Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    Digestive skrev 2019-11-03 11:08:52 följande:
    Det låter bra - så länge en sådan ordning upprätthålls så håller vi med varandra i sak - förutom den fundamentala missuppfattning att jag skulle ha menat att Public Service borde sända ~30% konservativt, nationalistiskt eller religiöst material.
    Tja, jag tycker mig minnas att du kallade mig rasist vid ett flertal tillfällen igår i tråden. Hade jag varit nyauktoritär så hade jag väl anmält dina inlägg, det är ganska grovt att kalla någon rasist utan att sen kunna belägga det rasistiskaGlad

    Jag trodde det bottnade i att du inte förstått det jag skrivet - men du kanske menar att du inte har något kriterium för rasim, utan att du drar fram rasistkortet när det börjar rycka i armen.

    Om det bara handlade om att du inte förstod, så kan du ju gå tillbaka och läsa mina inlägg och fundera var någoonstans du drabbades av dikeskörning.
  • FDFMGA
    Missermajser skrev 2019-11-03 10:38:41 följande:

    En viss urskiljning bör nog finnas gällande public service men här är jag inte så kunnig i vad som kan vara brukligt. 


    Alarmismen är väl det jag anser är en av de mest skadliga fenomenen gällande spridning till allmänheten. Att sänka den allmänna tilliten för mycket gör mer skada än nytta i en demokrati. Det drabbar även de som tänkt sig bygga upp en ny regim.
    Frågan är om man inte kan skärpa kraven på nyheter en del även för alternativa medier men det kanske är svårt.


    Jag lyssnar mycket på P1, i min mening den bästa källan som finns för den som vill ta del av en opartisk, saklig och hyfsat bred omvärldsbevakning på svenska.

    Jag ser det inte som en tillfällighet att nyhögern i Sverige och globalt har medier som måltavlor. Det ligger i sakens natur att de som har en auktoritär syn på tillvaron önskar en tydlig politisk styrning av informationsflödets innehåll eller som jag kallar det en orbanisering.
  • FDFMGA
    Digestive skrev 2019-11-03 12:20:04 följande:
    Har bevisat det fullgott i min mening men du har uppenbarligen missförstått så mycket man överhuvudtaget kan missförstå av min diskurs...

    ...och jag klassar dig snarare som hjälplös än rasist i det läget.
    Mm, i din mening.

    Jag är helt ointresserad av din diskurs som jag anser vara bland det flummigaste jag stött på här på FL, med undantag från den där personen som har som tes att om folk tar bort könshåret så kommer detta att integreras evolutionärt för kommande generationer och hårborttagningshaken blir utan jobb.

    Ett råd är att du lyfter blicken från dina egna teser och läser vad jag har skrivit - inte vad du har skrivit.

    Lycka till!
  • FDFMGA

    Ett vanligt påstående här på FL är just att FL är vänsterdominerat, precis som public service alltså.

    Jag roade mig med att klassa trådstarterna under samhälle i nyauktoritär, opolitsk och politiskt korrekt.

    Så långt jag räknade fanns det något fler helt opolitiska trådstarter än nyauktoritära - men förhållandet mellan nyauktoritära och politiskt korrekta var nästan 3 till 1.

    Själv trodde jag nog att dominansen av nyauktoritära trådstarter skulle vara ännu större än så, och förmodligen skulle resultatet blivit än mer dominerande för nyauktoritär propaganda om jag hade orkat kolla längre bakåt.

    Min poäng är att populister ständigt tycks känna sig förfördelade - och det gäller säkert inte bara för Familjeliv utan också public service

    En än mer tydlig snedfördelning får man om man klassar skribenter på FL som höger respektive vänster. Där dominerar högerskribenter så gott som totalt - liksom för övrigt på de flesta sociala forum.

    Skulle man däremot skippa höger/vänsterskalan och utgå från GAL-TAN så blir snedfördelningen inte alls lika markant - även om de TAN-iga signaturerna är i klar majoritet på samhällsforumet.

  • FDFMGA
    Digestive skrev 2019-11-03 22:25:43 följande:
    Ja, stackars FDFMGA - som aldrig någonsin har anklagat någon för något. Familjelivs ängel i kerubformat.

    Sedan när kunde i stort sett hela världen definieras som västerländsk?
    Du kan väl be din danslärare gå igenom tråden med dig.

    Jag betvivlar att du kan hitta nödstoppet på din snömoskanon  på egen hand.

    Lycka tillSkrattande
  • FDFMGA
    Missermajser skrev 2019-11-03 19:15:55 följande:

    *garv* Tja jag lyssnar på P1 varje dag men jag hatälskar P1 av olika skäl. Vi har ju lite olika politisk hållning men det kanske inte gör så stor skillnad. Jag lyssnar ofta på olika dialoger  och reportage i P1 men känner mig ganska plågad av den akademiska medelklassens språk och intressen. Jag har tränats lite i att kunna lyssna ändå eftersom jag haft en del partners från den akademiska delen av medelklassen. Nog om P! och till ämnet!

    Alla perspektiv och företrädare ska få ett visst utrymme i debatter och diskussionsämnen så gott det går så länge det inte är brottsprovocerande. I stor mån är det ju redan så men det är en ofta en stark kontrast mellan att spegla folkets syn när journalister vill verifiera vissa saker som kanske är sanna. 


    Där finns en del att jobba på när det gäller att på ett ödmjukt sätt också vara allmänbildande på ett sätt som gynnar fler från andra socioekonomiska grupper än medelklassen. Där har P1 och Ekot vissa problem tycker jag.


    Det mesta som sänds om t.ex. EU,(Brexit), Ryssland, Vitryssland, Kina, Hongkong(demonstrationer), Syrien(Assad), Venezuela och övriga Latinamerika mm är ofta ganska ensidigt vinklat. Jag är också tveksam till alla "experter" som bjuds in att tala kring olika saker som sker. Experterna är i sig ok men inte i anslutning med nyhetsrapportering. Det används för mycket och är ofta extremt ensidigt.


    Intressant.

    Jag har inte uppfattat P1 som ett forum för akademisk medelklass. tja, med några undantag som Kulturnytt, OBS och kanske Människor och tro.

    Hur tänker du dig att en radiokanal för icke akademisk arbetarklass skulle fungera och uppfattas?
  • FDFMGA
    Missermajser skrev 2019-11-03 23:49:23 följande:

    Nja, jag hade kanske inte tänkt mig att mina synpunkter skulle mynna ut i en icke akademisk arbetarklass kanal. 


     


     


    Haha.

    Jag undrade nog mest över hur dina plågor som orsakas av den akademiska medelklassens spåk på P1 yttrar sig och hur du diagnostiserar språket. eller för att använda språkbruket i den här tråden: Vad är det i diskursen som får dig att klassa den som akademisk medelklass?

    Jag har liksom aldrig själv reagerat - även om jag tycker att Kulturnytt och OBS kan vara lite inkrökta ibland.
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2019-11-04 00:50:39 följande:
    Jag tycker att P1 har blivit väldigt lättsamt senare åren, visst medelklass, väldigt lätttillgängligt generellt sett.
    Då lägger jag ihop dina och Missermajsers synpunkter och får det till lättsam radio för akademisk medelklass.

    Gemensamt för er bägge är betoningen på medelklass.
  • FDFMGA
    auster skrev 2019-11-04 08:50:50 följande:

    Västervridningen av public service har blivit värre på senare år. Nu senast rapporterade SVD att nio av tio paneldeltagare i P1:s veckomagasin Godmorgon världen får sin försörjning från staten i någon form. Detta i den statskontrollerade radion. Det är ganska uppenbart att det då uppstår en opartiskhet.

    SVT är om möjligt ännu mer vänstervriden med "journalister" som så gott som uteslutande sympatiserar med Vänstern. En majoritet till och med med extremistiska partier som v och Mp.


    Hmm, du har nog missförstått.

    Senast jag lyssnade till panelen som bestod den av en nyauktoritär, en socialliberal och en socialdemokrat - samtliga ledarskribenter på privatägda tidningar.

    Har du ev en länk till det du trodde dig läsa i SvD
  • FDFMGA
    Digestive skrev 2019-11-05 06:05:05 följande:
    Helt ointresserad av min diskurs men inviterar märkligt nog in till debatt:
    FDFMGA skrev 2019-10-31 10:18:58 följande:

    Oj, det är ju oerhört - men också något som flera av nyhögerns främsta tänkare här på FL påtalat vid upprepade tillfällen.

    Vilket osökt för mig in på nästa tema SVT där K Markatta, Digestive och du i vanlig ordning förmår att se det andra skyggar för - att endast nyhögerns politiker kan avgöra vad som är krimskrams eller inte och att man behöver en politisk styrning av SVT:s programinnehåll.

    Kanske M, KD och SD kan göra en gemensam Ungernresa för inspiration från den store ledaren Viktor och därefter fortsätta att verka för orbaniseringen av Sverige


    Ett något motiverat ointresse... om man frågar mig. Men du hade väl inget minne om din invit när du skrev som du gjorde här, det har trots allt gått flera dagar sedan den sändes.

    Nåväl, det kan iallafall förklara varför du inte hängde med i min diskurs tidigare och beskriver min syn på sak helt felaktigt i citatet ovan.

    Då iallafall jag har ett minne att räkna med så kan vi återupptäcka vad du, med hänvisning till just vår underdiskussion, kallar för >> bland det flummigaste jag stött på här på FL<< - att det exempelvis saknas material i form av dokumentärer, föreläsningar och influenser som kritiserar den socialistiska likhets- och radikalfeministiska paradigmen i Sveriges/västländernas etablissemang, mer specifikt nämndes särartsfeminism som stoff för sådan kritik.

    Du har alltså hittat sådant material i Public Service nu?
    Känner du till Harriet Löwenhjelm. Hon som för så längesen skrev Tallyho, tallyho - Jag har skjutit en dront. En annan av hennes dikter var Beatrice Auror: "I Gamla Stan vid Kornhamnstorg på Hallbecks antikvariat, en gammal drömbok köpte jag - i folieformat.

    Nej, jag struntar i dina folieformatteser.

    Jag replikerade på inlägget där du hade tagit reda på vad de flesta vet om Nihkas och Padiracs inställning till public service. Dina teser betraktar jag som statiskt diskursbrus.

    Jag förstår att du har en helt annan uppfattning.
     Tor 31 okt 12:01#2723
    Digestive skrev 2019-10-31 11:44:05 följande:
    Ja, de flesta har förstått att nihka och Padriac anser att Public Service styrs politiskt - om materialet även hade någonting att erbjuda nationalister och konservativa eller om konsumenterna konsekvent informeras om den som kommer till tals har en politisk bakgrund samt vilken. Anser du det samma?

    Hittar du för övrigt mycket annan kritik här i tråden? Eller lyckades du helt enkelt komma till slutsatsen att alla som inte tycker och tänker som du, nihka och Padriac... måste tycka och tänka precis likadant som Peter Kullgren (KD)/KD?

    I en värld utan nyanser verkar du och dina gelikar leva. Det spelar inte ens någon roll att man kan läsa helt andra åsikter om Public Service uppdrag här i tråden... avsändarna tycker tänker precis likadant som Peter Kullgren (KD) ändå.
    Det hade inte jag. Menar du att de har rättat in sig i orbaniseringsledet och vill att KD:s förkunnare ska avgöra vilka program som ska sändas och vilka som är krimskrams.

    Det förvånar mig.

    Nåja, själv anser jag att politikerna inte ska agera smakdomare och avgöra över folkets och SVT:s huvuden vad som är krimskrams.

    Påminner lite om Trump det där - men i vanlig ordning hade det väl varit i säck innan det kom i KD-påse.
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?