Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    nattuw skrev 2022-01-26 00:34:28 följande:
    Diversifiering. 50 nyanser av rött är inte diversifiering.
    Ja, att alt.högern och SDs vurmare vill ha brun-TV har de redan berättat i tråden.

    Men brun-TV och annan brun-media är inte opartiskt eller neutralt - så de får hålla till utanför PS istället för att PS ska politiseras med  bruna, blåa, röda eller svarta dagar.

    Allt som inte är en nyans av brunt är inte rött - trots att det är var de bruna och brunblå vill göra gällande. 
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-04-15 19:41:08 följande:
    "Motdemonstration"

    Public Service vet vilka ord de skall använda.

    [som om det fanns någonting hemskt och elakt som de demonstrerar emot)
    .

     


    .

    Annars är "kravaller", "våldsamheter" och "upplopp" mer adekvata ordval.
    Så du TASSar runt här i tråden med 'adekvara ord'
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-04-15 19:41:08 följande:
    "Motdemonstration"

    Public Service vet vilka ord de skall använda.

    [som om det fanns någonting hemskt och elakt som de demonstrerar emot)
    .

     


    .

    Annars är "kravaller", "våldsamheter" och "upplopp" mer adekvata ordval.
    i text från artikeln du inte valt att länka till eller citera någonting från hittas det du påstår att PS inte skriver.

    " Stökigt vid tidigare manifestation

    Rasmus Paludan leder det danska partiet Stram kurs. Han har gjort sig känd för att provocera, genom att bränna Koranen och visa bilder på profeten Muhammed. Under fredagseftermiddagen meddelade polisen att man ändrat plats för partiets manifestationen, som nu i stället hålls i centrala Örebro.


    Flera manifestationer var planerade i Sverige under veckan. En av dem hölls i Stockholm under fredagen – där det också blev stökigt efter att en koran bränts.


    Partiet skulle även ha hållit en manifestation i Linköping på skärtorsdagen, men den blev inte av. I stället utbröt ett våldsamt upplopp och tre poliser fick föras till sjukhus. Även i Norrköping blev det oroligt trots att ingen manifestation hölls, då polisen drog tillbaka tillståndet."

    Flash - varför sprider du desinformation och ljuger om saker som är lätta att kontrollera?

  • Padirac
    LaviniaLetitia skrev 2022-04-16 06:40:32 följande:
    Men ser du verkligen inte problemet..? "Han har gjort sig känd för att provocera" - underförstått: "det var Paludans FEL att det blev upplopp, han PROVOCERADE ju!"

    En annan vinkel hade kunnat vara:

    "Den danske politikern Paludan fick inte möjlighet att hålla sin manifestation i Östergötland, trots att han ansökt om - och erhållit - tillstånd av svensk polis. Mötes- och demonstrationsfriheten är skyddade rättigheter i grundlagen. I upploppen skadades si-och-så många poliser och måste föras till sjukhus, och skadorna på materiell egendom uppgår till ca si-och-så många miljoner kronor.

    SVT har undersökt vilka det var som löpte amok, och det verkar ha varit 75 procent invandrade muslimer och 25 procent svenska vänsteraktivister. Vad ska samhället göra åt problemet med, att invandrade muslimer och vänsteraktivister omöjliggör grundlagsskyddade rättigheter, skadar människor med våld och förstör statlig och privat egendom..? Vi har talat med kriminolog NN..."
    Menar du att SVT har undersäkt religiös och politisk tillhörighet hos de som protesterade och skapade våldssamt uppror och skadade poliser och andra människor?

    Eller hittar du på att SVT skulle skriva om detta?

    Det finns ju fler olika problem här - att SVT skulle ljuga ihop någonting om religiös och politiks tillhörighet som det saknas hårda belägg för skulle ge ytterligare ett problem.

    Ser du inte att dina önskemål kräver grova generaliseringar som inte kan backas av fakta på plats.
  • Padirac
    LaviniaLetitia skrev 2022-04-16 11:21:17 följande:
    Nämen nu stod det INTE ETT ORD, inte NÅGON form av beskrivning på ligisterna. Svenska folket lämnas att försöka gissa sig till, vilka grupper det kan ha varit. Kanske svenska präster och diakoner, som blir upprörda över hån av en helig skrift, även om det inte är deras egen heliga skrift? Kaffereps- och syföreningstanter? Raggare? MC-burna? Vem vet..?

    Jag säger igen, tror du att SVT skulle ha tigit ihjäl vilka förövarna var, om det t.ex. hade varit vita, svenska, manliga studerande vid Handelshögskolan eller KTH, som hade löpt amok över att en kommunistisk tänkare tillåtits föresläsa - låt oss säga på Östermalmstorg..? ÄRLIGT, nu!
    Menar du att SVT skulle ha gjort/ska göra  en opinionsudersökning bland motdemonstranterna för att få reda på allt detta som du vill att de ska skriva om?

    Dina fantasier om dessa grupper får du ha för dig själv och SVT ska inte sprida uppgifter som är overifierade.
  • Padirac
    LaviniaLetitia skrev 2022-04-16 12:17:21 följande:
    Fast det är för långsökt. På vilket sätt  skulle Putin vara hjälpt av muslimupplopp i en förort i lilla Sverige? Ett upplopp där Putin inte ens på något sätt nämns..?
    Kreml stödjer (på olika sätt) sedan länge högerextrema rörelser i Europa och övriga västvärden i syfte att despabilisera de demokratiska samhällena.

    Det handlar bland annat om inbjudningar till Krelm-trogen media, bjudresor, finansiellt stöd och direkta kopplingar mellan kända ryska desinformatörer/underrättelsetjänst och till exempel SD och andra partier ute på högerkanten. Kanske är de Kremls 'nyttiga idioter' - de verkar ha gott om sådana  - i en tråd här på FL sprider en av dessa uppgifter om kriget i Ukraina från TASS  helt okritiskt.

    Att destabilisisera västvärldens demokratier genom att skapa polarisering - just sådan polarisering som partier och rörelser längst ut på höger eller vänsterkanten eller andra i skiljeliner kan användas till.  
  • Padirac
    LaviniaLetitia skrev 2022-04-16 12:17:21 följande:
    Fast det är för långsökt. På vilket sätt  skulle Putin vara hjälpt av muslimupplopp i en förort i lilla Sverige? Ett upplopp där Putin inte ens på något sätt nämns..?
    Du har en naiv syn på världspolitiken - tyvärr saknar du en bild av de stora sammanhangen 
  • Padirac
    LaviniaLetitia skrev 2022-04-16 12:56:57 följande:
    Se mitt förra, långa inlägg - jag förstor de stora sammanhangen mycket väl! smile1.gif
    Tyvärr missar du helt på vilket sätt Kreml gynnas av polariseringen i stort som smått inom ett lands befolkning.

     
  • Padirac
    LaviniaLetitia skrev 2022-04-16 17:24:01 följande:
    Fast att vi skulle bli så "polariserade" att en del av oss skulle välkomna rysk annektering, är inte verklighetsförankrat. Den stora polariseringen sker mellan kristna (inklusive vardagstroende halv-ateistiska svenskar) och muslimer, och så blir det alltid när man försöker blanda två religioner. Och särskilt om det finns många fundamentalister på den ena eller andra sidan. 
    Nu har viserligen en del av 'begåvningsreserven' som är förtreodenvalda för SD publikt uttryckt en önskan om rysk bombning och maktövertagande (kanske för att slippa det demokratiska styret med 'kulturmarxistiska och vänsterliberala' värderingar om allas lika värde och rättigheter), men det är knappast det som är Kremls gameplan utan just förstärkning av de värderingar du själv uttrycker för att destabilisera demokratier.
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?