Inlägg från: anina |Visa alla inlägg
  • anina

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Sommarhopp skrev 2019-01-18 20:09:09 följande:

    Jag är gärna med!


    Jag med. :)
  • anina
    BaKu skrev 2019-01-19 02:56:08 följande:

    Nu ni tjejer verkar det faktiskt hända något. Värkarna har satt igång. Än så länge förvärkar (tror jag i alla fall) men de kommer allt tätare och börjar bli kraftigare. Pratat med förlossningen som tyckte allt lät normalt och att jag får stanna hemma så länge jag känner att det går och ringa tillbaka om något ändras eller om det känns som det är dags att komma in. Lite segt att man inte sovit på många timmar nu. Mannen försöker sova lite i alla fall, men hans puls gick upp en aning så oklart om han lyckas somna :p ska snart ta en dusch här tänkte jag så får vi se hur det går...

    Men det är verkligen svårt att veta hur saker ska kännas och vad som är vad när man aldrig gjort det här förr. Visst, alla säger att man märker när det övergår till förlossningsvärkar, men tycker ändå det känns svårt. Var (är) ju knappt säker på att detta var förvärkar.


    Åh vad spännande. :) hur går det?
  • anina
    Inalina skrev 2019-01-19 19:16:47 följande:

    Hej! Jag vet faktiskt inte om jag skulle kunna/vilja gå med i facebook-gruppen. för mig är det väldigt skönt att det varit så privat hela tiden men ändå fått stöttning av er alla här och en trygghet att man inte är ensam. vi har inte berättat om IVF för någon (alltså INGEN) och jag känner tyvärr att Sverige är för litet för att jag inte skulle behöva 'oroa' mig Går ju helt emot ett tidigare inlägg att det är så vitkigt att vi berättar om detta - men det  handlar inte om mig i detta fallet utan om min man som inte tycker att någon har med detta att göra utan är en helt privatsak. så för att vi ska ha det så fortsättningsvis kommer jag nog tyvärr inte vara med i Facebook-gruppen  så jag hoppas att ni fortsätter att skriva här på FL också Kram hoppas ni förstår!


    Kan du skapa en ny gmail och en ny Facebook kanske? Med ett fakenamn och ingen bild. Bara ett förslag, förstår om du inte vill.

    Kram
  • anina
    BaKu skrev 2019-01-21 18:32:52 följande:

    Här kommer en liten uppdatering. Vi har det bra och ligger kvar på BB. Imorgon åker vi hem så länge allt ser bra ut. Har inte varit någon press om att åka hem, vilket jag är så glad för.

    Första dygnen är tuffa. Man är trött och kroppen är sliten. Så skönt att få hjälp med allt man inte har en aning om. Ska bli både skönt och läskigt att komma hem imorgon. Fattar inte att vi får ta med honom hem...


    Stort grattis till din bebis. Vad härligt att allt är bra. Måste vara en fantastisk känsla att få hålla om honom. Kram
  • anina
    Elcca skrev 2019-01-19 22:17:23 följande:

    Hej!

    Jag är helt ny här. Och väldigt ?ny?-gravid. Testade positivt idag, RD 10. Väldigt tidigt. Men har aldrig kommit såhär långt innan.

    Jag vill bara lyfta lite tankar jag har. Hur har ni lyckats sluta testa er? Jag kan lixom inte låta bli, bara för att säkerställa att strecket förblir detsamma eller starkare. Och sen är jag livrädd att jag ska se blod i trosan varje gång jag går på toaletten. Har redan väldigt mycket växtvärk och det gör mig nog extra nojig då jag känner väldigt mycket även när jag ska få min mens. Eller jag har mycket känningar i stort sätt hela cykeln, men speciellt inför mens och ägglossning.

    Min fråga är: när slutade ni att testa er och när började det skjunka in att ni faktiskt var gravida och slutade ha hjärtat i halsgropen vid varje toalettbesök?


