Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    JTA skrev 2017-02-15 10:16:39 följande:
    Bergis: Det är tydligen ingen idé.
    Nihka kallas jag, eller möjligen Nihkis
  • nihka
    JTA skrev 2017-02-15 09:03:49 följande:
    Den särpräglade svenska kontexten av långvarig fred och konstant framåtskridande har törhända gjort oss fredsskadade. Vi känner inte längre igen ett hot när det närmar sig och vi har ingen anledning att tro att det skulle kunna skada oss. Tvärtom, vi välkomnar mångfald och hyllar det som ett värde i sig, samtidigt som det svenska arvet konstant nedvärderas eller förklaras som icke existerande. En rent suicidal kultur. Från ett evolutionärt perspektiv borde svenskarna förintas.
    Ila iväg till bunkern och ta med gott om konserver och batteripack!
  • nihka
    JTA skrev 2017-02-15 10:30:05 följande:
    Svenskar kan definieras tämligen exakt i förhållande till andra folkslag både kulturellt (se WVS kulturkarta) och genetiskt genom till exempel de Y-DNA haplogrupper som dominerar (vilka är I1, R1b och R1a) och ger svenskarna en distinkt genetisk profil. (Möjligen bör man snarare tala om en skandinavisk genetisk profil. Och observera att detta handlar om modern vetenskap, inte skallmätning à la 30-tal.) Språkligt utvecklades svenskan ur urgermanskan, som enligt lingvisterna tog form i nuvarande Danmark, södra Sverige och tyska östersjökusten. Urgermanskan och haplogrupperna R1a och R1b kom för övrigt med ättlingarna till herdar från Ukrainas stäpper. Sedan de kom, med båtyxekulturen i slutet av stenåldern, har vi inte förrän modern tid haft någon invandring att tala om. Så om något folkslag kan urskiljas i världen, kan definitivt det svenska folket också urskiljas. Svenskarna är ett folk som alla andra.

    Håller med om att invandringens påverkan på den svenska kulturen har varit minimal. Vi har inte mycket att lära av dem, utan problematiken har hela tiden handlat om att lära dem om svensk kultur, maskerat under idén om att just våra värderingar skulle vara universella. Att svensk kultur mest påverkas på andra sätt än genom invandring betyder också att vi skulle kunna stänga gränserna utan att för den skull riskera stagnation.
    Det förklarar varför du känns som en alien för mig. Vi tillhör olika folkslag. Min mormorsmorsmor kom som krigsbarn från östra Europa medan på min pappas sida handlar det om viking hela vägen. Blir ju en helt annan genetisk karta. Mystery solved!
  • nihka
    JTA skrev 2017-02-15 11:07:46 följande:
    Man skall inte dra för stora växlar på genetiken. Det är mest bara lite kul att kunna spåra varifrån man kan leda sitt ursprung. De allra flesta (alla?) har någon mix av autosomalt DNA. Möjligen kan man använda genetisk arkeologi för att slå hål på myten att vi alltid haft invandring (vilket iofs är en banal sanning men inte i någon betydelsefull omfattning). Det är i vilket fall som helst inte pga att din mormorsmormor givit dig en sextondel östeuropeiskt DNA som jag har svårt att förstå dig utan det beror på att du har märkliga åsikter, gör en massa argumentationsfel och resonerar ologiskt.
    Vad bra, då har vi klarlagt att jag har märkliga åsikter, gör en massa argumentationsfel och resonerar ologiskt.

    Det går ju bara inte att acceptera att man har en annan åsikt. Du ska försöka övertyga mig om att jag tycker illa om invandring för att du gör det. Det är alltid samma sak med främlingsfientliga, kan inte hålla sig till sakfrågan utan ska dra in personen i sin argumentation.
  • nihka
    Bergis skrev 2017-02-15 11:13:18 följande:
    Det tvivlar jag på. Kan du ge ett exempel?

    Världen inte är svart eller vit.
    Den gyllene regeln.

    Nähä??? No shit!!!

