• naano

    BF juli 2019 - stannar på FL

    Nej foglossning är inte roligt. Men skönt att veta att det försvinner efter förlossningen. Alltid nåt :)

    Hoppasnu123 jag kan inte bli omplacerad till lättare arbetsuppgifter, dagsjobbet på mitt arbete innebär ännu mer stress, lyft och städ/duschningar.. därför fick jag min gravpeng beviljad. :/ sen hade det inte funkat med tanke på foglossningarna och sammandragningarna.

    Vad jobbar du med nu igen? Har du ansökt om gravpeng?

  • naano

    Hade jag varit du så hade jag nog ansökt i alla fall och hoppats på det bästa.. Men skönt att du får jobba under lite bättre omständigheter ändå. Hoppas att det fungerar bra för dig!!

    Imorgon ska jag till barnmorskan, alltid lika roligt! Får se vad hon säger den här gången och om hon kan lista ut hur han ligger i magen. Bara 72 dagar kvar nu.. herregud det går fort nu!!

  • naano

    Jag har det inte lätt med foglossningarna och med andningen. Tycker det är jobbigt att andas nästintill hela tiden men värst är det med ryggen och foglossningen i symfysen.

    Men det är skönt att ändå slippa illamående och kräkningar. Det måste vara jobbigt. :/

    Men nu går det fort, jag är inne i vecka 32 och snart ska jag beställa hem hallonbladste. Är det någon mer som ska använda sig av det? Har läst att det ska vara bra inför förlossningen och läkande efteråt. :)

  • naano

    Min bebis har legat neråt ett par veckor nu men den är inte fixerad. Men huvudet ligger ner mot bäckenet och trycker vilket gör att det kommer som små "elstötar" ner mot underlivet titt som tätt.. mindre skönt.. Skrikandes

    Vecka 33 idag. Var hos barnmorskan igår. Sf mått på 31. Ligger lite över mittenlinjen på kurvan men följer åtminstonde min egna kurva. 


    Allt har i princip kommit på plats i barnrummet. Har tvättat babyskyddet också så nu är det verkligen bara väntan på lillskrutt. Tankarna far väldigt mycket på den kommande förlossningen, hur den kommer att gå. 


    Första barnet tog ca 20 timmar från första värk till att hon var ute, vi var inne på förlossningen i 7 timmar. Satt fast i ca 50 minuter under krystningar och det är något som verkligen sitter i huvudet på mig. Ingen behaglig upplevelse.


    Andra barnet började värkarna kl 03:30 på natten. Vi kom in på förlossningen kl 04:35. Hade värkar som avlöste varandra direkt så att ta sig från ytterdörren till själva förlossningsrummet tog nästan en kvart. Hann gå och kissa, lägga mig i sängen sen födde jag flicka nr 2. Hon kom ut 05:10. Hann knappt förstå vad som hände då allt gick så himla fort.

    Den här gången är jag livrädd för att inte hinna in till förlossningen... om det nu kommer att gå i samma takt som förlossning nr 2. Men nu är det visserligen 8 år sedan sist men en gång omföderska alltid en omföderska.. Eller så har jag världens otur och får ligga inne i flera dagar... haha.. usch.

    Hur har era tidigare förlossningar varit, ni som har fler barn? 

  • naano

    Men fy för att vara gravid med magsjuka... usch.. låter inte som en höjdare direkt :/

    Jag får ny mkt sammandragningar när jag håller igång med något. Städar eller typ promenerar. Men inte i vila.

  • naano

    Ja jag har också hört att trean kan vara lurig och mångs har fått en längre utdragen förlossningn men min barnmorska menar på att det kan lika väl gå fortare då kroppen har fött barn tidigare. Men man ska ju aldrig säga aldrig.

    Vi har förvisso ganska nära förlossningen (25 min) men det jag minns än idag hur jag hade en stark känsla av att jag skulle föda i bilen. Herregud.. Det vill jag absolut inte vara med om..! :) den gången hade inte vattnet gått men jag kände hur allt bara tryckte på som f*n.

    och sen ska man ju hinna få hit barnvakter och allt vad det innebär innan man kan fara iväg.

    Jag har alltid varit väldigt orolig inför förlossningen, känns som ett jätte stort berg att bestiga. Men det ska ju gå även den här gången.

    Hur känner du inför att ha ganska långt till förlossningen? Alla verkar så himla lugna inför vad som komma skall medan en annan har en skräckblandad förtjusning till det.

  • naano

    Frökenbea: verkar ha varit väldigt bra förlossningar du har haft :) får hoppas att fjärde blir likadan.

    Sarishaglis: nej här har inget kommit ur brösten. Men det är nog ganska vanligt att man kan börja läcka lite. Vet däremot inte om det skulle vara något tecken på att barnet kommer tidigare..

  • naano
    Granskott skrev 2019-05-15 22:41:33 följande:

    Fler som känner att de nästan inte får plats i sig själva längre? Har galet svårt att äta några större mängder eftersom det känns som bebisen tar så stor plats och är ständigt rapig då det känns som att luften heller liksom inte får plats. Är i vecka 31 nu och kan knappt förstå att bebisen och magen faktiskt ska bli ännu större:)


    Jag äter rätt mycket nu, kanske inte jätte stora portioner med äter många mål. Jag blir illamående och blodsockret går ner rejält om jag inte fyller på med jämna mellanrum. Det är nytt för mig, Jag har inte behövt ha koll på tiden tidigare för att sen inte världens dipp.
    Granskott skrev 2019-05-16 22:21:09 följande:

    Hur tänker ni andra kring förlossningsbrev? Är det viktigt? Jag är ju förstföderska och tycker det är utsvårt att veta nu hur man vill ha det när man aldrig gjort något liknande innan. Hur har ni tänkt? Och ni som fött innan, blev det som ni sett framför er i brevet?


    Jag skriver ner lite om hur jag tänker om bedövning. Att jag vill bli erbjuden det i god tid. Att jag hade en väldigt snabb förlossning sist så jag vill bli tagen på allvar när jag ringer in för Att känna mig trygg. (Sist ville dom inte att jag skulle komma in då varken vattnet eller slemproppen hade gott.. men jag åkte in ändå och tur var det för jag födde 35 min efter att jag kom innandör förlossningens ytterdörr.) Skrev att jag är orolig och ängslig inför förlossningen så jag får rätt bemötande. Vad jag inte är intresserad av (kvaddlar akupunktur osv).

    Om jag ser tillbaka på mina två tidigare förlossningar så upplever jag att personalen tillgodosåg mina behov på båda förlossningarna. Första blev jag bemött på ett väldigt bra sätt där jag fick smärtlindring i god tid och personalen tog hänsyn till att jag var fullständigt skräckslagen.

    Andra förlossningen gick ju så sjukt snabbt så jag fick ju ingen bedövning alls för det hann vi inte med och det gjorde såklart att jag fick ett mindre meltdown i salen när jag fick höra det. Men det fanns ju liksom inget att välja på. Bemötandet den gången var också väldigt bra och dom lyssnade på mig och försökte tillgodose mina behov så gott det gick.
  • naano
    frökenBea skrev 2019-05-17 09:11:44 följande:

    Håller med er alla. Tröttheten är så deprimerande :(

    Men när man fött barnet så får man tillbaka energin och lite till.

    Jag har varit hemma hela denna veckan. Pga illamående från och till samt en trötthet som gör mig ofokuserad och svårt att få något gjort.

    Vet inte hur det blir framöver. Känner att jag inte orkar jobba läñgre. Ska till bm idag så får se om jag kan få en läkartid.


    Hoppas att du går gå hem, det låter verkligen som om du behöver få vara hemma och bara ro om dig själv och varva ner. De sista veckorna vill man ju må så bra man bara kan. :)
  • naano

    Själv har jag åkt till Norge för att hälsa på min syster. Varit här sen i söndags nu, hemfärd på söndag. Hjälpt henne lite med smått och gott i trädgården och det lilla har gjort att jag legat med riktig mensvärk om nätterna. Har tagit det rejält lugnt de sista 2 dagarna så nu är det bättre värken.

    Gick in i vecka 34 idag. Halsbränna kommer och går. Sura uppstötningar kommer riktigt ofta. Jag höll på att spy rätt över syrrans soffbord häromdagen. Supermärkligt!! Kom från ingenstans men det stannade kvar i munnen så fick sen spotta ut det. Usch

    Promenader går inte alls. Vi försökte gå ut med hunden i måndags. En promenad som skulle ta ca 25 minuter tog över 1 timma. Foglossningen i symfysen är överjävlig. Hinner gå några steg innan det börjar hugga sänder i underlivet, fy fan så ont det gör. :/

    Andningen är jobbig också, känns som om en elefant sitter på bröstkorgen ibland men ja, så är det ju de sista veckorna..

    Bortsett från det så mår jag trots allt bra och är vid gott mod och snart är det ju faktiskt över. :)

    Ni andra? Uppkommit fler krämpor nu?

Svar på tråden BF juli 2019 - stannar på FL