Inlägg från: Ulltand |Visa alla inlägg
  • Ulltand

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Världsmedborgare skrev 2015-11-10 18:00:28 följande:

    Så du menar att om du beställer en resa till Öland som ska ta 1.40 min, och sen vaknar upp 13 tim senare, över 100 mil därifrån, mitt ute i skogen och utan att ha en aning om var du befinner dig, så skulle du inte protestera, eller undra var i h-vete du hamnat?

    Själv skulle jag troligen bli skitskraj, om det skulle hända mig i ett land som jag ö.h.t inte vet ett skit om.

    Speciellt om jag flytt från en vardag/ett land där krig, våld och kidnappningar där folk försvinner spårlöst, är vardag.


    Så klart det inte är av rädsla för skogen. Du underskattar flyktingarna. De vet självklart en hel del om Sverige och att det är bland det bästa landet att komma till. Flertalet har också bekanta och anhöriga här.
  • Ulltand
    Världsmedborgare skrev 2015-11-11 11:03:26 följande:

    Med ett par undantag och nya regler, i praktiken så betyder det eg inte värst mycket för flyktingarna/flyktingströmmen.

    Men det är en markering mot de EU-länder som inte tar sitt ansvar, och lär säkert följas av fler från Tysklands sida.

    Och M borde ha tittat på Tyskland, istället för att ogenomtänkt säga att vi ska stänga gränserna, nåt som t.o.m M vet är omöjligt, utan att vi bryter mot asylrätten och de mänskliga rättigheterna.

    För att slippa skriva mer, så lyssna på det här, 19 minuter in i programmet: www.svt.se/gomorron-sverige/se-program/gomorron-sverige-411


  • Ulltand

    Det borde ha enorm betydlese för flyktingsströmmen, iaf till Tyskland kan man tycka. Har inte hunnit kolla länken ännu dock :)

  • Ulltand
    Världsmedborgare skrev 2015-11-11 13:45:49 följande:

    Nej, inte om vi ska göra som M har föreslagit vi ska göra i Sverige.

    Men vi kan göra Tyskland gjort.

    Skillnaden är att Tyskland har tagit emot och kontrollerat flyktingarna d.v.s  prövat/kontrollerat asylrätten och om dom är reg/har fått asyl i ett annat land, och det är helt ok, det skulle även vi kunna göra. 

    Men att som M föreslagit, bara skicka tillbaka utan att göra nåt annat, det strider mot asylrätten och dom mänskliga rättigheterna.

    Klipp


    Det betyder i så fall att tillämpning av Dublinförordningen strider mot asylrätten? (Att asylsäkande i Europam skall söka i första land.) Är det verkligen möjligt att EU har en förordning som strider mot de mänskliga rättigheterna?
  • Ulltand
    KillBill skrev 2015-11-11 18:23:06 följande:

    Dublinförordningen föreskriver att ett land ska ta emot flyktingar och behandla dessa flyktingars ansökan om asyl.  Det land som tar emot en asylansökan ska kontrollera att den som söker asyl inte är registrerad/har sökt asyl i något annat land som ingår i Dublinsammarbetet. Är flyktingen registrerad/har sökt asyl i något annat land ska flyktingens asylansökan behandlas i detta land i stället.

    Det AKB föreslår är att Sverige inte ska släppa in flyktingarna i landet och därigenom inte ens pröva flyktingarna har asylskäl eller huruvida flyktingarna sökt asyl i något annat land som ingår i Dublinsammarbetet.

    AKBs förslag strider därför både mot Dublinförordningen och asylrätten som är en del av de mänskliga rättigheterna.


    Med rättigheter följer oftast skyldigheter. Den som kommer till Europa ska söka asyl i första land som jag förstått det? Följaktligen kan den som inte gjort det hänvisas tillbaka till första land igen för att söka asyl där. För inte har väl flyktingar rätt att resa runt i europa utan handlingar?
  • Ulltand
    Världsmedborgare skrev 2015-11-12 09:30:50 följande:

    19.20 minuter in i programmet: www.svt.se/gomorron-sverige/se-program/gomorron-sverige-411


    Ann Ramberg har förmodligen rätt, hon är smart. Uppenbarligen har Dublinförordningen inte förutsett att flyktingar skulle röra sig från land till land i europa. Rent moraliskt ser jag inga problem med (M):s gränskontroller. Den som söker asyl ska följa reglerna och de kommer kunna söka i de land de anlänt till först.
  • Ulltand
    KillBill skrev 2015-11-13 19:08:34 följande:

    Sverige har ingen möjlighet möjlighet att straffa någon för att denne olovligen befunnit sig i ett annat land. Om flyktingen söker asyl i Sverige är vi skyldiga att behandla ansökan.


    Men i sak så ska flyktingen söka asyl i första eu-land och kan därför hänvisas tllbaka dit. Om det bryter mot någon annan asylregel har mindre betydelse. Asyl kan iaf sökas i ett EU-land och sökande skall följa reglerna, det kan man begära tycker jag.
  • Ulltand
    KillBill skrev 2015-11-13 20:05:04 följande:

    Nu blandar du ihop olika regler. Att kunna söka asyl är en mänsklig rättighet och en sådan ansökan ska därför behandlas.

    Enligt Dublinförordningen ska asylansökan prövas i första asylland. Vilket som är första asylland ska utredas i det land dom flyktingen söker asyl i. Om Sverige skulle vägra att ta emot/utreda asylansökningar så bryter Sverige både mot asylrätten och Dublinförordningen.


    Poängen är ju att männsikor ska kunna söka asyl i ett säkert EU land, det första man kommer till. Och det förvägras ingen. Andra EU länder bryter mot regelverket genom att låta flyktingar passera genom sina länder utan dokument. Det är grundfelet och för det behöver inte Sverige ta ett extra ansvar. Juridisk gör förmodligen alla fel men moraliskt kan alla söka asyl i EU och det lever vi upp till även med avvisningar vid land och sjögränsen.
  • Ulltand
    KillBill skrev 2015-11-13 20:52:06 följande:

    Poängen är att FNs deklaration om de mänskliga rättigheterna är överordnad en Dublinförordning som många av Europas länder har slutat att respektera.


    Ska man hårdra det så struntar flyktingarna i Dulinförordningen så känge det går för att söka sig till det land som har bäst vilkor. Ingen har nekats att söka asyl i första eu- land och då är det inte längre en humanistisk fråga utan en politisk/juridisk.
  • Ulltand
    Lars E skrev 2015-11-28 10:55:55 följande:

    Nu ska det börjas sparas och gnetas för att få budgeten att gå ihop i Göteborg. Läser att på Sahlgrenska ska 400 tjänster bort och sparas  200 miljoner och även minskas antalet vårdplatser. Ett liknande beslut togs även i Dalarna och fler landsting kommer att tvingas att följa efter framöver. Vår redan ansträngda sjukvård blöder och alla förstår varför.


    Låter ju inget bra alls.Rimligen borde antalet vårdbehövande öka med befolkningens storlek. Å andra sidan kanske man kan göra andra effektivitestsvinster? Mer troligt då kanske att man vill undvika skattehöjningar som direkt kan kopplas till invandringen.
  • Ulltand

    "Stephen Jerand (polis) är tydlig med att hans bild av övergreppen i Östersund är att majoriteten har begåtts av nyanlända. Precis vad som framgår i polisrapporten om gruppöverfall.


    ? När vi tar emot människor på flykt är det viktigt att tidigt informera om vilka spelregler som finns i Sverige och att kvinnorna också omfattas av det, säger han."

    Tråkig utveckling :(

  • Ulltand

    Självklart behöves inte fler medborgare i landet liksom det inte behövs fler människor i världen. Vi kommer att få en växande skara äldre med det kan man inte lösa genom en konstant växande befolkning! Sedan kommer den ökande automationen och AI leda till att allt fler jobb görs av maskiner och smarta system. Situationen nu är helt annorlunda mot förr i tiden då det behövdes arbetskraft och invandring. Arbetslösheten i dag är skyhög bland utlandsfödda och den kommer bara att öka. Möjligen om C får genom sina förslag om att skapa en ny låglöne klass med påhittade servicejobb som man inte kan leva på. Ett samhälle vi inte vill ha!

  • Ulltand

    Om någon skulle ha missat det så förbrukar vi jordens årliga resurser på ca 10 månader.  Fundamental matematik säger att en kurva inte kan peka uppåt konstant då slutvärdet blir oändligt. Det gäller även befolkning, tillväxt mm. Alla system som bygger på är dömda att misslyckas.

    Just det, jobben kommer att försvinna. Först de enkla men alla branscher påverkas när automationen ökar. Efterfrågan på mänsklig arbetskraft är inom några decennier möjligen halverad.

  • Ulltand
    Världsmedborgare skrev 2016-07-08 10:13:59 följande:
    Och då vill jag veta villket ekonomiskt system du tänker dig ska fungera, för det vi har idag kan inte användas.

    Så när du nu har framfört dina populistiska åsikter, så kanske du kan ge oss en hint om vår nya framtida ekonomi och alltså vilket ekonomiskt system du tänker vi ska kunna implementera dina åsikter på?
    Det du kallar populism delas av är ju i själva verket ganska självklart. Och det är en riktig iaktagelse, de ekonomiska system vi har idag kommer inte fungerar inte i längden. Vad som skall ersätta dem vet ingen idag. Skatt på arbete håller ju inte när allt färre arbetar. Staten kommer att behöva ta in sina pengar på annat sätt, hur? Just nu verkar det största problemet vara att så många politiker fortsatt tror vi kommer behöva en massa arbetskraft i framtiden. Det tror nog i alla fall ingen som forskar på området. En liten ljusning är att frågan var uppe till debatt för ett par dagar sedan på svt-forum. En sent men välkommet uppvaknande kanske.
  • Ulltand
    Kung Markatta skrev 2016-08-26 15:40:49 följande:

    Migrationsverket har problem med att hantera alla de asylansökningar som lämnades in förra året trots att personalstyrkan ökats kraftigt. I en intern rapport pekar man nu ut nyanställda 80- och 90-talister som boven i dramat. I de här grupperna menar man att många är curlade och inte klarar av att fatta effektiva och korrekta men kanske en smula "okänsliga" beslut. Dessutom finns det aktivister som inte sköter sitt jobb utan av egna personliga skäl vägrar fatta avvisningsbeslut:

    www.svt.se/nyheter/inrikes/miragtionsverket-skyller-allt-farre-asylbeslut-pa-curlade-80-talister


    Läste den där också. Inget roligt jobb det har direkt.
    Hur som så klarar 80-talisterna bara ett ärende i veckan. Tidigare snittade man på 3 ärenden i veckan.

  • Ulltand
    Flash Gordon skrev 2016-08-26 17:33:54 följande:
    Någonting gick jättefel när hela etablisemanget tvärlåste sig, av ren tjurighet, vid "öppna era hjärtan" under alldeles för lång tid.

    Till idag ingens glädje tog man emot mängder av folk som kom från Tyskland och Danmark ... bara för att.

    Tänk om man hade agerat i stid istället. Då hade Sverige haft mer resurser att hjälpa fler idag.

    Och än idag fortsätter man att lägga mer resurser än nödvändigt på denna invandring. Bara för att man inte vill ta obekväma beslut.

    Hellre kör man samhällets övriga funktioner i botten.

    Totalt vansinne.
    Tyvärr sant. Och på grund av andra dumma beslut får vi hit en mängder av människor utan asylskäl. Ja har full förståelse för att många av dessa söker sin framtid i andra länder som Sverige men det är beklämmande att de kommer hit, hamnar i en flerårig kö för att sedan utvisas.
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?