Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    JTA skrev 2017-02-14 22:02:05 följande:
    ... särskilt när du missar hela poängen i resonemanget.
    Ett skapare öga skulle notera att jag ignorerar. Jag vill inte resonera om vissa saker med främlingsfientliga. Blir annars lite som att vara emot dödsstraff och hela tiden dras in i diskussioner med dödstraffsivrare om vilka avrättningsmetoder som är mest moraliska. 
  • nihka
    JTA skrev 2017-02-14 22:26:10 följande:
    För att fortsätta liknelsen: Du är ju inte emot dödsstraff. (För att du förordar en viss assimilering.)
    Jo, jag är emot dödsstraff och jag står bakom integreringspolitik, inte rasistisk assimileringspolitik.
  • nihka
    JTA skrev 2017-02-14 23:04:31 följande:
    I tabellen på den sidan ser jag att de största flyktingländerna är Syrien, Afghanistan, Irak, Turkiet och "Statslös". Det sistnämnda brukar framför allt handla om palestinier. Förutom Turkiet, som kanske "bara" bör kallas starkt patriarkalt, är de alla kända klansamhällen.

    Samtidigt som du har fel i sak, är den här frågan bara en distraktion eftersom resonemanget jag fört om din faiblesse för assimilering inte beror av att de flesta flyktingar kommer från klansamhällen. Poängen är att det du tror är unversella värderingar som alla utan vidare skriver under på i själva verket är resultatet av en lång utveckling inom vårt västerländska samhälle. Ta en titt på WVS kulturkarta så ser du skillnaden mellan vår och deras kulturer. Du vill assimilera invandrare till våra värderingar. Gott så.
    Du behöver revidera din syn på vad ett klansamhälle är. Det räcker inte med att det förekommer klankultur utan samhället måste präglas av det och det gör inte exempelvis Syrien. I annat fall får Sverige också kallas ett klansamhälle då exempelvis vissa MC-klubbar och högerextremistiska grupperingar och föräldrakooperativ uppfyller de formella kraven.

    Du har ovanligt svårt för att ta in text så jag upprepar så som man behöver göra för ett barn som hör något den inte vill höra: jag står bakom integreringspolitik, inte rasistisk assimileringspolitik. Ditt "resonemang" om hur det skulle förhålla sig tvärtom bygger på dina värderingar speglade de på mig där de inte finns i mer än din fantasi.

    Naturligtvis finns universella värderingar som "alla" utan vidare skriver under på. Om du känner dig utanför den globala gemenskapen, so be it.
  • nihka
    JTA skrev 2017-02-14 23:04:57 följande:
    Alltså: Är du verkligen så här korkad?
    Ja, för dig kommer det nog alltid att se ut så.
  • nihka
    JTA skrev 2017-02-15 01:03:19 följande:

    Det är förstås väldigt bekvämt att kalla den anpassning man själv kräver för "integreringspolitik" och den som andra kräver för rasism. Och du klamrar dig fortfarande fast vid en distraktion. Också det bekvämt eftersom det låter dig missa poängen. Igen och igen och igen.
    När man kräver att andra människor ska utplåna sig så bottnar det naturligtvis i ett underkännande av andra människor. När man underkänner hela nationer eller etniska grupper kallas det rasism.

    Du och jag delar inte samma värderingar när det gäller andra människor. Naturligtvis finns ingen gemensam mark att diskutera det finstilta på när man befinner sig på olika planeter. Den här poängen missar du gång, på gång, på gång.
  • nihka
    JTA skrev 2017-02-15 01:12:01 följande:

    Ja, så "israel" är ingen etnicitet utan ett medborgarskap. På samma sätt som att om du föds i Sverige av svenska medborgare blir du svensk medborgare. Men inte nödvändigtvis svensk. Inte utan vidare i alla fall. Det är möjligt att man kan vara både svensk och jude. Om det är lika möjligt för en jude att bli svensk som en svensk att bli jude. Vi har konstaterat att det inte räcker att vara född i Sverige (Israel) av svenska (israeliska) medborgare för att bli svensk (jude). Vad krävs då av en svensk för att bli jude?
    Tänk på "svensk" som något lika föränderligt över tid som svenska språket. Du pratar inte som på medeltiden, ja inte ens som på 80-talet faktiskt. Och den som är svensk ser inte ut som svenskar på medeltiden eller ens som på 80-talet.
  • nihka
    JTA skrev 2017-02-15 02:03:30 följande:

    Ser man på, du kan ju härmas iaf.
    Nej. Jag uttrycker min åsikt och jag kräver inte att andra ska dela den.
  • nihka
    Bergis skrev 2017-02-15 04:34:46 följande:
    Du borde fortfarande öppna ögonen och inse att Sverige i hög grad använder sig av assimileringspolitik. JTA har helt klart en poäng när han säger att det blir märkligt när man benämner den assimilering man själv kräver som integration och den andra kräver för rasism.

    Så sent som för någon vecka sedan så fick vi veta att regeringen överväger att införa förbud mid könsuppdelad undervisning. Assimilering men du tycker även stt det är rasism?

    Nej, det finns förövrigt inga universella värderingar. Som JTA påtalar är de västerländska liberala värderingarna något som vuxit fram under flera tusen år. De är dock inget givet och ristat i sten. Det är befängt att tala i termer om att västvärlden har rätt värderingar och exempelvis den arabiska världen fel.
    Nej, vi tillämpar i Sverige sedan 1975 integreringspolitik. Enbart SD, noll och inga andra riksdagspartier står bakom rasistisk assimileringspolitik.

    Vad är det jag kräver?

    Jo, det finns värderingar som "alla" skulle skriva under på.
  • nihka
    FDFMGA skrev 2017-02-15 09:27:23 följande:
    Ur ett evolutionärt perspektiv finns det inte något som kan definieras som svenskar.
    Visst! Känner mig ändå helt utan problem jättesvensk.
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten