• PeeWee44

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Lilly2013 skrev 2019-05-21 10:30:34 följande:

    Tack snälla ska ta mig en riktig funderare på det. Känns som vad man än gör så kastar man mer och mer pengar i sjön.


    Vi gjorde också mensblodstestet för något år sedan med negativt resultat så vi behövde inte någon behandling. Går du på Ava Riga? Vad har du haft för mediciner?
  • PeeWee44
    Frazze skrev 2019-05-22 09:53:48 följande:

    Ja, jag är nojjig som få! Jag är så van att känna något i magen när jag är gravid. Vad hade du för symptom? När upptäckte de att det var MA? Såg ni ett hjärta tidigt i graviditeten? Vi såg ju hjärta i 7+2 idag är jag i 10+2 så3 veckor sen. Tycker dock inte att det hänt något sen dess och det är därför jag håller på att flippa ur. Onödigt att äta upp sig 5 kg innan Kub och så är där inget sen. Men jag är så sjukt hungrig hela tiden!


    Kan du inte försöka få komma till en gynekolog och göra ett ultraljud? För att lugna själen. Kram
  • PeeWee44
    Frazze skrev 2019-05-22 11:32:32 följande:

    Lättare sagt än gjort! Jag ringde MVC och frågade, men de gör inga ul el vul alls. Då får jag ringa gyn på stora sjukhuset och hon sa att de har aldrig tider för nåt sånt. Det är för tidigt för att de ska bry sig Jag får väl vänta till KUB ändå! Suck!


    Finns det inga privata gynekologer där du bor? Brukar kosta mellan 1500 och 2000kr. Kan vara värt det för att få lugn och ro. Lycka till.
  • PeeWee44
    Lilly2013 skrev 2019-05-22 20:17:40 följande:

    Ja å tänk nu e det äntligen er tur

    Usch ja e ju helt livrädd för kortisonet. Trodde inte Ava tyckte jag skulle ta alls då jag inte påvisat några immunproblem men de slängde in 10 mg några dagar innan transfer.

    Undra om man jan få progesteronsprutor i Riga..? Det kanske hade varit nått.. slipper du annan progesteron då?

    E glad för din skull


    Tack, tror inte dom har progesteronsprutor i Riga, serum i Aten eller England. Jag tar även crinone morgon och kväll. Utrogest tar jag inte upp så bra och det använder dom inte i St Petersburg.
  • PeeWee44
    Solros80 skrev 2019-05-23 10:41:16 följande:

    Hej Tjejer!

    Jag lyckades samla kraft till att göra testet. Det blev till min stora förvåning ett tydligt plus. Den första på 3 år efter 6 misslyckades IVF återföringar. Känner mig oerhört tacksam!

    Till alla er som får ångest över att inte känna av några symptom kan jag berätta att jag faktiskt inte kände särskilt mycket. Jag vet att det är svårt att inte oroa sig men försök att påminna er om att det faktiskt kan bli plus trots avsaknad av symptom. Jag hoppas innerligt att det blir stora plus för er alla inom en snar framtid!!


    Grattis! Har du lämnat blodprov också?

    Jag var och lämnade mitt andra i morse för att se så hcg stiger som det ska. Jag hade molvärk från dag 5 efter insättning och har fortfarande, är sjukt törstig och känns som även mitt blodtryck är väldigt lågt.
  • PeeWee44
    Solros80 skrev 2019-05-23 16:06:26 följande:

    Tack PeeWee44!! Nej inget blodprov än. Ava Riga sa att det räcker om jag testar hemma med två olika märken 2 dagar efter varandra. Har funderat på att göra blodprov för att kolla hcg men tänker att det kanske leder till ännu mer oro..? Dina symptom verkar vara i full gång. Konstigt nog börjar jag känna lite mer idag. Undra om det bara beror på att jag nu vet att det är en graviditet på gång eller om symptomen börjar sätta fart nu.


    Ja det är konstigt vad man känner efter och tänker. Jag testade hemma i lördags och fick 1-2 veckor och sen på officiell testdag gravid 2-3, blodprov 132, väntar fortfarande på svar från dagens prov på hcg och progesteron.
  • PeeWee44
    Maran73 skrev 2019-05-23 14:17:39 följande:

    Ja det är surt, men bara att bita ihop och försöka igen. Som tur är har vi 7 fina blastocyster kvar i frysen.

    Problemet nu är att hitta ngn privat klinik som har öppet i början av juli.. det GÅR ju såklart att åka till Riga och göra UL förstås men det blir en VÄLDIGT dyr lösning på problemet, hmmm. Bättre resa en lite kortare bit, ngn som har tips i t ex Örebro, Linköping, Västerås..? Vi bor i Stockholm.

    Eller så kör vi direkt igen nu när mensen kommer efter medicin-stopp, kollade med kliniken och det går att göra så även om de egentligen rekommenderar en stunds vila från hormonerna. Svårt! Några kloka tankar??

    Är lite stressade med försöken av flera skäl, bl a det där med föräldrapenning och få samma ersättning för barn nr 2.. Då ska man bli gravid senast när barn nr 1 är 1 år och 9 månader. Tror iaf det gäller fortfarande.. och sen en del andra faktorer också som sagt. Mycket som snurrar nu!!


    Fan, beklagar. Gör det som känns rätt i magen. Se till att du får förändringar i mediciner. Lägg till mediciner själv om du tror på det. Kinesiskakupunkur kan jag rekommendera att gå på, Jag har gjort det i nästa ett år.
  • PeeWee44
    Maran73 skrev 2019-05-23 22:41:00 följande:

    Tack hörrni! <3

    Det känns redan bättre, surt som citron som sagt men samtidigt, att lyckas på första försöket både med ettan och (den presumtiva) tvåan är kanske lite mycket begärt!

    Ändå kan jag ju i svagare stunder inte låta bli att tänka: ?TÄNK om vi hade en otroooolig tur med E, att det EGENTLIGEN är något general-knas med mig och att det lyckades MOT ALLA ODDS..!? Typ så.. Katastroftänk De Lux! Men det går snabbt över.

    Solros, kul att du tänkte på mig! <3 Nej, det blir inte så stor skillnad om det skulle lyckas nästa försök, men om det också misslyckas börjar det bli lite stressigt.. Fast, dumt oroa sig i onödan! Kan ju faktiskt vänta med att oroa mig (om nödvändigt) tills resultat av försök nr 2 är känt.

    Peewee, tack f inspiration, jag kommer nog redan nu börja ta Levaxin igen, det är den skillnad i förutsättningar jag kan komma på så varför inte. Har inte högt TSH men inte lågt heller så man kan finlira lite. Och måste verkligen leva lite sundare! Soffhäng, godis, en massa lightläsk och kaffe gör inte saken bättre..

    Håller tummarna stenhårt Maika! Hur sköter sig slemhinnan???


    Jag har inte heller skyhöga TSH värden, men när jag börjar med Östrogen skjuter värdet upp, så du kan behöva öka styrkan när du startar medicinering igen. Denna gång tog jag amoxillin innan insättning och väääldigt hög dos kortison 40mg som jag nu börjar trappa ner lite. Ta blodprov och kolla vad du har för Östrogen och progesteron värden runt insättning så det inte är boven. Jag tar 100mcg Östrogenplåster och 3×2 progynon om dagen. Denna gång har jag dubbla progesteronsprutor, brukar ligga på 35 i värde nu har jag över 100.

    Lycka till nästa försök.
  • PeeWee44
    Maika19 skrev 2019-05-24 16:27:59 följande:

    Fick meddelande att av 12 ägg klarade sig 6!! Hmm är inte det väldigt få? Det är ju ungefär samma som med mina egna ägg. Ok ska inte vara åpen nu men blir orolig. Imorgon vet jag hur många som fortsätter växa. De kör med ICSI så en spermie i varje ägg. Jag undrar också precis som maran73 vad ska progresteron och östrogenvärde ligga på vid transfer??


    Mitt Östrogen brukar ligga runt 1000 +- progesteron har legat runt 35 och då har inte jag lyckats. Denna gång hade jag strax under 1000 på Östrogen och med dubbla progesteronsprutor 187 i progesteron.
  • PeeWee44
    Maika19 skrev 2019-05-26 09:15:57 följande:

    [quote=79648165][quote-nick]Solros80 skrev 2019-05-25 23:20:23 följande:[/quote-nick]Det räcker med ett bra embryo för att det ska bli bra. Nu håller vi tummarna för att du får tillbaka ett toppembryo. Använder de sig av embryoglue i Polen? Den metoden fanns i Riga och det finns tydligen vetenskapligt bevis för att det hjälper embryot på traven i fästningsprocessen.[/

    Ja de använder embryoglue har jag sett. Jag frågade om det och det användes mest vid transfer av blastocyster om jag fattade det rätt. Vi ska sätta in 3 dagars embryon.


    Lycka till nu! Jag använde embryoglue i Riga och det hjälpte inte oss. Tycker det kändes som ett sätt att mjölka oss på mer pengar.

    Säger som tidigare, ska man byta klinik så är st Petersburg den mest morderna idag och väldigt duktig embryolog. Vi är ju flera som misslyckats på andra kliniker men blivit gravida där. Men man måste gå på sin magkänsla.
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019