Inlägg från: anina |Visa alla inlägg
  • anina

    Vi som blivit gravida efter IVF

    170909 skrev 2018-11-02 09:23:58 följande:

    Många här i tråden verkar göra UL och KUB och NIPT omkring v10-11.

    Jag trodde jag hade UL på tisdag men så var det inte, 

    Kommer göra UL och KUB och så i v12+4 det känns ganska sent om jag jämför med er. Kan det vara för sent?

    Det känns inte alls så bra, jag har hittills inga positiva erfarenheter av mödravården i Linköping och då har jag varit gravid innan och är gravid med syskon nu.


    Jag ska göra ultraljudet för nipt idag och jag är på 12+6.

    Så jag tror inte det är för sent. Vet inte hur det är med kub då det inte finns här.
  • anina
    Inalina skrev 2018-11-02 09:34:02 följande:

    Hej på er!

    Igår var det dags för ultraljud och NIPT för mig - det gick superbra och vi gjorde både ett vaginalt ultraljud och ett på magen. Tyckte bilderna syntes mkt bättre med vul - men häftigt att det funkar på 'vanligt sätt' nu också :)

    Jag fick en bild men glömde fota av den!

    Bebisen var 4,2 cm lång och av någon anledning flyttade min gyn mig tillbaka till v 10+2 (jag trodde jag var 10+6) men men spelar ju ingen roll. Fick nytt bf 28 maj istället. Häftigt att se både armar o ben och hon visade även en 3D bild där man fick se babyns ansikte med ögon o näsa - jättehäftigt!!

    Hon skrev in mig som 'högrisk-graviditet' - vilket betyder att jag nu får göra ett ultraljud varje gång jag är där för besök utan att betala något extra :)

    (högrisk pga IVF tror jag...)

    Ang NIPT så ska vi fortsätta fundera på om vi ska ta reda på kön... bfår svar på blodproverna om 10 dagar och då kommer de även fråga om vi vill veta...

    Ha en fin fredag allihopa :)!! kram


    Skönt att höra. :)

    Vad bra att du får extra ultraljud. :) vad tyckte mannen om ultraljudet?
  • anina

    Här är min lilla sprattelböna. :) den låg på mage idag och sprattlade lite med benen. Allt såg bra ut. :) fick göra både ul och vul. Syns inte att bilden har lagts till dock. Bebisen var knappt 5,5 cm så läkaren ville ha mig till 12+0, jag är enligt ivf-datumen 12+6. Så nästan en vecka tillbakaflyttad. Hon sa däremot att de ser mer tydligt på rul men också att de inte ändrar BF vid ivf.

    Vi får göra nipt. :) ska lämna in blodprovet på måndag. Kommer även att få veta kön. :)

    Idag har jag hittills mått lite bättre och åkte till hm efter ultraljudet och köpte 2 par byxor. Bonussonen (14 år) tyckte det var de fulaste byxor han har sett med tygstycket upptill. :)

  • anina
    Mjbo skrev 2018-11-02 14:46:23 följande:

    Åh ja ser tyvärr ingen bild? Prova lägg upp den igen! Så nyfiken :)

    Tur att de inte ändrar bf datum åt dig heller, hade varit lite surt att bli förflyttad en hel vecka.. Så de va ju bra ändå. Och ja tror att de växer väl säkert olika fort så man kan väl bli flyttat hit och dit under hela graviditeten skulle jag tro :)

    Skönt att allt såg bra ut idag med! :)


    Det går inte med bilden. Får prova med datorn imorgon. :)

    Ja det är säkert så. Blir spännande med rul i december. :) kram
    Seb81 skrev 2018-11-02 15:57:30 följande:

    Åååå vad kul vännen!!! Stort grattis! :) Men drygt när man åker tillbaka :/ Men huvudsaken att bebben mår bra!

    Ser inte heller någon bild!! Lägg ut igen :)

    Haha, brukar vara så när de inte får välja själv.... känner i hen det där. Men skönt att du fick komma ut lite. Själv ligger jag i soffan, AS yr och är så sjukt rastlös. Men när jag ställer mig upp så snurrar allt :( Vad kan det vara då? Blodtrycket?

    Kram!


    Det kan nog vara blodtrycket ja. Jag köpte en sån mätare. Kan vara bra att ha. Särskilt senare när man kan få havandeskapsförgiftning. Vila nu i helgen.

    Kram
  • anina
    Inalina skrev 2018-11-07 10:10:01 följande:
    Ok, åh så kul du är den första som jag hört (förutom jag själv) som gjorde stimulerad FET. Jag äter också hormoner och är i v 12 nu så håller på att trappa ner. Har gått på Estrofem 3 tabletter om dagen, men har trappat ner till 2 nu. tar inte progesteron heller längre - men tog ganska många olika mediciner ett tag och dessutom blodförtunnande sprutor så skönt att inte behöva tänka på sånt mer!! 
    är det första barnet eller blir det ett syskon?
    Jag med. =) 
    Tog Gonal F fram till Ovitrellen. 
  • anina
    Inalina skrev 2018-11-08 12:47:52 följande:

    hej fina gruppen!!

    Det ringde från kliniken och bad mig komma redan 11:20 istället så kom precis hem!! Ännu en gång var det goda nyheter med den lilla krabaten som uppenbarligen försöker skrämma livet ur både mig och mannen!!!

    Hjärtat slog fint, vi mätte KUB ultraljud som såg fint ut med väldigt låg risk för kromosomfel, och bebisen hade både armar o ben fortfarande =) bifogar en bild. Nu vet ni att mensliknande blödning inte behöver betyda något fel på bebisen! Det kom ganska mkt brunt blid när hon gjorde VUL denna gången så blödningen verkar vara på väg att sluta, hon kunde inte se vad det kom ifrån så ingen förklaring där.

    Tack alla fina härinne för att ni stöttar o peppar, denna gången panikade jag inte och låg inte o grät hela natten utan försökte ta allt med neutrala känslor. Det känns bra i efterhand.

    Kram!!! Ni är bäst!


    Hej vännen.

    Loggade precis in än och läste allt på en gång. Vad glad jag blir att allt var bra. Såå skönt. =) Passa på att fira lite ikväll och njut nu. 

    Stor kram
  • anina
    Sommarhopp skrev 2018-11-08 07:49:54 följande:

    Här kommer ett till oroligt inlägg. Har kommit lite rosa i trosorna i 2 dagar nu och idagnär jag vaknade så gör inte brösten ont längre och jag känner mig inte alls gravid längre. Lite int i magen på ena sidan, men inte värre än att jag kan gå till jobbet. Men vad gör jag nu? Så orolig för att det här ska vara 3e missfallet i rad. Men vad gör jag nu? Vart vänder man sig? Är utskriven från ivfkliniken efter att ha sett hjärtslag i v 6+6. Min barnmorska har inget ultraljud och endast telefontid en timme om dagen, när det alltid är upptaget. ( finns ingen telefonkö) och ingen gynakut i den staden jag bor. Ringer man 1177 eller försöker man få tid på vanliga gynekologen? Eller är det att boka ett privat vul i en annan stad som gäller? V 8+1 idag.


    Hej.

    De flesta av oss här har haft blodiga flytningar och där symptomen minskat/försvunnit. Jag vet hur det känns, särskilt när man har missfall i bagaget. 
    Min barnmorska sa till mig att om jag är orolig så ska jag åka till akuten. Jag kände mig jättedum men hon sa att det är bättre än att oroa sig. Jag åkte in när jag hade bruna flytningar och brösten slutade göra ont. Allt var bra med bebisen.
    Har de nån gynekolog på akuten där du bor?

    På tal om ont i sidan så har jag hemska kramper där ibland, det är tydligen ligamenten till livmodern som drar. Så allt du beskriver är normalt, men jag förstår din oro. Vi andra har som sagt också varit där och oroat oss.

    Ber för dig, att allt är bra. 

    Stor kram
  • anina

    Hej tjejer.

    Har inte skrivit så mycket senaste dagarna. Har börjat jobba 25% och varit helt slut efter de två timmarna. Har även börjat få tillbaka min migränhuvudvärk vaaarje kväll senaste 2 veckorna. Har fått citodon utskrivet så det blir en del av det nu. Hatar att ta dem men det går inte utan. Och läkaren har sagt att de är ofarliga för bebisen. Dock hjälper de inte helt. Ska kolla upp akupunktur.
    Har haft det tidigare, är nåt kroniskt så inget nytt. Tyvärr hjälper det inte med luft och vätska. Det enda som hjälpte tidigare var frekvensterapi, men det kan jag inte göra nu när jag är gravid. 

    Det är mer än en månad till nästa ul, och jag har insett att om jag ska gå runt och bara längta till det så missar jag ju allt mysigt med julpyntning och julskyltning osv. Så jag försöker att bara njuta av graviditeten just nu. Förutom alla krämporna då. =) Men det är nog först nu som jag börjar slappna av kring graviditeten och kan tänka mig att det kanske faktiskt blir en bebis. 

    Kram på er

  • anina
    Mjbo skrev 2018-11-08 09:43:11 följande:
    jaa angående att berätta så känner vi lika. Det känns nästan som att om man berättar så kommer det hända nått bara för det. låter larvigt kanske, men det känns så...
    Jag är likadan. Jag tänkte att det säkert skulle hända nåt precis efter vi hade berättat, bara för att vi hade gjort det. Satt nästan och kände efter. 
  • anina
    Sommarhopp skrev 2018-11-09 08:55:25 följande:
    Nu har jag gjort vul. Det gick halvbra. Mini levde och hjärtat slog, men mättes till 7+6 vilket är två dagar för lite. När jag gjorde vul i v 6+6 var den nästan stor som 7+0 istället så den har inte varit liten hela tiden. Läkaren tyckte det var helt normalt, men jag kan inte släppa att det var precis så förra gången jag fick MA. Vid första vul tyckte läkaren att allt såg bra ut, fastän den mättes till 2 dagar för liten. Men efter det växte den långsammare och långsammare och tillslut dog den.
    Hej.

    Vad skönt att det ändå såg bra ut. Förstår att du är orolig med tanke på tidigare erfarenheter. Men det behöver inte alls gå samma väg denna gången. Resorna brukar inte se likadana ut. Har du ett nytt ul bokat?

    Min plutt har varit liten hela tiden. 

    Kram
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF