Inlägg från: anina |Visa alla inlägg
  • anina

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Mjbo skrev 2018-10-24 14:20:30 följande:

    haha ja precis, de mesta har man läst för länge sen ;) 

    nej men de är klart att de är kul att gå på möten och sånt som gör att man faktiskt ska tro på det lite mer. Jag och mannen säger forfarande OM det går vägen, OM vi får en bebis.. osv.. pratar fortfarande OM såfort vi pratar om det.. Gör ni oxå så eller har du kunnat förstå att du faktiskt ska bli mamma i Maj? :)

    Barnmorskan skrattade lite åt oss, med glimten i ögat, tyckte de va lite komiskt att vi satt och skrev in oss hos barnmorskan för att vi EVENTUELLT skulle ha bart ;) förstår ur hennes synpunkt att de va lite roligt, men för oss som inte vågar riktigt tro på det ännu, så är det så självklart :) 

    Jobbigt att du känner så att tiden står stilla.. det tyckte jag för några veckor sen.. Nu har jag gått in i vecka 10 och jag tycker de senaste 2 - 3 veckorna har swischat förbi. Va olika det kan vara. Hur kommer det sig att det går sakta åt dig då? Långsamt på jobbet? "tråkigt" hemma med inget att göra osv? Försök hitta på saker lite varje vecka och ha något att se fram emot minst en gång i veckan, de tycker jag hjälper :)  


    Jag säger också ?om allt går som det ska?. På ett sätt är jag ibland också rädd att det ska hända nåt bara för att jag har skippat ?om?. Kanske låter konstigt men ibland tänker jag så. Undrar hur den generella personen utan graviditetsproblem känner under tiden.
  • anina
    Mjbo skrev 2018-10-24 18:56:40 följande:

    Haha det låter inte ett dugg konstigt, preciiis så tänker jag! Haha :p


    Åh skönt att man inte är ensam, kände mig lite dum när jag skrev det, haha. :) Undrar om man någon gång vågar skippa det. :)
  • anina
    Mjbo skrev 2018-10-25 12:59:24 följande:

    Är det bara jag som är i princip symptomfri?! Kissar inte längre på nätterna, somnar inte i soffan på kvällarna.. och jag känner mig inte som en zombie längre.

    Såå nervös att nått är fel.. :( Googlat massor såklart.. Men det ger ingenting. Vissa säger att de va början på deras missfall (och även mitt eget förra året).. Och vissa säger att det kallas spökveckorna. Att det är vanligt i dessa veckor.. 

    Men hur är det för ER? Är det någon som tappat sina symptom?! :( 


    Hej vännen.

    Åh att du ska behöva oroa dig nu igen.

    Idag är första dagen jag känner mig som en människa, jag sitter i en fåtölj istället för att ligga och sova. Tror du jag njuter? Jag är orolig istället. Brunt blod i trosorna. Hur ska vi stå ut med allt det här? Dock är min oro inte lika stor som tidigare, och förmodligen inte lika stor som din.

    Förstår att ditt tidigare MA förvärrar din oro. Har du nåt ul inbokat? Tänker på dig.
  • anina

    Idag har jag varit på inskrivning. Fick en trevlig och härlig barnmorska. Hon sa att vissa blir så dåliga i kroppen som jag har varit. Och så tyckte hon inte det var jättekonstigt när jag räknade upp mina sjukdomar (endometrios, astma, ibs, hypotyreos, fibromyalgi, lite psykiskt och så under utredning för Alport). Plus ivf. Och så hade jag malaria förra året. Jag räknade upp dem med glimten i ögat så när jag nämnde malarian började både hon och sambon skratta. Blodvärdet var bra.

    Nästa fredag ska vi till läkaren och göra ultraljud. Vi ska då försöka övertala henne att få göra nipt. Var en månad för ung vid insättning och de är tydligen ganska hårda.

    Mår bättre idag än vad jag har gjort sen innan graviditet. Alltså inte bra men stor skillnad. Vilket gör mig orolig istället. Brunt blod i trosorna. Har dessutom haft hemskt kramper i högersidan senaste dagarna. Bm trodde det var äggstocken eller att bebisen trycker på där. Försöker intala mig att allt är bra och har även vågat mig på att prata lite med bebisen. Känns jätteläskigt, tänk om jag förstör allt då. Oj så långt det blev nu. Märks att man är lite bättre idag.

    Kram

  • anina
    Ellencassandra skrev 2018-10-25 16:42:35 följande:

    Hoppas ni får göra nipt! Känns ju väldigt larvigt om en månad ska göra sån skillnad :P men det kostar väl det är väl därför dom är så petiga.

    Vilken v var du i nu? Ja mår man bra då år man orolig för det. Vi kommer nog få va oroliga bra länge tyvärr <3 men det är ju så med föräldraskap. Vi kommer vara oroliga resten av livet :) haha.

    Alltså vad är det med det där bruna blodet?? Har också det som sagt. Kommer lite små fläckar då och då på trosskyddet. Gör mig vansinnig. Har aldrig sett färskt blod utan bara brunt. Kanske livmodertappen som e känslig men att det tar tid för blodet å hinna komma ut å då hinner blodet bli gammalt? :/

    Kram!


    Ja hon sa att det är jättedyrt så de satte en bestämd gräns. Man kan ju se kön där med men vissa gör tydligen nipt bara för att kolla kön så nu var det diskussioner om att man inte får veta kön på provet.

    Jag är i vecka 12. Går in i vecka 13 på lördag. :) haha japp den här oron är för alltid nu. Börjar förstå föräldrarna som fortfarande oroar sig över en. :)

    Superskumt. Har haft på pappret två olika dagar och idag även i trosorna. Jag har inte haft sex på länge nu, och jag har i stort sett bara legat i sängen.

    Kanske är tappen ja. Eller slemhinnorna? Jag blöder lite i näsan med. Och i början blödde jag i rumpan. Då var det färskt blod däremot. Nu är det bara brunt. Kan man inte köpa hem en ul-maskin? :)
  • anina
    gammelpysen skrev 2018-10-25 17:13:43 följande:

    Har du kub inbokat? Jag är snart 38 och hade kub i måndags. Väldigt låg risk för något. Förstår din oro men vill samtidigt påminna om att det är mycket ovanligt med problem. Risken för downs stiger kraftigt efter 40.

    Har du kub så får du svar väldigt snart.


    De gör inte kub i Blekinge. Och vad jag vet så finns inget privat i närheten. Så det blir nog nipt eller inget.

    Vad skönt att du hade låg risk. :) läste nånstans att alla risker ökade vid 32. Kanske inte ökar så mycket då.
  • anina
    Ellencassandra skrev 2018-10-25 17:27:25 följande:

    Ja Man förstår ju det men ändå. En månad hit å dit! Tänker ni betala annars?

    Åh wow! Skönt å ha kommit över 12 veckors strecket:)

    Ja det kanske är nåt sånt. Det är ju mycket som växer och töjer så blir nog lätt lite sår eller aa känsligt där nere. Å om du blöder i näsan också så har du nog väldigt känsliga slemhinnor :)

    Men tänk att man ska va så snabb med å tänka: jaha nu är det kört. Direkt när det kom brunt så bara direkt: det var det försöket då. Så ledsamt att man ska vara så negativ.. men det är ju förståeligt också.

    Nu försöker jag tänka positivt. Har ju sett hjärtat slå igår, det kommer inte mycket bara en liten fläck å när jag kissar. Å det är gammalt blod. Positiva tankar.. :p

    Jaaa snälla kan man inte få en egen ul maskin! Haha hade varit guld ju! XD eller kanske en sån där man kan lyssna på hjärtat :p men det är väl för tidigt än för å kunna göra..


    Jag vet inte. Tror inte det finns nåt privat i närheten, men man kanske kan betala till landstinget? Har ni kub inbokat?

    Ja det är skönt. Fast samtidigt så har jag ju inte sett bebisen i vecka 12 så jag vet ju inte att allt är bra. Förstår du hur jag menar? :) jag försöker också vara positiv nu. Har ul nästa fre och ska verkligen försöka hålla mig till dess. Frågade jag när du hade nästa? Minnet är på topp. :)

    Jag frågade barnmorskan om en sån där apparat som man lyssnar på hjärtat med. Hon sa att de avger lite strålning så hon tyckte inte man skulle köpa dem. De lyssnad på hjärtat 1 gång på min mvc.
  • anina
    Mjbo skrev 2018-10-26 09:32:16 följande:

    Hej allihopa!

    Ville bara önska er alla en riktigt trevlig fredag och helg. 

    Vad ska ni göra i helgen?

    Själv ska jag på 30 års fest och 11 års kalas, så helgen är fullspäckad. Har fått tid för ul på måndag kl 13.30.. Min oro vill inte ge sig alls.. Känner mig otroligt nedstämd igen och det är det enda jag tänker på att den inte lever längre..... Är glad att vi har massor att göra i helgen så får vi hoppas allt är som det ska på måndag trotts att symtomen är nere på noll.... :(

    TREVLIG HELG FINA NI, tack för att ni finns <3 kram!


    Trevlig helg på er allihopa. :)

    Jag ska bara ta det lugnt. Försöka ta nån promenad.

    Skönt att du fick en tid på måndag. Hoppas helgen blir bra trots oron.

    Kram
  • anina
    Mjbo skrev 2018-10-28 09:50:45 följande:

    Låter som en skön helg. Vila är bra.

    Själv är oron ännu högre. Va upp och kissa inatt och för första gången fick även jag som så många av er bruna flytningar på pappret... fortsätter idag med. Hade inte oroat mig så mycket om det bara var det eftersom det är så vanligt. Men i och med allting annat så blir det så himla oroligt :(

    Inga symptom kvar ALLS, känner mig verkligen inte alls gravid. Smärta och kramper i magen en vecka sedan. Och nu även bruna flytningar som inte ger sig.. jag känner och hör själv när jag säger det att det bådar inte gott. Känns så jävla pissigt rent ut sagt. När man ändå kommit såhär långt. Usch usch usch.... :(


    Förstår att du är orolig. Jag ber för dig. Klarar du kalas idag? Annars får du åka ut akut. Tänker på dig. Stor kram
  • anina
    Mjbo skrev 2018-10-28 16:49:29 följande:

    Tack fina ni <3 absolut, jag hör av mig imorron efter jag vart in. Stor kram till dess, och tack för att ni finns allihopa <3


    Tänker på dig idag och ber för dig. Kram
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF