga problemet men där fegade regeringen ur.
  • Digestive
    Tom Araya skrev 2017-01-06 03:05:30 följande:
    Ska folk och företag ha olika bilar beroende på om det är lång eller kort sträcka som ska köras? Det låter dyrt.
    Det är sådant här som jag befarar - att miljöfordon blir ett extrafordon därtill.
  • Digestive
    KillBill skrev 2017-02-02 12:18:49 följande:

    KD har deklarerat att de aldrig kommer att ge  Sverigedemokraterna inflytande. "Om en alliansregering kommer till makten så kommer vi inte att samarbeta eller förhandla med Sverigedemokraterna". Samtidigt har Ebba Busch Thor sagt att KD inte ser några problem med att ta stöd av SD för att skapa en borgerlig majoritet.


    Källor:
    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=6524025
    www.aftonbladet.se/ledare/a/919Wq/busch-thor-vill-ha-sd-i-koppel


    Detta förhållningssätt innebär de alliansväljare som ogillar SD inte kommer stödrösta på KD (gillar man inte SD så röstar man inte på ett parti som kan tänka sig SD som en del av regeringsunderlaget).


    De Alliansväljare som gillar SD kommer inte heller att stödrösta på KD (varför ska någon som gillar SD stödrösta på ett parti som aldrig kommer att ge  Sverigedemokraterna inflytande?)


    De enda som rent logiskt skulle kunna tänka sig att stödrösta på KD är de alliansväljare som absolut inte vill att alliansen ska ge inflytande till SD (genom samarbete och förhandling) men som kan tänka sig att ta regeringsmakten med hjälp av SD. Frågan är bara hur många Alliansväljare som tycker detta? Alla som har läst tidningarna vet ju att Jimmie Åkesson inte kommer att stödja en eventuell alliansregering utan att få något tillbaka så detta alternativ är byggt på en utopi.


    Källa:
    www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/enGb4/akessons-krav-inflytande-i-akbs-regering


    Säger det inte sig självt att det vore överflödigt att söka stöd av SD om Alliansen kan regera efter nästa val?

    I övrigt så skulle jag akta mig för krönikörer som antingen inte förstår (eller låtsas som att de inte förstår) varför KD är måna om möjligheten till familjeåterförening i Sverige.
  • Digestive
    Världsmedborgare skrev 2017-02-05 16:33:40 följande:
    Jamen det kommer ju att vara Nya Alliansen vid nästa val, alltså den Batra nu har skapat, M+SD.
    Gamla Alliansen lär endast bestå av C+L, då det efter nästa val inte kommer att finnas något KD att alliera sig med, i Sveriges Riksdag.
    Har M och SD skapat sig en egen koalition inför nästa val? Det var nytt för min del!

    Det vore synd om KD fick lämna riksdagen efter nästa val då partier som fokuserar på sociala frågor behövs på högersidan. Inte minst inför framtiden och med de sociala utmaningar som följer med den.
  • Digestive
    Världsmedborgare skrev 2017-02-05 18:47:06 följande:

    Och nu ökade förtrondet för regeringen ännu mer, då Sverige blev världsmästare i Bandy.
    Det är helt otroligt vilket ledarskap denna regering visar upp, skulle inte förvåna om Löfven o Co även fixar några världsmästare i längskid-VM som snart drar igång.


  • Digestive
    Världsmedborgare skrev 2017-02-05 18:58:39 följande:
    Ja visst har Batra skapat M + SD = Nya Alliansen, det är iaf den uppfattning jag fått.
    Om M+SD ska samarbeta så blir det ju automatiskt en allians, ens allierade, och just i det här fallet, en helt ny allians.

    Tvärtom är det bra om alla partier lämnar det religiösa utanför politiken, det finns nog mycket som skiljer åt mellan partierna, utan att det ska behöva finnas religiösa motsättningar att ta hänsyn till åxå.
    Så jag skulle med glädje se att KD åkte ur Sveriges Riksdag, och just nu så ser det även ut att bli så.
    Och förändras inget, tvivlar jag på att det kommer att finnas så många som vågar lägga en stödröst på KD, det krävs alldeles för många för att KD ska kravla sig över 4% spärren idag.
    Right. Obestämd

    Vi talar om det parti som vill gå allra längst med att separera stat och kyrka, vilket ger ditt utspel en ram av ironi.

    Istället för att stirra dig blind på ett prefix så borde du titta lite djupare och se efter vad KD-politik bidrar med i en högerkoalition - för det är en tämligen värdefull politik i ett sammanhang där Alliansen regerar.

    Vänstersympatisörer som ratar det enda högerpartiet som har ett uttalat fokus på sociala frågor, bara för att de har prefixet "Krist" i sitt partinamn. Ytligare kan det knappast bli.
  • Digestive
    Världsmedborgare skrev 2017-02-06 11:24:47 följande:
    Varför går då KD kräftgång, kan det kanske bero på att fler än jag ogillar att det finns en kristen religiös koppling?
    Jag tror det kan vara så, och speciellt i den tid vi lever i nu, så är religiösa undertoner nåt som folk reagerar starkt på.., av förklarliga skäl.
    För att folk i allmänhet inte vet mer om vår politik i praktik än vad medier behagar att spotta ur sig.

    Om högerblocket får regera efter nästa val så vill iallafall jag bibehålla ett större fokus på sociala frågor och därmed vore det synd om KD åkte ut. Det här mynnar ut i någonting som egentligen borde ligga i alla vänstersympatisörers intresse - att sociala frågor kommer upp på tapeten och det oavsett regeringsfärg.

    Varför vill du som vänstersympatisör ha ett svagare fokus på sociala frågor i svensk politik? Det är en tämligen bra fråga.

    Att bara se yta kommer med ett pris.
  • Digestive
    Världsmedborgare skrev 2017-02-07 10:14:37 följande:
    Men börja inte du åxå att skylla på media, det är bara sååå uttjatat.
    Det är ditt partis förbannade skyldighet att föra ut er politik, kan ni inte det/har ni inte klarat det, då är det ert eget fel och inte medias.

    Du, jag har nog mer fokus på social frågor än de flesta andra, dock undviker jag att blanda in religion i dom., det är tillräckligt problematiskt ändå.
    Jag är, om du nu har missat det, personligen i högsta grad engagerad i dessa frågor, genom de uppdrag jag/vi har från komunen och soc.

    Och varifrån får du att jag är vänster-sympatisör?
    Jag är humanist, och utöver det problemlösare och praktiker, dessutom egen företagare och lever efter kapitalismens spelregler.
    Jag försvarar oss/staten och dess ryggrad men samtidigt är jag för fri företagsamhet.
    Det viktigaste för mig, är att båda sidor håller sig till de uppgifter de är bäst att hantera, och inte klampar in på varandras intressefär. 
    Jag har ingen anledning till att "skylla" på någonting. Inte heller är jag kristdemokrat.

    Du snackar väldigt mycket om att KD blandar sin politik med religion. Kan du ge ett enda exempel på ett sådant fall? Jag är så kallat idel i örat.

    Jag har aldrig ifrågasatt dig som person eller dina bedrifter utan hur du hanterar det politiska landskapet utifrån förutfattade mening. Det är tämligen välkänt att KD står för fokuset på sociala frågor inom Alliansen eller överhuvudtaget inom högerblocket, därmed bidrar de med ett värde som övriga partier på högersidan väldigt ofta saknar.

    Jag går bara efter uppfattningen som jag har fått om dig och ett missförstånd är enkelt utrett - vilket det är nu. Tycker att din hållning är ganska vettig (utifrån mitt eget sätt att tänka såklart, menar inte att du skulle vara "ganska vettig" rent objektivt). Personligen så ser jag ingen större mening med sådana strikta gränser men då anser jag att hela det politiska landskapet borde vara annorlunda också. I min politiska värld så borde det bara finnas gemensamma mål och olika verktyg att ta sig dit med, varav de olika verktygen inte behöver förknippas med någon slags ideologi eller identitet överhuvudtaget. Ideologier är bara skadligt trams som gör samhället och politiken ineffektiv, för att inte säga att ideologier skapar allt ifrån onödiga motsättningar till lika onödiga krig.
  • Digestive
    Flash Gordon skrev 2017-02-07 07:23:00 följande:

    KD har ju (grovt hugget) atlid varit partiet för de som vill rösta borgerligt men ändå försäkra sig om att pensionärerna får det bra.

    Det är sedan Alf Svensson.


    Ja, de har fokus på unga och äldre. Rent kliniskt så är KD inte ett borgerligt parti utan ett värdeorienterat parti som haft ett längre samarbete med borgerliga partier.
  • Digestive
    Världsmedborgare skrev 2017-02-07 17:12:26 följande:
    Hela KD:s politik ska ju vila på en kristen värdegrund, det är ju vad som t.ex står som 1:a meningen i deras partiprogram.
    Läs själv: goo.gl/akxaac

    Så svaret på din fråga måste alltså bli, alla deras frågor vilar mot en kristen värdegrund.
    ------------------------ 

    Och för mig är det att skapa problem som inte skulle behöva finnas i politiken, om det så klart framgår att en viss religion ligger till grund för alla åsikter och ställningstaganden.
    Vara sig du vill eller inte, så kommer det att bli konflikter, du ser väl hur det är i verkligheten idag.

    För mig är politik att skapa samförstånd och lösningar som fungerar för alla.
    Och då är det ingen bra början att komma till t.ex en förhandling, med en viss religionsstämpel på sig.
    Speciellt inte i de tider vi lever idag, när det pågår ett religionskrig mellan kristna och muslimer.
    Med andra ord så är all konservativ värdepolitik det samma som att blanda politik med religion. Jag tror att vi båda förstår att "kristen värdegrund" innebär exakt det samma som värdekonservatism i praktiken men du kanske lägger all vikt vid det symboliska - jag har dock inget behov av att fäktas med väderkvarnar utan bedömer politik utifrån resultat, för i slutändan är det resultatet som vi får leva med medan det symboliska är oväsentligt.

    Jag hade antagligen resonerat annorlunda om det inte vore så att vi levde i ett av världens mest sekulariserade länder. Nu gör vi dock det och någon slags oro för religiöst knuten symbolpolitik är minst sagt en överflödig paranoia i Sverige.

    Aja, du verkar inte bry dig det minsta om vad KD gör eller har gjort för politiken i Sverige. Du ser inga som helst problem med så ytliga bedömningar?

    Jag kan till viss del hålla med om andra delen av inlägget men lösningar på sådana konflikter bör inte ligga i att ge efter. Vi kan inte hantera religiös intolerans mellan olika grupper genom att att sopa en politisk värdegenre under mattan, det vore att svika individen och att inte bidra med någonting gott i sak överhuvudtaget.

    Sverige är redan ett föredöme i den här frågan då vi inte har några rotade konflikter mellan religiösa grupper här - även om vi har fantastiskt många religiösa grupperingar i landet - och vi skulle knappast bli bättre på den punkten bara för att KD åker ur riksdagen.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?