Inlägg från: Anonym (suck) |Visa alla inlägg
  • Anonym (suck)

    Till köttätare...

    Anonym (Icke!) skrev 2018-07-12 01:29:30 följande:
    Nope, får inte det minsta dåligt samvete. Kött är gott och det är nyttigt, och framförallt är vi skapta att äta både kött och grönsaker (ta en titt på dina tänder så förstår du). 

    Så länge djuren fötts upp och slaktats på ett humant sätt är jag helt komfortabel med att äta kött.

    Varför ska du tvinga din man att bli något han inte har intresse av att vara? Skulle du vilja att han försökte tvinga dig att äta kött? Låt honom vara i fred!  Det är det här jag har svårt att smälta med vegetarianer, veganer och allt ni vill kalla er: Ni vägrar respektera andras val. Ni kräver respekt för era val, men är inte villiga att ge samma sak tillbaka.Och det värsta är när ni tvingar era barn att äta som ni!

     


    Att kött är gott det är subjektivt, jag tycker det är gott men jag förstår att det finns folk som inte tycker det. Våra tänder är inte kött-ätar tänder rakt av utan blandade, så det är inte ett argument, för varken vegetarianer eller köttätare. 


    Dåligt samvete hade iallafall jag innan jag drog ner på min konsumtion och lärde mig vilket miljöavtryck köttindustrin har på planeten.


    Ett dumt exempel men att fråga någon som är nöjesjägare om han får dåligt samvete för att skjuta elefanter så säger ha nej inte ett dugg, det är roligt och nyttigt att jaga, vi är skapta för att skjuta kolla bara på våra fingrar förstår du.

    Sedan har ju köttet som vi äter ett miljöavtryck oavsett hur humant det är uppfött och slaktat.


     


    Det blir lite som han som nöjes jagar eller någon som kör en otroligt otymplig bil, onödig bränslemässigt, som Hummer. men låt dem göra som de vill! respektera deras val! när deras val påverkar flera än dem själva.

  • Anonym (suck)
    Anonym (sofy) skrev 2018-07-12 03:12:01 följande:
    Människan är ett rovdjur- vi har huggtänder och ögonen sitter fram i ansiktet för sikt framåt likt alla andra rovdjur (katter, varnar, ja alla jagande djur som äter flyktdjur). Flyktdjur (kor, antiloper, giraffer m fl) som bara äter växtföda har ögonen på sidorna för att se bättre bakåt och undkomma oss. Men grönsaker är väldigt nyttigt smile1.gif Tycker dock att det är skitkonstigt att vi verkar vara det enda djuret som kan dricka mjölk som vuxna och dessutom andra djurs mjölk. En häst t ex går ju inte och dricker mjölk från en get.Speciellt inte som fullvuxen. Det är ju inte mjölk från vår egna art som vi dricker varje dag livet ut. Fy vad äcklig tanke! smile2.gif haha

    Med den logiken skulle ju alla andra apdjur också vara rovdjur, jaga antiloper och dylikt lol


    (alltså nej, vi är inte rovdjur)

    Schimpanser, orangutanger, gorillor.. alla andra apdjur är typ up till 90% vegetarianer, äter väl kanske nån insekt/fisk eller något mer protein rikt ibland när de får tag i det. precis som våra förfäder gjorde, innan de lärde sig mer avancerade jaktmetoder men det va ändå snålt med kött för det, så ren odlade vegetarianer är vi inte heller.

  • Anonym (suck)
    Anonym (sofy) skrev 2018-07-12 04:25:33 följande:
    Gorillor är köttätare alltså allätare som oss. Varför har vi då alla rovdjur attribut om vi inte skulle äta kött? Varför får vegetarianer äta kosttillskott? Varför har människokroppen svårare att ta upp järn från växter än från kött? Varför behöver veganer vitamintillskott för att inte bli sjuka? Samvetet är en annan sak. Skriv istället att du inte äter kött med anledning av samvetet och slå upp "vad är ett rovdjur" och läs.

    Ja det är lätt att ändra sig efteråt eller hur? Du påstod att vi är rovdjur som katter "Människan är ett rovdjur- vi har huggtänder och ögonen sitter fram i ansiktet för sikt framåt likt alla andra rovdjur (katter, varnar, ja alla jagande djur som äter flyktdjur)."

    Eller är det så enkelt att du inte vet skillnaden mellan rovdjur och allätare?


    Människor som gorillor och andra apdjur äter kött till och från, när vi får tag i det och då handlar det om små mängder. alltså verkligen inte dagligen.


    Det är tillskott på b12, nånting har inte så bra koll på det där då jag inte är 100% vegetarian.


    Jag äter små mängder kött miljön skull, det är helt befängt att äta kött varje dag och flera gånger om dagen dessutom, det håller inte.

  • Anonym (suck)
    Anonym (sofy) skrev 2018-07-12 23:04:17 följande:
    Jag behöver äta lite kött varje dag, se mitt svar ovanför. Dels för att jag dricker mjölk som minskar järnupptaget och jag dricker mycket kaffe som också minskar kroppens järnupptaget. För att kompensera för minskat järn äter jag kött så att jag inte behöver järntabletter.
    Ja, inbilla dig det du..
  • Anonym (suck)
    Tow2Mater skrev 2018-07-13 02:05:01 följande:
    Med brist på grödor och djur som nödslaktas ska vi äta mycket svenskt kött just nu! Ge grödorna till djuren, och ät de djur som nödslaktas istället, pga torkan! Vegetarianer är själviska om de inte stödjer detta!
    Japp absolut, det kan jag hålla med om!!
  • Anonym (suck)
    klyban skrev 2018-07-13 14:24:47 följande:

    Ja, det kan man tro, men som jag förstod det så var en läkare inblandad.
    Och man ska vara jävligt noga med att förstå alla människor fungerar inte lika på samma mat.
    Och jag vet att en del stöter på patrull när de ska bli vegetarianer och får ge upp då kroppen säger nej.
    På samma sätt som en del mår dåligt av att äta kött, eller kolhydrater eller inga kolhydrater.


    Det är inte alls säkert ett vegetarianism är den diet för dig, även om man inbillar sig detta själv.
    den som har äventyrslusta och är villig ta arbetet, hittar säkert sin diet till slut och som känns  bra.


    Du förstod att en läkare var iblandad i att du anser att du behöver äta kött varje dag för att du dricker kaffe? ungefär så.. Det låter snarare som att du ar nån järnbrist-sjukdom i så fall och det är mer av ett undantag än en regel. Största majoriteten, alltså 95% av mänskligheten här i västvärlden vågar jag påstå skulle klara sig finfint  på en fjärde del av köttet som de får i sig, undantag för de som har fysiskt krävande yrken och några andra undantag.


     


    Absolut om man väljer att lägga om sin kost, att bli helt veterinarian eller vegan bör man även kolla upp vad för ändringar man bör göra.

  • Anonym (suck)
    klyban skrev 2018-07-13 16:03:21 följande:

    Eftersom en läkare var inblandad, så bara jag antar att man insåg att dieten inte funkade och med bevis genom blodprov.


    Då kanske personen ska sluta dricka kaffe, hen skyller sina låga järnvärden på mycket sin kaffe konsumtion, men det måste även finnas nån mer sjukdom i botten. enbart vad man dricker kan inte ge kritiska värden.


    Jaja, är man inte frisk så är man inte det.. ingen mer man kan säga om saken.

  • Anonym (suck)
    klyban skrev 2018-07-14 12:28:55 följande:
    Det kan personen göra om den vill.
    Ja, vilken fin fin logik du har, vi kan ju låta diabetiker dricka cola och käka godis.. deras liv liksom, men jag tycker iallafall att man är lagom pantad om man vet att man inte ska konsumera nåt för att det förstör ens blodvärden, märkbart, ja, då ska man ju låta bli.
  • Anonym (suck)
    Vik945 skrev 2018-07-14 21:37:53 följande:

    taggat fel person. men annars va det kul läsning, bra sammanfattning och jag håller med dig..

  • Anonym (suck)
    klyban skrev 2018-07-15 12:27:08 följande:

    Men fortfarande så har vi en situation där läkare och tester innebar individen fick ändra sin kost.
    Vad är det som inte svårt och greppa för dig?


    Om du tror att jag ska svälja allt med hull och hår så tror du så jävla fel.. Jag tror inte en sekund på att du måste äta kött varje dag bara för att du dricker kaffe. det är total bullshit. Du verkar ha svårt att fatta det.
  • Anonym (suck)
    klyban skrev 2018-07-16 13:43:22 följande:
    Jaså, inget jag pratat om dock.

     


    Joho du,. det va precis detta du började försvara... man brukar välja sina strider, inte du inte, du bara hoppar in. trodde nästan om du glömde göra dig anonym (sofy) som du förklarade och försvarade situationen..

  • Anonym (suck)
    Anonym (Food chain) skrev 2018-07-16 17:11:56 följande:
    Tror inte jag tänker så mycket mer än att det är så det alltid har varit.
    Man behöver ju inte vräka i sig kött för det. Men tills det finns bra laboriatorieodlat kött, så kommer jag nog äta vanligt framställt kött.
    Det är näringsrikt och enkelt att tillbereda.
    Det är en stor vetenskap att bli vegan, och tidskrävande.
    Det hinns inte med jobb och små barn. Jag respekterar folks olika val, men ser fram emot när vi inte behöver hålla djur till slakt. Gillar själv vilt och fisk, som haft bättre liv, men äter även nöt och kyckling.

    "som det alltid har varit" ja, då åt man kött mycket mer sällan än vi gör idag. Det är exempelvis en anledning till varför många högtidsmåltider ser ut som de gör jul, påsk, midsommar, nästan 90% kött, för det va lyx och inget man åt ofta, de fattiga fick skippa. om det är något som nån har undrat över. Detta ändrades efter andra världskriget och det är väldigt nyligen.


     


    Och "tänker inte så mycket på det", nä, det är ju ofta så när det kommer till att strunta i naturen och miljön, bekvämlighet och ekonomin bestämmer.


    Men det är sant att "Det är en stor vetenskap att bli vegan, och tidskrävande." därför är jag inte vegan, fast jag egentligen borde, det är väl bekvämligheten som styr i mitt fall också.. däremot äter jag kött väldigt sällan, max 5 kilo per år, jämfört med vanlig svensson som ligger på över 85 kilo per år!

  • Anonym (suck)
    klyban skrev 2018-07-16 17:38:45 följande:

    Nej, jag försvar inget, däremot sa jag att detta var under läkares inrådan och bevis i form av blodprov.
    Och en legitim orsak för ändra sin kost.

    Dock pratade jag inte ett ord om kaffe.


    Men även om vi blandar in kaffe, så är ju det rätt uppenbart att kaffe är nått som inte går välja bort här, men väl vegetarisk diet.


    Så då känner du (sofy) personligen och vet att hen har fått inrådan av läkare att äta kött varje dag för att hen dricker kaffe? ok, tänker ändå att hen måste ha nån form av blodsjukdom.


    hen skrev" Jag behöver äta lite kött varje dag, se mitt svar ovanför. Dels för att jag dricker mjölk som minskar järnupptaget och jag dricker mycket kaffe som också minskar kroppens järnupptaget."


    och jag svara med, "Ja, inbilla dig det du.." så kan man läsa ditt försvarstal på #596 därmed antog jag att du är (sofy) eller att ni helt klart känner varandra.. Du har pratat om kaffe. ta på dig dina glasögon nästa gång och läs noggrannare vad du börjar bubbla om. okej? eller är det också uteslutet? "låt folk göra som dom vill" buhu





    Men varför skulle kaffe vara något som inte går att välja bort? det är som att säga läskedrycker går ej att välja bort.

  • Anonym (suck)
    Anonym (sofy) skrev 2018-07-16 18:07:21 följande:
    Du vet att kaffe minskar upptaget av järn från maten? Det gör också mjölk. C-vitamin i samband med köttintag gör att kroppen tar upp järn effektivare från maten. Så drick inte mjölk till kött och inte kaffe direkt efter middag om du vill ha i dig ordentligt med järn. Det är hur man kombinerar maten ihop. Har aldrig haft någon blodsjukdom. Aldrig någon sjukdom överhuvudtaget faktiskt. Endast förkylningar då och då.

    Och varför tror du att du behöver ha så mycket järn? låter ju som att din toastol rostar snart med tanke på dina nivåer.. men om du är så orolig för dina nivåer skulle jag ändå rekommendera järntabletter eller typ blutsaft.


    Det låter så påhittat, måste hitta på nån bortförklaring. kaffe/mjölk har en så liten påverkan, som kan vara väldigt viktig om man är sjuk med nån järnbrist sjukdom.


    Jag äter som sagt sällan kött och har inga problem med mina järnnivåer, trots att jag dricker kaffe och mjölk. checkade mina järnnivåer för nån vecka sedan i relation med annat, allt ser bra ut.

  • Anonym (suck)
    Anonym (sofy) skrev 2018-07-16 18:31:09 följande:
    Jag är inte orolig för mina nivåer nu när jag är allätare igen. Det återställdes och förbättrade sig och nu är det bra. Gjorde en hälsoundersökning och alla blodprov låg i bra nivåer. Är glad att jag äter det som jag behöver och att enda gången jag har haft järnbrist var när jag var vegetarian.
    Ja, jag tycker inte att man ska bli vegetarian bara sådär huxflux.. man ska läsa på och veta vad man behöver anpassa. som tur är har de flesta tillräcklig mycket vett för att fatta det i förväg.
  • Anonym (suck)
    Anonym (sofy) skrev 2018-07-16 18:37:46 följande:
    Kontrollera uppgifterna innan du antar saker. Sök någon källa du litar på. Jag rekommenderar dietist som är anställd på sjukhus. De kan bekräfta hur mjölk, kaffe, C-vitamin påverkar kroppens järnupptag.
    lol. som att man behöver läsa mycket om det.. en kort googling så kan till och med expressen säga samma sak.. men som sagt tror jag inte på att en vanlig hälsosam människa behöver oroa sig för sina järn nivåer bara för att hen dricker kaffe. ge upp.
Svar på tråden Till köttätare...