• naano

    BF juli 2019 - stannar på FL

    Granskott skrev 2019-05-17 15:13:50 följande:

    Tack för alla tips:) Mitt problem är nog att eftersom jag aldrig varit med om det innan så har jag ingen aning om vad jag vill. Det känns nästan omöjligt att svara på innan för mig. Vet ju inte hur ont jag kommer ha och vilken bedövning jag önskar eller hur jag skulle vilja bli bemött. Hade du förlossningsbrev även första graviditeten? Upplevde du att det blev som du trodde?


    Första förlossningen upplevde jag att det blev som jag hade föreställt mig. Men inte andra. Därav chocken av att det gick så snabbt. Ja jag hade förlossningsbrev även första förlossningen.

    Ett tips är att skriva ner att du vill bli informerad om olika smärtlindringar i god tid så du kan välja något ifall du kommer till att vilja ha smärtlindring.

    Nej alltså första gången man ska föda är ju verkligen allting helt nytt och man vet ju inte alls hur man kommer till att reagera förrän man är där. :)
  • naano
    frökenBea skrev 2019-05-18 07:17:08 följande:

    Gomorron!!

    Tänkte gällande förlossningsbrev....jag hade lite önskemål första gången men det blev inte som jag tänkte mig. Hade målat upp en bild om hur min förlossning skulle gå till, haha! Men det blev inte som planerat. Sen efter det så tar jag det som d kommer. Dom två andra sen gick rätt så fort när jag kom till förlossningen.

    Nu en helt annan sak...jag har aldrig, med tre grav, varit med om att man ser att den så kallade slemproppen går. Sett att många skriver om det osv. Men inatt så gick jag på toaletten, magen mullrade och jag trodde jag skulle göra nr 2. Men, när jag torkade mig var det en tjock slemklump och lite blod, på papperet. Det måste vara den ju! Men den brukar väl komma när förlossningen närmar sig?? Jag är bara i v 33 imorgon.

    Har någon erfarenhet av slemproppen?


    Ja min slempropp gick på första förlossningen. Det tog kanske 1 timma sen gick mitt vatten. :)

    Däremot har jag ingen aning om hur ofta de återbildas ifall den går tidigt i graviditeten.
  • naano
    frökenBea skrev 2019-05-18 19:16:15 följande:

    På väg till KK. Ringde dit för att rådfråga gällande proppen och bakterierisken. Då frågar hon om jag känt barnet...och det kunde jag ju givetvis inte erinra mig att jag faktiskt har idag... så nu måste vi in och kolla. Bra att dom e så noga iof men så typiskt, just nu, när vi e mitt uppe i flytten :/


    Men oj!! Hoppas att allt är väl och att allt går bra!! Tänker på dig.
  • naano
    frökenBea skrev 2019-05-18 20:28:00 följande:

    Tack!! :)

    Allt såg bra ut. Aktiv bebis och lite sammandragn7ngar men inget mer än normalt :) så hem nu och fortsätta med lördagkvällen. Skönt att det går så fort när man kommer till KK.


    Vad skönt att höra!! Njut av lördag kvällen och koppla av riktigt ordentligt:)
  • naano

    Är det någon mer här som besväras av pollen?

    Jag håller på och avlider. Kan inte vistas på altanen och knappt utomhus. Ska ringa vårdcentralen imorgon och kolla vad jag kan käka för medicin.. hade hoppats slippa men det går bara inte.

    Vad tar ni för medicin mot pollen isf?

  • naano
    Hoppasnu123 skrev 2019-05-20 10:00:54 följande:

    [quote=79636047][quote-nick]naano skrev 2019-05-19 21:31:55 följande:[/quote-nick]Är det någon mer här som besväras av pollen?

    Jag håller på och avlider. Kan inte vistas på altanen och knappt utomhus. Ska ringa vårdcentralen imorgon och kolla vad jag kan käka för medicin.. hade hoppats slippa men det går bara inte.

    Vad tar ni för medicin mot pollen isf?[/

    Ja! Tror de är därifrån tröttheten kommer...

    jag fick från bm att ta loratidin.. när jag va inne på kontroll på förlossningen va läkaren där rätt säker på att man fick ta desloratidin, men fick inget slutsvar på de. Bricanyl å pulmicort, vet inte hur det är egentligen, men de är ju ganska viktigt att kunna andas nu med, så astma-medicin ändrar de inte.. dock vågar jag inte överdosera som jag gjort tidigare år:/..


    Jag blev hemma idag då jag åkt på dunder förkylning men ska fixa medicin sen.

    Man blir ju helt knäpp av att inte kunna ta medicinerna. :/
  • naano
    Granskott skrev 2019-05-20 20:09:55 följande:

    Alltså sedan värmen har slagit till har jag typ svullnat upp på bara några dagar. Fötterna är så stora och ömma och nästan inga skor passar längre. Så otroligt jobbigt! Har beställt stödstrumpor nu men någon som har några andra tips på hur man ska överleva hettan?


    Jag har än så länge inte svullnat upp så mycket, bara fötterna som blir lite svullna ibland. Tofflor är något jag använder mig mycket av nu.. :)

    Fläkt.. Det är typ det enda jag kan komma på.. nä men vad gör man.. och varmare lär det ju bli. Dricka väldigt kylda drycker.. kyla ner handlederna ska göra att man blir svalare.
  • naano

    Jag väntar en pojke, om nu inte dom har sett fel.. ;) när jag har varit hos barnmorskan så har hjärtljuden legat runt 145-150 varje gång.

    Hur mår ni tjejer? Här är det lugnt, bara foglossning som kör slut på mig och sammandragningar när jag gör hushållsarbete typ.

    Nu har jag 38 dagar kvar! Det går undan nu! Beställde hem hallonbladste som kom häromdagen, ska börja dricka det efter helgen. (Vi ska till Liseberg nu helgen som kommer). Tänkte att det kunde vara en kul grej att prova, det sägs ju främja både förlossningsarbetet och läkningen efteråt.

    Är det någon här som provat hallonbladste eller kommer att göra? :)

    Ska börja packa förlossningsväskan lite smått om en vecka, känns riktigt kul! Vad är era absolut bästa tips att lägga i väskan? Mitt är definitivt lipsyl, halstabletter och bubbelvatten. :)

  • naano
    Succisa skrev 2019-05-27 19:56:54 följande:

    Varje gång vi varit hos BM så har våran tös hjärtslag legat mellan 153-165...

    Träffade MVC läkaren i fredags, för att prata om snitt (pga min sjukdom och mina mediciner), vi pratade även om att jag vill sterilisera mig, detta pga att min kropp inte kommer klara av fler graviditeter. Så säger hon åt mig att tänk om det värsta skulle hända, tänk om ditt barn dör och du då vill skaffa ett barn till. Jag kände panik och ångest över det. Hur kan man säga något sådant.


    Men herregud hur kan man säga något sådant?? Vilken oerhört klantig och fruktansvärd kommentar! Människor slutar verkligen inte förvåna en.
  • naano
    frökenBea skrev 2019-05-27 17:13:59 följande:

    Drack hallonbladste med senaste tösen men det är 9 år sen så minns inte ifall det gjirde nån nytta. Men det kan ju inte skada iaf :)

    Jag packade väska för några v sen. Har bara lagt i lite kläder till bebis och till mig. Och blöjor och napp, även om jag troligtvis INTE kommer ge bebisen nån napp.

    Sen har jag lagt i banden till ctg och lappen med blodgruppen.

    Igår hämtade vi hem vagnen och bilstolen. Och sängen är färdig samt sköthörnan. Känns så mysigt att man i princip bara går och vänta på nedkomsten :)


    Tänker du dricka teet den här gången också?

    Ja men visst är det väl så, att man bara går runt nu och pillar på alla saker man har köpt, kikar lite då och så i byrålådorna och tar på bebiskläderna, spanar ner i spjälsängen osv. Helt sjukt att det snart är dags för oss allihop här i tråden! :)
Svar på tråden BF juli 2019 - stannar på FL