Inlägg från: jaktenpaflow |Visa alla inlägg
  • jaktenpaflow

    Vi som blivit gravida efter IVF

    tossaliten skrev 2019-03-14 15:15:09 följande:

    NÅgon här som ska eller ska bli snittad med bebisen?

    Isf i vilken vecka gjorde ni det?

    Jag ska snittas och de säger att de vill ha det så nära BF som möjligt, men när mina andra barn föddes gjorde man det 9-14 dagar innan BF!

    Vet ni nåt om det?


    Jag ska/skulle eventuellt bli snittad får reda på det om två veckor(?!) Då sa de till mig att det är ?standard? att de gör de en vecka innan BF även fast jag hade något av en riskgraviditet som de kallade det. När har du BF?
  • jaktenpaflow
    tossaliten skrev 2019-03-14 16:44:40 följande:

    Jag har inte förrän 13 september, men är orolig för att förlossningen ska komma igång innan. Det är mitt tredje barn och min mardröm är att det kommer igång för jag får inte föda vanligt pga 2 tidigare snitt. Därför är jag lite angelägen om att det inte hinner sätta igång!

    Vilket landsting tillhör du?


    Jag förstår precis vad du menar, min dotter kom några dagar tidigare än BF så jag var/är också orolig att det ska komma igång innan snitttiden. Min vän gick också tid för snitt en vecka innan BF men hennes förlossning startade några dagar innan. Då fick hon komma in direkt och så snittades hon då. Allt gick väldigt lugnt och smidigt till och de menade på att bättre att bebisen får vara kvar så länge som möjligt och om det drar igång innan så gör de bara ett snitt då.... Men förstår helt din oro och delar den! Du kan inte på påverka datumet på något sätt?

    Tillhör Sthlm, du då?
  • jaktenpaflow
    Inalina skrev 2019-03-14 17:02:01 följande:

    ah en dotter var det du hade ja - och ni får en liten kille nu :)

    åh kan tänka mig det är mysigt att samsova så länge alla får sova :) tycker ni ska göra precis som ni känner!! eftersom vi kommer ha barnrummet som gästrum också kommer vi nog flytta in barnets säng hos oss när vi har gäster. får hoppas det funkar bra!

    ah lät ju sjukt jobbigt med en massa trappor - speciellt nu när man ska ha barn med sig också - inte smidigaste resmålet kanske ;)

    ja hade väl lite för mkt att bära igår då jag har handlat på lunchen och hade 1 tung kasse + sjukt tung ryggsäck som skulle släpas med på tåget. sen bor vi i en upförsbacke (som håller på att ta kål på mig) men jag tycker ändå det är lite överdrivet att ha sammandragningar i 12 timmar pga det!! min kropp måste vara VÄLDIGT känslig!

    iallafall - gynbesöket gick OK - fick göra ett CTG och bebisen mår bra men min livmoder betedde sig lite stressat/ojämnt. Mätte även livmodertappen som gårr från 44mm förra veckan till 39mm idag. därför fick jag en tablett jag ska ta dagligen som ska lugna sammandragningarna. ska tillbaka på måndag. känns så skönt att jag åkte in ändå - då det uppenbarligen var en liten påverkan (trots att cervix fortfarande är lång).

    har du det lugnt med samandragningar nuförtiden :)?


    Ja precis, vi får sova superbra alla tre så det funkar för oss. Men som sagt fråga mig igen om några månader haha:)

    Nej det var ju inte särskilt mycket ansträngning för att framkalla så mycket sammandragningar! Samtidigt så kanske din livmoder är så pass känslig att det är fullständig vila från lyft och ansträngningar, hur nu det ska gå ihop med vardagen?! Vad säger läkarna om det? Skönt att bebis mår bra<3 Hur kunde de se att livmodern betedde sig konstigt? Små kramper typ? Ja så otroligt bra stt du åker in och kollar! 0,5 cm är ju ändå ?en del? inget att oroa sig över men ändå bra att ha koll på...

    Jag har det rätt lugnt nu för tiden när jag vilar mycket. Men så fort jag blir stressad eller ansträngd så får jag en del och efter det mörker jag att livmodern blir mer lättretlig. För SD av ingenting . Men har jag vilat några dagar så klarar den mer... men är ju snart i v 36 så om ca två veckor får den gärna börja påverkas lite haha. Då blir det maraton och storstädning som gäller !!:)
  • jaktenpaflow
    Akira Öken skrev 2019-03-14 16:30:08 följande:

    Jag skulle gärna vara med! Jag är dock väldigt mån om min anonymitet och vågar därför inte gå med i mitt namn. Jag gissar att det skulle kunna vara obekvämt för andra i gruppen om jag skapade en fiktiv profil och blev medlem.


    Jag förstår dig, man ska känna sig bekväm:) Jag ör chokad över att jag ens skrivet i ett forum och att jag är aktiv i en FB grupp trodde jag aldrig!! För mig skulle det absolut inte spela någon roll om ni går med med era riktiga namn eller inte, vet dock inte hur de andra känner:) Bra med uppföljning, har du haft problem med huvudvärk/migrän annars?

    Precis har fortfarande inte fått 100% ok på vaginal förlossning men nu ställer jag in mig på att det kommer bli så:)
  • jaktenpaflow
    Inalina skrev 2019-03-15 15:20:53 följande:

    hehe ja du kommer kanske inte sova jättebra om en månad - men förhoppningsvis kan din dotter sova igenom alla matningar etc med lillen ;)

    nä min livmoder verkar sjukt känslig - men har dock lugnat sig väsentligt sedan jag fick mina tabletter igår. tydligen kan de göra att blodtrycket sjunker en del så får kolla på måndag. har haft någon enstaka sammandragning nu bara. 

    På nätterna har jag börjat märka att jag vaknar och har riktigt ont i övre delen av magen - tror det är tarmarna som bråkar - men det är ordentligt smärtsamt och har alltid försvunnit till morgonen som tur är, någon du/ni känt av?

    under CTG får de ju en sån där kurva där hon såg tydligt att livmodern får som du skrev 'småkramper' istället för att vara avslappnad som den borde vara när man vilar. och nej jag har ju knappast 'råd' att tappa 5mm på livmoderhalsen i veckan direkt så hoppas inget nytt hänt till på måndag!

    ja i v 36 behöver man ju inte oroa sig lika mkt för för tidig födsel - men förstår att du vill ha klart om det blir en vaginal förlossning eller kejsarsnitt såklart innan bebis är på G!

    jag gick in i v 30+0 idag - känns också som en milstolpe  

    ja jag kommer nog börja storstädning och fönsterputsning i v 37 tänkte bara klara mig dit först! Nu kör vi!!!


    Okej vad skönt, hoppas verkligen att de hjälper och att du inte får några andra jobbiga biverkningar av dem<3 Håller verkligen tummarna! Men åh grattis till 30+0! Stort steg det där tyckte jag att gå över 30 hela veckor. Viktigt för lilla bebisen också:)

    Har känt ax exakt det du beskriver om magen! Fick stan som kramp i övre delen, kände mig nästan magsjuk om du förstår Hir jag menar? Det gick över efter några dagar/veckor. Tror som du säger att magen ät inne i en tillväxtfas och att sllt pressas undan och uppåt. Speciellt när msn ligger ner!

    Haha vårstädning i v 37 låter som en bra mål tycker jag:))
  • jaktenpaflow
    Inalina skrev 2019-03-17 12:01:40 följande:

    Hej! Tyvärr var lyckan över medicineringen kortvarig- igår hade jag sammandragningar hela dagen och i natt bestämde jag mig för att klocka dem då de kändes väldigt regelbundna och de kom var 3e minut. Ringde till förlossningen på sjukhuset här och de tyckte jag skulle komma in. Gjorde ctg där där de givetvis såg mina sd och de mätte även tappen som hade minskat från 38mm i torsdags till 31 mm igår så uppenbarligen ganska påverkad av så täta sd :( fick tredubbla medicinen och de tyckte ev de hittade lite bakterier så fick ny medicin mot bakteriell vaginos som jag börjat ta nu.

    Det är inte strikt sängläge förrän tappen är ca 2cm men dit vill jag ju inte komma än!! Har mitt återbesök hos läkaren i morgon och får hoppas att inget mer är påverkat då.. känns trist om jag inte kan vara ute mer i vår med det underbara vädret som kommer nu men kommer såklart göra allt för att bebis ska stanna inne. Aja inget kul inlägg från mig men sammandragningar ska tas på allvar om de inte bara kommer då och då.. glad att jag litade på minmagkänsla. Kram!!


    Nämen fy vad ?läskigt? och obehagligt!! Så jobbigt också med så mycket sammandragningar, vet de varför du får det? Du visar inga andra tecken på andra infektioner? Nej det förstår jag, är du inlagd nu? Är du sjukskriven? Hoppas verkligen att de lugnar ner sig lite nu och att bebis stannar där inne några veckor till! Förstår att det är jobbigt att inte kunna vara ute så mycket men om ett par månader kanske du får ta härliga barnvagnspromenader istället:) Eller öppna fönstren och dra fram en stol i solen:) Så bra av dig att du litade på din magkänsla och åkte in!<3 Vad säger din man, blir han orolig?

    Själv har jag inte känt så mycket sammandragningar men hade några stycken idag som car väldigt obehagliga, gjorde nästan lite ont. Bebis är så konstigt placerad också långt ut på sidan vid midjan att det kändes som att jag fick håll gånger 10... Har haft så ont i mitt blygdben att jag inte kunde gå på några timmar :( Annars en väldigt aktiv och livlig bebis idag:)

    Kram <3
  • jaktenpaflow
    Elcca skrev 2019-03-17 21:18:46 följande:

    Hej!

    Tänkte kolla lite med er hur ni har tänkt kring gravidförsäkring och vilka försäkringar som ni valt att teckna. :) tycker det är en djungel!


    Ja det är verkligen en djungel!! Vi tog Trygg-Hansa för att vi har andra personförsäkringar där. Vi har fått otroligt bra hjälp av dem! Dock har jag hört om en annan försäkring som ska täcka mer tex foglossning vilket är vanligt, tror det var IF eller Folksam. Men är inte riktigt säker:)
  • jaktenpaflow
    Hoppomliv skrev 2019-03-17 10:35:04 följande:

    Hej alla!

    Jag trodde aldrig att jag skulle få komma till denna tråd, det här är helt sjukt men idag har jag plussat för första gången i mitt liv! Efter 5 IVF-behandlingar och 78 ägg så verkar detta ha satt sig! Har gråtit hela morgonen, kan inte fatta att det är sant!


    Nämen vad roligt att du kommer hit nu!! Stort stort grattis till er, vilken lycka! Hur mår du? Plussade du på blastocyst eller hur många dagars? Ska ni meddela kliniken imorgon? <3
  • jaktenpaflow
    Hoppomliv skrev 2019-03-17 22:44:22 följande:

    Tack! :) ja, det är verkligen helt sjukt! Vi hade precis börjat kontakta donationskliniker... det märkliga är att idag har jag mått svagt illa hela dagen men innan testdag har jag bara känt att mensen var på väg i flera dagar. Plussade på 2-dagars, vårt enda ägg som delat sig vidare efter dag 2. Imorgon ska vi meddela kliniken och för en gångs skull blir det ett roligt besked!


    Underbart! <3 Ja nu kommer väl symptomen avlösa varandra haha:)
  • jaktenpaflow
    Akira Öken skrev 2019-03-17 21:44:58 följande:

    Vi tänkte lite som ni och valde Folksam där vi har flera andra försäkringar.


    Ja det blir ju väldigt smidigt då, mina vändor på sjukhuset täckte inte gravidgörsäkringen men däremot min personförsäkring även fast det var kopplat till graviditet. Inte alla bolag som täcker komplikationer kring Grav som inte är en gravidförsäkring:)
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF