• naano

    BF juli 2019 - stannar på FL

    LoveEver skrev 2019-02-15 12:41:00 följande:

    Taack Naano =)

    Ja jag såg att ni ska få en pojke vad roligt =)

    hahaha ja du det är precis samma sak här .. har ju börjat titta lite smått på flickkläder och börjat drömma lite om att jag kanske också (förhoppningsvis) kommer bli mormor en dag och inte bara farmor (som jag tycker låter så hårt haha) hahaha vad dumt tänk jag vet hehe'

    Men ja nu blir det inte bara massa blått svart adidas nike saker utan nu får man ett bredare sortiment att titta i såååå spännande :D

    Hur mår du i graviditeten ? Har du känt spakar rörelser ?


    Jag mår väldigt bra i graviditeten! Hade besvär av huvudvärk ett tag men det la sig för flera veckor sedan. :)

    Jag har känt sparkar/buffar sen vecka 16 Nån gång.. men nu i vecka 21 är dom bra starkare och kommer betydligt oftare. Jätte mysigt att bli påmind varje gång han sparkar loss där inne! :)

    Hur mår du och känner du av bebis?
    Granskott skrev 2019-02-15 13:40:06 följande:

    Vi har inte kommit så långt som till namn än men har kallat den lilla för ärtan sen vi fick reda på att hon fanns där inne. Nu känns det nästan lite märkligt att hon ska kallas något annat när ärtan är så inarbetat.. men något måste hon ju såklart heta:)


    Nej men det är ju såå svårt med namn med.. Jag tycker det är riktigt jobbigt att bestämma sig för ett namn.. men det är ju tur man har ganska lång tid på sig att bestämma sig på :) nu har våra flickor börjat prata om att de vill att han ska heta Mattheo.. Haha denna ständiga diskussion ;)
  • naano
    SofieElise skrev 2019-02-16 09:08:55 följande:

    Hej alla! Jag är i vecka 18 och tycker jag har en liten mage. Det ser knappt ut som gravidmage men kan ju absolut se att något händer. Varit på vul i v 13 och allt såg perfekt ut och jag gått upp ganska exakt det jag ska i min månad. Hur går det för er andra? Syns det på er?


    På mig syns det rejält. V 21. :)
    Hoppasnu123 skrev 2019-02-16 09:45:59 följande:

    Spännande att höra hur ni resonerar om vagn! Vi va å kollade för ett tag sedan.. finns ju otroligt mycket att välja på! Och verkar som försäljare leder in på väldigt olika?? Vi fastnade mest för Emmaljunga nxt 90. Men får väl se var vi slutar.. den verkade smidig att använda som syskonbarn..

    Jag har börjat få svårt att hitta en bra sovställning.. kan inte ligga på rygg eller mage. Å ligger jag på sidan trycker de något förstorade brösten på armarna så vaknar nästan alltid med nån arm domnad...

    nån som har erfarenhet av gravidkudde?? Dom ser ju fantastiska ut! Men såå dyra! Funkar en budget eller ska man slå till på en äkta? Nån som har ideer?


    Jag har en gravidkudde, eller kroppskudde eller vad den nu hette. Min sambo köpte den till mig för några veckor sedan. Jag har för mig den då var nersänkt från ca 1200kr till 700. Den är jätte bekväm, man kan avlasta både rygg och mage. Det finns säkert lite billigare varianter om man letar lite. Har för mig det finns nåt liknande på gekås ullared också? Jag har samma problem, att ligga på både sidan och rygg är obekvämt. Därmed är denna kroppskudden så skön att få luta sig mot. Flört
    LoveEver skrev 2019-02-16 10:26:47 följande:
    Åh vad skönt för dig =)

    Njea jag mår sådär .. har sedan ungefär v.10 haft foglossning, har titt som tätt onda förvärkar i ryggen och är fruktansvärt trött .. dock tror jag att det sist nämnda har mycket med dålig sömn ,, både min 2 åring och min 8 månaders har precis haft influensan och innan dess hade 8 månadern tandsprickning så blev mycket vaknande på nätterna ,, men nu är det påväg att bli bättre ,, synd man inte kunde sova igen timmar *gäsp* 

    Men men, man är ju kvinna .. och måste ju ge oss en klapp på axeln över vad vi orkar med (Y) 

    Vad mysigt med sparkar och buffar <3 
    Jag har kännt lite lite grann inte alls som de andra 3 graviditeterna .. så vart lite orolig .. så kan säga att jag är MYCKET tacksam över min doppler så jag har kunnat lugna mig med att lyssna på hjärtljuden när jag inte kännt av den lill* =)
    Men igår för första gången kände jag på utsidan att det rörde sig där inne <3 underbart <3

    Såg att ni funderar på namnet William <3 det är såååå himla fint och powerfullt ,, jag funderade också på det namnet med min äldsta ,, men då vi sagt Liam hela tiden och jag inte är så glad för förkortningar på namn (som jag tänkte att det antingen blir Willy/Wille/Liam på namnet) så blev det Liam till slut ändå. 
    Men William är så fint namn. 


    Fy för foglossning. Det hade jag med mina två andra graviditeter. Med första barnet blev jag sjukskriven i vecka 25 ca. Helttidssjukskriven i ca v 30, så jag vet hur det känns.. inte kul alls! Svårt att ta det lugnt med så pass små barn som du har, hoppas att det inte blir alltför värre för dig ju mer veckorna går. {#emotions_dlg.flower}

    Ja William står ju rätt högt upp på vår lista. Förmodligen kommer det också bli det namnet, det ska till ett redigt supernamn om vi ska ändra oss ifrån det. Det är mest våra töser som diskuterar hej vilt om massa andra namn men det slutgiltiga bestämmandet ligger ju hos mig och sambon såklart.. Drömmer Liam har vi en i släkten som heter, så det gick ju bort. 

    Idag ska jag åka och bowla med familjen, ska bli intressant och se hur mycket jag orkar. Sist jag bowlade var det ändå rätt jobbigt men jag får sikta in mig på barnkloten med minst kilon.. haha.. lär ju förlora rätt rejält ikväll! 

    Ha en trevlig lördag! 

  • naano
    frökenBea skrev 2019-02-18 08:05:05 följande:

    Nu är det på väg till Rul! Så himla spännande :) vi har ju beslutat oss för att ta reda på kön! Gissar på pojke för att jag mått och mår sååå mycket sämre denna gången :/


    Wooohooo! Spännande!! Återkom sen! :)
  • naano
    Wishful skrev 2019-02-19 19:42:09 följande:

    Dags för RUL imorgon. Så nervös att inte allt ska se bra ut...


    Lycka till! Det kommer säkert att gå bra! :) hör av dig sen hur det gick.
  • naano
    LoveEver skrev 2019-02-19 21:14:45 följande:

    En till som har sitt efterlängtade RUL imorgon åååh vad jag längtar efter att se mini igen :)) <3


    Vad kul! Lycka tull och återkom du också efteråt!! :)
    Granskott skrev 2019-02-19 22:11:27 följande:

    Har ni andra fått några cravings? Hittills har jag mest mått illa och fokuserat på saker som får mig att må mindre illa men de senaste dagarna har jag haft ett sånt galet sug efter mozzarella med balsamico på. Man blir så knäpp ibland alltså:)


    Inga cravings än så länge... lite trist faktiskt haha ;)
  • naano

    *Linda2barnsmamma, 28 partner 29 år. 4e barnet BF ca 17/6

    *Annasandra, 22 partner 32 år. 1a barnet BF 2/7 

    *Längtar, 33 respektive 37 år, 2:a barnet BF 3/7

    *Nema, 23 och partner 29 år, 1a barnet, BF 4/7 

    *Naano, 33 partner 35, 3e barnet, BF 4/7


    *LoveEver, 32 respektive 40 år gamla, 4e barnet, BF 14/7 

    *Va1kyrja, 29 respektive 30 år gamla, 2:a barnet, BF 15/7 

    *SweetDelight, 24 och partner 32 år, 2:a barnet, BF 19/7 

    *Smulanochkexet, 30 respektive 31 år, första barnet, BF 20/7 

    *Kinan, 36 respektive 43 år, 3:e barnet, BF 22/7

    *fian82, 36 och partner 26 år. BF 22/7

    *Selmans, 25 resp. 27 år. Första barnet. BF 22/7.

    *hakunamatataa, 28 år respektive 31 år, första barnet, BF ca 26 juli

    Hoppas jag inte sabbade listan nu... fyll på ni som inte finns med på listan så fixar jag in det i trådstarten sen när den är klar.

  • naano
    Hoppasnu123 skrev 2019-02-20 18:51:23 följande:

    Idag har jag haft konstigt ont i magen.. sticker till som ilningar ich håller i några sekunder.. vandrat på olika ställen..

    nån som känner igen?


    Det kanske kan vara ligamenten?

    Lycka till alla ni som har rul imorgon! Vi får se om det blir några fler gossar i tråden sen ;)

    Och grattis till er som hade rul idag och väntar flickor :)
  • naano
    LiCh skrev 2019-02-20 11:06:35 följande:

    Hej alla.


    Låter så roligt med allas RUL och få veta vem som bor därinne. Jag hade mitt idag på morgonen och det var....annolunda! Det är ju första barnet, första barnbarnet på min sida, ja första allt på min sida helt enkelt.


    Vi har fört diskussion hemma om vi vill veta eller ej, jag har varit kluven och min sambo har inte velat veta. Jag föreslog att vi skulle be dem skriva det på en lapp som vi kunde försegla i ett kuvert och då jag har en syster som bor utomlands som kommer hem i april tänkte vi att vi kunde göra det till en grej att hon fick avslöja med hela familjen samlade. Sambon tyckte det var bra men samtidigt lite kluven. (skall tilläggas att han har svårt för att bestämma sig för nåt konkret när det gäller det mesta...)


    Väl där idag så frågade jag om man fick reda på könet, fick till svar att det kunde man kolla men att det inte ingår i undersökningen automatiskt. Jag berättade om det med kuvert och att vi varit lite oense men detta var ett alternativ. Bm ville att vi skulle fundera under RUL gång så att vi var ense, vi fick ett tillfälle att prata ensamma om det också och vi stod fast vid att vi ville ha det på en lapp. Då säger BM att deras policy på denna avdelningen är att antingen säga det direkt eller inte alls! Så ingen lapp, då blev ju vi lite osäkra och oense för då tänkte jag att då får vi ta det med en gång och sambon lite oklar i sitt svar.... Bm kollade men säger då att hon kan ej se könet, min känsla var då att hon inte sa sanningen. Att hon inte tyckte vi var överens, vilket var väldigt viktigt för henne och därmed sa att hon inte kunde se. Självklart kan det vara så att hon inte såg men min starka känsla var att hon hittade på....


    Är jätteförvirrad, besviken och vet inte vad jag skall tro! Självklart kan det vara så att de inte gick att se, att mina hormoner spökar och det allra viktigaste är ju självklart att allt såg jättebra ut och bebis mår bra och hjärtat pickar på för fullt.


    Vet att det ser olika ut i olika kommuner gällande om man får veta kön eller inte men trodde inte att det skulle vara såhär!


    Jag glömde svara på ditt inlägg igår.


    Det var ju väldigt konstigt att inte barnmorskan kunde säga direkt när ni förklarade alternativet med kuvertet, utan väntade till senare och blankt sa nej. Det kunde hon faktiskt ha sagt bra mycket tidigare så ni kunde fått chansen att diskutera vidare. Sen tycker jag det var ytterst märkligt varför hon inte kunde skriva ner det på ett papper? Om båda är överens om det så borde hon väl ändå kunnat göra det. Även om det var deras s.k policy. 

    Första barnet är ändå något alldeles speciellt, man vill gärna ha en fin upplevelse på rul på alla barnen givetvis men den allra första gången är något alldeles särskilt. Väldigt tråkigt att du fick en sådan upplevelse, jag beklagar. Hjärta

    Mitt tips är nog att du och din sambo ska diskutera vidare om huruvida ni vill veta könet eller inte, och kommer ni fram till att ni vill veta det så hade jag, om jag vore du, bokat in ett privat ul för att få veta. 

    I min kommun (Jönköping) så säger dom att OM dom kan se könet under undersökningen och man vill veta, så berättar dom. Men ser dom inte könet för att barnet ligger fel, så får det vara. Dom lägger liksom inte extra tid för att ta reda på det utan syns det när det gör undersökningen så berättar dom. Så uppfattade jag det här i alla fall. 


    Men det är som du säger, väldigt olika i olika kommuner. Eller åtminstone från barnmorska till barnmorska. 

  • naano
    sorgmanteln skrev 2019-02-20 10:32:50 följande:

    Hej allihopa!

    Jag har hoovrat här ett tag nu, men tänkte att det känns artigare att presentera sig. :)

    Jag är 29 år och väntar första barnet med min sambo (31 år). BF 25/7. Allt känns fortfarande så overkligt för oss. Vi är först ut i vår bekantskapskrets med att få barn, så det är verkligen okända vatten... Längtar något otroligt till ultraljudet och hoppas att vi ska landa lite mer i det då. Det blir första gången min sambo är med (jag gick själv på Kub-testet), och jag ser verkligen fram emot att dela det med honom. Men det dröjer nästan två veckor till! Suck.


    Välkommen in! Glad


    Ska ni ta reda på könet eller blir det en mysig överraskning på förlossningen? 

Svar på tråden BF juli 2019 - stannar på FL