Inlägg från: jaktenpaflow |Visa alla inlägg
  • jaktenpaflow

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Inalina skrev 2019-03-18 08:07:26 följande:

    Jag har tydligen en överkänslig livmoder eller nåt sånt- sen tyckte de att de hittade någon bakterie också så jag fick nya tabletter jag ska ta i 6 dagar mot bakteriell vaginos. Så jag hoppas det är därför så det försvinner sen!

    Nej jag äta inte sjukskriven men ska till läkaren kl 10 och får se hur det går o vad de säger då. Jag får jobba hemifrån nu så får vi se vad som händer. Helst ville de ju att sammandragningar ska sluta helt men det har de inte gjort (sen svårt att säga hur många jag får på natten ?) men de är inte regelbundna nu iaf- igår hade jag kanske 10-15st under dagen. Hoppas inte er har påverkat tappen något mer- det är ju min största fasa såklart. Bebisen verkar gå bärsärk där inne i alla fall och hon hade mkt fostervatten och plats tydligen (trots att hon vägde 1700g redan i lördags natt)... men jag skulle gärna se att hon dubblar sin vikt innan hon kommer ut <3

    Man går ju igenom de här sakerna tillsammans och min man tycker det är jobbigt då han har en del resor planerade nu så han oroar sig mest för att jag ska vara ensam här hemma tror jag. Psykiskt är det ju därför jobbigt för båda men han springer som en galning här hemma och fixar allt, städar tvättar hämtar vatten medicin och handlar springer på apoteket ja you name it ;) så han är ju ett jättestort stöd. Och en lugn person så det är skönt- han litar på mig och besluten jag tar så var uppe på 3 sek i lör natt när vi skulle åka in- och han hade packat väska med apelsiner tidningar o grejer innan jag ens fått på mig kläderna haha! (Han är rätt rationell som person ;))

    Det är foglossning du har med blygdbenet? Låter tufft med smärta- det har inte jag så alltid något att vara lite glad över. Tar du det jättelugnt eller går du promenader o sådär? Kram!


    Just det ja, hoppas på ngt sätt att det är infektionen som påverkat sammandragningarna och att du nu får bort den. Hur gick det hos läkaren? Skönt att bebis rör på sig mycket då vet man ju att dem mår bra<3

    Haha vilken superman! Vad härligt att du har sånt bra stöd hemifrån. Så otroligt viktigt! Har du packat ngn förlossningsväska?

    Ja dem säger att det är foglossning och sen blir det värre när bebis ligger där och trycker. Haft sååå ont även nu på kvällen. Inga rörelser där benen hamnar i olika belastningar funkar. Måste typ gå jämnfota... Jag kan inte gå några promenader, ju mer jag går desto ondare får jag. Jag råkade springa några meter här om dagen fick så ont att jag ville gråta på kvällen. Undrar hur detta ska sluta!?
  • jaktenpaflow
    Hoppomliv skrev 2019-03-19 20:21:42 följande:

    Haha ja man kan ju hoppas, samtidigt som det är skönt om man slipper illamående. Har bestämt mig för att försöka älska varje sekund av detta nu när vi äntligen har kommit hit!

    Inte långt kvar för dig nu ju, hur har din graviditet varit?


    Ja väldigt skönt!! Jag mådde bara lite illa men känslig för smak och lukt, kan inte ens sätta mig in i den situationen som andra har att må illa och kräkas i flera veckor!!

    Såå bra inställning, tror vi som kämpat ett tag har en del andra känslor än de som blivit gravida på en sekund har. Dock ett litet tips som jag lärt mig av både mig själv och andra i den här gruppen. Där vissa problem kommit senare som foglossning mm. ... Även om det är heelt fantastiskt och klart man är så otroligt tacksam, så ska man inte ha dåligt samvete om man mår dåligt och faktiskt känner för att klaga ibland:) Det är helt OK det med:)

    Nej jag vet, nu närmar det sig med stormsteg!! Jag går och forcerar till universum att han ska komma ca två veckor tidigare så när folk frågar när det är dags så säger jag om typ två veckor haha! Även fast det är 21 april... Det har varit bra dock lite jobbigare än min första som jag tyvärr jämför mycket med. Jag åkte på överstimulering så fe första veckorna såg jag höggravid ut, 8kg vätska i buken. Svinjobbigt och alla sa ?men guud hur har vi missat det här? När är det dags? Inte alls det man vill svara på efter allt kämpande och en tidig graviditet som man inte vill outa. Sen fick jag foglossning tidigt i v 10 till 15, har det nu igen. Sen fick jag blödningar och hamnade på sjukhus pga föreliggande moderkaka i v 31 men nu har det varit lugnt ett tag. Annars så har jag mått jättebra haha:)
  • jaktenpaflow
    Inalina skrev 2019-03-19 10:37:39 följande:

    ja precis det är min förhoppning med! tar de där hemska (torra och enorma) tabletterna varje kväll nu så infektionen borde försvinna. 

    läkarbesöket gick bra - hon är jättegullig min gynekolog. Jag bröt ihop totalt när hon frågade hur jag mådde dock - men efter det kändes det bra och jag blev lugnad över att tappen inte hade minskat mer sen i lördags - så den är fortfarande över 30mm. dock har den öppnat sig lite inifrån men om jag inte får så mkt sammandragningar nu så ska det fortsätta oförändrat. 

    fick även veta vad maxdosen av medicinen är och fick lite ändringar på den också. 

    får dock en väldig huvudvärk av medicinen som heter Nifedipin - men det står jag hellre ut med än oron för regelbundna sammandragningar.

    nej jag har inte packat någon väska - tänkte inte åka in på någon förlossning ännu ;) ska väl sätta mig att skriva en lista kanske vad jag ska stoppa i dock. har du väskan klar? 

    jag läste om en yogapose som heter polar bear som ska få bebisen att lägga sig i rätt läge för födseln - kan ju vara värt att testa :)

    hur länge har du haft foglossning? låter riktigt tufft - och precis som jag så måste du väl också känna dig rätt handikappad att inte kunna gå ut på promenader (eller knappt kunna plocka ur diskmaskinen...)???

    mannen åker i väg i 5 dagar nu från i morgon så jag hoppas allt kan hålla sig lite lugnt nu 


    Fy är de värre än lutinusen? :O Har faktiskt tänkt på att man kanske borde köra någon sån där behandling eller liknande för att balansera där nere lite haha! Mycket hormoner som påverkar och man vet ju inte alltid om man har en infektion!

    Vad skönt att den inte är ytterligare påverkad <3 Kommer säkert bli jättebra nu med behandlingen! Får du gå på återkontroll för att konstatera att infektionen är borta?

    Förstår att du bröt ihop, man blir ju såklart orolig och många känslor ligger ju lite latent för att man bara ?kör på?. Skönt att du är nöjd med henne, så otroligt viktigt! Hoppas huvudvärken ger med sig! Hur länge ska du ta tabletterna?

    Nej du det här med väska går inte så bra här hemma haha, skjuter upp det hela tiden. Men har en deadline att den ska vara klart denna vecka. Är ju i v 36 nu... Ska iaf skriva listan:)

    Åh toppen, tack för tipset!! Den ska jag lägga in i mitt yogapass. Googlade på posen och såg en isbjörn som låg i den positionen haha, underbart för det är exakt så jag känner mig!

    Ja du... Till och från sen v 10:/ Men inte som jobbigast från v 25 kanske.. dem här senaste dagarna har varit fruktansvärda... kan inte ens sätta mig på huk med ena benet framför det andra och hjälpa min dotter av med skorna... Skriker då av smärta...:( Jobbigt för mig som älskar stt vara ute och promenera:/ nu blir det till och från bilen, förskolan och mataffären typ...
  • jaktenpaflow
    Akira Öken skrev 2019-03-18 23:15:55 följande:

    Eller hur! Helt galet! Hoppas att det blir lite mer verkligt efter rutinultraljudet imorgon. Hur många försök har det blivit för er?


    Heej, hur gick det idag?:)
  • jaktenpaflow
    BaKu skrev 2019-03-20 00:52:27 följande:

    Det här vill jag verkligen trycka på. Hur lyckliga vi än är så kan det fortfarande vara jobbigt, och även om tror att vi är mer härdade och mer "tacksamma" över att få känna symtom så måste vi våga tycka det är jobbigt.

    Jag intalade mig själv hela graviditeten att den inte var så farlig och var bara lycklig över att vara gravid. Men i själva verket var den jobbig. Förstår först nu efteråt att min mamma hade rätt när hon tyckte synd om mig och mfnsdr att jag drabbades av "allt". Illamåendet var hemskt, vadkramper, nästäppa, sömnsvårigheter, smärta i händerna och fingrar som låste sig konstant. Men framför allt min foglossning. Jag grät ju faktiskt ibland på kvällen för jag hade så ont. Jag bävade för att sluta jobbet på eftermiddagarna för visste inte hur jag skulle klara ta mig hem. Ändå ville jag inte klaga.. Nu inser jag att jag borde sett till att bli sjukskriven. Skulle jag få bli gravid igen och jag får samma besvär så ska jag minsann inte "tacksamt kämpa". Jag ska inte lyssna på alla som ska berätta om hur jobbigt de hade det och att de minsann stod ut. Inte heller på alla de som säger att man ju inte vill bli sjukskriven för det är ju så tråkigt att gå hemma så länge. Inte sjutton tänker jag sjukskriva mig för att det är roligt utan för att jag inte vill behöva gråta av smärta. Sen om jag sitter hemma uttråkad så får jag väl göra det, men jag kanske kan orka göra något annat än kämpa mig till och från jobbet. Självklart finns det de som har det värre (även i den här gruppen), men det gör ju inte mindre ont på mig för det. Och självklart hoppas jag att jag slipper vara sjukskriven för det betyder ju att jag inte har ont. Men som sagt, tillåt er att känna även det jobbiga. Ert barn är inte mindre önskat eller älskat för det.


    Exakt man måste verkligen tillåta sig själv att må dåligt! Blir så irriterad på en man i min omgivning vars tjej är gravid och han säger ?hon klagar ingenting? som om det vore någonting positivt? Om hon mår dåligt klart hon ska få uttrycka sina känslor?! Finns ingen prestige med att känna att man måste prestera, må och se toppen ut varje dag i sin graviditet! Sen är det ju helt fantastiskt om folk har den lyckan att känna så varje dag, men det ska inte vara så det måste vara. Alla är olika och graviditeter är olika ta en dag i taget och var ärlig mot dig själv och din kropp!
  • jaktenpaflow
    BaKu skrev 2019-03-20 01:09:41 följande:

    Vi har nu vägt och mätt grabben igen. Två månader gammal väger han in på drygt 6.3 kg och mäter 63 cm. En riktigt stor kille med andra ord. Fattar inte hur det gick till för jag är inte stor :p men mannen är lång så antar att det är hans gener som slår igenom. Han är ju en riktig kräkbebis så ibland känns det som han inte skulle kunna gå upp något med tanke på hur mycket som kommer upp. Men han har till och med hoppat upp från ett steg över normalkurvan till två steg över på två veckor. Idag vek jag tvätt och la bland annat undan lite som han vuxit ur. Kan redan nu inte fatta hur han fick plats i vissa kläder. Det roliga är att han till hösten ska få en till kusin så kläderna kommer snart till användning igen. Samtidig blir jag ju ännu mer sugen på fler barn :p

    Nu är det en hel månad kvar till nästa kontroll och det känns lite konstigt att vi ska klara oss så länge utan att någon kollar honom.

    Men vi har tagit mod till oss och anmält oss till babysim så om några veckor ska vi på första lektionen. Det är nervöst och samtidigt spännande. Får hoppas han gillar det.

    Vardagen börjar känna mer naturlig nu. Det är inte nervöst att gå ut med honom längre och vi har klarat av att gå ut och fika med honom med oss. Klarade amma offentligt och vi åker buss titt som tätt. Snart ska vi lämna ifrån honom för första gången också. Det rör sig om ett par timmar när vi ska gå på HLR - kurs för barn. Lite nervöst särskilt då han är världens matvrak och vill äta ofta. Det är mina föräldrar som ska ha honom och de är vana barnvakter så vet att det kommer gå bra. Ska försöka pumpa mjölk och försöka lära honom ta flaskan också innan dess så lär det ju gå ännu lättare :)


    Åh en bastant liten herre:) Men så skönt ändå med tanke på sjukdomstiderna nu! Skönt att han har lite att ta av om han skulle bli sjuk:) Kul att få en kusin samma år! Också pojke?

    Ja jag minns den känslan när besöken blir glesare. Man har varit så ?uppassad? och mitten av all uppmärksamhet och sen blir det helt plötsligt vardag:) Också skönt att hitta sina egna rutiner och att lillen får sin plats i familjen:) Har ni provat flaskan? Såå skönt med en bebis som tar flaska, min vägrade! Hon har iofs alltid haft problem ned maten, hoppas lillebror blir enklare när det kommer till den biten:) Hur känns det att snart lämna iväg honom ett tag?
  • jaktenpaflow
    S91 skrev 2019-03-20 09:19:48 följande:

    Hej alla fina!!

    Har inte varit inne här på länge och har skummat igenom lite men inte allt. Så hur mår ni?? Har vi blivit fler? Vilken vecka är ni i nu? Har det blivit fler bebisar i tråden??

    Vi är i v 20+3 idag. RUL för en vecka sedan, då vi fick veta att vi väntar en liten tjej <3 allt såg bra ut men hon var lite stor för dagen, 4 dagar större ;)

    Har fortf inte mycket mage men de som känner mig ser och jag tycker den vuxit ordentligt sista veckorna :)

    Men hur mår ni????


    Hej!! Vad kul att höra ifrån dig! Vi har nog blivit några fler, du kanske Könner igen många av dem från IVF trådarna. Vi har startat en FB grupp där du gärna får vara med:)

    Stort grattis till lyckat RUL och lilla tjejen! Vad roligt!:)

    Är nu i v 36!!!! Snart är det dags! Är sjukskriven pga komplikationer med moderkakan så passar på att vila lite innan lillen kommer:) Hur mår du i graviditeten?
  • jaktenpaflow
    tossaliten skrev 2019-03-20 15:53:34 följande:

    Fast det kan ju vara skillnad på "klaga" och att "inte alltid må bra".

    En del går ju runt och bara talar om hur dåligt man mår hela tiden och det tror jag kanske inte är så positivt för någon. Däremot måste man såklart få säga hur man känner ibland och inte bara vara stark och säga att allt är bra!

    Såklart är graviditeter sällan BARA röda rosor liksom :)


    Verkligen, det är ju även helt klart en inställningsfråga!:)
  • jaktenpaflow
    Akira Öken skrev 2019-03-21 17:23:06 följande:

    Det gick bra! Förutom att jag grät som ett barn på britsen då. :) Allt såg bra ut och jag var så lättad efteråt.


    Åh jag förstår det!<3 Det är ju en helt magisk känsla! Och så mycket spänningar och oro som släpper...
  • jaktenpaflow
    S91 skrev 2019-03-20 13:59:45 följande:

    Tack så mycket!!

    Jag letade efter gruppen men hittade inte den här i tråden, vad heter den? :)

    Men åh vad häftigt, då är den ju färdigbakad snart :D vad är det med moderkakan? Det tycker jag du gör rätt i. Boa och vila!

    Jag mår faktiskt ganska bra just nu, kräks ibland men annars inget att klaga på :) så vi njuter just nu!


    Den ör hemlig men om du skriver din e-post här eller privat så bjuder vi in dig:)
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF