Inlägg från: Anonym (man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man)

    Jag vill ligga med min kollega, är gift

    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-01-26 12:01:47 följande:
    Fast jag känner ändå att våra tre veckor på Bali gjort mig och oss gott. Jag har en större distans känslomässigt till kollegan, men jag känner nu när vi har hängt att muren är skör - dvs jag är vaksam på mig själv och känner att jag måste distansera mig mer ett tag.

    Nej, jag och min man har inte pratat om det. Vi har pratat om oss.
    Och så fort resan var över sprang du tillbaka till kollegan men tycker att du gjort jätteframsteg enbart för att du nu känner att du måste distansiera dig mer. Sen om det blir av i praktiken eller ej är sekundärt, huvudsaken är att du känner att du behöver distansiera dig mer någon gång kanske möjligen. Och eftersom du sett till at din man inte har hela bilden klar för sig utan tror att allt handlar om ER och inte er otvå OCH en kollega så kan dusjälvklart dra ut på det hur länge du vill.

    Vilket praktiskt upplägg du skaffat dig TS.
  • Anonym (man)
    Anonym (man) skrev 2019-01-26 16:24:32 följande:
    Ja, det brukar väl tyvärr vara så. Att hålla hennes man utanför ger henne makt att sätta gränserna som det passar för tillfället och enbart gå efter sitt eget hjärta. Den makten vill hon givevis inte förlora så då håller hon sin man utanför och rättfärdigar det med att hon bara "skyddar" honom.... klassistkt.

    Den andra typiska varianten är att man pratar med sin man men råkar bara nämna att det finns någon annan med i bilden och nämner bara sitt missnöje över förhållandet, vilket leder till att hennes man gör allt för att behaga henne och rädda förhållandet utan att ha bilden klar för sig. På så sätt kan hon njuta av det bästa av bägge världar och få massvist med bekräftelse hemma och pirr och spänning vid sidan av.

    Givetvis vill man inte se det som manipulation utan lägger ett romantiskt skimmer över dethela för att få det at låta vackrare än det är, allt man gör gör man bara av ren kärlek och välvilja.

    Inte undar på att såna här karuseller kan snurra i åratal, för alla handlingar och självlögner sätts altdig på prov annat än i ens eget huvud. Man agerar som åklagare, advokat och domare år sig själv och resultatet blir därefter.
    Men råkar bara glömma nämna .. ska det stå
  • Anonym (man)
    Tecum skrev 2019-01-27 16:26:26 följande:
    Så enkelt är det inte. Att berätta kan vara ett sätt att öppna vägen ut ur äktenskapet. Mannen blir sur, orolig och ledsen, börjar pressa TS, det blir gräl och tjafs. Då får TS precis den förevändning hon behöver för att lämna, äktenskapet har blivit sämre och mannen förändrats. Kanske är det rentav han som väljer att gå och då kan TS förklara sig helt oskyldig. "Han drog fast jag ville försöka igen, snyft".

    Så TS gör helt rätt i att inte berätta utan hantera detta själv.
    Ja, så kan det vara men om hon behöver en förevändning ut ur relationen så är det väl kanske på tiden att hon gör det istället för att mata sin man med halvsanningar? 

    Klart att mannen inte kommer bli glad över att frun är kåt på någon annan men då vet han åtminstone vad han har att förhålla sig till och får också vara med att säga sitt om vad de ska göra av deras relation. Istället som nu där han bara fått halva bilden och tror att problemen enbart hänger på han och hans fru utan att veta att det finns en annan man med i bilden som är det roten till problemen.

    På vilket sätt menar du att föra sin man bakom ljuset och köra med halvsanningar är detsamma som att göra rätt? Rätt för vem? Henne eller hennes man? Tror du hennes man skulle hålla med om det?
  • Anonym (man)
    Tecum skrev 2019-01-27 18:27:15 följande:
    Rätt för bägge som läget är nu. Det är hennes ansvar att bestämma hur hon ska ha det, det ska inte hennes man göra åt henne. Och vad menar du att han ska göra? Låsa in henne? Om de har problem i relationen ska de hantera det för sig, det blir inte bättre av att blanda in en tredje part. Hon har faktiskt inte varit fysiskt otrogen än.

    Mannen vill nog veta, men är det bra för honom? För relationen?
    På vilket sätt skulle att få redan på halva sanningen vara bra för honom? Att TS tjänar på det kan man förstå. Men på vilket sätt tjänar han på bli förd bakom ljuset? Vi kan spekulera vilt kring det, men faktum är att den ende som kan avgöra det är han själv. Och som det är nu så får han inte chansen att göra det utan beslutet har tagits åt honom av TS.

    Vad han ska göra är upp till honom att avgöra men då vet han åtminstone ATT det finns en annan man med i bilden och kan förhålla sig till det.

    Vadå "ska hanteras för sig", problemet ÄR att TS blivit kåt / kär i en annan man och det påverkar deras gemensamma relation i allra högsta grad. Tredje part ÄR redan involverad för det är han som är roten till TS problem. Vad hjälper det att snacka om allt annat UTOM grundproblemet? 

    Ja, han vill nog veta, de vill de allra flesta. Vem är du, jag eller TS att avgöra vad som är bäst för honom? Det borde han väl veta bäst själv? Är det är ok att idiotförklara människor och gå mot deras vilja för att man själv anser sig veta bättre än dem? 
  • Anonym (man)

    Vill bara påpeka att syftet med att berätta för TS man INTE är att TS på nåt sätt ska "straffas".

    Syftet är att genom att berätta för hennes man så skapar hon också gräns för hur länge hon kan dra ut på det, vilket är ett mycket starkare incitament än som det är nu där hon egentligen kan dra ut på det hur länge hon vill. Om hennes man också är med i loopen och stället krav på att hon ska släppa kontakten med kollegan så blir det helt plötsligt en verklig gräns istället för en virtuell gräns som kan töjas lite som man känner för stunden. En annan positiv effekt kan också vara att om det finns problem i förhållandet som hennes man segat med att ta tag i så kan att TS fått känslor för någon annan agera som väckarklocka för honom och ett incitament för honom att ta tag i problemen.

    Nackdelen är om att få höra sanningen leder till att han bli svartsjuk och låser sig. Men det är det inte givet att han måste bli, på det TS sagt om honom låter det som att han är villig att jobba för att lösa problemen i förhållandet och det låter inte som en person som kommer dra för att frun fått känslor för någon annan. Men TS är väl den som känner honom bäst.

    TS, hur tror du din man skulle reagera på att få höra sanningen?

  • Anonym (man)
    Tecum skrev 2019-01-28 14:50:47 följande:
    Det är bra för att han slipper oroa sig och vakta på TS, om det nu inte blir mer. Blir det mer, ja då hade det nog inte hjälpt vad han än gjort eller vetat.

    Problemet är inte ATT TS blivit kär i en annan, utan varför. Vad som är roten till TS´ känslor vet vi inte och tydligen inte hon själv heller, men det är ingen djärv gissning att något saknas i äktenskapet. Eller i TS` karaktär. Om hon inte blivit kär i denne man hade hon blivit det i någon annan. Han är i praktiken en bifigur, ett symptom snarare än en orsak, därför ska eventuella problem i relationen hanteras för sig.

    Jag har inte idiotförklarat någon här, vad har du fått det ifrån? Jag  påstår inte att jag vet bättre än någon annan men förstår inte heller hur situationen skulle bli bättre eller enklare om TS berättade.
    Och det är fortfarande upp till honom och inte oss eller TS att avgöra. Att säga att det är ok att ljuga för andra för att "de inte ska oroa sig" när man vet att de egentligen vill ha sanningen känns väldigt nedlåtande. 

    Hur vet du att problemet är i relationen? Jag hoppas att du inte gått på myten om att all otrohet eller att man får känslor för andra alltid utan undantag beror på "problem" i förhållandet? För det är en falsk myt. Känslor för andra kan man få i både bra och dåliga förhållanden och otrohet förekommer även i bra förhållanden. Attraktion till andra försvinner inte av att man har det bra hemma, man kan bli attraherad av andra även om man har det bra hemma. Sen är det sant att man kanske kan ha lättare för att bli attraherad av andra om man har det dåligt hemma men det betyder inte att det ALLTID utan undantag måste finnas problem hemma för att man ska bli kåt / kär i någon annan,

    Den absolut vanligaste anledningen till att man får känslor för någon annan är pirr och passion, men det behöver inte betyda att grunden till det är problem i förhållandet för det finns inget förhållande i världen där man känner samma pirr och passion som man kände i början livet ut. ALLA förälskelser lägger sig förr eller senare och övergår förhoppningsvis i något djupare. Så att att påstå att bara man känner saknad efter pirr och passion är detsamma som ett problem i relationen är inte helt sant, problemet kan lika väl ligga i att man har orimliga förväntningar på förhållandet.

    Jag har inte sagt att DU idiotförklarat någon, det jag sagt är att ignorera vad folk vill och anser sig veta bättre än dem själva vad de mår bäst av att höra är väldigt nedlåtande och i princip detsamma som att idiotförklara dem. Om jag ber om ett glas vatten så är det vatten jag vill ha inte öl. Om du istället ger mig öl för att du tycker att du vet bättre än jag vad jag behöver så är det väldigt nedlåtande och i princip detsamma som att idiotförklara mig eftersom du då anser att jag inte vet mitt eget bästa. Varför skulle det vara annorlunda med sanningen? 
  • Anonym (man)
    Anonym (Man med egen erfarenhet) skrev 2019-01-29 14:18:29 följande:
    Nä, men du kanske skulle tänka efter en liten sekund innan du är så där hård i tonen och framförallt innan du dömer en annan människa?
    Trots allt verkar du ju inte vara så himla mycket bättre själv.

    Du pratar mycket om att andra människor saknar normer och om moral. Var finns då dina egna normer och din moral när du begår ett tydligt fel men du väljer att skylla på en annan människa?

    On topic:
    TS säger att hon vill leva resten av sitt liv med sin man och att hon älskar honom.
    Så vitt jag kan se så har inte TS ens för en sekund tänkt lämna sin make för kollegan. Tvärtom fastslår hon tydligt att det inte är aktuellt att lämna sin make.

    Du skriver om dina egna känslor och utgår från dina egna historier. 
    Flera (alla kanske är du?) verkar känna behov av att hitta på egna fruktansvärda skräckhistorier.
    Men av dessa verkar ingen ha förmåga beakta de fakta som TS har skrivit i sin inledning.

    Du har tidigare medgett din egen känslomässiga kortslutning, gällande trådens ämne.
    Men vad är din egen förklaring till att du tillåter dig känna så? 

    Vad menar du att TS faktiskt har begått för allvarligt fel?
    Hur drabbar det dig personligen?
    OBS: Hon har alltså INTE varit otrogen. 

    TS skapar en tråd för att fråga och resonera med andra om sin känsla/lust/vilja.
    Och detta får dig att gå helt bananas!
    På vilket sätt anser du att hennes känsla/lust/vilja motiverar att du tycker du har rätt att döma henne (som om hon faktiskt hade varit otrogen!) uttrycka dig nedsättande och att gå till personangrepp mot henne?
    Tja, om fler dömde sig själva så skulle de kanske dömas mindre av andra.
    Klarar man inte av att döma sig själv så blir kanske automatiskt så andra gör det år en.

    Och sen när har du brytt dig om att skylla på andra människor? Jag menar när du i var och varannan tråd propagerar för "den enda sanningen" där i stort sett allt är ok så länge ingen får reda på det. I det här faller lär ju den man "skyllde allt på" aldrig få reda på det så det borde ju vara helt ok enligt dina egna värderingar?

    Det du refererar till som "känslomässig kortslutning" kallar många andra för empati. Dvs man känner empati för de som drabbas eller kommer att drabbas om saker och ting går åt helvete vilket det i TS fall mycket väl kan göra.  Vi snackar trotts allt om en potentiell otrohet med allt det innebär för alla inblandade. Det kanske är en piss i havet för dig, men för många andra är det en ganska stor grej, därav "den känslomässiga kortslutningen"

    Definiera vad du menar med "go bananas"? Exakt vilken av "FYIs" inlägg är detsamma som "go bananas"? Och då menar jag exakta citeringar och inte dina egna fria tolkningar. Med tanke på hur du själv yttrar dig i detta inlägg så skulle man väl kunna argumentera för att du där "go bananas" på FYI?

    Att öht ställa frågan "hur påverkar det dig personligen" är ju total irrelevant. Eller menar du att det är någon slags krav att ämnet måste påverka en personligen för att att man ska kunna delta i diskussionen? I så fall borde det väl gälla dig med?
  • Anonym (man)
    Anonym (FYI) skrev 2019-01-29 13:05:31 följande:
    Jag kan i.a.f. erkänna mina fel och brister vilket jag inte sett någonstans att du gjort.
    Jag skyller heller inte ifrån mig på en annan människa utan konstaterar bara att hans inställning tog musten ur min föreställningsvärld om hur dessa situationer ofta slutar. Därav min hårdare ton vid nästa inlägg

    Allt detta är ju OT och jag skulle gärna önska dig välkommen tillbaka i tråden...Men tyvärr. Att gå i polemik med dig ger mig inget.
    PS! Man med egen erfarenhet är lite av en expert på att börja snacka person istället för topic när det passar och slänga siänga sig med starka ord som "påhopp", "kränkning". och "dömande"..... Gå inte på det.Flört

    Personligen tycker jag du skriver bra inlägg.
  • Anonym (man)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-01-29 11:22:46 följande:
    2. Nej, jag kan inte veta vad kollegan skulle svara om jag adresserade det, och jag har ju inte gjort det med rädslan att han säger att han känner samma. För nej, jag vet inte vad som skulle hänt då  - och därför har jag heller inte gjort det. Efter bl.a. en hel del bollande här - precis det jag var ute efter med tråden.

    DOCK  - enligt min definition är man (minst) två om man är otrogen. Dvs jag och en motpart som antingen gjort något med varann - fysiskt eller skrivit / sagt något om vad vi känner. Och det har jag/vi alltså inte gjort. Jag anser inte att man kan vara ensidigt otrogen utan motpart (om man inte har såna regler i sitt förhållande, det har iaf inte vi). Dvs den andra parten måste på ett eller annat sätt - skriftligt / uttalat eller fysiskt också vara med på noterna Och det kan varken jag eller ni veta om kollegan är eftersom vi varken rört varann eller sagt / skrivit något rakt ut om vad vi tänker / känner. 

    Annorlunda om vi hade pratat om det jag och kollegan och sen fortsatt  - DÅ skulle det vara annorlunda. 
    Ser att du är noga med att påpeka att du inte varit otrogen. Så det är väl kanske på tiden att vi reder ut det. 

    Ingen har sagt att du är otrogen i fysisk bemärkelse så som i att du skulle haft sex med din kollega. Det är heller ingen som sagt att det är fel att känna som du gör.
    Det som ifrågasätts är att du går bakom ryggen gått/går bakom ryggen på din man och gör saker som du vet att han inte är ok  med. Att du inte vill berätta det för din man borde väl vara bevis nog för att du är medveten om att det du gjort/gör inte skulle vara helt accepterat av din man.

    Jag tror till exempel att du är ganska väl medveten om att ta en fika eller luncha med en vän som man INTE är kåt/kär i inte riktigt är samma sak som att fika/luncha med någon man helst skulle vilja slita av kläderna på och knulla sig sanslös med eller hur? För det skulle du väl inte själv vara ok med att din man gjorde?

    Kort sagt, du har helt rätt, du har inte varit otrogen, det som ifrågasätt är om det är så snällt mot din man att du fortsätter ha tät kontakt med en person som du gärna skulle vilja ligga med? Skulle du själv vara ok med att din man chattar, mailar, smsar, fikar och lunchar med någon har är dökåt på?

    Om du inte skulle vara det, varför skulle din man vara det? Och varför fortsätter du då ha så tät kontakt med din kollega när du VET att det inte är bra för varken ert förhållande eller schyst mot din man? Förstår att det inte är lätt och att man inte rår över sina känslor, men du KAN väl rå över vad du gör? 

    Din tråd är trotts allt runt ett år gammal och på ett år har du gått från att vara tveksam till att du nu säger dig vara mer beslutsam, men vad har det inneburit i praktiken? Du fortsätter ju ha tät kontakt med kollegan. Det är väl bra att du KÄNNER dig mer beslutsam nu, men är det inte dags att du också applicerar det i praktiken?
  • Anonym (man)
    Anonym (Man med egen erfarenhet) skrev 2019-01-29 16:17:36 följande:

    För mig är det fakta att TS inte har varit otrogen.

    Dessutom tar jag till mig de fakta som TS har beskrivit, bl a att hon är lycklig med sin man och älskar honom, hon vill leva resten av sitt liv med honom, de har sex och närhet med varandra, snarare mer och bättre på senare tid.

    Dessutom förutsätter jag, efter att ha läst inläggen, att TS själv är mer kapabel än alla andra i tråden att avgöra vad som är bäst för henne och familjen.

    Vissa i tråden (kanske är det en och samma person?) tillåter sina egna känslor att fantisera ihop en katastrof bara för att TS, eller någon annan, kanske känner sig dragen till, känner lust eller kanske tom vill vara otrogen.

    Men känsla/lust/vilja har ju ingenting att göra med vad som faktiskt har hänt!

    Vem har rätt fördöma någon för att hon känner sig sugen att vara otrogen? Flera här kan inte skilja på sak och person och bemöter TS och andra som att hon faktiskt redan skulle ha varit otrogen. En uttalar sig på så sätt som om det i så fall var han som var drabbad av hennes otrohet...

    Trots att fakta är att det är begränsat till TS känsla/lust/vilja.

    Jag tycker det är intressant att resonera runt TS frågor och funderingar och därav följer min fråga: 

    Rent faktabaserat, vad är det som är så himla dramatiskt med att ens partner har en tillfällig sexuell upplevelse med någon annan? 

    Alltså om allt annat är lika, t ex att vår ömsesidiga kärlek till varandra är opåverkad eller kanske tom starkare?

    Var är dramatiken i att ens partner känner sig dragen, känner lust, har en vilja, men som hon väljer att inte fullfölja IRL?

    Om min fru har en sexuell upplevelse med en annan och jag aldrig får reda på det: Vad är då rent faktabaserat de negativa konsekvenserna?På mina frågor har ingen hittills kunnat ge några vettiga svar eller ens några vettiga tankar.

    Större delen av inläggen i denna tråden har inte heller besvarat TS frågor och funderingar utan man har i stället valt att utgå från sig själva, sina egna påhittade scenarior och de allra hemskaste fantasier man förmår, i stället för att beakta TS beskrivning.

    Varför?


    Here we go again....den enda sanningen. ...undrade just när den skulle komma.

    Så vad är det du vill få fram? Att TS ska vara otrogen för att det enligt dig är totalt harmlöst så länge ingen får reda på det?

    TS har ju redan skrivit att hon inte vill vara otrogen, varför drar du upp en sån fråga öht? Och på vilket sätt menar du att du skulle vara en sån god lyssnare och TS nya bästis som tagit åt dih det hon sagt när du inte ens verkar tagit åt dig att hon inte vill vara otrogen?
Svar på tråden Jag vill ligga med min kollega, är gift