• Nervernautanpå

  Avsaknad av spermier

  askyfullofstars skrev 2018-10-21 21:34:55 följande:

  Jag förstår dig precis. Sett 3 graviditetsbesked idag via sociala medier, knäckt som vanligt. Vet knappt vad man ska känna längre. Önskar så innerligt att detta inte var min verklighet.

  Om jag bara får inflika... Jag har en god vän som är väldigt duktig inom fertilitetsbehandlingar. Hon berättade att just många misslyckas pga de insemineras 24 h efter ovitrelle men i själva fallet kanske ägglossar mycket senare än så och frysta spermier lever inte så länge så många missar fönstret pga detta. Nu behöver det inte vara så i ditt fall men i mitt fall så tror jag att jag ägglossar 40 timmar och senare efter ovitrelle.


  Men hur vet du att du ägglossar 40timmar senare? När vi kollat vul så kan dom se att det är påväg typ. Och just i det här fallet när vi tog ovitrelle så var det för att speeda på processen lite.
 • Nervernautanpå
  askyfullofstars skrev 2018-10-21 21:57:06 följande:

  Första gången vi kollade på VUL sa läkaren att det var på gång (hade tid för insemination 36 h efter ovitrelle), kände av det jag förmodar var ÄL ungefär 4 h efteråt = 40 timmar.

  Denna omgång skulle jag insemineras 38,5 h efter Ovitrelle och då hade äggen inte släppt (hade två blåsor). Vet inte när äggen släppte denna omgång men inte innan 40 h.

  Men det kan ju såklart vara olika. De sa att de ser på kanterna när äggen håller på att lossa (men denna gång sa sköterskan inget).


  Ok. Ja när jag har varit in så har dom sagt att äggen är på väg att lossna. Men har gett dem en extra skjuts med ovitrellen. Typ så som jag förstått det. Jag är fullt upptagen bara med att ta mig igenom allt så lyssnar kanske med ett halvt öra emellanåt. Men jag har haft tre olika läkare som har utfört ineminationerna och som gjort vul inför varje gång. Så det känns som att dom har koll (betydligt bättre än jag iaf)

  Och sen kan inte jag själv avgöra när jag känner av ägglossning, det kan lika gärna vara symtom på något annat, känns som att kroppen spelar spratt med mig stup i kvarten... den har jag slutat lyssna på, haha. Men visst analyserar jag sönder varenda magknip och spänd mage och toabesök osv ändå.
 • Nervernautanpå
  askyfullofstars skrev 2018-10-21 22:30:41 följande:

  Jag förstår dig verkligen. Jag skrev som sagt att vi ska försöka med IVF nästa omgång då jag inte orkar åka fram och tillbaka till Danmark. Är så surt att man inte kan göra ivf med donerade spermier på vanlig klinik i min hemstad. Har ni kört med samma protokoll varje gång (de stimulerande försöken)?


  Dom stimulerade försöken har sett lite olika ut. En gång tog jag ovitrelle efter själva inseminationen. Sen har jag tagit ett par gånger före och nu senast även med letrozole innan. Och lutinus iom ovitrellen. Om detta försök inte funkar så gör vi ett till innan jul. Och funkar inte det så blir det ivf nästa år. Kliniken räknar med att dom hinner få tillstånd att göra ivf med donerade spermier till våren. Vi har som sagt varit i danmark på storkkliniken tidigare. Men resorna blir väldigt krångliga då jag känner att jag inte kan berätta på mitt jobb än. Och där gjorde dom inte vul heller. Känner mig på nåt sett tryggare på den kliniken vi har nu.
 • Nervernautanpå
  askyfullofstars skrev 2018-10-22 09:18:52 följande:

  Jag förstår dig verkligen. Jag har berättat att jag gör medicinsk behandling och behöver åka (jobbar på myndighet så får arbeta hemifrån och all läkartid är betald) men det hade aldrig funkat om inte jag hade dessa förmåner. Är tacksam för det. Vilken klinik är det som kommer få tillstånd? Vill med slippa åka till Danmark men sedan har vi ett till ?problem? och det är vårt ursprung. Min man vill inte ha en donator från norden och här i Sverige får man inte välja. :/ Men känner jag att det blir för jobbigt så kommer jag ta ett nytt samtal med min man. Nej många kliniker gör inte VUL men Triangeln gör det utan extra kostnad. Vad kostar era försök?


