• 999
  Äldre 11 nov 12:13
  476792 visningar
  2463 svar
  2463
  476792

  Avsaknad av spermier

  Jag vet att frågan har varit uppe förut här i tråden, men hur tänker ni kring att berätta för omgivningen och barnet om donatorn? 

 • 999
  Äldre 12 nov 21:59

  Beräknad ägglossning är i slutet på veckan. Mikrotese fick vi bekosta själva. Men nu kör vi via landstinget, har rätt till tre kostnadsfria IVF. Jag har som sagt ägg i frysen på Carlanderska. Men vi börjar med insemination. Känns bäst så.

 • 999
  Äldre 13 nov 13:01
  MariaC skrev 2017-11-13 08:32:58 följande:

  Vi satte in en färsk och fin blastocyst i lördags. Det var fyra sammanlagt som hade klarat sig bra. Det var två som var extra bra, den de satte in samt en som de hade fryst ner. De två andra skulle de odla vidare till söndag och ev då frysa ner dem också.

  Nu hoppas vi så på den jag ruvar på!!!!


  Vad kul vännen! Hur känns det? Jag ska ju göra insemination i veckan är det planerat, har börjar testa för ägglossning from idag. Jag känner mycket blandade känslor. Tankar om att det inte var såhär jag hade tänkt mig skaffa barn är återkommande. Och så tänker jag mycket på framtiden.
 • 999
  Äldre 13 nov 19:57
  MariaC skrev 2017-11-13 15:23:56 följande:

  Hej kära du :) Ja, efter ett års väntan så får vi äntligen ruva! Det känns över lag bra, vi har kommit till det läget att nu vill vi bara ha en bebis oavsett hur. Sen finns det ju stunder då det känns jättejobbigt att det blev så här. Verkligen jobbigt. Men oftast känns det bra, nästan så vi glömmer bort ibland att det är en donator. Känner också tacksamhet att någon annan kan hjälpa oss, att vi fått så fina blastisar.

  Så ni har bestämt er för att köra nu. Spännande att se hur det går för er nu då med inseminationerna. Hoppas det tar sig. Håller tummarna!

  Förstår dig hur du menar angående dina tankar. Andra par ligger med varandra och vi måste genomgå denna sjuka situation.

  Kram!!


  Man kanske får acceptera att det helt enkelt får kännas vemodigt, att det är tillräckligt att det känns bra nog. Men vad är bra nog? Det börjar kännas läskigt nu när det närmar sig planerad insemination, även om det på sistone känts som att jag är så redo som jag kan bli, även om jag inte är helt 100% säker på alternativet jag tvingas ta.
 • 999
  Äldre 19 nov 14:13

  Har fått glad gubbe på ÄL-testet precis!!! Nu pirrar det i magen.

 • 999
  Äldre 21 nov 13:44
  MariaC skrev 2017-11-21 12:09:32 följande:

  Tack! Var tyvärr överstimulerad och är inlagd sen igår. Vet inte hur länge jag blir kvar här men hoppas jag får komma hem snart!!


  Usch, vad jobbigt! Hoppas du får komma hem snart och att det blir en bebis i alla fall.
 • 999
  Äldre 24 nov 16:50
  Anonym (Dubbelt trubbel) skrev 2017-11-24 14:26:38 följande:

  Hur går det för er och dig? Har ni haft testdag nu?

  Själv är vi på RD1 idag, tankarna snurrar och känns bitterljuvt just nu..


  Vad spännande att vi är fler nu som väntar på att få plussa nu. Vi gjorde insemination i måndags. När har du testdag?
 • 999
  Äldre 24 nov 21:29
  Anonym (Dubbelt trubbel) skrev 2017-11-24 20:57:53 följande:

  Vi hat testdag 5:e. När har ni testdag?


  6:e, vi gjorde en insemination i måndags. Hur känns det med allt vad detta innebär? När har du BIM? Jag är lite förvirrad över det här med testdag. Jag har BIM 1 dec, känns konstigt att inte testa förrän 6 dagar senare? Jag skulle helst vilja testa innan, för jag vill hellre vara beredd på att mensen kommer, än att hoppas in i det sista och sen dyker mensen upp.
 • 999
  Äldre 24 nov 21:53
  MariaC skrev 2017-11-24 21:45:42 följande:

  Jag är gravid! Fick plus imorse! :)

  Jag fick komma hem i onsdags, mår sådär men de såg att vätskan minskat så då kan jag vara hemma och åka in på kontroller istället. Sjukskriven på heltid till 6 dec. Tyvärr såg de idag på proverna att mina levervärden skjutit i höjden sen i onsdags så blir jag det minsta sämre så måste vi genast åka till akuten. Har fortfarande så jävla ont i magen ibland så det känns som jag ska dö. De sa att nu när jag är gravid så kommer överstimuleringen fortsätta i några veckor till. Men jag får inte bli sämre. Känns så jobbigt för vi är så glada över att vi plussat men samtidigt mår jag så dåligt i överstimuleringen så vi kan inte njuta, är oroliga för hur det ska gå etc.

  Tänker på er andra som väntar på TD och håller tummarna för er!!!!!


  Åh vad kul! Stort grattis vännen! Så glad för din skull. Vi har följt varann länge. Tänk om jag också är gravid så att vi får barn nästan samtidigt också! Hoppas du blir bättre snart så du kan njuta fullt ut! Testade du på den testdag som Fertilitetskliniken sagt, eller tidigare?
 • 999
  Äldre 25 nov 10:28
  Popetot skrev 2017-11-25 10:19:26 följande:

  Stort grattis till plusset MariaC! Jag var ju aktiv här i början av vår resa och har inte kunna släppa tråden utan följt er två på avstånd. Jag håller mina tummar hårt för er 999.

  Hoppas du snart mår bättre MariaC!

  Stora kramar till er båda!


  Åh, vad rörd jag blir över ditt meddelande. Kul att höra från dig, hur är det med dig? Jag minns inte riktigt hur det gick för er. Jag blev faktiskt så rörd av ditt meddelande att ögonen vattnas (hoppas det är gravidhormoner :)). Jag är så tacksam att jag haft andra, underbara tjejer i samma situation att vända mig till här när det behövs som mest och när jag mått som sämst.
 • 999
  Äldre 2 dec 13:15
  Anonym (Dubbelt trubbel) skrev 2017-12-02 10:46:14 följande:

  Hur går det för er? När har ni nästa vul?

  Vi fick plus på stickan igår men känner på mig att det kommer sluta i mf så går bara och väntar på blödningar..


  Stort grattis! Har ni gjort IVF med donerade spermier?
 • 999
  Äldre 6 dec 22:45
  Anonym (Dubbelt trubbel) skrev 2017-12-06 17:40:57 följande:

  Ja, vi har använt det. Trodde jag var beredd på känslorna och bearbetat färdigt men när vi fick plusset på stickan välde sorgen över oss båda två, att det faktiskt inte blev som vi hade tänkt och föreställt oss, hela situationen känns så surrealistisk.Va härligt för er att ni fått positiva besked och att det verkar växa på


  Hur längesen var det ni fick besked om att din man inte kan få biologiska barn? Grattis till plusset!!!
 • 999
  Äldre 13 jan 10:00
  Toritori skrev 2017-12-31 00:43:49 följande:

  Hej! Vill uppdatera er om hur det går för oss, om inte annat för att kanske hjälpa någon annan i samma situation. Vi väntade i 8 månader i kö för micro-tese i Stockholm. Den är nu gjord och även om mottagandet och behandlingen på reproduktionsmedicin på Karolinska var väldigt fint hittades tyvärr inte en enda ynka spermie. 

   

  I efterhand har jag insett att den långa väntetiden faktiskt var bra för oss. Det gav oss tid att förbereda oss på alla olika scenarion, att vända och vrida på känslorna. Och det märkliga är att det, även om beskedet var negativt, kändes som en lättnad att få svar på riktigt. Att gå omkring i limbo och inte veta hur man ska gå vidare har varit så himla himla jobbigt. 

   

  Vi har nu bestämt oss för att gå vidare med insemination i Danmark. Mest på grund av att kötiderna är så himla långa här och vi känner att vi vill prioritera tiden (även om vi får slänga in våra sista slantar). Mottagandet i Köpenhamn har hittills varit fantastiskt, vi har gjort hela min utredning och äggledarröntgen i Sverige, haft ett långt och givande möte på Skype med kliniken i Danmark, fått recept utskrivna, valt donator och fått tid för behandling innan vi ens har blivit kallade till ett första möte i Stockholm. Vi får se hur det går. Håll tummarna. Grattis ni som plussat, det gör mig så lycklig att läsa! 


  Lycka till med allt!
 • 999
  Äldre 13 jan 10:01
  Kallamakka skrev 2018-01-13 08:55:43 följande:

  Har läst alla 133 sidor ni skrivit(tror det var något sådant) , tog några timmar.. Men waow, vilka starka individer ni är hela bunten. Som stöttat, peppat och följt varandra under den här långa tiden!

  Jag som insett att jag och sambon precis är i början av allt det här, med två provsvar som visat iskalla 0 spermier. Så finns det hopp någonstans att det ska bli bra, fastän vägen dit blir krokig och lång.

  Ni är super inspirerande och tack för all information jag fått med mig i alla era meddelanden ni skickat mellan er, som även hjälpt mig. :)


  Härligt att höra att du känt dig hjälpt av våra berättelser. Säg gärna till om det är något du undrar över!
 • 999
  Tor 15 mar 2018 18:58
  mulin skrev 2018-03-11 22:36:43 följande:

  Hej alla! Har inte läst igenom tråden så mycket än men ska göra det. Sambon fick precis idag sitt resultat på spermieprovet. 1 miljon per ml :( , tråkig nyhet men nu förstår vi åtminstone varför vi inte blivit gravida. Ni med ungefär likande resultat. Hur har det gått för er?

  Har beställt zink och folsyra till honom nu och hoppas det ska hjälpa till att ge bättre resultat. Men innan han kommit in på mer undersökningar vet vi inte mycket. Så egna erfarenheter lyssnar jag gärn på! :)


  Jag vill inte verka otrevlig, men förstår om jag kommer göra det nu. Om du läst trådstarten så kan du se att jag startade tråden för att min man har 0 spermier i sin sädesvätska. De som skriver i tråden befinner sig i samma situation. 0 spermier, inte ens 1. Din man har 1 MILJON. Det känns lite provocerande att du skriver i just i den här tråden. Ingen av oss just här befinner sig i liknande situation som dig, för några av oss skulle kunna ge sin högra arm för det. Mina erfarenheter kommer inte hjälpa dig ett dugg. Hoppas du kan få råd någon annan stans och lycka till!
 • 999
  Lör 31 mar 2018 15:55
  Anonym (Dubbelt trubbel) skrev 2018-03-31 15:28:35 följande:

  Hej och Glad påsk!

  hur är det med alla här inne?

  Vi gick in i vecka 21 igår, kan inte förstå att halva graviditeten är klar. Har en stor kalaskula nu så det har inte fungerat att dölja graviditeten så som vi hade förhoppningar om, haha.

  Idag berättade vi för släkten under påsklunchen, blandade känslor när vi inte varit öppna med den långa processen och att det är ett donatorbarn.

  Kram till alla kämpar här inne!


  Är det ni eller släkten som känner blandade känslor, och kring vadå? Har ni berättat att det är ett donatorbarn?

  Har ni varit på RUL än?
 • 999
  Lör 31 mar 2018 21:02
  Anonym (Dubbelt trubbel) skrev 2018-03-31 17:15:22 följande:

  Är vi som känner så, släkten vet inget. Alla glada tillbud till framförallt min man blev konstigt för honom, han reagerade med att dra sig lite undan, och när vi samtala kring det tyckte han att det blev konstigt, han ser det ju absolut som vårt barn, vet inte riktigt varför det blev så starkt för oss.

  Det har vi Plus fem extra ul pga blödningar tidigt, så knodden har vi sett mycket av


  Ok, jag hoppas att den känslan lägger sig för er. Är det någon förutom er två som vet om att det är ett donatorbarn? Kommer ni berätta för barnet?
 • 999
  Tor 12 apr 2018 11:59
  Greatexpectations skrev 2018-04-12 11:07:43 följande:

  Min kille har bara 0.1 milj spermier/ml, det är verkligen jättelite, det kom som en chock för oss båda och vi är jätte ledsna.

  Jag har en dotter som fyller 7 år i år men han har inga barn. Jag har väl som insett att det är rätt kört för oss att lyckas få barn på egen hand men vet inte om han har det, han fick remiss direkt efter första provet till urolog pga det lilla antalet han hade och han vill ju såklart se vad eller om det finns nåt fel, det känns bara så hopplöst nu, finns det någon i samma situation?

  Jag är dessutom 38 år och han 36 år så vi har inte så mkt tid på oss heller...


  Hej, vi som skriver i denna tråd har män som har total avsaknad av spermier, dvs inte en enda spermie! Jag tror att du har kommit lite fel om du är på jakt att hitta någon i er situation. Många här skulle bli överlyckliga om att få ett besked om en enda spermie, för att inte tala om det antalet som din sambo har. Önskar er lycka till, ni kan alltid göra IVF med goda framgångar. Det krävs faktiskt bara en enda spermie.
 • 999
  Ons 22 aug 2018 17:00
  Hola666 skrev 2018-08-22 12:15:04 följande:

  Tur min man har världens häng pung då ???????


  Din man har sådan tur, han har inte bara en hängpung, han har också en otroligt humorberikad fru. Grattis till er båda!
Svar på tråden Avsaknad av spermier
Logga in
Bli medlem