    Stort grattis. =)
    Det är skitjobbigt att vara livrädd varje gång man ska gå på toa och kollar i trosorna. Det tog många veckor innan jag slutade med det. Här har vi alla nojat så du kan skriva om precis vad du vill. =)
  • anina
    jaktenpaflow skrev 2019-01-21 12:01:28 följande:

    Uppdatering om BF listan. Jag har fortfarande INTE lyckats lägga in den i beskrivningen. Får bara felmeddelande 500 och att deras tekniker jobbar på det? Tänkte försöka kontakta supporten. Har provat från telefon och dator. SÅ irriterande! Gällande FB gruppen går jag gärna med men startar den helt inte, och vill gärna också att den är hemlig och inte bara privat. Den kanske kan heta BF 2019 så blir det väldigt allmänt? Sen att vi inte släpper in några som inte fåt "kämpa" på samma sätt som vi? Är dock gärna kvar här också och fortsätter resan med alla som inte vill joina FB:)


    Om den är hemlig kan man väl inte heller söka på namnet va? Tänker att de som hittar hit till FL kan vi gå med, och kanske inte vem som helst som hittar gruppen bara. Så det inte blir 1000 pers där helt plötsligt. =)
  • anina
    Inalina skrev 2019-01-22 10:16:05 följande:

    Hej allihopa! har senaste dagarna blivit lite orolig då jag nu får sammandragningar varje dag, flera gånger om dagen. Jag gör inget speciellt när de händer, stressar inte utan kan ligga helt stilla i sängen exempelvis. Hört av mig till min gyn för o se om jag kan komma in i veckan för en check up.

    Har i och med oron börjat drömma hemska mardrömmar om bebisen och i natt drömde jag att vi lämnade bebisen nere i källaren och gick och lade oss för att sen vakna på morgonen och komma på det! Förvånad fruktansvärt - tror det beror på att vår vagn står i källaren nuTungan ute 

    har otroligt svårt att sova också - är det någon som köpt en sån där kudde som man lägger mellan benen eller under sig eller hur man nu gör?? kanske kan vara värt investeringen tänker jag när man ändå har typ 16 v kvar...
    Kram!Hjärta


    Hoppas ultraljudet går bra idag. Du får höra av dig efteråt.

    Jag får också sammandragningar när jag ligger still ibland.
    Jag har en sån kudde, är jätteskönt att kunna lägga den mellan benen tycker jag. Den jag har är inte så fluffig som jag hade tänkt mig men går att vika dubbelt. 
  • anina
    170909 skrev 2019-01-22 12:17:32 följande:
    Jag som kvinna och mamma har haft mycket lättare att vänja mig vid brutna nätter medan mannen och pappan inte haft lika lätt utan blivit otroligt påverkad av det. Antingen beror det på biologin eller så är det våra egna egenskaper så att säga. Jag har även vaknat snabbare när hon skriker än mannen ibland har jag funderat på om jag vaknat av hennes skrik eller känt på mig att hon kommer börja skrika och vaknat innan. Det tror jag har att göra med biologi att man som mamma som varit gravid med barnet har en annan relation och hela den där biten. 
    Jag tror man som kvinna har det i sig. Jag har en bonusson på snart 15 år, har varit i mitt liv i ca 5 år. När han var mindre och brukade komma in till oss på natten så vaknade jag redan innan han öppnade vår sovrumsdörr trots att han smög. Hans pappa gick knappt att väcka med våld om han ville det, men jag vaknade direkt. Vi är nog mer omhändertagande. Han lärde sig dessutom snabbt att gick han till pappas sida så följde han med honom in i hans rum och nattade igen, medan om man gick till min sida så fick han ligga i vår säng. =)

    Minns att min mamma alltid vaknade snabbt när jag var liten, och när det kliade så kliade hon åt mig nästan innan jag hann dit själv. 
  • anina
    Mjbo skrev 2019-01-29 09:44:17 följande:

    Någon mer än jag som har problem med tandköttet? 
    Blöder som bara den när jag borstar tänderna, och är alldeles öm.. varit i flera veckor nu :/ Någon mer? Någon som sitter på något tips kanske? :)


    Jag blöder massor. Fullt med blod i handfatet. Min tandläkare sa att jag ska borsta tandköttet också trots att det blöder. 
  • anina

    Hej.

    Var längesen jag var inne här nu. Hur är det med er som man inte ser på Facebook?

    Grattis till en pojke akira. :)

    Här är det som tidigare, mår fortfarande lika dåligt. Kan lägga till graviditetsdiabetes på listan också nu. Lillan växer mindre och mindre och ligger nu på -27% i storlek, vilket innebär att vi nu får göra ultraljud varje vecka. Rummet är i stort sett klart. :) ska försöka åka med mamma och pappa till Ullared på torsdag, de lånar ut rullstolar. Förra veckan kunde jag inte stiga upp men nu kan jag iaf sitta i soffan så hoppas jag orkar. Tänkte köpa lite prematurkläder och packa förlossningsväskan sen. Tror inte jag går tiden ut. Tänk att vi har kommit så här långt. :)

    Kram på er

  • anina
    Inalina skrev 2019-02-27 13:52:44 följande:

    Hej! Har tänkt på dig och tänkte fråga hur det går för dig egentligen, inte så bra hör jag 

    jag trodde bebisarna växte mer när man hade gravid-diabetes - men det kanske kan vara åt båda hållen.. finns det något man kan äta etc för att de ska lägga på sig lite mer? är det din gyn/bm som sagt att de inte tror du går tiden ut? usch tänker på dig!

    skönt om rummet är färdigt i alla fall - bra jobbat!


    Hej. Förlåt för sent svar. :)

    Ja normalt sett får de med diabetes lite tjockare barn. Jag ligger ju dock vid gränsen. Värdet har gått ner lite sen jag började med dieten.

    Tillväxten kan tyvärr inte fixas med att jag äter mer, jag frågade.

    Ena läkaren sa att de plockar ut om bebisen går förbi -35%. En annan sa att de vill ha kvar henne så länge hon växer och gärna förbi vecka 34 för lungornas skull.

    Får olika läkare varje gång tyvärr.

    De fick plocka ut mig tidigare pga tillväxthämning, och samma med min systers 3 barn så är väl mycket därför vi är inställda på det också. Flödet har sett bra ut hittills så det är bra. Ny mätning imorgon.

    Hur mår du nu? Gör du fortfarande ul varje månad?
  • anina

    Hej tjejer.

    Tänkte att jag skickar en uppdatering jag också. :)

    37+6 här, 15 dagar kvar till BF. Lillan växer i sin takt och storleksskillnaden har minskat från -27% till -18%. Mår fortfarande väldigt illa, hemskt matt och väldigt ont i bäckenet. Men har haft några förmiddagar där jag kunnat byta sängen mot solstolen. Känt mig som en vanlig människa i några timmar för första gången på väldigt länge. Lite molande mensvärk då och då så kroppen förbereder väl sig. :) jag har haft lite brunt slem i trosan, kanske slemproppen. Men gjorde även en undersökning av tappen i tisdags och blödde en del då, så det kan vara det också.

    Det är väl det nya här. :)

    Hoppas ni andra mår bra, har läst igenom lite. :)

  • anina
    LillaAw skrev 2019-05-13 20:35:30 följande:

    I lördags valde vår lilla flicka att komma ut i vecka 37+2 med räserfart. Låg och kollade lets dance fredag kväll och kände inget. Två timmar senare hade jag panikvärkar (6 på 10 min) åkte direkt in och öppnade mig 10 cm på 3 timmar och ut kom hon tidigt lördag morgon. Är lite chockad men så lycklig. Kom hem precis men ska dit imorgon igen då hon har lite gulsot :) tänk vad man längtat efter detta. Det är magiskt


    Åh stort grattis. :) vad roligt. Så snabbt det gick.

    Har ni kommit igång med sovandet och amning?
  • anina

    BF+4 imorgon och ingen bebis än. Var inne och kollade ifall kroppen var redo för igångsättning idag, vilket den inte var. Ny koll på fredag.

    Hade inte alla räknat med att gå över tiden. Såå drygt. Hoppas ni mår bra alla. Kram

  • anina
    Akira Öken skrev 2019-05-19 00:05:15 följande:

    Hur går det för dig? Händer det något?


    Nej ingenting. Hade en tid för ev igångsättning idag men kroppen är fortfarande omogen. Tappen är bakåt och hård och de kommer inte in för att göra en hinnsvepning ens. Läkaren har egentligen sagt att de vill sätta igång senast idag, men eftersom det är söndag så fick jag en ny tid imorgon. BF+9 imorgon. Hur har du det?
  • anina
    LillaAw skrev 2019-05-17 19:30:22 följande:

    Den 11 maj kom vår lilla flicka i raketfart i vecka 37+2. Anade inget när vi tittade på lets dance. När jag skulle gå och lägga mig brakade helvetet lös. 6 värkar på 10 min direkt. En halvtimme senare va vi i taxi till BB. Hade inte packat väskan utan slängde snabbt ner lite grejer. Då det var fullt fick vi vara på ett undersökningsrum. Väl där försökte de sakta ner förlossningen med bricanyl men utan effekt. 3 timmar senare var jag öppen 10 cm. Vi fick till slut ett rum och ut kom hon tidigt på morgonen. Hon har haft gulsot så vi har varit på sjukhuset varje dag sedan vi kom hem för att ta blodprover och har matat henne enligt schema. Nu får vi amma fritt och hon har passerat födelsevikten på 3.072 gram :) är så kär i henne.


    Åh vilken sötnos. :) stort grattis igen. :)
  • anina

    Hej.

    I onsdags morse 03:46 kom vår lilla tjej Amelia till världen efter en hemsk förlossning. bf+11. 2855 gram och 47 cm. :)

    I måndags åkte vi in för igångsättning. 8 timmar senare gick vattnet och värkarna startade. Ytterligare 34 timmar senare var hon ute med hjälp av sugklocka.

    3-4 gånger under förlossningen gick hennes hjärtslag ner (långt innan jag var öppen nog för att föda ut henne). Vid ett tillfälle låg det på 5-25 slag per minut. De var inne två gånger och tog prov från hennes huvud för att kolla hennes syresättning.

    Jag fick feber som steg trots tabletter. Fick även antibiotika eftersom det tog sån tid från vattenavgång. Kunde inte kissa själv pga epiduralen så de fick tömma mig och det var massor av blod i urinen.

    Strax innan 03 sa jag att jag orkade inte mer, värkarna var så starka och täta. Bm var hård innan dess, sa till mig att sluta gråta, att man gråter inte under en förlossning. Tog inte heller min emetofobi på allvar.

    Bm frågade om jag ville snitta, hon såg att jag var väldigt svag då, och vi tog beslutet stt göra det. Läkaren kom och sa att det var för stor risk när hennes huvud låg så långt ner i bäckengången. Istället ökade han värkarna med dropp och tog sen ut henne med hjälp sv sugklocka 45 min senare.

    Fick henne på bröstet, ganska blå och bm masserade ryggen. Sedan fick hon ut på neo och andas i mask medan de tog ut moderkakan och sydde ihop mig. Fick en grad 2 bristning (4 stygn) och en ytlig (3 stygn).

    Sen kom sambon in med en perfekt liten flicka. :)

    Har redan fått prata med en kurator om förlossningen och ska fortsätta med det.

    Idag har vi fått komma hem efter att ha sett hennes vikt vända från 2665 till 2685 senaste dagarna. :)

  • anina
    BaKu skrev 2020-07-05 06:28:55 följande:

    Hej alla! Så roligt med lite uppdateringar!

    Var ett tag sen jag var inne nu.

    Här springer livet fram. Lilleman är inte så liten längre. 1,5 år nu. Han växer fortfarande som en tok och kan inte fatta att han är vår.

    Sist skrev jag om att jag var sugen på att snart försöka med en till, men den känslan lugnade sig lite och kände att det kunde få vänta lite. Vi har så mycket på gång i övrigt.

    Men så idag hände det jag aldrig trodde skulle ske. Jag har känt mig onormalt trött ett par dagar och eftersom jag bara varit det en gång innan, förra graviditeten, så testade vi imorse. På något konstigt sätt har vi lyckats på egen hand. Strecket var så tydligt och kom fram direkt på stickan.

    Vi är i chock! Vågar knappt hoppas att det går vägen, men vi är så glada.

    Vid förra IVFen hittade de knappt tillräckligt med spermier för att befrukta äggen. Helt galet!


    Åh stort grattis. :) vad roligt.

    Jag har också plussat spontant. Fick visst en ägglossning helt plötsligt. Dock bara i vecka 7. :)
  • anina
    Inalina skrev 2020-09-12 10:48:17 följande:

    men wow vad häftigt! stort grattis =) hoppas du får må bättre denna graviditeten  när kom din lilla flicka nuigen?


    Det verkar inte så. Jag mår redan fruktansvärt. Är sjukskriven. Gick in i vecka 10 idag.

    Hon föddes den 22 maj 19. :) Hur går det för er?
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF