Forum Adoption - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Älskar man inte adopterade barn som sina egna?

  Fre 5 jun 2015 13:55 Läst 31525 gånger Totalt 103 svar
  Anonym (adopt­era)
  Visa endast
  Fre 5 jun 2015 13:55

  Jag och min man har försökt att skaffa barn under några år och det har inte fungerat. Det är "inget fel" hos någon av oss men jag kan inte bli gravid. Nu funderar vi iaf på att adoptera. Vi har inte berättat för bekanta och vänner (bara för de närmaste) att vi är ofrivilligt barnlösa utan de flesta tror nog att vi inte vill än eftersom jag pluggade under de senaste åren. En del har frågat varför vi inte har barn och att det snart blir för sent (jag är 35 år). Vi har sagt att ifall vi inte kan få egna så vill vi gärna adoptera och då har ALLA sagt att det inte är samma sak, att man inte kommer att älska ett adopterat barn som ett biologiskt, att man alltid kommer att längta efter ett biologiskt.

  Ingen av dessa personer har adopterade barn, alla har biologiska. Men alla ler nedlåtande, skakar på huvudet och säger: Det är inte samma sak. 

  Finns det någon som har adopterat barn och kan berätta hur det känns? Om ni endast har adopterade barn, längtar ni efter biologiska eller "räcker det" med de adopterade? Om ni har fått biologiska sen, har detta påverkat er relation och kärlek till de adopterade barnen? 

 • Anonym (D)
  Visa endast
  Fre 5 jun 2015 14:00 #1 +1

  Men gud vilka nedlåtande människor! 
  Jag är adopterad (min bror också) och jag kan garantera att mina föräldrar älskar oss lika mycket som andra föräldrar älskar sina biologiska barn. 

 • Anonym (xx)
  Visa endast
  Fre 5 jun 2015 14:08 #2

  Jag är inte adopterad eller har adopterat, men är rätt säker på att jag skulle älska ett adopterat barn lika mycket som mitt biologiska. Vi har gjort IVF och funderat en del på adoption. Att vi valde IVF var endast för att det då verkade som ett enklare alternativ. Jag orkade inte med byråkratin kring adoptionen. Jag tycker så klart det är bra att det görs ordentliga utredningar, men att vänta i flera år och få folk att skriva A4-sidor om varför vi skulle passa bra som föräldrar, gifta oss snabbt för att ha varit gifta tillräckligt länge, skicka in miljoner dokument om sig själv. Nä vi orkade bara inte, men hade det varit snabbare och enklare att adoptera så hade vi nog valt den vägen istället för IVF.

 • Anonym (xx)
  Visa endast
  Fre 5 jun 2015 14:10 #3

  Och hade det inte fungerat med IVF hade vi nog ändå kastat oss in i adoptionsutredningen. Vi ville ha barn hur det kommer till oss är inte så viktigt.

 • Anonym (hrmm.­..)
  Visa endast
  Fre 5 jun 2015 14:14 #4

  De som skulle vara mest intressant skulle vara att höra från föräldrar med både adopterade och biologiska barn tycker jag. Först då kan man göra sig en helt sanningsenlig uppfattning. Sen är det ju självklart så att alla älskar olika, alla har olika förutsättningar att ta till sig barn. 

  Min egna uppfattning: jag tror inte att man älskar på samma vis.

 • Anonym (L)
  Visa endast
  Fre 5 jun 2015 14:18 #5

  Jag har en vän som är adopterad och hens syskon är biologiskt. Där har det alltid varit min vän som varit "mest älskad", så pass stor skillnad i behandling av syskonen att utomstående har märkt av det. 

 • Fre 5 jun 2015 14:20 #6

  Jag har ett biologiskt barn, men jag tror inte alls förmågan att älska handlar om biologi, utan det handlar mer om anknytning. 


  Finns massor av biologiska föräldrar som skiter i sina barn, och om det hängde på de biologiska banden så skulle det ju inte existera.

 • Anonym (Terap­eut)
  Visa endast
  Fre 5 jun 2015 14:25 #7

  Jag jobbar som terapeut och har haft rn kvinna i samtal som hade ett biologiskt barn och ett adopterat. Hon sa att det var inte samma omedelbara kärlek när hon träffade den adopterade som hon hade efter förlossningen. Hormoner påverkar ju där naturligtvis. Efter ett tag blev det dock samma.

 • Anonym (xx)
  Visa endast
  Fre 5 jun 2015 14:26 #8
  Anonym (hrmm...) skrev 2015-06-05 14:14:00 följande:
  De som skulle vara mest intressant skulle vara att höra från föräldrar med både adopterade och biologiska barn tycker jag. Först då kan man göra sig en helt sanningsenlig uppfattning. Sen är det ju självklart så att alla älskar olika, alla har olika förutsättningar att ta till sig barn. 

  Min egna uppfattning: jag tror inte att man älskar på samma vis.
  Älskar man två biologiska eller två adopterade barn på samma vis? Eftersom barn är olika individer tror jag att man alltid älskar olika på ett eller annat sätt. 
 • Anonym (Ja!)
  Visa endast
  Fre 5 jun 2015 17:06 #9

  Jag har ett biologiskt och ett adopterat barn. Jag älskar bägge jättemycket.

 • Anonym (Alp)
  Visa endast
  Fre 5 jun 2015 17:51 #10

  När barnet blir äldre så är det kanske inte så stor skillnad, men det finns ingen chans i världen att man kan älska ett adopterat barn från början som man älskar sitt eget.

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll