Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    Flash Gordon skrev 2017-03-10 06:41:27 följande:
    Det var inte olyckligt. Det var medvetet.
    Bästa polaren Per med henne också eller bara synsk i vanlig ordning
  • nihka
    Världsmedborgare skrev 2017-03-10 13:11:38 följande:

    Är inte smärtgränsen nådd med ett ras till så låga siffror som 16.6%, ett tapp med 1/3 på bara två månader, då måste det finnas en icke uttalad agenda med det M håller på med.
    Det är ju ett historiskt ras som inget annat parti kan "skryta" med, och skulle få vilket annat politiskt parti som helst att gripas av rena paniken.

    Men M gör i stort sett ingenting för att förhindra ett fortsatt ras, så vad ska man tro, förutom att det måste finnas nåt bakom kulisserna som vi ännu inte vet nåt om.
    Det kan ju inte vara ett planerat parti-politiskt självmord M håller på med, så varför görs då inget för att förhindra ett fortsatt ras?


    Valet 2018 närmar sig. AKB kunde ju inte hala så mycket längre utan var ju tvungen att säga antingen samarbete med SD eller inte. S har valt inte och då kan man inte göra likadant och i synnerhet inte när man har en stor minoritet inom partiet som av olika anledningar vill det. En del främst för att man vill närma sig SD i deras värderingar och andra främst för att man vill ha stöd för sin politik utan att närma sig partier på andra sidan blockgränsen.

    Tanken var nog att tillfredställa båda dessa grupper med ett samarbete som skulle inskränka sig till frågor där man redan var överens. De som vill ha samarbete med SD på något sätt är nöjda så här långt innan något faktiskt har hänt för alla tänker sig att det blir precis så mycket eller lite samarbete och framför allt den sortens samarbete som de vill ha.

    De som inte har hörts tidigare märks nu. AKB hoppas nog att turbulensen ska ha lagt sig till valet och de flesta ska ha hittat tillbaka från de övriga partierna+ att man hoppas på en ström tillbaka från SD.

    Önsketänkande.

    Ett parti som växt pga reinfeltmoderater växer ju inte utan minskar när dels Reinfeltd försvinner och sedan hans även hans politik. SD-moderaterna återvänder inte förrän de sett att M blivit mer som SD minus alla avarter och de som gått åt andra hållet återvänder inte förrän de sett att M blivit som på Reinfeldts tid, vilket inte kommer att hända.
  • nihka
    KillBill skrev 2017-03-11 22:02:04 följande:

    Man häpnar över svajigheten inom moderaterna (även om jag välkomnar  att de omprövar strategin att samarbeta med SD).


    "Anna König Jerlmyr, oppositionsborgarråd och gruppledare för Moderaterna i Stockholms stad, anser att partiet har en viktig hemläxa att göra. Kritiken och kraven på en större tydlighet måste tas på största allvar, anser hon.


    Jag tycker att det har varit en olycklig tid, med mycket fokus på det politiska spelet. Därför är det väldigt viktigt framöver att vi för fram politiken, sakfrågorna och berättelsen om Sverige och Stockholm, säger hon.


    Anna König Jerlmyr var snabbt ute och välkomnade partiets nya SD-linje och öppnade också själv för samtal med Sverigedemokraterna. Men efter väljarflykten väljer Anna König Jerlmyr nu allt helt slå igen dörren för partiet.


    Det finns en otydlighet i moderaternas förhållande till SD, men jag vill vara glasklar med att i Stockholm är dörren till SD stängd. Moderaterna i Stockholms stad kommer inte att samarbeta eller förhandla med SD, säger hon". 

    www.di.se/nyheter/kinberg-batra-koper-sig-tid-i-akut-lage/


    Det var det här jag misstänkte. När man öppnar dörren och ställer den på glänt vill några stänga den, andra öppna lite till och andra sparka ner den. Jag hör till dem som hade velat sopa igen den och kasta bort nyckeln.

    Waste of time att stödja M nu. De kommer att vara upptagna med internt käbbel om SD ända fram till valet och tappa fler pga av otydlighet än de hade tappat oavsett om de hade valt ett all in samarbete med SD eller att fortsatt ge dem kalla handen.
  • nihka
    Agaton skrev 2017-03-12 12:01:57 följande:
    Märkligt att ett initiativ att tala med alla demokratiskt valda företrädare i riksdagen skulle vara en resa till Nordkorea? Var det inte det som vi precis klarade ut i mitt föregående inlägg? Vi har inga problem med att vår svängdörrspolitik visavi migranter släpper igenom hundratals terrorister som vi beväpnar med fulla bidrag som betalar deras IS-status, men vi kan inte tala med SD? Ditt konsultarvode får nog trots allt utgå och du får istället studera fundamentalisternas nätpropaganda för att rekrytera och finansiera sin verksamhet.
    Sverige har reglerad invandring. Personer som man misstänker har begått brott utreds och åtalas där skäl framkommer.

    Vi har också demokrati vilket innebär att vi inte har svängdörrsspolitik partierna emellan där de styrande släpper igenom hundratals gaphalsar beväpnade med fulla bidrag som betalar deras politiska status. I en demokrati väljer de olika partierna vilka de vill samarbeta med. Du tänker på diktatur när man inte får välja själv.
  • nihka
    Dorian Ertymexx skrev 2017-03-12 13:06:07 följande:
    "rötter i"? Låter ju som att de lagt av med det...
    Hahaha! Sant.
  • nihka
    Dorian Ertymexx skrev 2017-03-12 17:45:26 följande:
    SD vill snyfta sig till ett påtvingat samarbete med vissa partier, men vill samtidigt frysa ut andra partier. Sanningen är att inget parti är tvunget att samarbeta med något annat parti. Inte ens SD.
    Sant igen!
  • nihka
    nattuw skrev 2017-03-13 09:23:17 följande:
    Så enligt dig vill MP egentligen samarbeta med SD men SD har sagt nej. Tja jag antar de har en del gemensamt.
    Det ser du väl att han inte skrivit. Ingen av dem vill ha något med den andre att göra. Gott så, men SD gnäller så inåt helvete när någon som de vill samarbeta med inte vill samarbeta med dem. De har ju inte fattat att samarbete måste viljas från båda håll för att det ska bli något.
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2017-03-13 13:09:20 följande:
    Nä, det krävdes reaktioner på hennes lögner på sociala medier innan hon motviligt gick ut och skulle "pudla" ...

    ... vilket hon då gjorde med ännu en lögn.

    Hon låtsades om att hon talat om anmälda sexbrott ("det var bara en olyckligt vald siffra som iofs var korrekt emn kunde tolkas fel") medan hon i själva verket talade om att antalet sexbrott gått ned och ned och ned ...

    Morgan Johansson har ännu inte begärt rättelse på hennes lögner i BBC. Märkligt va?

    Däremot var han snabb med att kräva rättelse när SD skrev en faktamässigt korrekt artikel i WSJ.
    "Motvilligt". "Låtsades". Fantastiskt hur du bara kan tränga in i andra människors hjärnor och höra vad de tänker. Använder du dig av någon typ av elektronisk avlyssningsapparatur eller förlitar du dig på röster som talar till dig inne i ditt huvud?

    Utan dina specialkompetenser hade jag nog bara dragit slutsatsen att hon uttalade sig lite slarvigt och gjorde en rättelse så fort hon upptäckte det.

    No, no, no. Inte korrekt utan pepprad med felaktigheter. Jag har ju räknat upp flera av dem för dig. Tror du att Åkesson ljuger eller bara försöker vara sensationell när han i sina uttalande påstår att Sverige har något annat än reglerad invandring?
  • nihka
    Agaton skrev 2017-03-13 18:46:48 följande:
    Marknadsinformation! I dag träffades en ny försvarsöverenskommelse över blockgränserna. 500 nya miljoner (kaffepengar) till försvaret. Röda och gröna kommunister fick vara med, men inte SD. Om man nu ändå väljer att ta med ytterlighetspartierna så borde väl också SD fått vara med? I övrigt kan noteras att chefen för partiet som valt en ståkuk som partisymbol blev fly förbannat. Alltid något en måndag....
    Ja, man borde införa en lag på att partiet som valt ett rövhål som partisymbol borde få vara med och bestämma överallt.
  • nihka
    KillBill skrev 2017-03-18 21:29:51 följande:

    Moderaterna fortsätter att tappa i opinionen och i senaste Sifo får M bara stöd av 18,4 % av väljarna. Centern ökar kraftigt och får stöd av 14,2 %. Socialdemokraterna ökar till 28,7 % medan SD tappar något och hamnat på 16,7%.


    Ser man till blocken blir resultatet följande:
    Centern är på väg mot att köra om SD? Jag gillar!
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten