Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    Bergis skrev 2017-02-16 22:26:09 följande:
    Allvarligt talat. Höj dig nu! Det har varit många svartvita och lågkvalitativa inlägg från din sida på sistone. Att det finns inslag av gyllene regeln i flera religioner betyder inte att den är universell och självklar. Värderingar förändras och skiljer sig mellan olika kulturer. Att man ens ska behöva påpeka sådana här självklarheter.
    Att du låtsas att du står över mig är ju en gullig lek som du kan fortsätta med om det roar dig.

    Jo, den gyllene regeln är självklar och universell. Inte hos alla individer förstås men den går som en röd tråd genom mänskligheten. Fråga runt så får du höra. 
  • nihka
    JTA skrev 2017-02-16 23:30:05 följande:
    Ja, den största samhällsförändringen, någonsin. Möjligtvis med undantag för den av invandring också orsakade övergången till bondestenåldern för sextusen år sedan. Förändringarna till industri- och informationssamhällen har varit organiska - långsammare och genomförda av dem som de berört. Ej jämförbar med dagens snabba förändring genom massiv invandring av kulturellt avlägsna personer med lågt humankapital, som vi måste transformera till att bli samhällsnyttiga. 

    Och förändringen påverkar nu minsta håla i landet, tro inte annat. Flyktingar inkvarteras i alla lokaler man kan hitta och tar plats i skolor och vårdcentraler. När statsbidragen om typ ett år upphör för de hundratusen som kom under 2015 och de dessutom börjar ta hit anhöriga kommer den fulla ekonomiska konsekvensen att slå riktigt hårt mot dessa redan tidigare rätt fattiga kommuner.

    2004 var vi nio miljoner, 2017 är vi tio miljoner. En oerhört snabb demografisk förändring, driven av invandring. Att en ökning av befolkningen med 11 % på 13 år inte skulle ha någon betydelse för tillgången till bostäder är absurt. Att det inte skulle ha någon betydelse för personaltätheten inom skola och omsorg är bisarrt att tänka sig. Flyktinginvandring kan inte motiveras vare sig ekonomiskt, socialt eller etiskt. Att vi skall vara tacksamma över de stora problem den orsakar oss är vansinne.
    Du behöver inte bekymra dig. Simma lugnt
  • nihka
    Världsmedborgare skrev 2017-02-16 19:57:43 följande:
    Menar du att den flyktingvåg som vi nyligen haft skulle vara den största samhällsförändringen vi sett i Sverige?

    Herregud, den invandringen är ju ingenting i jmf med t.ex övergången från bondesamhället till industrisamhället, eller från det senare till tjänstesamhället, och det löste vi utan att vi drabbas av nån total samhällskollaps.
    Där pratar vi förändringar av hela samhällsstrukturen som påverkat Sverige ut i minsta byhåla.

    Så vad är lite invandring att bråka om, en invandring som stora delar av Sverige inte ens märkt av på nåt påtagligt sätt.

    Ska vi hårddra det, så är det bara delar av storstadsområdena som drabbats negativt i vissa avseenden.
    Jämför det med dom stora samhällsomvandlingarna, som drabbat över 90% av Sveriges samhällen negativt inom de flesta områden.

    Ja det är troligen så enkelt, att invandringen inte är det jätteproblem som det från vissa håll framställs som.
    Men den ges skulden till det mesta, ja t.o.m problem vi dragits med under lång tid skylls på invandringen, som bostadsbristen.
    Vi kanske istället ska vara tacksamma för att invandringen gjorde så att vi inte längre kunde skjuta bostadsbyggandet på framtiden.
    Vi kanske ska vara tacksamma för att invandrarna gjort så att personalbristen blev så påtaglig i skola, vård och hos rättsväsendet, att det nu äntligen händer nåt konkret.

    Självklart är det inget att vara tacksamma över att vi nu ser problemen tydligare, och att vi konkret drabbas av dom.
    Men sak är säker, det är absolut inga nya problem som orsakats av invandringen, den har bara tvingat oss att göra nåt åt dom gamla problemen, och att inse att det inte längre duger att spara, skjuta allt på framtiden, eller tro att det privata ska lösa allt åt oss.

    Och jag är jävligt tacksam för att det har hänt.
    Och övergången till IT-samhälle. Sedan tänker jag på den utveckling som gjorde det möjligt för kvinnor att försörja sig själva och hur det har ändrat samhällsordningen i grunden.
  • nihka
    JTA skrev 2017-02-16 23:50:03 följande:
    Nu har situationen förstås förändrats det senaste året. Sossarna och MP har redan implementerat mycket av SDs asylpolitik, och den är tråden handlar om att M har närmat sig SD. Men i den här branschen är det inget vidare att vara tvåa på pucken så SDs popularitet lär så vitt jag kan förstå bestå. Sorry.
    Vilken tröttsam SD-retorik. Nej, ingen har implementerat SDs politik. Invandring har alltid reglerats upp och ner i det här landet helt utan SD och så skedde även under 2016. Ingen har haft något ur SDs ideologi bakom sina beslut. Vi försökte hjälpa så många som möjligt så länge som möjligt men trycket blev till slut för stort. Naturligtvis finns det gränser för allt, men och tänjer man inte på gränserna vet man inte var de finns.

    Men nu har M närmat sig SD med den följd att M rasar. De har helt och hållet sig själva att skylla för det. SDs impopulatitet lär så vitt jag förstår bestå. Inte sorry.
  • nihka
    Bergis skrev 2017-02-17 01:14:13 följande:
    Den här frågan är uppenbarligen för svår för dig att förstå.
    Så ovanligt att jag blir sakfrågan...
  • nihka
    JTA skrev 2017-02-17 09:21:19 följande:
    Det stycke som du kommenterar var en argumentationsmässig bisats till mitt tes att man måste förstå populismens orsaker om man skall förstå dess uppgång och eventuella fall. Vad jag ville säga med stycket är att den realpolitiska situationen ändrats rätt mycket sedan sommaren 2015. Eftersom S och MP tvingades ta sitt ansvar och införa gamla SD-krav som gränskontroller, tillfälliga uppehållstillstånd, begränsad anhöriginvandring etc så har man till en del förlorat den moral high ground som man tidigare ansåg sig ha. I september 2015 sade Löfven "mitt Europa bygger inga murar", några månader senare kunde man konstatera att det gjorde han visst.

    Så om du vill får du gärna tillföra någonting till diskussionen om orsakerna till populismens uppgång och varför den skulle vara på väg att falla, istället för att diskutera den här bisatsen.
    Det som gjordes var att man anpassades sig till situationen. Det klarar man av utan SD. SD tar inte hänsyn till det rådande läget utan har haft samma plan från start. SD pratar om att det är fullt. nu Men enligt SD har det ALLTID varit fullt. Fullt sedan tidernas begynnelse. Fullt, fullare fullast. Men alltid minst fullt.

    Naturligtvis vill man inte ha murar. Man vill att det ska fungera ändå. Man handlar efter omständigheterna och strävar efter ett flyktingmottagande som lever upp till regler och överenskommelser man har åtagit sig att följa. Om alla länder i världen tog ett delat ansvar för internationella katastrofer så skulle inte enstaka länder behöva belastas så. Det är ingen som anser att man står på någon moral high ground. Det är bara så det ser ut för den som kryper långt under den normala moraliska ribban som uppfattar andra så.

    Populismens frodas i ett samhälle med klassklyftor. Människor med a chip on their shoulder som vill kalla sig "folket" ställer sig mot "etablissemanget" som de upplever är orsaken till att de inte lever det liv de vill leva och inte får ligga varje lördag. Frustrationen tar man sedan ut i exempelvis Avpixlats kommentarsfält.
  • nihka
    JTA skrev 2017-02-17 09:22:32 följande:
    Det här inlägget som du tummar upp besvarade jag i inlägg nr 442. Du får gärna kommentera det.
    Jag delar inte din oro över det multikulturella samhället utan välkomnar alla vägar som leder mot ökad fred på jorden och ett av dem är att man beblandar sig.
  • nihka
    JTA skrev 2017-02-17 14:43:26 följande:
    Det är möjligt att beblandning innebär ökad fred. Mångkultur innebär dock inte blandning, utan segregation. Det är inte en teori utan vad vi faktiskt observerar. Det är välkänt att tilliten människor emellan är lägre i ett segregerat samhälle. Eller med andra ord: Möjligheterna till fred är lägre i ett mångkulturellt samhälle. Det kan vi också observera genom otaliga exempel världen runt.
    Det är ju inte alls konstigt om du uppfattar det så. Främlingsfientliga brukar ju inte umgås brett över gränserna och gör säkert mer än sitt för att upprätthålla både segregation och en liten tillit mellan människor. Som man ropar får man svar i skogen. Men givetvis är inte alla främlingsfientliga med allt vad det innebär.
  • nihka
    FDFMGA skrev 2017-02-17 15:15:33 följande:
    Har du inte ett lite väl smalt åsiktskorridorfokussikte när du skriver att mångkultur innebär segregation.

    Integration skulle jag vilja påstå, åtminstone där jag bor och där jag jobbar, iofs varken bor eller jobabr jag i Tensta.

    Men Sverige och invanding är så mycket mer än Tensta.

    Har du förresten, apropå Tensta, tagit del av den senaste statistiken över sysselsättningsgraden i områden som Tensta, den har stigit markant de senaste åren.
    Att mångkultur innebär segregation är ett mantra som SD mfl upprepar för att man själva VILL stöta bort allt man ser som "främmande". När de själva stöts bort pga av sin främlingsfientliga syn blir man upprörd över att bli "marginaliserade". Man kan liksom inte förstå att en attityd som stöter ut andra kan få en att själv att stötas ut. Det är mycket, mycket märkligt.

    Undrar just hur lång det kommer att gå med sammansmältningen av M och SD. AKB hade ju en tänkt gräns där, men vad sedan väljarna lägger in i det är ju en annan sak. Jag sätter gränsen vid beröring. För har man väl börjat samarbeta så har man.
  • nihka
    JTA skrev 2017-02-17 21:57:29 följande:

    Nej, det handlar inte om hur jag uppfattar saken. Mig veterligt existerar bara två något så när fungerande mångkulturella samhällen. Det ena är Mauritius, där kristna, muslimer och hinduer lever fredligt sida vid sida, om än ett ganska så fattigt samhälle. Det andra är Singapore, som ekonomiskt är mycket framgångsrikt men som har vissa inskränkningar i yttrandefriheten för att hindra folkgrupperna från att ryka ihop. Annars finns det så gott om etniska och kulturella konflikter i världen så exempel är meningslösa. Har du några andra seriösa exempel på framgångsrika mångkulturella samhällen?
    Då är det fastställt. I Singapore och Mauritius lever olika grupper sida vi sida utan konflikt och i resten av världen är alla antingen likadana och lever därför i fred eller så är de inte det och då är det krig.

    I USA till exempel är det full väpnad konflikt mellan de folkslag som utgör ursprungsbefolkningen. Så klart. Precis som på TV. Pilarna viner genom luften as we speak!
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten