Inlägg från: anina |Visa alla inlägg
  • anina

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Goingen skrev 2018-10-18 19:05:21 följande:

    Hej alla! Hoppas någon kan ge mig hopp...

    Har hela tiden legat i ne´derkant på allt- HCG, inget foster vid första VUL men nu idag 7+0 så var det ett tydligt tickande hjärta med hinnsäck och gulesäck.

    Dock kommer det ju återigen ett men...

    Han sa att fostret enbart var 3mm vilket är för litet för 7+0 och sa att jag inte kunde vara det. Men som sagt IVF är man rätt säker på tiden som jag förklarade. Han sa ändå att han var nöjd med vad han såg men att tiden inte stämde.

    Helt förvirrad så hörde jag med min mottagning livio i GBG under dagen och berättade om besöket.

    De säger att det inte är Jättelitet och att de inte ser någon anledning till oro. Ett tickande hjärta är alltid positivt och de bryr sig inte om mätning/storlek så tidigt- först i v12 man börjar mäta ordentligt isf.

    Så de ville inte kolla mig igen utan nu räknas jag som en vanlig gravid person som ska följa MVC.

    Inga blödningar men är så orolig då jag nu inte hittat en ända som haft så litet som mig där det gått bra...:(

    Har ni några erfarenheter av detta? Vill inte börja hoppas och tro på något som är dömt att inte lyckas från början...


    Hej.

    Min var 4 mm i 6+5 och de skrev mig till 5+5. Jag tyckte som du att det var omöjligt för jag vet när de stoppade in embryot, så man kan liksom inte skriva tillbaka en vecka. Jag googlade som en galning och insåg att alla andras är större den tiden. Däremot sa kliniken att i såna lägen så gör man alltid ett ultraljud två veckor senare.

    I vecka 9 (8+4) sa läkaren att den följde sin kurva, liiite liten för 8+4 men att allt såg bra ut.

    Så känn inte att det är kört. Men ring mvc och begär en tid om 2 veckor.

    Stor kram
  • anina

    Hej tjejer.

    Jag hade en sån hemsk dröm inatt. Drömde att jag hade gått över tiden med 2 dagar så jag åkte till sjukhuset. Det visade sig att fostret hade dött i vecka 26. Och jag hade inte tänkt på att jag inte hade känt rörelser eller fått en större mage. Sen skickade de hem mig och lät det vara kvar i mig.

    Kändes så olustigt när jag vaknade. Insåg att man kommer verkligen vara orolig heeela graviditeten.

    Har ni en bra dag? Jag ligger med min matthet och illamående, men lite bättre än igår kväll.

    Kram på er

  • anina

    Förresten vet nån hur länge jaktenpaflow skulle vara iväg? Blir lite orolig eftersom vi inte hört från henne på väldigt länge.

  • anina
    Mjbo skrev 2018-10-20 08:33:29 följande:

    Inatt vaknade jag av hemska smärtor i nedre delen av magen. Blev så himla rädd!! :( gick upp på toa och kissade och förberedde mig på det värsta, blod, när jag torkade mig.. men det var det inte.. Tog två Alvedon och la mig sen igen... Gör fortfarande liite molande ont Men inatt var det riktiga kramper. Hemskt va ont de gjorde.

    Någon som haft så??? Någon som vet vad det kan vara?! Så himla rädd nu :(

    Ja tänker att när livmodern växer så ska de inte göra såå ont. Så de måste ha vart nått annat? Eller?! :(


    Åh vännen. Jag ber också för dig.

    Som Ellencassandra skrev så kanske det är stark växtvärk. Det är bra att du inte blöder. Blir oron för stark så åk in till akuten så du får ett ultraljud. Tänker på dig.

    Jag hade brunt blod på pappret imorse igen.
  • anina
    Ellencassandra skrev 2018-10-20 09:40:10 följande:

    Det kan inte ha varit en sammandragning? Vet iof inte om det kan komma så tidigt men sökte lite på nätet nu å det var någon som fick det från v 10. Sen kan jag få lite ont en stund när jag vrider på mig i sängen. Som ett litet hugg. Det är tydligen också vanligt. Tror inte det ska vara nån fara. Och det kom ju inge blod. Har du ont nu eller har det gått över? Kram <3


    Åh de där huggen när jag vänder mig i sängen har jag funderat på. Är precis som att min högersida låser sig och kramper när jag vänder mig. Skönt att höra att det är vanligt. :)
    BaKu skrev 2018-10-19 16:49:56 följande:

    Man drömmer mycket under graviditeten och jag hade mycket katastrofdrömmar i början. Inte bara om själva graviditeten och barnet utan även annat. Nu är det mer blandat och även en del trevliga drömmar. Men oron släpper aldrig.

    Jag har för mig det var två veckor hon skulle vara iväg...


    Tack. :) innan har jag haft en återkommande dröm att jag ska föda när som helst men det visar sig att jag aldrig var gravid. Så det är väl allt runt omkring som gör det.

    Det är nog minst 3 veckor sen hon skrev något, hoppas allt är bra.
  • anina
    Kallamakka skrev 2018-10-22 15:43:51 följande:

    Hej allesammans!

    Idag åkte jag in för ultraljud efter de fjuttiga dropparna med blod jag fick på pappret igår.

    I mitt fall betydde avsaknaden på symtom som försvann för några veckor sedan - på ma(missed abortion). Så imorgon ska jag framkalla en abort eftersom att kroppen tror att den är gravid fortfarande. Den dog i vecka 7+4 alltså fyra dagar efter det tidiga ultraljudet vi gjorde på IVF kliniken.

    Vi kanske ses i den här tråden någon annan gång. Men för vår del blev det ingen bebis denna gången. Nu ska vi sörja och förhoppningsvis komma tillbaka starkare..


    Åh nej. Jag är sååå ledsen för er skull. Beklagar verkligen. Tänker på er. Bryt ihop och kom tillbaka starkare. Stooor kram
  • anina
    gammelpysen skrev 2018-10-22 15:15:28 följande:

    Hej Alla, nu är kub över. Allt ser jättebra ut och det var riktigt häftigt att se minipysen splattra runt. Både armar och ben syntes. Grät så mycket att sköterskan hade svårt att ta bilden.

    Löjligt liten risk. För min ålder borde den ligga på 149, nu var siffran runt 2500 eller så.. minns inte ens detaljerna...

    Nu kan vi äntligen berätta för nära och kära. Är så glad.


    Vad härligt, grattis. :)
  • anina
    BaKu skrev 2018-10-21 20:41:34 följande:

    Tänkte också passa på att dela med mig av lite av mitt yrke nu...

    Jobbar med försäkring och då framförallt med sjuka barn, både födda och ofödda. Det är väldigt speciellt och ibland lite jobbigt när man själv väntar på att få träffa miraklet.

    Man ser tyvärr mycket som kan gå fel. Men jag vet att jag bara ser de barnen. Jag ser ju aldrig alla dessa det går bra för.

    Med det sagt vill jag råda alla er att teckna en gravidförsäkring. Välj en betalvariant. Gratisvarianterna är bra för att vara gratis, men de är ju just gratisvarianter av ett skäl. Välj försäkring i det bolag ni tänkt teckna barnförsäkring i. Oftast ger det någon ekonomisk fördel på premien på barnförsäkringen.

    Betala gravidförsäkringen så snart som möjligt. Gärna innan ni börjar göra vanliga ultraljud. Försäkringen gäller sällan innan vecka 22 eller däromkring, men den kommer aldrig gälla för något som upptäckts innan den blivit betalad. Och det finns ofta något moment som kan gälla även om sjukdomen upptäcks innan vecka 22.

    När barnet väl är fött så gäller gravidförsäkringen oftast i cirka 6 månader. Det betyder INTE att ni ska vänta med att teckna barnförsäkringen. Barnförsäkringen är mycket bättre och väntar ni riskerar ni att barnet hinner drabbas av något och i värsta fall kanske ni inte ens kan teckna en fullständig försäkring.

    Jag tänker inte göra reklam för något särskilt bolag. Idag är de flesta barnförsäkringar likvärdiga och bra. Välj ett bolag där ni känner er trygga. Det går också bra att jämföra försäkringar på konsumenternas försäkringsbyrå. De är opartiska.


    Jag skaffade en gratis för några veckor sedan. Tänkte skaffa en betalvariant innan nipt.

    Du måste se och höra hemska saker på jobbet, och vara mer orolig än oss andra. Det finns ingen försäkring som du absolut inte rekommenderar då?

    Tack för tips. :)
  • anina

    Idag har jag lämnat sängen en liten stund, en hel timme ungefär. Gick en kort promenad, spelade lite piano.

    Har köpt en sån där blodtrycksmätare, ligger runt 95/50. Undrar om det är därför jag mår så dåligt. Vet inte om det är tillräckligt lågt för att vara dåligt?

  • anina
    Ellencassandra skrev 2018-10-24 13:18:18 följande:

    Den levde <3 18mm! Fick även göra ul utanpå magen så det var kul! Hon kunde inte svara på varför det kom brunt. Gammalt blod. Hade sex i förrigår så kanske var därför? Var en grymt fin barnmorska och jag började gråta. Hoppas det håller i sig nu <3 tack för stöd!!


    Åh vad skönt. :) det måste kännas fantastiskt.

    Det kan nog vara sexet. Jag fick brunt blod dagen efter, så nu blir det inte mer sex på ett dag. :)

    Man är orolig för sig själv eller nån annan i gruppen varje dag. Skönt att allt var bra idag. Kram
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF