• 999
  Äldre 30 jun 20:32
  476802 visningar
  2463 svar
  2463
  476802

  Avsaknad av spermier

  Vissla88 skrev 2015-06-30 18:40:31 följande:

  Hej allihop. Har legat lite lågt ett tag och försökt fokusera på annat, köpt nytt hus, mm. Så det har varit mycket den senaste tiden!

  Min sambo lämnade ett nytt spermieprov förra veckan och nu hoppas vi verkligen att vi får svar på hans blodprover och spermieprovet innan alla går på semester. Vi har inte pratat något om det alls sen nån dag efter beskedet fram till förra veckan. När han skulle lämna sitt prov så väckte det så mkt tankar och känslor så jag var tvungen att prata med honom, dock var det inte så uppskattat från hans sida... Han vill verkligen inte prata om det eller veta vad nästa steg blir då han inte vill gå och fundera eller oroa sig "i onödan". Så jag pratar inte med någon utan går fortfarande i min egna dimma. Jag förstår ju att detta måste vara jätte jobbigt för honom så "felet" är hos honom (nej det känns inte alls bra att använda ordet felet, men nu förstår hur jag menar hoppas jag) och det finns lixom inget vi kan göra. Så tufft är det...


  Du är inte ensam om att ha en man som sluter sig och inte vill prata om detta. Min man är likadan, och jag har läst på fler trådar där andra skriver samma sak. Min man tycker inte att vi behöver prata så mycket om det och oroa oss, det löser sig säkert, menar han. Han vill vara positiv och inte gå ner sig i onödan... Jag tror att detta besked är så jobbigt att handskas med att de försöker gå in i någon sorts förnekelse för att orka. Vi har pratat om det många ggr, att jag blir ledsen att han verkar så oberörd. Men han menar att han inte vill ta ut någon sorg i förskott. Medan jag tycker att det är en sorg oavsett vad följande utredning visar. Vi kan i alla fall inte få barn på egen hand. Det är en sak som är säkert. Och det i sig är en stor sorg för mig.
 • 999
  Äldre 1 jul 11:50
  #90
  MariaC skrev 2015-07-01 08:52:16 följande:

  Ok, håller tummarna för att det beror på inflammationen!!

  Vi fick brev om att vi skulle ta blodprov på vår vårdcentral samt att man sambo åkte och lämnade spermaprov på sjukhuset. Sen stod det att 3 veckor efter vi tagit prover så skulle vi själva ringa och boka tid för läkarbesök. Det gjorde jag och fick då till mig att jag skulle återkomma i augusti då de inte hade schema än för hösten och sen var det tre månaders väntetid.....

  Pratade som sagt med läkaren igår och han sa att jag skulle ringa igen till receptionen och säga att läkaren sagt att vi ska få en tid så fort som möjligt, hoppas det hjälper!

  En kompis till oss har genomgått exakt samma men de gick privat, på ca 1 månad var hela utredningen klar med biopsiprov etc och de blev erbjudna provrörsbefruktning, man blir lite sugen att gå privat då denna väntan är så jobbig!!


  Ja,väntan är olidlig. Ovissheten är värst. Vår klinik har semesterstängt nu så det står still för vår del! Vi kommer bli kallade till biopsi när de öppnar igen, hoppas det går fort. Jag tror inte det är så långa väntetider i vårt landsting.
 • 999
  Äldre 4 jul 13:06
  #93
  MariaC skrev 2015-07-01 13:31:18 följande:

  Vi fick en läkartid 5/8! Från början sa de ju slutet på hösten så vi blev väldigt glada! ? Då kommer jag utredas mer och fler prover ska tas på min sambo. Sen blir det remiss till Sahlgrenska i Göteborg för att göra biopsi.

  Hoppas ni får en tid snart.


  Vad skönt för er. Då är det ca fyra veckor dit. Vår klinik öppnar igen i mitten av augusti, så jag hoppas att min man får komma på biopsi så fort som möjligt!
 • 999
  Äldre 4 jul 13:10
  #94
  Utflykt i verkligheten skrev 2015-07-03 23:19:03 följande:

  det är lite så vi försöker tänka, att vi ju faktiskt kom så långt ändå.

  Om det finns tillräckligt med spermier från biopsin så fryser de in det. Tyvärr så gick inte det att göra i vårt fall, utan mannen får göra en till biopsi nästa gång det beger sig.


