Inlägg från: Ulltand |Visa alla inlägg
  • Ulltand

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Lars E skrev 2015-10-23 11:01:24 följande:

    Det bidde bara en tumme av partiernas flyktinguppgörelse så fortsatt marsch mot stupet tryvärr. Blev bara ett treårigt beslut om TUP som dock inte gäller barnfamiljer eller ensamkommande barn.


    Den viktigaste frågan på sikt måste vara TUP. Iom att barnfamiljer är undantagna och jag gissar att familjeåterförening inte kommer att stoppas kommer en mycket stor del att få PUT. Det kommer i sig att få långtgående konsekvenser för ekonomin. Också gör PUT Sverige som alternativ för flyktningar fortsatt ett bra val av land.
  • Ulltand

    Det är synd om många människor som kommer hit från fattiga länder. Jag hade själv gjort likadant i deras situation. Därmed inte sagt att vi kan ta emot hur många som helst och till vilket pris som helst. Men det allmänna budskapet har ju tidigare varit att det är lönsamt för Sverige, vilket säkert en del trott. Så illa skött som detta blivit är det inte konstigt att SD ökar.

  • Ulltand
    themia skrev 2015-10-23 21:17:21 följande:

    Det är självklart att Sverige inte kan ta emot hur många som helst på kort tid.

    Det är alla riksdagspartier överens om.

    Men SD:s "lösning" på det problemet är ingen lösning, det är tvärtom en väg att förvärra problemen genom att skapa motsättningar och fiendskap mellan människor.


    Jag kan inte SDs lösning för att ha någon bra uppfattning där men helt klart är att alla andra partier har släppt flykting och integrationsfrågan helt till dem.

    Det är som det varit en tävling i att distansera sig från SDs politik genom att tycka så mycket tvärt om som möjligt och utmåla all form av begränsning som främlingsfientlig.

    Det kan väl inte finnas en intelligent människa som tycker den rådande situationen är exempel på bra förd politik?

    Jag säger som GW skrev nyligen att man lämnat "öppen mål för virrpannan Åkesson" men med reservationen att det hade varit det minst sämsta alternativet nu sett i backspegeln.
  • Ulltand

    Just nu inser nog fleratlet partier att det håller på att gå åt skogen även på längre sikt. Problemet är mer att man sitter fast i tidigare ståndpunkter och har svårt att ändra sig från det. Politikerna själva tjänar bra med generösa pensioner så någon äkta oro för framtiden kanske saknas.

    Kommer ihåg att när stadsministern pressades efter talet på Medborgarplatsen om vad han tyckte var rimligt för Europa att ta emot totalt så blev svaret 100.0000 totalt. Nu är prognosen 200.000 för Sverige och sannolikt stigande.

  • Ulltand
    themia skrev 2015-10-24 00:46:23 följande:

    Kan du tänka dig att de övriga partiernas "tävling att distansera sig" som du kallar det, kan ha en orsak?

    SD är Sveriges yngsta riksdagsparti. Alltså är SD-politikerna de som har minst erfarenhet av att leda ett land.

    Att övriga partier tar avstånd beror helt enkelt på att SD:s förslag till lösning är för det första omänskligt och för andra ingen lösning.


    Att ta avstånd och svartmåla ett konkurerande parti är en normalreaktion i politik av eget vinningssyfte. Tycker man inte precis lika är de bästa att utmåla andras förslag så dåligt som möjligt.

    Rent praktiskt måste man kunna diskutera våra stora integrationsproblem och hur många vi kan eller har råd att ta emot utan att kallas främlingsfientlig. Det har man inte kunna anser jag fram till nu.

    Det blir väldig uppenbart när det som var moralist förkastligt för några veckor sedan nu inte alls är omöjligt länge. När väståndet riskeras och de politiska konsekvenserna börjar bli uppenbara kan man dock byta fot. Möjligen då med undantag för (V) och (SD) som iaf håller fast vid sina linjer.
  • Ulltand
    themia skrev 2015-10-24 11:33:18 följande:

    Alla ansvarsfulla politiker är beredda till omprövning av sin politik när verkligheten så kräver.

    Den som i det läget står fast vid sin linje, är den som inte är beredd att ta ansvar.

     


    Eller så måste man *ompröva* sitt ställningstagande för att man farit med en uppenbar osanning som att "Invandringen är lönsam för Sverige" Det är skillnad på att vända kappan efter vinden och att erkänna fel. Det senare har väl aldig hänt i politiken.
  • Ulltand
    themia skrev 2015-10-24 13:30:25 följande:

    Jag överser med din okunnighet, men det är ett faktum att invandring är och har varit mycket bra för Sverige.

    Att det blir akuta problem när det kommer väldigt stora skaror på kort tid, är också sant och något som regering och opposition måste hantera.

    Och nu har man en överenskommelse, vi får väl se hur långt det räcker.


    Du bevisar precis det jag skrev. Okunniga människor tror uppenbarligen att det blir lönsamt på sikt. Forskningen är entydig om att antal arbetstillfällen minskar med upp emot 50% de kommande 20 åren. Få av det som kommer hit kommer kunna få jobb övht. Googla på Anders Wijkman eller Per Schlingmanns artiklar i ämnet i DN & SVD för en uppdatering till verligheten.

    Läste i GP att Migrationsverket bedömmer kostnaden för mottagandet till 270 miljarder fram till 2019. Det blir 27000 kr per invånare. I detta torde bara ligga själva mottagandet.
  • Ulltand

    Historiska iaktagelser spelar tyvärr mindre roll i sammanhanget. Det är ett "teknikskifte" i antågande. Tidigare har maskinkraft ersatt muskelkraft men nu blir datorerna också så bra att robbotar tar över många andra jobb. Långt fler än vad man förvänar sig uppkommer Det är inte politik utan vad forskningen förutsäger. Det är heller inte något *kanske* utan bara hur snabbt det går.

    Anders Wijkman och Per Schlingmann som båda skrivit debattartiklar i frågan är inte vilka som helst utan definitiv bland de tyngre namnen. Schlingmann var en av arkitekterna bakom arbetslinjen i (m), nu skriver han att den måste överges pga detta. Det ÄR svårt att ta till sig men vi måste inse vad som kommer att hända för att kunna möta de problem det för med sig.

Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?