• UndrandeSökare

    Knäckt av alla försök

    SysterYster- Du kan ju redan nu kontakta en klinik och ställa dig i kö för utredning, du kan ju säga att ni försökt i ett år. Det är ju bara du och din kille som vet exakt hur länge ni försökt. Ni kommer ju ha försökt i över ett år innan ni kommet fram i kön.

    Annars kontakta en privat gyn för vul, de kan också skriva ut Letrozol tabletter som stimulerar ägglossningen.

  • UndrandeSökare

    Ofta visar inte utredningarna som görs i Sverige något, för de tar för få prover. Vi är ett av alla dessa par som fick diagnosen "oförklarlig barnlöshet" i Sverige.

    MEN det finns alltid (minst) en orsak till barnlöshet !

    Jag sökte då efter mer hjälp och hittade Atentråden, och vi reste till Life clinic i Aten och fick en mycket bättre utredning, där de tar en massa prover och skickar till USA för analys. Jag fick veta att jag har överaktivt immunförsvar och en koagulationssjukdom som orsakar mina fertilitetsproblem. Behandlingen består av intralipiddropp, Prednisolon, Fragmin och Trombyl. Det är många i Atentråden som lyckats få barn med den behandlingen.

    Så, om den svenska utredningen inte visar något. Så ge inte upp utan sök er utomlands. Kunskapen i Sverige är enormt dålig inom fertilitetsproblem. Utomlands kan de mycket mer och har också tillgång till fler testet.

    Atentråden hittar ni här på Familjeliv. Den heter "Vi som snart är gravida efter utredning i Aten".

  • UndrandeSökare

    Helmut-Mina spottings i början av mens försvann när jag började med Omega 3 kapslar dagligen av märket Eskimo3 pure. Om du inte testat så gör det. Jag tar 1 kapsel per dag.

    Nej, varken ivf eller något annat är ett säkert kort om man har fertilitetsproblem. Det finns inga säkra kort. "Barn är inget man skaffar utan någon man får om man har mycket tur".

  • UndrandeSökare
    Helmut2 skrev 2018-01-03 22:41:34 följande:

    Tack, har tagit omega 3 men knappt konsekvent ich inte av märket eskimo, ska testa, alla tips välkomna :)


    Jag tar det alltid, 365dagar om året, en kapsel varje morgon innan frukost. Märkte skillnad efter några månader. Tidigare hade jag bruna spottings i början av mensen, det har jag aldrig numera efter jag börjat med detta märke av Omega 3. Hoppas det funkar för dig också. Lycka till !
  • UndrandeSökare
    Smile1234 skrev 2018-01-04 11:49:01 följande:

    Jaha och där kom mensen igen! Även om jag inte trodde det skulle bli ett plus den gången heller så hoppas man ändå in i det sista! Till nästa cykel har jag nu beställt clearblues ägglossningsstickor som ska upptäcka 4 fertila dagar istället för 2.. någon som provat dessa? Det verkar ju som att jag har kort LH-stegring (om jag nu har någon alls) och en liten smiley skulle verkligen sitta bra just nu..


    Jag använder endast Clearblue digitala ägglossningstest, den lilafärgade inte den rosa.

    Den kan visa tom cirkel, blinikande smiley och fast lysande smiley. Den sorten är klart bäst !!!

    Det är den jag rekommenderar till alla, så slipper man försöka tyda otydliga streck som man bara

    blir frustrerad på. Jag använder också endast Clearblue digitala gravtest med veckoindikator.
  • UndrandeSökare

    Jag testar alltid på morgonen med morgonurinen.

    Det finns TVÅ olika Clearblue digitala test, den som är rosa och endast visar tom ring eller smiley.

    Och den som är lila (den jag använder) som kan visa tom ring (låg fertilitet), blinikande smiley (hög fertilitet) och fast lysande smiley (maximal fertilitet).

    Den lila visar alltså flest fertilia dagar.

    Vi brukade ha sex en gång per dag så fort den blinikande visade sig tom den fasta visade sig. Blev gravid varje gång med den metoden.

  • UndrandeSökare

    Smile1234- Kan ju tyvärr vara så att du inte får någon ägglossning de månader du inte får nån smiley på testet, det är en trolig orsak iallafall. Har du testat Letrozol som stimulerar ägglossningen?

    Du kan ju också köpa en ask av den lila sorten och se om du får något utslag på den? Eftersom den mäter både ökning av östrogen och LH.

  • UndrandeSökare

    Smile- Ring och boka tid hos en privat gynekolog och berätta att du har problem med ägglossningen så kan gyn skriva ut recept på Letrozol. Det är tabletter och brukar vara det man får mot ägglossningsproblem.

    Det stimulerar din kropp så att du får ägglossning.

  • UndrandeSökare

    Ditt östrogen, Lh och progesteron ska gå upp innan, under och efter ägglossning. En bra gyn kan hjälpa dig med blodprover.

    Kolla om det finns någon privat gyn i närheten där du bor som du kan boka tid hos.

  • UndrandeSökare
    SysterYsters skrev 2018-01-04 20:31:34 följande:

    Ett till litet bakslag för mig. Visar sig att jag bara fått en mässlingdosvaccin som liten så ska eg ta en till. Såklart får man inte ta som gravid och så måste man vänta med att bli gravid efter vaccinet. Ska ringa imorgon och rådgöra om man ska ta en till dos nu.

    Står att 95% som tagit en dos är skyddade men att dos 2 är för säkerhets skull. Vet nån om man kan ta blodprov för o se om skyddet är tillräckligt? En del har ju inte fullt skydd trots att de fått 2 doser som barn. Så tänker jag att det kan va så att man är bland de 95% som har skydd på en dos.

    Ska kanske på en 60års familjeresa nästa höst o måste ju då ha fullt vaccin (en grav hade ju kanske ändrat på den planen ändå).

    Alt så struntar man i dos 2, stannar i Sverige ifall man blir gravid under vår/sommar och så tar man dos 2 efter ett ev barn kommit.

    Hemskt att planera ett år plus längre resa efter nåt som aldrig kanske händer och inte finns just nu. Känner mig paj inuti då det tydligen inte räcker med att inget händer på så lång tid men att jag även ska ta hänsyn till resor o vacciner. Känns förjävligt att missa en eller o värsta fall TRE månader. Det är totalt bortslösad tid för mig, antagligen för att det är så fix idé i huvet nu, som att jag inte kommer kunna se fram emot nånting under den tiden.

    Och samtidigt som man står o trampar o vara väntar så tickar alla andras gravmånader på o foton kommer bara öka i sociala medier. Hade jag fått ett plus innan det börjar synas rejält på alla jag känner så hade det känns 1000ggr bättre men jag börjar nästan känna nåt ångestliknande när jag inte ens kan få det.

    Jag hoppas på nån typ av bra förslag från vårdcentralen imorgon, bästa vore om det bara är 1mån väntetid efter vaccinet, det kan jag klara men 3mån kommer jag bryta ihop av.

    Vad har ni för erfarenheter av de nyare vaccinerna för mässling/röda hund? Står 1 mån på FASS under ett vaccin iaf... står också att det inte finns fall av skador, varför man heller inte rekommenderar abort bara pga vaccinering på kvinnor som råkat vara gravida. Så då borde det inte vara nån fara om man i värsta (bästa?!) Fall blir gravid direkt 1 mån efter..


    Ja, det stod i tidningarna i dag torsdag att pgr av mässlingsutbrottet i Sverige så uppmanar de alla som inte haft sjukdomen mässling att vaccinera sig. De som är födda efter 60-talet har fått vaccin, men bara en spruta, och man måste ta 2st med max 5 års mellanrum för att vara skyddad.

    Jag tog själv blodprov i höstas för att se om jag fortfarande var immun mot Röda hund, men upptäckte att jag förlorat immuniteten. Så jag tog då om vaccinationen, det var både Röda Hund, mässling ich påssjuka i en spruta. Man tar 1 spruta nu och nästa om 5 år. Jag tog det på en privat vaccinationsklinik. Högkostnadskort/ frikort gäller inte. Det kostar ca 400kr per spruta. Efter man tagit vaccinationen ska man vänta 3 månader med att försöka bli gravid för att inte riskera skada fostret.

    För mig var valet lätt, hellre ta vaccinationen och srn vänta i 3 månader än att bli gravid och få tex Röda hund och få ett skadat barn. Så jag tog min första spruta direkt i höstas, nästa blir om 5 år.

    Så om ni inte ör gravida nu, passa på att vaccinera er !
Svar på tråden Knäckt av alla försök