Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    Rataxes skrev 2019-11-01 15:00:38 följande:

    Nu har hen nästan uppnått nirvana.

    Tutingen fick till och med sitt förakt för glesbygdens ungdomar och deras främsta transportmedel. Något hen lyckats med ända sedan jag hade fräckheten att ifrågasätta våldsmonopolets hantering av en del ungdomars fortskaffningsmedel, i ett inlägg för ett par år sedan.Det är så talande för stockholms innerstadspajasar.


    Digestive skrev 2019-11-01 15:03:47 följande:

    FDFMGA: >>- Öh, vadå? Upprörs du av rasism som poserar som någonting bättre? Lite får man väl näthata religiösa, konservativa och nationalister... även om de kommer från andra kulturer än vår? Jag gör ju det för att bemöta SD:are och för att skrikhögern! - jag måste ju ändå få pardon då, vill jag mena.<



    Beröringsskräck!

    Jag lovar att man inte blir smutsig av att citera ett inlägg och att det är mer effektivt att tala till i stället för om.

    I vuxenvärlden alltsåSkrattande

    Digestive. Jag svarar gärna på dina frågor men då måste du försöka uttrycka dig mer omsorgsfullt.

    Se det som att jag delvis och medvetet har tillägnat mig nyhögerns lite lätt raljanta ton. Skillnaden är att det nästan aldrig har förekommit att någon "vänsterskribent" har gått i taket medan nyhögerns aktivister tycks ha detta som daglig sysselsättning.

    Visst, jag är medveten om att det är delvis fel att adressera dig som nyhöger - men om du vill slippa den adresseringen så får du bli mer saklig och konkret.

    Jag ställde en fråga. Du får gärna besvara den med annatt än att du vill kräkas - om du vill ha en dialog, alltså.

    Annars går det bra ändåSolig
  • FDFMGA
    Digestive skrev 2019-11-01 15:16:34 följande:
    Tyvärr ligger nog problemet i delar av den allmänt accepterade västerländska kulturen - som näst intill lyckas massproducera sådana här människor oavsett hur de råkar gruppera sig i olika läger.

    Hatiskt folk som inte kan se utanför sin egen lugg. Så kallade antirasister som pissar så hårt på främmande kulturer att Holland får bygga högre vallar mot Östersjön.
    Mm, det är den andra metoden, men jag tror att det snarare är lite som att kissa i byxorna, det känns varmt och skönt med att ingå i en gemeskap med likasinnade en stund, men efter ett tag börjar man känna att det blir kallt och slutligen börjar det lukta osjälvständighet.

    Den här eftermiidagen har alltså du, Mentat, signaturen Lena och Rataxes upplevt att ni är missförstådda.

    Det är ju endast jag av dem ni uppfattar som tillhörande den andra sidan som deltagit. Jag tror inte att jag missförstår er. Ni har ju alla varit aktiva så länge jag har varit det, utom möjligen du.

    Eller jag kanske inte förstår er - jag kan inte riktigt förstå att sökandet efter gemenskap kan vara så starkt -  och det jag uppfattar som ett aktivt sökande efter anledningar att få känna sig kränkt.

    Apropå religion så finns det någon kristen sång med raden  "Ty jag är frälst, härligt frälst". Jag brukar faktiskt tänka på den när jag läser en del inlägg från nyhögern - men då har jag ändrat meningen till "Ty jag är kränkt - härligt kränkt".

    För övrigt så tror jag att du flyttat Holland en bit - åtminstone fick jag läsa mig att det är Nordsjön Hollands vallar håller borta.

    Testa att lyssna på Harry Brandelius.


    ">

  • FDFMGA
    Mentat skrev 2019-11-01 16:04:03 följande:
    Blanda inte in mig i det här, tack!
    Min bedömning är att du själv stod för inblandningen.

    Jag gissar att du har ett lika vinklat synsätt när du bedömer public service som när du reagerar över upplevda otrevligheter på FL.
  • FDFMGA
    Rataxes skrev 2019-11-01 16:06:25 följande:
    Det var din tolkning av det aktuella inlägget som var apart. Inte första gången.
    Det var väl ett av alla de inlägg där du tar upp "sidekicks".

    Ja, jag är övertygad om att sådant är av stor betydelse för dig.

    Visst, det kan vara viktigt vad andra tycker - men det blir fel om man lägger in sin egen osjälvständighet och sitt eget bekräftelsebehov i tolkningen av andras motiv.
  • FDFMGA
    Digestive skrev 2019-11-01 15:40:35 följande:
    Nej, det kan resultera i personutveckling för din del. I min bok ska du aldrig få kunna bättre än din prestation i dessa forum - så du tar dig själv och dina gelikar med i fallet.
    Ja, jag förstår det.

    Själv försöker jag skilja mellan olika nyhögeraktivister.

    Alltså, att jag i möjligaste mån försöker se er som individer - trots er kollektivistiska framtoning.

    Jag skulle aldrig påstå att du tar med dig någon annan än dig själv när du tappar fattningen.

    Det är det som gör "skillnan" så stor - mellan en falsk och en äkta spanjor, som min gamla mormor brukade säga.
  • FDFMGA
    Digestive skrev 2019-11-01 17:26:05 följande:
    Du får som sagt näthata religiösa, konservativa och nationalister genom en annan skribent än mig. Jag klarar inte av det just nu.

    Folket som du spottar på har gett mig för mycket i närliggande tid och det trots att de har så relativt lite... starka människor som har överlevt krig, förföljelse och folkmord - riktiga bröder som blöder för sin nästa då värmen i deras blod hör till det enda värdefulla de ha kvar - folk som du inte når upp till knäna på men som du ändå ska spotta i ansiktet och för någonting så ynkligt som att få tjafsa med mig.

    Du har troligtvis inte vett nog för att skämmas men skäms, skäms som en kelb.
    Hmm, jag sysslar inte med näthat - däremot tangerar ju du företeelsen i dina stunder av upprördhet.

    Det jag tycker sämst om är det jag anmärkte på där du ser det som att jag tar med mig mina gelikar i fallet.

    Jämför med rasister som ofta generaliserar utifrån en representant som står för allt det rasisten ogillar och sen smetar rasisten ut det på alla andra av samma sort.

    På vilket sätt tar jag med mig mina gelikar? Varför dömer du dem bara för att du ogillar det jag skriver.

    Ser du verkligen inte likheten mellan ditt smetande och rasisters smetande?
    Digestive skrev 2019-11-01 15:40:35 följande:
    Nej, det kan resultera i personutveckling för din del. I min bok ska du aldrig få kunna bättre än din prestation i dessa forum - så du tar dig själv och dina gelikar med i fallet.
  • FDFMGA
    Digestive skrev 2019-11-01 18:16:11 följande:
    Här skriver du svart på vitt din förklaring på varför dessa grupper inte känner sig representerade i Public Service:
    FDFMGA skrev 2019-10-31 16:47:16 följande:

    Det egentliga "problemet" är ju att public service inte ska vara värderingsfri eller värdeneutral utan spegla det somliga kallar grundläggande svenska värderingar.

    Ju längre man befinner sig från dessa grundläggande svenska värderingar, desto mer känner man sig också avlägsen från public service och uppfattar det som att public service är tendentiöst.


    Här beskriver du svart på vitt samma grupper som hatiska och auktoritära (och av någon fantastisk anledning ställer sig alla religiösa, konservativa och nationalister sig politiskt åt höger):Dina ord om ~3/10 av Sveriges befolkning och givetvis kan det klassas som näthat och givetvis kan det klassas som rasistiskt att förklara gruppernas undermåliga representation i Public Service med att dessa människor - från muslimer till den nationalistiska kurden över till varenda kultur som inte har upplevt den västerländska Upplysningen på samma vis som västerlänningar (och därmed har en relativt konservativ världsbild i en mycket stor utsträckning) - står alldeles för långt bort från >>grundläggande svenska värderingar<< för att få representeras proportionerligt.

    Kan du inte berätta om vilka >>grundläggande svenska värderingar<< som dessa grupper saknar? Hymla inte nu utan lätta på hjärtat ordentligt.
    Jag tycker att argumentet att det är rasistiskt att vara kritisk mot en åsiktsriktning är lika befängt som uttjatat. Nej, det är inte rasistiskt att anse att SD eller nyhögern har feminism, klimatforskning och invandring som främsta måltavlor.

    Jag är heller inte så pk att jag inbillar mig att en nyanländ från t ex Somalia tycker att svensk tv är en normalitet, lika lite som den auktoritära nyhögern gör det.

    Jag anser heller inte att det är vi som redan bor här som ska anpassa oss till somaliska förhållanden och kvotera in en kvart i veckan om varför man bör ta bort vissa delar från flickors underliv.

    Hoppas att du finner det du söker om du konverterar till islam.
  • FDFMGA
    Digestive skrev 2019-11-01 20:36:38 följande:
    Jaja... jag får väl ta hulka upp den där spyan då. Ställ dig där. <>
    Nej, jag saknar relevant utbildning att hantera bulemiker - däremot hade jag en katt en gång som mellan varven fIck i sig en del mindre lämplig föda. Han hade för vana att kräkas men var tillräckligt civilliserad för att gå undan och göra detta.

    Generellt anser jagatt religiösa ges tillräckligt utrymme som det redan är inom public service.

    Och din tro att en person som växt upp under helt andra omständigheter än oss svenskar ska möta ett Sverige som anpassar sig efter hen är enligt min mening naiv pk-ism.
  • FDFMGA
    Digestive skrev 2019-11-01 22:22:52 följande:
    Men jag ville ju spy på dig. Förstod du inte det?
    Jo, jag noterade detta. Det är ju heller inte första gången du kaskadkräks i trådar här på FL.

    Det är just sådant jag syftade på när jag påtalade att det finns åsikter public service visserligen kan diskutera, men där man inte bör ge företrädarna utrymme.

    Däremot så får ju den nyauktoritära högern gott om plats i t ex SVT - var och varannan gång jag tittar så kommer det något utspel från Ulf, Jimmie eller Ebba - eller någon av deras underhuggare - inte sällan avseende hur de drömmer om att Sverige ska orbaniseras. Men både KD och M har ju också täta band med Fidesz.

    Nåvål. Det blev en liten utvikning. Egentligen anser jag att public service borde ifrågasätta orbaniseringssträvanden i och med att public service och dess oberoende är grundläggande för demokratin i Sverige - men det är inget jag går i taket för.

    Alltså, hela åsiktsspektrat kan och bör diskuteras inom public service - men i vissa fall bör inte företrädarna för åsikterna nödvändigtvis beredas plats, t ex rasister, nazister, terrorister, pedofiler, folk som förespråkar kvinnlig könsstympning, med mera, med mera.

    Nåväl - hoppas att du kan kontrollera dina impulser på den där kursen du berättade om tidigare, den där du läser psykologi.  Och förresten -  om du nu konverterar till islam, glöm inte att man tycks ha ett slags renlighetskriterium för dem som ber i moskéer.

    Lycka tillSolig
  • FDFMGA
    Digestive skrev 2019-11-02 11:37:19 följande:
    Hahaha... varken religion, konservatism eller nationalism kan beskrivas som en åsikt - vardera sfär består av ett komplex med åsikter och precis som gener behöver inte alla åsikter inom sfären aktiveras av den som befinner sig inom den.

    Men visst, jag ska inte underskatta en socialdemokratisk rasist som lever i en Duplo-värld - givetvis kan just du ha en (1) åsikt som du kallar för socialdemokrati. Det hade inte ens förvånat när allt annat innehåll mellan dina öron kommer ut i simplaste möjlig form.

    Men fint så rassN. Public Service ska alltså inte representera dessa tre grupper proportionerligt med deras storlek som samhällsgrupper... på grund av >>rasister, nazister, terrorister, pedofiler, folk som förespråkar kvinnlig könsstympning, med mera, med mera.<<.

    Både lustigt och olustigt att du framställer dessa åsikter som essentiella för nämnda grupper.

    Du har aldrig haft så stora studieskulder va?

    Jag tror att varenda kotte med en något så när funktionell tankekapacitet förstår att jag åsyftar material och representanter ur nämnda åsiktssfärer som går i linje med våra >>grundläggande svenska värderingar<<.

    Men det förstår inte FDFMGA för han tror och anser uppenbarligen att det inte finns sådant material eller några sådana representanter inom dessa grupper. Därmed finner han det korrekt och riktigt att dessa grupper inte återspeglas proportionerligt utifrån samhällsgruppernas storlekar i Public Service.

    Man kan verkligen inte beskylla rasister för att ha någonting klokt att säga eller någonting intellektuellt bidra med... FDFMGA inget undantag från regeln.

    En härlig känsla för demokrati har rassN men man kan iallafall förstå varför. I en värld av Duplo gör rassN det helt enkelt så simpelt som möjligt för sig, antagligen för att överhuvudtaget hänga med i en egen tanke...
    Hmm, det verkar som du bara fått lära dig de första valsstegen under den där danskursen du berättat om.

    Du får gärna ha åsikten att det är rasistiskt att påstå att nyauktoritära har feminism, klimatvetenskap och invandring som särskilda hatobjekt. Du är bara en i skaran som saknar förmåga eller vilja att begripa skillnaden - vet inte hur många gånger jag sett sverigedemokrater jämra sig över den rasism som dess anhängare utsätts för.

    Och visst kan man ha uppfattningen att nationalism, religion, konservatism med mera är åsiktssystem. Min åsikt är att det inte finns någon gud medan andra är av åsikten att gud har skapat Universum.

    Min åsikt är att många nyauktoritära är lika lättkränkta som de är snara till att ta till de medel de har till sitt förfogande för att kränka dem som inte duttar med dem - men att de nyauktoritära sällan har tillgång till annat än en slags leksaksverktygslåda med förollämpningar. Det blir liksom som att försöka slå in en spik med en plasthammareSolig

    För övrigt så noterade jag att du i vanlig ordning utgick från dig själv när du rotade i din leksakslåda. Jag sitter inte ner när jag kissar utan gör det stående. Men så tillhör jag dem som har för vana att torka upp efter mig själv om jag skulle råka skvätta.

    Generellt så tycks det vara så att många nyauktoritära aldrig fått lära sig detta.

    Lycka till med konverteringen till islam, om den blir avSkrattande
    Digestive skrev 2019-11-01 13:19:13 följande:
    .

    Det här sitter du och pissar på för full kran - bara för att få tjafsa polariserad skit och utöva en minst sagt kontraproduktiv parti/etablissemangs/paradigm-aktivism.

Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?