Inlägg från: Anonym (man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man)

    Jag vill ligga med min kollega, är gift

    Anonym (Känner samma) skrev 2019-03-10 11:30:07 följande:

    Svar till orolig man: nej det är verkligen inte klass, det håller jag med om. Det är ju meningen att det ska upphöra, tids nog. Men att få prata om det jobbiga hjälper mig liksom att ta mig vidare lite grann. Att bara sätta plåster på ett öppet sår är ju inte alltid framgångsrikt.


    Nä precis oftast rekommenderar man att rengöra såret grundligt innan man drar på ett plåster även om man vet att det kommer göra on. Och det är väl precis det TS undvikit att göra med son man. Pratat med valt att utelämna allt det jobbiga och enbart ta upp de som är lättast för henne. I analogin med sår motsavara det att skita i att rengöra och bara blåsa lite för att slippa att få ont. Och jag tror vi alla vet vad som kan hända med sår som inte blir rengjorda eller hur?
  • Anonym (man)
    Anonym (felix) skrev 2019-03-10 21:56:24 följande:
    Jo, du har kanske rätt. Det är kanske fel att alls erkänna flirtandet som jag föreslog. Det är svårt att formulera det på rätt sätt.

    Men insta och spellistan måste bort. Helt bort. Nedläggas och inte bara nedtrappas. Det är den dolda kommunikationen omkring känslor för varann som är problemet och som håller liv i affären. Att hon kan visa dem för sin make  "principielt" betyder ingenting. Hon gör det ju inte och maken kan inte tolka dom dolda budskapen,  Spellistan är ju vad jag förstår censurerad och låtarna med känsligt budskap dolda bland andra låtar. Insta meddelandena är säkert oskyldiga i sig själva men avsändartidspunkterna på helgar och kvällar är det inte.

    Så det är kanske bättre att lägga ned insta och spellista utan forklaring. Nu. Det viktiga är att TS stänger kanaler för känslomässig kommunikation som hon aldrig borde ha öppnat. 
    Ja, om man vill bort ifrån ett ställe så är det väl kanske inte så lämpligt att gå mot det istället för bort ifrån det, framför allt om man vet med sig att man är väldigt känslormässigt osäker. För jag tror att vi alla vet att bakom alla TS löften om att hon inte tänker vara otrogen så finns det en väldigt hög osäkerhet kring vad som kan hända. At hon inte lyckas släppa kontakten med kollegan trotts att hon vet vad det innebär visar väl tydligt att hon inte alls har kontroll över sig själv.

    Att mannen inte vet inte spelar någon roll håller jag inte med om alls, för om han visste vad som pågick så skulle ha ställa krav på att det slutar och TS skulle få göra ett val på riktigt, och det vill TS inte ska ske och därför har hon valt att utelämna det.
  • Anonym (man)
    Anonym (Känner samma) skrev 2019-03-11 20:34:44 följande:

    Alltså jag håller inte med alla moralpredikare här! Man är bara människa och det är mänskligt att bli förtjust i andra. Under ett människoliv måste det liksom hända ett par gånger. Sen kan man ju ha olika syn på var gränsen går. Jag håller med ts att om man inte har tänkt att agera på det så är det nog bättre att behålla det för sig själv. Men man får ju tycka olika.


    Människor som INTE har känslomässiga affärer är precis lika mänskliga de med. Så med andra ord har "att vara mänskligt" inte ett dugg med saken att göra. 
    Vad det egentligen handlar om är hur man väljer att hantera sina mänskliga känslor. Och ursäktar man bort allt med "äh jag är ju bara mänsklig" så är det kanske betydligt lättare att klanta sig för vadå... det är ju bara mänskligt.

    Att du håller med TS i att man ska hålla det för sig själv är inte så förvånande för du har förmodligen lika dåligt samvete som TS har och i stort sett alla som har dåligt samvete över något vill helst det aldrig kommer fram.
  • Anonym (man)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-03-11 21:26:02 följande:
    Ibland känner jag så också. Jag är bara människa.
    Mördare och pedofiler är också människor precis som hjälparbetare och hjältar. Så vi kan väl kanske enas om att vara människa är en ganska dålig ursäkt. Och jag förstår absolut att du tycker vi "moralpredikare" är jobbiga för en del av dig skulle ju helst bara vilja skita i moral och ligga med kollegan, men själva faktum att du inte gärna vill att din man ska få reda på något tyder ju på att du är ganska medveten om var gränsen går, varför skulle du annars smussla med det? 

    Så jag tror faktiskt inte gränsen är så olika som "känner samma" påstår. Jag tror att även hon är medveten om att hon passerat gränsen för vad som är ok för hennes partner. Att man sen gärna vill rationalisera bort gränser och göra dem flytande för att man har dåligt samvete för att man redan passerat gränsen är en helt annan sak.

    Men om planen är att inte bedra din man så är det kanske bäst att vara försiktig med att resonera som "äh jag är bara mänsklig" för det är ett väldigt praktiskt verktyg för att ge sig själv tillåtelse att göra saker man egentligen vet är fel.
  • Anonym (man)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-03-11 20:36:37 följande:
    Om han hittar denna tråd och läser allt är inget förskönat, då får han ju veta allt (nästan) jag tänkt. Dock har jag ändrat identifierbara fakta och datum etc av uppenbara skäl. Ex antal år som gifta, antal barn, att vissa saker har jag valt att skriva / redogöra för i andra trådar etc. för att avpersonifiera - vem jag ÄR är inte det viktiga. Och det är inte via denna väg min man ska behöva få reda på något.

    Jag smusslar och undanhåller inte. Men ja, jag skulle bli ledsen om jag visste att min man kände så för en kollega och sen fortsatte umgås mycket. Det skulle jag.
    1) Vet han om vad du och kollegan har för relation egentligen?
    2) Sitter du och tjattar med kollegan i smyg?
    3) Sitter du och skriver här på FL i smyg så han inte ska se det du skriver?

    Om det stämmer, hur kan du då hävda att du inte smusslar och undanhåller?
  • Anonym (man)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-03-12 10:27:22 följande:
    1) han vet inte vad jag KÄNNER. Men han vet om kollegan, och att vi ungås mkt etc.

    2) Nej.

    3) Ja. Det är ju min ventil.
    1) Nä precis för du vet ju att han inte har något emot att du umgås med vänner, men förmodligen inte är ok med att du umgås med en snubbe du är kåt på och som är kåt på dig, och det har du ju aktivt valt att undanhålla.... så hur menar du då att du inte smusslar och undanhåller?

    2) Så du menar att du INTE har kontakt med kollegan på fritiden?

    3) Ja det är din ventil OCH det sker bakom ryggen på din man eftersom du inte vill att han ska få reda på sanningen. Hur menar du att det inte är att smussla och undanhålla?
  • Anonym (man)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-03-12 15:46:48 följande:
    Vi har extremt mkt möten på vårt jobb så det är inget konstigt. Många (de flesta) kollegor emellan. Mina kollegor och jag sitter väldigt utspritt och vi har ingen koll på varandras kalendrar på det viset, så nej. De vet inte om alla möten. Det är ett väldigt stort kontorslandskap med flera olika bolag och mötesrum. Sen att folk ser att vi har en kemi och trivs ihop, jo, det vet jag.

    Men som sagt. Just idag går jag med lätta steg härifrån. Jag behövde nånstans få säga det jag sa, och kanske han också. För min del känns det iaf väldigt mkt lättare.
    Eller så är det kanske du som inte riktigt ser det på samma sätt som era kollegor ser det? Det är ju inte så att folk kommer komma fram till er och påpeka att de förstår att ni är kåta på varandra. Men det betyder inte att de inte fattat det för länge sen men håller det för sig själva. Det ska ju oftast mycket till innan man blir uppmärksammad på en sån sak.  

    Om folk ser att ni har "kemi" ihop, tror du inte de kan lägga ihop två och två och fatta varför ni bara råkar ha möten ensamma med varandra?

    Dessutom, har inte du sagt att du skulle sluta ha ensammöten med honom?
  • Anonym (man)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-03-12 18:36:39 följande:
    Nej. Det är inte nu det börjar. Det har varit i luften i ett år. Det var nu vi stack hål på bubblan. Så känns det. Varken mer eller mindre.
    Ni stack inte hål i bubblan, ni bekräftade den och gjorde den verklig, ytterligare ett hinder för en affär borta, och ett steg närmare varandra. Nu har ni båda bekräftat att ni är kåta och villiga på varandra. Vad blir nästa steg tro?
  • Anonym (man)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-03-12 19:06:37 följande:
    Men NEJ. Det var inte den typen av samtal alls.

    Jag känner en lättnad av det som hände idag och här dras jag bara ner. Just nu är det mest olyckskorpar som kraxar och det är det sista jag behöver. Nu lämnar jag er för ett tag. Hej så länge.
    Klart du känner dig lättad, du har ju fått allt det du önskat bekräftat.
    Nej du "dras inte ner". Vi ifrågasätter dina argument och dina motiv.

    Om man INTE vill vara otrogen så är det inte speciellt rationellt att bekräfta sin kåthet / kärlek med den man säger sig inte vilja vara otrogen med. Det är ett total onödigt steg åt helt fel håll. Det säger liksom sig själv att om man vill se till att få distans till någon så är det kanske inte så lämpligt att förklara för vederbörande hur kåt man är på han och få det bekräftat att han är precis lika het på gröten.

    Du har återigen agerat på begär och inte rationellt, precis som du varit inne på att du ville göra sedan början av tråden. Så nej du har inte tagit ett steg framåt, du är på exakt samma ställe som du var i början av tråden. Du har bara blivit lite bättre på att ljuga för dig själv.

    Förstår att det är irriterande och frustrerande att vi sticker hål på dina självlögner. Men det är inte i ont uppsåt, syftet med din tråd är väl trotts allt att undvika vara otrogen? Och om vissa av oss tycker att du är på väg åt fel håll, ska vi då sitta och ljuga för dig och säga motsatsen?
  • Anonym (man)
    Pope Joan II skrev 2019-03-12 18:31:35 följande:
    Jag tror tvärtom. Det är nu det börjar. 
    Håller med, istället för att bygga upp murar mot kollegan för att göra det svårare så raserar hon alla hinder och planar ut banan
Svar på tråden Jag vill ligga med min kollega, är gift