Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    FDFMGA skrev 2019-11-05 07:28:07 följande:
    Känner du till Harriet Löwenhjelm. Hon som för så längesen skrev Tallyho, tallyho - Jag har skjutit en dront. En annan av hennes dikter var Beatrice Auror: "I Gamla Stan vid Kornhamnstorg på Hallbecks antikvariat, en gammal drömbok köpte jag - i folieformat.

    Nej, jag struntar i dina folieformatteser.

    Jag replikerade på inlägget där du hade tagit reda på vad de flesta vet om Nihkas och Padiracs inställning till public service. Dina teser betraktar jag som statiskt diskursbrus.

    Jag förstår att du har en helt annan uppfattning.
     Tor 31 okt 12:01#2723
    Det hade inte jag. Menar du att de har rättat in sig i orbaniseringsledet och vill att KD:s förkunnare ska avgöra vilka program som ska sändas och vilka som är krimskrams.

    Det förvånar mig.

    Nåja, själv anser jag att politikerna inte ska agera smakdomare och avgöra över folkets och SVT:s huvuden vad som är krimskrams.

    Påminner lite om Trump det där - men i vanlig ordning hade det väl varit i säck innan det kom i KD-påse.
    Just ja, Beatrice Auror. Den är riktigt vacker!


    ">

  • FDFMGA
    nihka skrev 2019-11-05 06:47:32 följande:
    Så du tror att merparten av alla tidningar är statligt ägda eller att staten betalar redaktörernas/journalisternas löner?

    "Panelen återkommer varje söndag i slutet av den första timmen och består av tre olika politiska redaktörer/skribenter som svarar på veckans inrikespolitiska frågor". 
    Jag kollade, källan var självklart inte SvD utan den där Westerholm, Westerlund elelr vad han nu heter, han som producerar Ledarsidorna som ofta citeras som S-märkt av FL:s nyauktoritära intelligentia.

    Dessutom hade den som läst Ledarsidorna missförståttSkrattande

    Hursomhelst är tesen att tidningar får presstöd och då blir de tydligen en del av den statliga propagandaapparatenSkrattande
  • FDFMGA
    nihka skrev 2019-11-05 08:26:39 följande:
    Ja. En snabb googling och snabb genomläsning redde upp det hela, men för det krävs att man klarar av att avkoda text förstås.

    Tror du att oförmåga/svårigheter att avkoda text hänger samman med oförmåga/svårigheter att avkoda vad människor säger?
    Tja, man skulle kunna omskriva min sysselsättning till att jag jobbar med att se till att innehållet i information inte går förlorad. 

    Ja, jag anser att det är ganska vanligt att information missförstås, i synnerhet här på FL där man iofs kan fråga sig om det oftast inte handlar om medvetna missförstånd.

    Vad gäller public service så handlar det ju om information som sällan är vinklad men ofta mångfacetterad. Det ligger i sakens natur att nyhögern försöker misstänkliggöra opartisk information, det vill säga allt som inte passar in i doktrinen att världen är fyrkantig.
  • FDFMGA
    nihka skrev 2019-11-05 10:43:20 följande:
    Ja, jag tror också att det handlar om att misstänkliggöra ALLT som inte marscherar i takt med den egna trumman. Bort med mångfalden samtidigt som man litar blint på vad den egna produktionen säger. Då kallar man sig "fritt tänkande". Roligt!
    Ja, herregud. Jag läste precis ett inlägg från någon som hittat hem till John Birch Society och deras teori om att migration är en del av FN:s agenda för att slå sönder nationalstaterna och införa FN-hegemoni redan 2030

    Är det inte polisen som lägger alla sina resurser på att jaga epatraktorer så är det FN som planerar att ta över världenTomte
  • FDFMGA
    Lena1979 skrev 2019-11-05 15:30:37 följande:
    Om jag är en s k journalist och om jag vill ha kvar mitt arbete, och de förmåner och den livsstil som jag gillar, så bör jag väl rimligen inte bita den hand som föder mig?

    Samma sak med alla andra som får stöd och bidrag på skattebetalarnas bekostnad, en stor orsak och mening med bidragssystemet är att jag inte ska bita den hand som föder mig.
    Regeringen vill ta in så mycket skatt som möjligt för att sedan efter eget val kunna portionera ut bidrag på "rätt" sätt för att få maximalt antal röster.
    Självfallet är bidragssystemet en av förklaringarna till att S är det största partiet och framförallt till att man har varit ett så extremt stort och dominerande parti.

    Det är mycket vanligt att företag får stöd och subventioner. Över 80% går till de allra största företagen av vilka nästan inte ett enda betalar någon skatt i Sverige.
    Begåvat?

    Jag har aldrig träffat en enda ägare eller ledare för ett litet eller medelstort företag som önskar stöd och subventioner. Alla vill själva bestämma över sin egen ekonomi, själva bestämma vad man ska investera i och vilka kostnader man vill prioritera. Man vill t ex att pengarna ska räcka till att anställa fler löntagare.
    Ingen vill skicka in extra mycket skatt till staten för att sedan stå med mössan i hand för att försöka få tillbaka en liten del i form av staten beslutade stöd och subventioner.
    Det blir ändå bara en liten del kvar att betala tillbaka eftersom staten har administrerat bort minst hälften av de inbetalade pengarna. Pengarna har bl a gått åt till att finansiera Public Service med 54 miljarder kronor och 4500 extremt dyra servicepersoner i regeringskansliet.
    Det är ett mycket förlegat och ett extremt ineffektivt system och det är givetvis mycket hämmande om man önskar sig ett ökat antal arbetstillfällen och ökade skatteintäkter till välfärden.
    Du borde skilja på regering och riksdag. Det är alltså riksdagen som beslutat om mediestödet, inte regeringen.

    Och skilj på mediestöd och finansiering av public service.

    I det senare fallet så utgör de 54 miljarderna på sex år mindre än två tusendelar av BNP.

    Eller om man så vill ett litet omvänt piss i Mississippi som innebär att vi bibehåller en garant för saklighet och opartiskhet i medievärlden.

    För övrigt så får i stort sett alla företag bidrag i någon form. Jag är rätt säker på att de allra flesta trots detta är nettobetalare relativt skattesystemet - alltså att de betalar mer i direkta eller indirekta skatter än vad som eventuellt pytsas tillbaka till dem.
  • FDFMGA
    Digestive skrev 2019-11-05 17:17:04 följande:
    Haha, nej... du replikerar inte på ett av mina inlägg genom att skriva till nicket daodaodao:

    Du får ta övrigt med folk som överhuvudtaget propagerar för åsikten att politiker ska >>agera smakdomare och avgöra över folkets och SVT:s huvuden vad som är krimskrams.<<.

    Du har verkligen inte koll på någonting. Jag hade gift mig med ödmjukhet i dina skor...
    Mm, det stämmer. Tutingen som skapar ett nytt nick om dagen brukar försöka ge dig tröst och sympati. Men det kan man ju knappast lasta dig förSkrattande

    Lyssnade du på Beatrice Aurore. Harriet Löwenhjelm skrev den för mer än 100 år sedan - hon dog 1918, endast 31 år gammal i tuberkulos.

    Det fantastiska är att jag aldrig någonsin stött på en bättre sammanfattning av ditt sökande efter innehåll från någon skribent här på FL. Och hon gjorde alltså den långt, längt innan du ens var född.

    Jag ska se om jag hittar den i textform - men då får man ju inte med Youtubes fina och symboliskt viktiga väderkvarn.

    Jepp, den fanns. Jag lånar hennes eminenta sammanfattning av din diskurs-kurs. Hur är det idag - år du KD:are, centerpartist, piratpartisk, anarkist eller har du upptäckt något annat i drömboken i folioformat och dess väderkvarnGlad

    I gamla sta´n, vid Kornhamnstorg,
    I Hallbecks antikvariat
    en gammal drömbok köpte jag
    i folioformat.

    Sen drömde jag förliden natt
    om Beatrice-Aurore.
    Det är en gammal käresta
    väl död sen många år.

    Hon stod mig när, hon tog min hand,
    hon manade mig: Kom!
    Med ens förstod jag, att hon var
    den enda jag tyckt om.

    Vi gingo i en lindallé
    på gula, våta blad,
    och tårar sköljde på min kind
    och jag var ändå glad.

    Vi gingo länge hand i hand
    och talade som barn.
    Så stodo vi med ens framför
    en gammal väderkvarn.

    Jag sade: Beatrice-Aurore,
    säg vill du bliva min?
    Ta fatt mig då! hon ropade
    och slank i dörren in.

    Och jag sprang in och letade
    i alla dunkla vrår
    och ropade, men ingenstans
    fanns Beatrice-Aurore.

    Jag vaknade vid att jag grät
    och kände hjärtats sting,
    och i min drömbok sökte jag,
    men där stod ingenting.

    ----------------------


    Petar dit den med melodi och väderkvarn ocksåSolig
    ">

  • FDFMGA
    Digestive skrev 2019-11-05 18:48:39 följande:
    Ja, du hade ju verkligen mycket att komma med.

    Står alltid stadigt som anarkist och helt oavsett vilket parti jag röstar på för stunden. Det har du redan fått reda på flertalet gånger men i vanlig ordning sviker minnet.

    Jag byter liksom inte värderingar och världsbild genom rösten utan jag byter synen på vilka politiska verktyg som lämpar sig bäst i aktuell tid.

    Har i övrigt även påpekat att jag upplever mig som partilös för tillfället. Men tyvärr så lever ditt minne sitt eget korta liv.

    Jag brukar sällan ha lika många frågor om dig som vice versa men här kommer ett undantag: känns det spännande att återupptäcka Familjelivs innehåll varje vecka?
    Nej, jag skulle ju möjligen önska att du kunde variera dig mer.

    Men att påstå att jag återupptäcker är att ta i - jag är rätt selektiv i min läsningGlad

    En yrkesskada, tvingas plöja igenom mycket skit på jobbet utan att riskera att missa eventuella guldkorn. Jag tror inte att jag missat några guldkorn här på FL:s samhällsavdelning - men du ska ha tack för de tillfällen till skratt du gett och ger.

    Och lycka till med sökandet efter den rätta dis-kursenSolig
  • FDFMGA
    Rataxes skrev 2019-11-05 19:04:06 följande:
    Bra där. Solidaritet och stöttning behövs alltid.

    i synnerhet efersom du skriver att du fått din smurf raderad i din nya sidfot.

    Skulle någon till äventyrs anmäla så kommer du nog att bli en legend bland de nyauktoritära på FL och kunna fjädra dig i ära och berömmelseÄpple
  • FDFMGA
    Digestive skrev 2019-11-05 19:22:12 följande:
    Du bollar både det ena och det andra mellan skribenter som exempelvis nihka, Padirac och KillBill - men det ska alltså ses som någonting anmärkningsvärt när särskilt utvalda skribenter gör det samma mellan sig?

    Du har nog fått lite för god vana med att använda dubbla måttstockar.
    Ärligt talat, så har jag inget emot att diskutera med folk som är här för att diskutera - det händer ju stundtals att du håller den linjen.

    Men måste man kokettera med att man fått sin sidfot raderad av en smurf - då kan jag bara känna löje och medlidande.

    Herregud, jag får en hel del inlägg borttagna och skulle någon roa sig med att anmäla dina inlägg och mina från de sensate dagarna fick vi väl plocka fram kulramen för att räkna dem om vi hade den läggningen.

    Men jag bryr mig inte och kommer heller aldrig att ha ett sådant behov av att kokettera att jag skulle klaga offentligt.
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?