Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    Digestive skrev 2019-11-02 14:23:53 följande:
    .

    Töm nu HELA urinblåsan mellan öronen. :)
    Nja, är det sånt ni försöker göra på den där danskursen - är den på förskolenivå, månne.Förvånad

    Nåväl, det finns jiu folk till allt men gör ni det på varandra så kanske det lyckas, även om syftet verkar lite oklart, kanske dina danskursare händelsevis också befinner sig i kiss- och bajsåldern.

    Men det jag funderar på är varför inte din fröken leder in dig på toa och hjälper dig tillrätta på stolen och visar hur du ska göra när du spolar när du är färdig med skvättandet.

    När du är klar kan du ju be fröken visa dig var Holland ligger på kartan och därefter kan du be fröken peka ut Östersjön. Kan vara bra att känna till skillnaden mellan Nordsjön och Östersjön om du skulle råka hamna tillsammans med någon snedseglare i framtiden.

    Lycka tillSolig
  • FDFMGA
    Digestive skrev 2019-11-02 17:16:26 följande:
    Försvinn från våra gator, rasistjävel!
    Hmm våra -  jag trodde du bara var en.

    Men det är ju sant. Nyaktoritära har ju inte sällan ett osjälvständigt kynne.

    Tänk dig om orbaniseringen skulle komma att påverka public service i så stor utsträckning att man började ta in figurer som inte klarade av att debattera utan att ta till okvädningfraser som jag spyr på dig, pissa dig mellan öronen eller rasistjävul.

    Visst, underhållningsvärdet ska väl iofs inte underskattas men som KD anser, public service ska inte syssla med krimskramsSolig
  • FDFMGA
    Digestive skrev 2019-11-02 17:46:34 följande:
    Påstår man att Sveriges religiösa och specifikt muslimer inte borde få sina intressen bejakade i Public Service med motiveringar som >>könsstympning<< och >>pedofili<< så har man gjort sig skyldig till rasism.

    Varför blanda in sådant i sammanhanget >>Ska Public Service representera religösa och specifikt muslimer proportionerligt sett till samhällsgruppens storlek?<< överhuvudtaget?

    Försök förklara det, KillBill. Exakt vad hade det för syfte?
    Hmm, jag kan inte ta ansvar för dina fantasier.

    Men det ska jag erkänna att du gett kolerikerhögern ett ansikte på FLSkrattande
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2019-11-02 18:05:20 följande:
    Urofili?  

    Så läge det är ömsesidigt och inte skadar ngn så är det fritt mellan vuxnaSolig
    Han kanske har snöat in på Uri Geller.
  • FDFMGA
    Digestive skrev 2019-11-02 18:37:37 följande:
    Förklara då relevansen och syftet i sammanhanget - när du tar upp >>rasism<<, >>nazism<<, >>könsstympning<< och >>pedofili<< när jag har skrivit om grupperna såhär:
    Digestive skrev 2019-11-01 13:19:13 följande:

    Judar, muslimer, kristna et cetera - födda i Sverige eller immigrerade - liksom invandrare och svenska med en konservativ världsbild (som exempelvis ser på könsrollerna som allra främst biologiskt betingade) eller som har en skönromantisk syn på nationer (exempelvis kurder som har ett väldigt känsligt och starkt förhållande till det här med nationer) och MÅNGA fler subgrupper - helt enkelt ~3/10 av Sveriges befolkning, miljontals människor från när och fjärran.


    Och YTTERST tydligt pratar om deras representation SOM GRUPPER i Public Service.

    Och när du tar upp sådana saker i ett löpande led efter att jag ställde den här frågan:
    Bättre du citerar mig eller ännu hellre klistrar in hela inlägget, alltså även det inlägg från dig jag citerade. Jag håller inte reda på allt du skriver.

    Men du får gärna kalla mig rasist - det brukar hen med navelluddet också göra.

    Rent generellt så anser jag inte att det är rasistiskt att påstå att den nyauktoritära högern har klimatvetenskap, jämställdhet/feminism och invandring som främsta hatobjekt.

    Jag anser heller inte att det är rasistiskt att påtala att kvinnlig könsstympning är en plåga för många kvinnor i t ex Somalia - men även här i Sverige - och att det finns åsikter som inte hör hemma inom public service annat än i diskussionen om åsikterna/företeelserna. Alltså, det finns ingen som helst anledning att dess representanter ges utrymme.

    Däremot så får ju borgerliga åsikter mycket utrymme i public service, inte minst nyauktoritära sådana.

    Och min uppfattning är att public service är något högervridet, i synnerhet SVT -medan SR förmår att vara  såväl mer opartiska som att bättre spegla politikens underströmmar.
  • FDFMGA
    Rataxes skrev 2019-11-02 19:31:02 följande:
    Det är oerhört underhållande när såssen visar sitt rätta jag när hen blir alldeles för ivrig i sitt koketterande. Lika underhållande när sidekicken rullar in till hens försvar.

    Samma med krumbukterna och undanflykterna som hen själv desperat söker göra damage control med.
    Mm, det är gulligt av dig att ge Digestive ditt stöd. 

    Har du tänkt på att det gamla talesättet "Mycket väsen för lite ull" kan vara tillämpligt för sidekickhögern.

    Minns du den där som var så mån om att kokettera för sina "sidekicks att hen skapade en sidfot med budskapet att de inlägg hen ignorerade citerade hen men märkte dem enbart med ett äpple.

    Faktiskt mer osjälvständigt koketterande än blandfärsbudskapet.

    Själv ignorerar jag inte så mycket, men gör jag har jag inget behov av att ÄppleSkrattande
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2019-11-02 23:15:25 följande:

    Varför svarar du inte på frågan i vilken inlägg den påstådda rasismen ska ha förekommit?


    Tja, därför att han inte kan.

    Inte så mycket att bry sig om, tycker jag.

    Naturligtvis är det inte rasistiskt att påstå att de som är för kvinnlig könsstympning inte ska få ha public service som en plattform för sina åsikter (Min gissning är att han i sitt upprörda tillstånd har fått för sig att jag påstått att alla muslimer är för könsstympning). Det är heller inte rasistiskt att påstå att den auktoritära högern har feminism/jämställdhet, klimatvetenskap och invandring som speciella hatobjekt.

    i och med att jag av yrkesmässiga skäl har mycket bra koll på public service så bedömer jag tjafset om vänstervridning som ett försök att nagga svenska folkets förtroende för public service i kanten. Och i den kampen är alla medel inklusive rena lögner och fantasier ett givet inslag.

    Rent personligt kan jag tycka att public service har en tendens att dra åt höger, men där kan det faktum att jag själv politiskt står något till vänster om mitten påverka mig.
  • FDFMGA
    Digestive skrev 2019-11-03 00:15:55 följande:
    Anser du att av Sveriges befolkning ska representeras proportionerligt i Public Service sett till deras storlek som samhällsgrupper - det vill säga även grupperna nationalister, konservativa och religiösa (~3/10 av befolkningen)?

    Observera att det handlar om grupper och inte några subgrupper.
    Jag såg att Padirac redan svarat på din fråga - men jag kan ju besvara den lite annorlunda.

    Någonstans i "dialogen" oss emellan här i tråden så berättade jag om vårt första möte med ett grannpar när vi bodde i norrländsk glesbygd. Hur jag beskrev en företeelse/aktivitet föraktfullt och det visade sig att aktiviteten var ett av grannparets främsta intressen. Vi bodde rätt länge i Norrland och det här paret kom att bli mycket goda vänner till oss. Efter att vi flyttade till Stockholm har kontakten blivit mer sporadisk - men i somras sov vi över hos dem i samband med att vi var på besök i våra gamla hemtrakter.

    Jag blev inte särskilt förvånad när mannen i paret berättade att han skulle rösta på SD, det förändrade inte min bild av honom som en godhjärtad praktiker utan en tillstymmelse till invandrarhat eller för den delen kvinnoförakt eller "jorden är plattsyn" på klimatvetenskap. Nationalist? Inte mer än någon annan.

    Jag vet att han inte precis är ensam bland sverigedemokrater. Det finns gott om folk i alla partier som anser att man ska anpassa sig dit man kommer och om man inte har vett eller lust att göra detta så ska man ställas inför ultimativa krav. Det behöver inte nödvändigtvis innebära att man kapar sina rötter men att man respekterar Sverige och svenska förhållningssätt. Eller som min forna granne alltid brukar säga: "Det är bara att ta sig för".

    Fullt så enkelt är det kanske inte alltid. Men det är heller inte så enkelt att man kan klassa alla sverigedemokrater som rasister, nationalister, klimatskeptiker med mera. 

    Jag tror inte på dina mallar för nationalism, rasim och annat. Människor är så komplexa att de inte låter sig fångas av någon som försöker teckna dem genom att enbart rita raka streck.
  • FDFMGA
    Missermajser skrev 2019-11-02 22:36:37 följande:
    Jag måste ha fått för mycket av det där kontaktlimmet som Rataxes nämnde, för jag ser inte var han skrivit att muslimer är olämpliga att ta plats i public service.

    För det är väl denna meningen du syftar på eller har jag missat något?

    "Alltså, hela åsiktsspektrat kan och bör diskuteras inom public service - men i vissa fall bör inte företrädarna för åsikterna nödvändigtvis beredas plats, t ex rasister, nazister, terrorister, pedofiler, folk som förespråkar kvinnlig könsstympning, med mera, med mera."

    Jag tycker inte det är ett dugg rasistiskt men om jag nu förstår honom rätt så tycker jag det är en aningens mycket censurerande för att rymmas inom ett liberalt begrepp av ordet yttrandefrihet.
    Notera gärna att jag skrev "nödvändigtvis".

    Jag är inte så liberal att jag anser att public service ska ha en policy som innebär att t ex terrorister alltid ska komma till tals om terrorism diskuteras - eller vetenskapsförnekare om t ex klimatförändringarna berörs.
  • FDFMGA
    Rataxes skrev 2019-11-02 22:13:37 följande:
    Lägg ifrån dig plastpåsen med kontaktlim...
    Hmm, jag tycker du borde sörja för god ventilation när du pysslar med din hobby.

    Äpple
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?