Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
 • nihka

  Har du förtroende för regeringen?

  Sensitiveguy skrev 2015-04-21 19:03:36 följande:
  Om du föredrar DÖ före samarbete mellan de rödgröna och Alliansen tolkar jag det som att du inte fäster någon vikt vid majoritetsprincipen.
  När man har 3 minoriteter och en minoritet är större än de andra 2 var för sig och de 2 största minoriteterna inte gillar den 3:e är det enligt min mening helt OK att den största minoriteten gör upp med den näst största om att regera utan att den 3:e minoriteten ska få något att säga till om.

  Varför skulle den 3:e minoriteten ha någon som helst makt? Den är minst och ingen av de andra vill samarbeta med dem. Om SD vill att någon ska samarbeta med dem får de ju göra om sig tills någon av de andra finner något positivt med deras politik.
 • nihka
  Sensitiveguy skrev 2015-05-08 10:39:16 följande:
  Jag tycker det är naivt att reducera alla nedskärningar i den offentliga sektorn till migrationskostnader. Jag menar att det primärt är skattesänkningar (som SD varit med om att driva igenom) som skapat den utarmning av vård och omsorg vi ser idag.
  Helt riktigt! För många jobbskatteavdrag och allt som rullar ut när man lämnar öppet för skatteflykt är sådant som får posten "migrationskostnader" att framstå som kaffepengar i jämförelse.

 • nihka
  FDFMGA skrev 2015-05-08 19:41:36 följande:
  Ett samhälle där det förenande kittet är avsky i stället för medkänsla är varken sunt eller förnuftigt och i den mån det överhuvudtaget går att bygga ett samhälle där gemenskapen bygger på avsky för andra så skulle det förr eller senare rikta blicken, avskyn, inåt och förgöra sig självt.

  Så SD:s version av vi och dom är varken sund eller förnuftig.
  Det är detta kitt man ser i trådar här på FL där SDare propagerar. Känns som att stiga ner i Dantes helvetestratt. I sjunde kretsen sitter gänget från Avpixlat och Fria Tider och 2 trappor ner sitter Borrelia, Runes och en man med en lakritspipa och tuggas levande av Suffering som är fast i issjöns mitt.

  Det känns bra så länge de klagar på regeringen och alla andra i riksdagen och alla som röstar på något annat än SD. Det sista man vill ha är deras gillande. 
 • nihka
  Anders2015 skrev 2015-05-14 11:52:25 följande:
  Finns ett fåtal skribenter (miljöpartister) som pumpar dag ut och dag in en massa trams,

   Kallas fakta.
  Ugh vad många hjärnspöken. De ser miljöpartister överallt. Kanske behöver du semester för att  fixa att skilja på hjärnspöken och fakta?
 • nihka
  Eir skrev 2015-05-14 16:25:37 följande:
  Miljöpartiet som representerar ca 7% av befolkningen har större inflytande på politiken än t ex Moderaterna som är betydligt större parti.

  Detta blockstyre som vi har tycker jag är ett slags diktaturstyre.

  Partierna väljer prestige före Sveriges bästa för ögonen.
  Kallas blockpolitik och att det mindre blocket surar, men det är deras uppgift och inte så mycket att fästa sig vid. Det blir likadant fast tvärtom vid ett ev regeringsbyte förutom att SD surar oberoende av vem som har regeringsställning så länge SD inte har det med sin 12,86%-iga minoritet som gör att de surar permanent.

 • nihka
  Eir skrev 2015-05-14 14:37:25 följande:

  Är det ett demokratiskt styre vi har idag? Vad innebär egentligen Decemberöverenskommelsen (DÖ)?

  När en minoritet styr över majoriteten är inte det en variant på diktatur? DÖ ska ju gälla tills år 2022.

  Har vi blivit utsatta för en statskupp i det tysta och vi är för korkade för att förstå?

  Eller:...


  Vilken majoritet? Det finns ingen majoritet och den största minoriteten styr. Sounds fair to me och jag backar upp det oavsett vilken största minoritet som styr.
 • nihka
  Tom Araya skrev 2015-05-14 21:07:15 följande:
  Det är bara vad du tycker...Flört
  Nej, jag tycker inte att Anders2015 inbillar sig veta vad jag röstar på. Han inbillar sig på riktigt.

  Däremot tycker jag att du verkar ha en hang-up på mig. Hej då.
 • nihka
  lebowski skrev 2015-05-16 09:01:02 följande:

  Svenska folket gav Alliansen 8 år utan att få något resultat.

  Jag ställer högre förhoppning till S+MP att lyckas med sin politik trots att SD+M kommer göra allt för att störa det parlamentariska läget med sina misstroendeförklaringar och hot om att fälla uppgörelser.


  Jag tycker de klarade Sveriges ekonomi och att rodda oss igenom den ekonomiska krisen i Europa riktigt bra, fast lite på bekostnad av de lite sämre bemedlade allt vad tiden led. Nu tar nästa gäng vid som omfördelar lite tills det är dags att byta igen.

  Ja, det är svajiga tider.
 • nihka
  lebowski skrev 2015-05-16 12:25:06 följande:
  Det är för tidigt att säga om Sverige klarade sig väl genom finanskrisen 2008 bara för att vi inte har Greklands situation. Om 10 år kan det visa sig att Moderaternas subventionspolitik enbart var läppstift på liket medan Greklands vänsterregerings satsningar ur krisen blev vinnaren. 
  Hahahaha! Läppstift på liket! Den hade jag inte hört förut. Nej, det är sant. Det kanske är för tidigt att sia, men idag ser det onekligen bättre ut här än i Grekland och desto längre tiden lider blir det svårare att koppla händelserna bakåt till 2008. Jag tror aldrig vi får svar på detta längre fram.
 • nihka
  Aqt skrev 2015-05-17 14:52:41 följande:
  Så att de budgeterar mer pengar till UNHCR är bara en illusion?

  Klart att det är mer humant att hjälpa fler där akut hjälp har störst behov istället för att låta de som betalar 100000-200000 kr till flyktingsmugglare belasta välfärden här. Däremot FN:s kvotflyktingar ska absolut få komma hit.
  Kvotflyktingar är de i särklass "dyraste" flyktingar som finns - en riktig gräddfil. Hur försvarar man det när man påstår sig vilja hjälpa så många som möjligt för en viss summa?

  Dessutom kan kvotflyktingar ha pengar. Det är hjälpbehovet som styr - inte ekonomi. Om man kommer från ett område där ens folkgrupp är förföljd sorteras inte de förföljda med pengar ut till förmån för någon lika eller mindre ansatt med sämre ekonomi.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?