Inlägg från: Ulltand |Visa alla inlägg
  • Ulltand

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    snajl skrev 2015-10-26 14:16:03 följande:

    Det är väl ändå viktigare att rädda liv än att försöka upprätthålla en artificiellt hög välfärd?


    Jag tror en bra förd politik kan göra båda. Som det är nu planerar man ju att minska uhjälpen som ofta går till de allra fattigaste med 20 miljarder. Det kommer så klart att kosta en hel del liv. Om Sverige agerat smartare hade vi säkert kunnat haft en bättre fördelning av flyktingar i EU också.
  • Ulltand
    Ulltand skrev 2015-10-26 13:20:38 följande:

    Tack för länken. Läste den och den bygger på demografiproblemet. Man kan nog säga att vi skulle behöva 100.000 tjänster/invandrare per för att upprätthålla standarden *om framtiden utvecklas som den hittils har gjort.*

    Det är just det forskningen hävdar att den inte kommer att göra. Jag inte ser att AF tagit någon hänsyn till dessa rön. Oxfordrapporten är ganska ny om jag minns rätt och inte så många aktörer verkar känna till den, inte minst bland våra politiker.


    Längst ner på sidan 5 i AF rapport står det att förutsättningen är att just sysselsättningsgraden i samhället ökar. Precis vad forskningen hävdar att den inte kommer att göra.
  • Ulltand

    En rubrik i AFs rapport. "Behovet av ökad/forsatt befolkningstillväxt"

    Helt skrämmande att man kan förorda ett så kortsiktig tänk i en statlig myndighet. Är det något som världen och resurserna inte klarar av är det just en ökad befolkning. Lyckligtvis löser automationen kanske även det problemet.

  • Ulltand
    KillBill skrev 2015-11-07 08:27:49 följande:

    Resultatet innebär alltså att det idag finns fler svenskar som anser att vi ska fortsätta att ta emot lika många eller fler flyktingar än de som anser att vi ska ta emot färre flyktingar.


    Det är rätt otroligt men om takten håller i sig är det en majoritet "till färre" inom några veckor. En viss tröghet får man nog räkna med när " folk" skall byta politisk uppfattning i en fråga som SD varit ensam om, tills nyligen.
  • Ulltand
    Lars E skrev 2015-11-07 20:13:10 följande:

    Blir nog annat ljud i skällan när notan ska betalas och det börjar svida i den egna plånboken inom en nära framtid. Gäller förstås inte riksdagsmännen själva som tycker att dom gör ett bra jobb och förtjänar den feta lönehöjning dom gav sig själva fr.om 1/11. 


    Förstår folk att det undrar man?
  • Ulltand

    Läste att det var 10.200 asylsökande i förra veckan. Det flesta från Afghanistan. Inte konstigt att de söker ett bättre liv här när gränsen till EU är öppen. Hur ser Sverige på flyktingstatus för Afganer?

  • Ulltand

    Bara ca 25% kommer från Syrien. Om det är så att en stor andel kommer från länder där asyl normalt inte beviljas är det både inhuman och kostsamt. Märkligt att vår besikningar i dessa länder inte ska kunna ta ansökningar lokalt.

  • Ulltand
    Världsmedborgare skrev 2015-11-09 12:43:30 följande:

    Jo asyl beviljas även andra av de 75%, men först efter sedvanlig prövning, så det blir långt ifrån några 75% i slutänden.

    Med Syrien så beviljas alla asyl, detta p.g.a av att kriget inte ser ut att få något slut.


    Den prövningen borde ju ske i hemlandet i så fall, där så är möjligt....
  • Ulltand
    Gert skrev 2015-11-09 19:49:33 följande:

    Dublinförordningen har aldrig fungerat och det har SD sagt hela tiden. Först nu börjar de andra partierna inse det. SD ligger långt före alla andra.


    Dublinförordningen skulle säkert fungera hjälpligt om man valde att tillämpade den. Men så snart det blev skarpt läge sprack det. Dock gäller den såvitt jag förstår fortsatt.
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?