Inlägg från: Ulltand |Visa alla inlägg
  • Ulltand

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Världsmedborgare skrev 2015-09-29 11:43:03 följande:

    Du har inte upplevt Sovjetunionen, Östeuropa eller Kalla kriget?

    Det som händer du är ingenting i jmf hotet då, så tagga ner lite, Putin vill leka stormakt, se forna Sovjetunionen uppstå, men inte mer än så, dessutom är han uppenbarligen på väg att svänga.

    Han har stora problem med IS å liknande extremister så nu vill han in i värmen igen.


    Varför tror du vi fick en blocköverskridande uppgörelse efter Krim om att akut skjuta till 10 miljarder till försvaret? Jo för att Ryssland utgör ett ökande militärt hot. Vad du då tror personligen om den"risken" torde väga rätt lätt i sammanhanget. Frågan en majoritet av tänkande människor borde ställa sig är om vi vill betalat en halv eller 40 miljarder för att få en tillräckligt avskräckande förmåga.
  • Ulltand
    Världsmedborgare skrev 2015-09-30 11:22:23 följande:

    Deras propaganda lurade en hel värld, så det är inte omöjligt att även jag blivit lurad av Nazzarna.

    Men Putin är enklare att veta vad man har, han vill se ett nytt Sovjetunionen, inte utmana NATO.

    Han vill även få leka med dom stora pojkarna, som en stormakt, men inte utmana NATO.

    Det är NATO (USA) som vill utmana Putin, inte tvärtom, du kan se det i Syrien just nu, inte direkt så att USA jublar över att dom verkar få se en allians, där dom inte får vara med.

    Men Putin får, så det svider rejält för USA att se att även deras allierade i NATO verkar gå emot dom, Frankrike t.ex.


    Äntlign har du en poäng, Putin vill inte utmana Nato. Det stämmer för det skulle gå riktigt illa. Precis därför det är det bästa skyddet för Sverige att gå med. Du är inne rätt spår med storhetsvannsine och att upprätta forna Sovjet (som ju inte heller drog sig för att invadera andra länder) men att det kan få dig att känna dig trygg är gåta :)
  • Ulltand
    Världsmedborgare skrev 2015-09-30 20:25:16 följande:

    Jag känner mig trygg, men ogillar det som Putin håller på med, men det gäller även USA, och det är USA som dikterar det mesta i NATO.

    Och det har inte direkt varit några lysande ingripande från NATO (USA) de senaste åren, snarare så är det rena fiaskon.

    Faktum är att den situation vi idag har med IS och andra extremister av den sorten, är vad som blev efterspelet efter IRAK-kriget, ja för den delen även Afghanistan, för att inte tala om det som idag händer i Syrien, det säger t.o.m USA egna fd generaler.

    Det finns de som direkt håller Bush som ansvarig för den situation vi idag ser i Världen, men det är kanske att ta i lite för mycket.


    Visst är det så, mycket av det USA gett sig in på har inte slutat bra. Insatsen i Irak var katastrofalt dåligt genomförd och med tveksamma motiv. Men det är trots allt inte NATOs insatser vi talar om då och inget vi hade behövt vara med på.

    Går vi med i Nato kan vi när som helst också välja att gå ur igen. Går vi med i Sovjetunionen stannar vi där tills ödet bestämmer annat.
  • Ulltand

    läste ni intervju med Göran Persson i AB i dag? Han är bekymrad över det jättelika ansvar svergie tagit med så många flyktingar och hur dålig fördelningen inom EU är. Visst måste alla komuner hjälpas åt bättre om fet ska bli någon integration at tala om...

  • Ulltand

    Grundfrågan hur många Sverige har råd att ta emot hänger så klart samman med vilken typ av uppehållstillstånd som beviljas. Är det så att alla flyktingar från Syren får permanent uppehållstillstånd?

  • Ulltand

    Anhöriginvandringen är betydligt större än de som kommer hit initialt. Vet något hur många man kan räkna med i snitt? x2, x4.

  • Ulltand
    enånittitre skrev 2015-10-06 18:48:59 följande:

    Nu har det gått upp för sjuklöverna att den pågående anstormningen av asylanter sker på bekostnad av en sämre välfärd, www.sydsvenskan.se/sverige/moderaterna-varnar-flyktingkostnaden-kan-bli-gokungen-som-tranger-ut-valfarde/

    "Det här riskerar att bli gökungen som tränger ut allt annat ur välfärdsboet" säger Ulf  Kristersson.

    -Jaha, som om det var en nyhet!


    Intressant att politikerna " hoppas" på att det ska bli lättare på sikt när invandrarna får jobb. Någon som expertisen redan förklarat inte kommer att hända när upp emot 50% av jobben försvinnunnit om 20 år. Det verkar som man iaf inte har någon större koll på det ekonominska.
  • Ulltand
    Världsmedborgare skrev 2015-10-06 19:32:22 följande:

    Och den kommer dom att få betala dyrt för, Danmark är långt ifrån ensamma om att behöva handla upp arbetskraft inom en snar framtid.


    Om länderna i EU trode det skulle vara ekonomisk lönsamt att ta emot flyktingar skulle man tävlat om att få ta emot dem. Ingen insatt tror att vi kommer att behöva mer arbetskraft i framtiden. Man får nog börja hoppas de har fel...
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?