  Ok. Så först gjorde de en biopsi och konstaterade att där finns spermier? Sedan när de skulle göra ett IVF försök (då du blev gravid) så gjorde de en ny biopsi? Kanske en dum fråga men jag är så oinsatt!
 • 999
  Äldre 5 jul 22:21
  #99
  Utflykt i verkligheten skrev 2015-07-04 17:19:05 följande:

  Det är inte alls en dum fråga!

  Du har uppfattat det helt rätt. Om det hade funnits tillräckligt med spermier att spara efter insättningen av det befruktade ägget så hade det frusits in. Men vid nästa försök så får vi börja om helt från början. Men det funkar ju det också.


  Hur lång tid från första biopsin tills dess att de befruktade ett ägg och återförde det?
 • 999
  Äldre 5 jul 22:23

  Min man har fått tid hos urologen nu på onsdag pga bitestikelinflammationen och en kallelse till biopsin i slutet av augusti. Innan biopsin ska han lämna.nytt spermaprov antar jag, för han har bara lämnat ett. För oss har det gått fort med allt, jag trodde inte vi skulle få tid för biopsin förrän sen höst.

 • 999
  Äldre 8 jul 18:58
  Utflykt i verkligheten skrev 2015-07-04 17:19:05 följande:

  Det är inte alls en dum fråga!

  Du har uppfattat det helt rätt. Om det hade funnits tillräckligt med spermier att spara efter insättningen av det befruktade ägget så hade det frusits in. Men vid nästa försök så får vi börja om helt från början. Men det funkar ju det också.


  jennyz skrev 2015-07-04 19:41:46 följande:

  Jag tror att de värderar varje fall när de gjort biopsi, om de anser att oddsen är att det går att få ut spermier även när IVF försöket ska göras tar de hellre färska så då görs ny biopsi då, vid vårt första IVF fick de ut spermier och de frös ner det som blev över, jag blev gravid på frysta spermier... ð???


  Jag kanske har frågat er det förut, men när de undersökte era mäns testiklar, sa de då något om storleken? Och vilket fsh-värde hade dem? Till min man har de sagt att hans testiklar är något små, men inte så små att det är uteslutet att spermier kan hittas via biopsin. Hans fsh-värde låg på 12,8. Enligt de på fertilitetskliniken så är det inget att anmärka på, men något förhöjt.
 • 999
  Äldre 9 jul 15:56
  Popetot skrev 2015-07-09 15:29:19 följande:

  Hej alla! Här är en till där inga spermier hittats. Hur orkar man ta sig igenom detta? Liksom några av er skrivit håller min man mycket inom sig och har inte behovet av att älta som jag. Hoppas jag kan hitta stöd och förståelse här inne. Vi väntar på tid för biopsi efter semestrarna.


  Hej. Beklagar att ni måste genomgå samma sak som oss. När fick ni beskedet? Vilka prover har tagits på din man? Vad har de visat? Min man ska göra biopsi i augusti. Om inga spermier hittas då vet jag inte vad jag ska ta mig till.
 • 999
  Äldre 9 jul 16:57
  Popetot skrev 2015-07-09 16:15:49 följande:

  Vi fick beskedet för ca tre veckor sedan. Det har varit lite av en dimma sedan dess. De första dagarna visste vi inte var vi skulle bli av. Sen hade vi några veckor med annat att tänka på så det gick ganska bra. Nu har vi en dip igen. Han har lämnat två prover som visat noll simmare. De har gjort ultraljud och han fick lämna blodprov. Hormonhalter är ok. Någon som var för hög. Senaste provet var nog bara sjukdomar tror jag (hiv, hepatit osv) som jag inte är särskilt orolig för. Nu väntar vi som sagt på biopsi. Troligtvis i augusti. Hur var det med er, har ni gjort biopsi?


  Vi fick reda på det för fyra veckor sedan. Vi verkar ligga ungefär i samma fas som er då i utredningen, eller vad man ska säga. Han har bara lämnat ett spermaprov. Hormonproverna var normala, men fsh var något förhöjt. Inget att anmärka på enligt läkaren. Vet du vad din man fick för fsh värde? Hans testiklar är något små också. Det tyder på ingen eller liten spermieproduktion, tror läkaren. Har de undersökt din mans testiklar? Upplever precis som du säger, att vi befinner oss i en dimma. Hur går era tankar kring donerade spermier?
 • 999
  Äldre 9 jul 16:59

  Han har ätit antibiotika mot en misstänkt inflammation i bitestiklarna och ska lämna nytt spermaprov i augusti. Hoppas att de hittar spermier då!

Svar på tråden Avsaknad av spermier
Logga in
Bli medlem