  Vi går på livio. Vi får ju än så länge försöken av landstinget men dom tre vi gjorde i danmark bekostade vi själva. Minns faktiskt inte kostnaden. Vår klinik nu kan ju inte garantera att dom blir beviljade tillståndet, men det vore sjukt konstigt annars eftersom dom planerar att ansöka första dagen man får (årsskiftet) och iom att dom gjort ivf i så många år så finns det ju ingen anledning att inte kunna göra det med donerat. Annat än den nuvarande lagen såklart.

  Förstår det där med donator. Min kille är ju från Skandinavien men är ändå väldigt brydd om donator. Det var av den anledningen vi sökte oss till danmark från första början, för att få vara med och välja donator själva.
 • Nervernautanpå
  askyfullofstars skrev 2018-10-22 13:59:16 följande:

  Hur gick det idag?


  Åt skogen. Min mens dök upp vid lunchtid. Helt värdelöst....
 • Nervernautanpå
  Kallamakka skrev 2018-10-22 15:48:33 följande:

  Hej allesammans!

  Tyvärr har jag fått ma, och ska själv framkalla abort med start imorgon. Känns såklart ledamt när man äntligen blev gravid. Snopet. Orättvist. Ja.. Jag vet inte vilket ord som passar bäst in.

  Får se när denna process är klar och när man får börja försöka igen. Just nu ska vi ge tiden till att bearbeta och sörja för att sen ta tag i allt igen.


  Åh nej! Vad tråkigt... ja ge det lite tid att bearbeta och sen fixar ni det igen. Beklagar...
 • Nervernautanpå
  askyfullofstars skrev 2018-10-28 21:18:36 följande:

  Plussade idag på bim -4. Är i chock. Vågar inte ta in något då jag inte ens kommit till testdag. Men just idag är jag gravid. Helt otroligt.....


  Grattis! Håller tummarna att allt går som det ska!
 • Nervernautanpå

  Gjorde mitt sista försök som jag får av landstinget i november och nu kom svaret. Inte gravid. Så otroligt tomt det känns. Har ju även bekostat tre försök i danmark själv.

  Hopplöst.

  Vi har i alla fall bestämt oss för att vi måste fortsätta ändå. Vi får sälja något, bilen vad som helst, ta ett lån.... det måste gå. Så jvla hopplös den här julen blev!

 • Nervernautanpå
  Anonym (Svårt att förstå) skrev 2019-01-04 19:16:15 följande:

  Jag menar inget illa, men jag har så himla svårt att förstå detta.

  Känner era män sig verkligen som pappor efter att en annan man befruktat er?

  Blir han automatiskt "pappa" trots att alla vet att han inte är det?

  Hur hanterar ni olikheterna när barnet växer och utvecklas och inte liknar någon av er?

  Berättar ni för andra?


  Skulle man vara mindre mamma/pappa om man valde att adoptera?

  Här har man ju liksom inget val. Antingen använder man donerade spermier, och det är ju inte en annan mans sperma dom sprutar upp direkt, utan rena spermier.. eller så adopterar man eller så får man inga barn.

  Förlåt, men jag blir lite provocerad av frågan, är kanske känslig....
 • Nervernautanpå
  Anonym (Svårt att förstå) skrev 2019-01-04 21:14:06 följande:

  Adopterar man så är det ju så uppenbart...

  Som sagt så menar jag inget illa utan vill bara förstå.


  Ok. Tycker kommentaren "Känner era män sig verkligen som pappor efter att en annan man befruktat er?" var lite väl stark faktiskt.
Svar på tråden Avsaknad av spermier