    I Sverige tillämpar vi sedan 1975 integreringspolitik och inte rasistisk assimileringspolitik. Det är bara SD som vill att människor ska utplåna sig när de flyttar till ett nytt land. SD vill inte ha någon flytande skala . De vill tvinga till förändring och förbjuda.
  • nihka
    Bergis skrev 2017-02-16 00:35:42 följande:
    Inställningen till den gyllene regeln är allt annat än homogen. Jag skulle inte ens själv skriva under på den trots att vi är födda och uppväxta i samma land.

    Nu var ju mitt exempel just hur Sverige genom förbud assimilerar invandrare.
    Den gyllene regeln är en grundläggande etisk princip som återfinns inom många religioner samt filosofiska och etiska läror. Den äldsta nedtecknade varianten härstammar från Konfucius, ca 500 år före kristus.

    Duger för mig som en värdering som "alla" kan skriva under på. Men inte för dig. Förstås

    Nu var ju ditt exempel inget exempel som där Sverige försöker få invandrare att utplåna sig. Det är bara SD som vill det. Inga andra riksdagspartier vill ha SDs rasistiska assimileringspolitik utan ALLA andra står bakom integreringspolitik. Hur du än mosar runt orden kan du inte få det till något annat.
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2017-02-15 15:39:52 följande:
    Och poängen är förstås att precis som S gynnades av att rensa bort sina problem (efter en tre decennier ungefär) så kommer SD att gynnas av om de revolutionära lämnar.
    Då kan ju SD komma tillbaka om ungefär 100 år när och om de har städat upp i sitt parti på riktigt och prata om att behandlas som ett "vanligt" parti.
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2017-02-15 16:07:01 följande:
    Vilket är den andra sidan då? Att kvinnan blivit gravid?

    Och vad har det att göra med att justera sista abortdag nedåt till kanske 20+0?

    Själva grundproblemet, som jag tror att du menar det, att en kvinna sent under graviditeten skulle drabbas av komplikationer och därmed riskera sitt liv - det problemet kan ju finnas även i vecka 30+0 så vilken dag vi sätter som sista abortdag gör ju ingen skillnad för den saken.
    Om det inte gör någon skillnad för dig är det ju en utmärkt idé att låta det vara som det är.

    För en kvinna i 13.e veckan som vill göra en abort gör det nämligen stor skillnad om gränsen går vid 12 eller 18 veckor.
  • nihka
    FDFMGA skrev 2017-02-15 20:41:41 följande:
    Ok, en medelfördelning där få om ens någon motsvarar generaliseringen och där den mest svenska enskilda individen kanske är norsk och inte svensk.

    Det är faktiskt en märklig ironi att de som påstår sig kämpa mest mot fundamentalism kopplad till invandring är våra alldeles egna fundamentalister.
    {#emotions_dlg.djavulsk}DemonBabyTomteDödKatt

    Märkligt att man inte ser det själv.
  • nihka
    JTA skrev 2017-02-16 11:41:14 följande:
    Det är du som inte kan hålla dig till sakfrågan, du biter dig fast vid någon mindre viktig eller ovidkommande detalj och ältar den sedan till förbannelse, som det verkar för att förstöra diskussionen. Och så öser du på med epitet ("främlingsfientliga") och generaliseringar ("alltid samma sak"). Det är inte ett problem att du har åsikter, men det är ett problem att du inte vill diskutera dem. Givetvis vill jag övertyga dig om att mina åsikter är vettiga, det är det som är meningen med att diskutera. Så vad är ditt problem egentligen?
    Jag är inte sakfrågan, men du hamnar alltid där. Jag vill inte diskutera min person. Fatta det nån gång. Så länge du halkar in på personen håller du dig inte alls till sakfrågan. Fatta det också.

    Mindre och ovidkommande detalj för dig ja. Inte för mig. För mig är det CENTRALT att SD står för en rasistisk assimileringspolitik. Det är en ideologi och värdegrund som alla deras beslut och mål vilar på. Det går inte att bortse från och jag kommer aldrig tycka att det är vettigt.
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten