• Nervernautanpå

  Avsaknad av spermier

  Då var det dags igen. Väntan. Inseminering idag och ovitrelle efter. Sen lutinus två ggr om dan.

 • Nervernautanpå
  Ontopic skrev 2018-05-23 06:19:38 följande:

  Jaha sprutan tas efter insemineringen? Åhh lycka till!! Hoppas det kommer gå bra! Håller mina tummar för dig.


  Ja man kan tydligen göra det för att skjutsa på ägglossningen. Jag fick hjälp på kliniken efter inseminationen. Ser inte direkt fram emot lutinus i några veckor nu mitt i sommarvärmen. Men det är bara att bita ihop och gilla läget. Hoppas så att det kommer gå!
 • Nervernautanpå
  askyfullofstars skrev 2018-05-23 11:17:17 följande:

  Åh kan du berätta mer om tanken att ta sprutan efteråt? Antar ni kollat med VUL osv? Berätta gärna mer!


  Ja vi gjorde vul dagen innan och precis innan inseminationen. Alltså egentligen vet jag inte så mycket varför vi tog den efter annat än att dom säger att det är för att försäkra sig om att äggen verkligen släpper, att liksom ge processen en extra skjuts. Hon kunde se på vul att allt såg bra ut och lite vätska som tyder på ägglossning plus att jag såklart kollat med ägglossningstest också.

  Jag är dålig på alla benämningar på allt plus att jag har lite svårt att ta in allt pga att processen är så jobbig för mig. Bröt ihop totalt när sköterskan ville att jag skulle ta sprutan själv och hon sa att "det är jobbigt för alla men det ä? lätt och du fixar det själv". Läkaren såg iaf till att jag fick hjälp och var väldigt förstående tack och lov.
 • Nervernautanpå
  Ontopic skrev 2018-05-23 15:23:11 följande:

  Alla förutsättningar på rätt plats med andra ord. Det låter ju logiskt med sprutan efter..Tråkigt att höra att det känts så jobbigt. Hoppas på att det tar sig nu så du slipper göra fler gånger. Är det 2 veckor du får vänta nu?


  Ja precis. Två veckor ca. Det känns bra att göra nåt annorlunda än dom tidigare försöken i allafall.
 • Nervernautanpå
  Ontopic skrev 2018-05-23 21:35:31 följande:

  Åhh psykisk terror att vänta! Herregud! Man vill ju bara att tiden ska gå och då känns det säkert som om den aldrig gått saktare.. Fasen låt det vara er tur nu som sagt!! Hade ju varit skönt att inte behöva göra ivf ju..

  Vi fick hem brev om att vi redan nu nästa cykel kan få göra inseminationsförsök! Vi blev helt paffa här hemma med tanke på att de sa att det skulle ta tid..testar med letrozol och ovitrelle med tanke på min oregelbundna mens. Känns galet!


  Vad häftigt att ni får köra igång nu! Nu händer det!

  Ja psykisk terror är rätta ordet..... men det glömmer man nog så fort man lyckas. Hoppas jag.
 • Nervernautanpå
  Ontopic skrev 2018-05-25 15:34:29 följande:

  Bara för att man fick hem det positiva beskedet så ska något såklart krångla...

  Fick mens i dag på dag 18(?!) och kliniken hade redan stängt så kan ju inte börja äta letrozol på söndag för har inte diskuterat med dom om jag kan börja behandlingen..


  Åh nej vad tråkigt. Synd att kroppen inte kan klockan alla gånger. Har dom inget journummer du kan ringa eller nåt? Eller äta det på söndag och ringa dit måndag och fråga vad dom tycker? Känner inte till hur det funkar med just letrozol då jag aldrig haft det. Men lycka till i alla fall!
 • Nervernautanpå
  Ontopic skrev 2018-05-27 15:43:45 följande:

  Jag tog en i dag så får vi se vad dom säger i morgon! Men med tanke på den tidiga mensen så tror jag inte de kommer vilja köra.. Men får se :)


  Håller tummarna för dig. Vet hur jobbigt det är med all väntan!
 • Nervernautanpå
  Ontopic skrev 2018-05-27 20:19:42 följande:

  Tack tack bästa du! Jag håller mina också :) Hur mår du?


  Det är ok. Försöker att inte tänka för mycket. Lutinus är ingen höjdare, tycker det är värre den här gången än förra. Men det är bara att låta tiden gå. Även om det går långsamt.....
 • Nervernautanpå
  Ontopic skrev 2018-05-28 12:23:44 följande:

  Tänk vad skönt det hade varit om man hade kunnat stänga ac hjärnan så man slapp tänka. Lutinus skulle jag använda mig av också om vi hade kört i Danmark men inget som läkarna i Sverige har pratat om att använda. Vad ska det göra? Håller tummarna :)


  Det är progestron. Det ska väl hjälpa till att bli gravid och att behålla graviditeten om jag förstått saken rätt. Har fått det båda gångerna i samband med ovitrelle.
 • Nervernautanpå
  Ontopic skrev 2018-05-28 16:44:53 följande:

  Hmm undra varför jag inte fått det också.. Man får lita på att läkarna vet bäst vad som behövs för varje person. Men vi får iaf köra på denna cykel, trots att mensen kom tidigt! Nu kör vi tjejer! Alla ska vi lyckas :)


  Jag tror absolut läkarna vet vad dom pysslar med. Jag har inte fått det varje gång. Vad roligt för er att ni får börja! Hur det än är så är det bättre att försöka än att bara vänta. Hejar på dig!
Svar på tråden Avsaknad av spermier