Inlägg från: UndrandeSökare |Visa alla inlägg
  • UndrandeSökare

    Vi som planerar äggdonation 2019

    CrookedTail skrev 2019-10-13 18:47:02 följande:

    Jag lyckades få vårdcentralen att göra proverna, ska dit imorgon och ta dom tänkte jag. Jag är rätt förkyld, snuvig och har rethosta. Tror ni det kan påverka proverna?

    Det var alltså:

    Lupus anticoagulant

    Cardiolipin antibodies

    Homocysteine


    Tänk på att inte ta Folsyra, eller Trombyl, Fragmin eller Omega3 innan du tar proverna, för att inte få fel svar på testerna. Omega3 fungerar lätt blodförtunnande.

    Homocystein reagerar på Folsyra och de andra proverna mäter koagulationsförmågan, så då ska du inte ta något blodförtunnande innan.
  • UndrandeSökare
    pipperoni skrev 2019-10-15 11:40:16 följande:

    Här kommer en liten uppdatering från mig - inskrivning och UL idag och... det är två! Två hjärtan pickade och båda mättes till 8+5 (tror det var 21 mm) och jag är 8+3 idag, så det kändes bra. Var dock helt oförberedd på att det skulle vara två - jag kom inte ens ihåg att Dr D satte tillbaka två, jag var så fokuserad på att jag vill ha ett bra embryo kvar i frysen efter återförandet. Fortfarande bara vecka 9, så än kan mycket hända, men just nu är jag glad.  Har inte haft några symptom alls (mycket molvärk och muntorr v.4-5, men inget alls sedan dess), inget illamående, inga ömma bröst, ingen extrem trötthet (kan ju bero på kortisonet).

    Jag hade för övrigt hcg 144 på RD8 och 896 på RD12. 


    Grattis till 2 hjärtan som slog Emelie ! Nu får du och Maria bilda tvillingklubb, hon väntar ju också tvillingar

    . Men då är detta dina 2 sista embryon? Så nu har du har inga fler embryon kvar i frysen hos Dr D?
  • UndrandeSökare
    pipperoni skrev 2019-10-15 20:47:26 följande:
    Han kan ju vara lite förvirrad ibland Dr D. Frågade honom idag om han hade satt tillbaka två och han ?trodde det?. Men det måste han ju ha gjort. Jag är vara glad att det är två och hoppas att båda stannar. Kul att du läser boken!
    Ja, satte Dr D bara in  1 så är det ju enäggstvillingar isåfall.
  • UndrandeSökare
    Milla91 skrev 2019-10-17 08:29:30 följande:

    Var idag hos gyn för ultraljud av slemhinnan inför FET nästa vecka. Tyvärr tråkiga besked då slemhinnan var 9,6 mm men inte 3 skiktad utan spaltad? Vad tusan innebär detta? Har aldrig varit problem innan!


    Om du går hos Avaclinic i Riga så kräver de minst 7.00mm tjocklek på slemhinnan för att göra insättning, så 9.6mm är ok tjocklek. Maila din koordinator på kliniken och hör vad de säger.
  • UndrandeSökare
    Spottedrose skrev 2019-10-17 10:37:17 följande:

    Satte tillbaka vårt sista ägg igår. Denna gången i naturlig cykel och med crinone istället för lutinus. Detta är vårt 3e äggdonationsförsök med äggdonator. Detta efter overklig många ivf försök.


    Lycka till, vilket datum har du testdag?
  • UndrandeSökare
    Spottedrose skrev 2019-10-29 18:58:32 följande:

    På den här sidan blir det inte alltid helt rätt när man skriver. När jag skrev lycka till alla som ruvar blev det ett frågetecken. Det skulle vara en glad smiley. Jag är ledsen men hoppas att många lyckas. Någon som gjort äggdonationsförsök i Danmark?


    Jag har för mig Kolabönan73, som fick sin son i mars-2019 hade gjort äggdonation på nån klinik i Danmark. Läs denna tråd från början så hittar du hennes gamla inlägg om du vill veta mer.
  • UndrandeSökare
    Lilla Gs mamma skrev 2019-11-06 12:51:10 följande:

    Precis hemkommen med två överförda blastocyster. Fem tinades och de tre som ?blev över? skulle odlas en dag till och sedan frysas igen. Fick idag veta att inga klarat odlingen. Nu har jag panik över att de två jag fått överförda också var kassa och att resan till Finland varit förgäves. Igen. Har någon varit med om liknande?


    Ja, Bell13 råkade ut för det när de skulle göra ÄD och använda hennes mans spermier. Embryona klarade inte frysning och hon fick minus efter insättningen. De gjorde 2 omgångar med 2 olika kvinnliga donatorer. Andra omgången gjorde de PGS på alla embryon och det visade sig att mannen hade fel på spermierna, det saknades kromosomer. Hon lyckades tillslut med hjälp av dubbeldonation. Läs bakåt i denna tråd så hittar du alla hennes gamla inlägg. Tryck visa alla under ett av hennes inlägg så kan du läsa alla inläggen.

    Hoppas det går bra med ruvningen.
  • UndrandeSökare
    Lilla Gs mamma skrev 2019-11-06 21:12:28 följande:

    Usch, vad jobbigt. Tack för tipset - ska läsa inläggen. Vi har ett friskt barn sedan tidigare (och ett som var friskt men dog av andra orsaker under senare delen av graviditeten) så vi tror inte det beror på spermierna. Men det är klart, min man har ju blivit äldre....


