• Daniel12

    Vad fan är grejen med Oxfile?

    Jag har tillagat den på olika vis, smakat av men kan inte för mitt liv begripa varför folk ser det som exklusivare och godare kött än andra, billigare köttvaror. Därför drar jag slutsatsen att folk gärna framhåller att de äter Oxfile för att visa andra att de har råd att köpa den dyrare maten. Själv tycker jag Oxfile smakar ganska neutralt och lite tråkigt, och då har jag provat olika kryddningar.

    Jag föredrar hellre fläskfile, som är mycket billigare, har en köttigare konsistens och som får mer smak vid olika sorters tillagning. Varför måste kött överhuvudtaget vara mört för att det ska passa medelsvensson? Är det bara för att "alla andra" tycker så eller är det en egen uppfattning?

    Varför överhuvudtaget denna skrytkultur över hur dyr mat man har råd att konsumera? Tror man att man är något för att man har råd att köpa det dyraste? Tror man att maten gör människan? För oavsett hur fin mat man äter luktar det du skiter ut i toaletten ändå lika illa. Tror man att man får finare avföring om man äter finare mat, eller vad är grejen?

    Har aldrig riktigt förstått..

  • Svar på tråden Vad fan är grejen med Oxfile?
  • EnAnonumius
    Kim Possible skrev 2016-06-29 20:39:53 följande:
    Du har såna gigantiska klasskomplex att jag inte vet om jag ska skratta eller gråta. Du påminner väldigt mycket om en barndomskompis pappa, som hellre var hungrig ( och lät ungarna gå hungriga ned) än att handla på Ica om Konsum var stängt. Kryddor i mat var "överklass", allt annat än bruna bönor & fläsk jävla snobberimat, och fan ta den unge som ville ha annat än havregrynsgröt till frukost och önskade frallor med mjukost! Han var så fast i sitt klasshat/komplex, att jag tvivlar på att han nånsin kände smaken på nåt han åt.
    Oh the irony när ena ungen tidigt gav sig in på kockbanan, och rätt fort blev känd inom branschen...^^ Än idag sitter gubben hellre och suger på en bit blodpudding när sonen är hemma på besök och lagar gudomliga middagar. His loss. smile2.gif
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • Daniel12
    FuckGoggleAskMe skrev 2016-06-29 20:38:50 följande:

    Du jag har faktiskt råd med den dyraste maten varje dag, garanterat! Men, min lunch (om jag jobbar hemma9 består oftast av en av mina två favoriter, havregrynsgröt eller knäckebröd med rökt makrill. Vi äter gärna också potatis och lök soppa hemma mfl billiga rätter. Vi äter det vi känner för. Ellerl oxfilé och hummer. Jag förstår inte hur detta är relevant till din konstiga TS.
    Men vad kul för dig att du har råd med det. Skatta dig lycklig, för många har det inte. Njut så länge det varar..

  • EnAnonumius
    Åsa skrev 2016-06-29 20:45:10 följande:
    Det är ingen vits att påtala för TS att hans bevisföring är anekdotisk, att hans umgänge inte är typiska för befolkningen och nämna helt andra anledningar till att folk väljer den mat de gör. I hans kycklingfilétråd (nedan) hjälpte det inte ens att visa att filén ofta är rejält billig. Folk köpte fortfarande mat för att imponera.

    www.familjeliv.se/forum/thread/76625583-varfo...
    Tack jag hittade inte den tråden när jag svarade "Jennie med ie"

    Ja vem minns inte den tråden..
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • Daniel12
    EnAnonumius skrev 2016-06-29 20:41:48 följande:
    Du sitter och fortsätter att bete dig som en omogen tonåring utan livserfarenhet ser jag.
    Jag har mer livserfarenhet än du kan drömma om. Jag har levt det hårda livet, till skillnad från många andra. Men det är inget jag vill berätta om i en tråd där jag inte är anonym..

  • Daniel12
    Kim Possible skrev 2016-06-29 20:39:53 följande:

    Du har såna gigantiska klasskomplex att jag inte vet om jag ska skratta eller gråta. Du påminner väldigt mycket om en barndomskompis pappa, som hellre var hungrig ( och lät ungarna gå hungriga ned) än att handla på Ica om Konsum var stängt. Kryddor i mat var "överklass", allt annat än bruna bönor & fläsk jävla snobberimat, och fan ta den unge som ville ha annat än havregrynsgröt till frukost och önskade frallor med mjukost! Han var så fast i sitt klasshat/komplex, att jag tvivlar på att han nånsin kände smaken på nåt han åt.

    Oh the irony när ena ungen tidigt gav sig in på kockbanan, och rätt fort blev känd inom branschen...^^ Än idag sitter gubben hellre och suger på en bit blodpudding när sonen är hemma på besök och lagar gudomliga middagar. His loss.


    Men för  helvete, jag har inte någonstans missunnat någon att njuta av god mat! Det jag ifrågasätter är varför folk köper det dyraste, när de kan få en massa god mat för samma pris! Ständigt blir man misstolkad här, men det säger en del om hur ni tänker och värderar..

  • Anilo
    Daniel12 skrev 2016-06-29 20:51:42 följande:
    Jag har mer livserfarenhet än du kan drömma om. Jag har levt det hårda livet, till skillnad från många andra. Men det är inget jag vill berätta om i en tråd där jag inte är anonym..

    Låt mig gissa, står det på Facebook att din utbildning är "livets hårda skola"?

    Bara för att jag är student betyder det inte att jag är en ungdom. Jag prioriterar att laga GOD mat med bra råvaror, om det sen är billiga råvaror, gratis råvaror från skogen eller dyra råvaror det är lite strunt samma. Huvudsaken är att jag och min familj äter god hälsosam mat. Skulle aldrig laga billlig mat av princip som ingen åt, tror inte att det är hälsosamt att prioritera pris/nyttighet jämt. Själen behöver också mat!
  • CarinaL26
    Daniel12 skrev 2016-06-29 20:55:36 följande:

    Men för  helvete, jag har inte någonstans missunnat någon att njuta av god mat! Det jag ifrågasätter är varför folk köper det dyraste, när de kan få en massa god mat för samma pris! Ständigt blir man misstolkad här, men det säger en del om hur ni tänker och värderar..


    Du förutsätter att alla har samma smak som du och förkastar att det det finns de som tycker att en väl tillagad oxfilé är godare än fläskfilé.
  • AnnaMoberg

    Jag köper så varierad, god och näringsrik mat som möjligt utifrån min egen budget. Vilket resulterar i att ibland blir det nästan gratis (t ex ärtsoppa eller omelett), ibland blir det ganska dyrt (t ex restaurangkäk på lite finare ställe eller ekologisk nötstek), ofta blir det däremellan. Varför skulle jag ändra det för att nån Daniel-typ tycker det?

  • Jennie med ie
    AnnaMoberg skrev 2016-06-29 21:04:24 följande:

    Jag köper så varierad, god och näringsrik mat som möjligt utifrån min egen budget. Vilket resulterar i att ibland blir det nästan gratis (t ex ärtsoppa eller omelett), ibland blir det ganska dyrt (t ex restaurangkäk på lite finare ställe eller ekologisk nötstek), ofta blir det däremellan. Varför skulle jag ändra det för att nån Daniel-typ tycker det?


    Ärtsoppa är ju betydligt billigare än kycklingklubba men det duger tydligen inte  
Svar på tråden Vad fan är grejen med Oxfile?