    Jag fattade det som att Bell13 hade 3 barn sen tidigare. De 2 första med hennes tidigare man, och det 3e barnet med hennes nuvarande man. Men nu när det 3e barnet hade blivit 3år och de ville ha syskon hade hennes mans spermier blivit för dåliga. Ja, läs alla hennes gamla inlägg så kan du läsa hela historien. De fick till slut 2 dubbeldonerade embryon av kliniken, det ena fäste och hon fick en dotter i augusti 2019.
  • UndrandeSökare

    Här är förklaringen varför ingen ännu fått göra embryodonation i Sverige,
    - trots den nya lagen som trädde i kraft 1 januari 2019.


    Embryodonation
    Ingen har fått hjälp av nya lagen
    2:15 min


    Sedan årsskiftet är det tillåtet att bli gravid med hjälp av redan befruktade ägg, som saknar genetisk koppling till en själv. Men fortfarande har ingen sådan behandling gjorts, och ingen kan svara på när behandlingarna kan sättas i gång.


    Emma är 37 år och vill bli mamma på egen hand. Men det är svårt. Hon har nämligen sedan några år tillbaka fått veta att hon har kommit i ett tidigt klimakterium. Det går fortfarande att bli gravid, men chanserna är små. Hon har därför blivit rekommenderad en behandling med ett donerat embryo, en metod som blev laglig i Sverige 2019.


    Men fortfarande har Emma inte fått göra en sådan behandling i Sverige, och det är hon inte ensam om. Fertilitetsklinikerna har nämligen inte börjat att använda de nya metoderna.


    - Ska det ta så här lång tid? Varför ens godkänna det men inte dra igång det? Varför då inte vänta? Varför ge förhoppning? Får man förhoppning får man en känsla av att man kan vänta, säger Emma.


    Strax efter att lagändringen trädde i kraft meddelade fertilitetsklinikerna att de inte kommer att påbörja de nya behandlingarna innan det finns riktlinjer att förhålla sig till. Behandling med donerade embryon, alltså befruktade ägg, innebär till exempel att genetiska helsyskon kommer att växa upp i olika familjer och det finns flera etiska frågor kring behandlingarna som måste besvaras. Just nu arbetar Socialstyrelsen fram någon form av riktlinjer som ska bevara dessa etiska frågor, ett projekt som började i maj.


    ? Ur ett barnperspektiv måste man se till att man har gjort allt som krävs för att barnets rättigheter har bevakats och att man får den information som barnet har rätt till. Till exempel möjligheten att söka sitt genetiska ursprung, säger Anders Fejer, chef över den enhet på Socialstyrelsen som tar fram nationell vägledning till vården.


    Socialstyrelsen kan i dagsläget inte ge besked om när alla etiska frågor är besvarade och när behandlingarna kan dra igång.


    ? Vi har inte haft en tidsplan utan vi har gått in i projektet utifrån de frågeställningar som vi har fått. Det arbetet kanske måste pågå under flera år men verksamheterna kommer att ha svar på många frågor relativt snart, säger Anders Fejer.


    Att tydliga besked saknas gör att frustrationen är stor bland barnlängtande personer, berättar Juliane Baumgart, medicinskt ansvarig på fertilitetsenheten vid universitetssjukhuset i Örebro.


    ? Vi får en hel del samtal från patienter som undrar hur det står till eftersom lagen trädde i kraft första januari. De undrar när vi kommer att börja och det känns ibland frustrerande att svara "vi vet inte", säger hon.


    Emma heter egentligen något annat. 



    Den nya lagen

    Genom den nya lagändringen tillåts två nya sätt att skaffa barn med hjälp av embryon, alltså redan befruktade ägg. Antingen med hjälp av embryodonation eller dubbeldonation. Båda metoderna innebär att föräldern helt kommer att sakna genetisk koppling till sitt barn.


    Vid embryodonation får man ett befruktat ägg som lämnats kvar efter personer som tidigare har genomgått ivf-behandling.


    Vid dubbeldonation skapar man i stället ett nytt embryo, genom att befrukta ett ägg från en äggdonator med en spermie från en spermiedonator.


  • UndrandeSökare
    Snurranfian skrev 2019-11-07 11:17:47 följande:
    Det går trögt överhuvudtaget i Sverige trots det nya att privata kliniker får utföra äggdonationer sedan 1 jan 2019. Vi har stått i kö sedan i somras och de kan inte säga alls när de kan komma igång med donationer. En förklaring jag fick är att det tar MINST 6 månader att utreda nya donatorer... de ska ta infektionsprover och sen ska det gå 6 månader och sen nya prover. Nu börjar det bli slutet på detta år så man tycker ju nåt borde hända. Inte hört nåt från kliniken i Sverige. Nu kör vi på Finland istället. Kan tänka mig att det tar ännu längre tid med dubbeldonationet att komma till skott om inte ens vanlig ÄD kan dra igång....
    Jo, de svenska papperskvarnarna maler ofta långsamt. Som det står i artikeln, så väntar nu de svenska klinikerna först på Etiska riktlinjer från Socialstyrelsen innan de kan börja med embryodonation/dubbeldonation. Men Socialstyrelsen kan inte säga när de är klara med dessa, de började jobba med det i maj 2019. I Umeå är det ca 2 års kö för äggdonation har jag hört. Bra att du gått vidare med Finland istället.
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019