• naano

    BF juli 2019 - stannar på FL

    Carolaline skrev 2019-01-13 19:12:14 följande:

    Det är så märkligt, jag har mått som en prins hela graviditeten från start till v.12. Trodde inte att det var samt att man fick lov att må så bra tidigt i graviditeten.

    Men precis när jag passerat v.12 och idag går in i v.13 så är jag så jäkla illamående och trött. Helt färdig. Vad har jag för omvänd graviditet? Någon som känner igen sig? Har dessutom gått upp 6kg redan, känns lite oroande. Jag håller mig väldigt stabil i min vikt annars, går varken upp eller ner utan kost och träning ser alltid lika ut. Borde jag tänka till nu eller är det vanligt att gå upp ett halvt kilo i veckan?

    Tacksam för råd!


    Jag har ökat 4-5 kg i vikt. Jag tror inte du behöver tänka till, det är ju så olika hur mycket man går upp. Tänker att huvudsaken är att man mår väl. :)
  • naano
    whippitwhippet skrev 2019-01-14 23:15:14 följande:

    Idag var det äntligen vår tur att göra kub-ultraljudet. Så otroligt fascinerande hur mycket det går att se. Bebis låg och visade upp sig helt perfekt så vi kunde titta på händer, fötter, njurar magsäck, hjärnhalvorna, diafragman och så vidare. Helt fantastiskt! Vi fick låg sannolikhet för samtliga trisomier och det känns jätteskönt. Men nu längtar jag redan till rul! :D

    Vi berättade för våra stora barn ikväll och de blev lite lätt chockade men väldigt glada. Yngsta sonen hann ringa två kompisar och berätta ikväll, så det här kommer att vara känt i hela samhället imorgon. ;)


    Vad härligt!! Så roligt att få se småttingarna på ultraljudet :) ja djungeltrumman sprider nyheterna snabbt.. Haha! Mina barn har berättat för hela skolan, det gjorde de första dagen tillbaka från jullovet Haha..
  • naano

    På.fredag går jag in i vecka 17.. tiden börjar få fort nu tycker jag. Men det känns bra! Magen växer och börjar ta form.

    Nu har jag börjat känna av barnet i magen, känner av små buffar som kommer då och då. Så nu känns allt lite mer verkligt eller hur jag nu ska säga. Med första barnet kände jag av barnet efter vecka 20-21 nån gång och med andra barnet i vecka 17 ca.

    En härlig känsla kort och gott :)

    Ha en fin kväll allihop!

  • naano
    whippitwhippet skrev 2019-01-22 14:47:02 följande:

    Åh, visst är det roligt att man bara hinner gå från kub-ultraljudet så längtar man efter nästa! :D

    1 mars har jag mitt rul, jag räknar redan ner dagarna!

    Är det någon som har börjat känna lite sprattel från bebisen? Jag tror att jag kände den i morse, är i v 15 nu så det är ju fullt möjligt (förra graviditeten kände jag redan i v. 14). Ser fram emot när man känner dagligen, och när min man och barnen kan få känna sparkar på magen!


    Ja jag har känt sedan mitt i vecka 16. Är i vecka 17 nu. Jag känner små buffar, väldigt mysigt:)
    Carolaline skrev 2019-01-22 10:11:10 följande:

    Hurra! KUB gjord imorse och det såg fint ut! 1 på 20 000 så det är jag nöjd med! :) en livlig liten krabat som snurrade runt och gärna visade ryggraden. Så häftigt, jag ser SÅ fram emot v.18 när det är dags för RU.

    Ha en underbar dag gravidkompisar!


    Vad skönt! :) man blir så lättad efter kub när man får se att det ÄR något där :)
  • naano

    Kinan: vad skönt att resultatet visade bra, måste varit jätten jobbigt att vänta på svaret!

    Jag berättade för min chef i vecka 14.

    Bea: min mage är väldigt framträdande. Det syns rejält nu. Är i vecka 18.

    Hoppasnu123 välkommen! :) jag har också precis börjat dricka kaffe igen, en kopp om dagen och den smakar himmelskt!!

    Jag tycker jag mår väldigt bra, energin börjar sakta komma tillbaka. Men det senaste har jag börjat känna mig yr och får ibland yrselattacker, sist inatt när Jag jobbade och tappade balansen och det kändes som om det inte var långt ifrån att svimma..aldrig känt så starkt förut men jag hoppas det var tillfälligt..

    Lite halsbränna ibland, nästäppa varje dag medan huvudvärkn och förstörd mage verkar ha försvunnit helt nu. Härligt!! :)

    14 dagar kvar till rul. Börjar bli spänd inför detta.. vem är där inne egentligen? :)

  • naano

    Ja jag känner av bebis. Började nån gång i mitten av vecka 16. Men med andra barnet kände jag i vecka 17 ungefär.

    Det kommer nog snart för dig också! :)

  • naano
    whippitwhippet skrev 2019-02-01 20:02:10 följande:

    Jag har inte fått särskilt mycket mage än, men det hänger väl ihop med att jag mått så dåligt, jag har fortfarande inte kommit upp till den vikt jag hade när jag plussade. Så rent fysiskt hade jag kunnat dölja magen, men jag har ju varit sjukskriven för illamående sedan början av december så av den anledningen har det varit svårt att hålla hemligt!

    Idag fick jag faktiskt åka in till sjukhuset och få två liter dropp, jag har kräkts upp allt jag fått i mig de senaste dagarna så jag var ganska uttorkad. Hoppas att ni andra mår bättre än jag! ;)

    Jag längtar så till rul, men det är en hel månad kvar, 1/3 har jag tid.


    Usch vad gräsligt! Hoppas verkligen att det vänder för dig.
  • naano

    Frökenbea: ja min mage är rätt rejäl den också! Fortsätter det i den här takten så kommer det se ut som jag ska göra när Som helst om typ 2 månader.

    Jag hade också gräslig huvudvärk ett tag. Gick runt med det som värst i 2 veckor dagligen, riktigt jobbigt. Men nu har det lagt sig och jag får det bara nångång numer. Barnmorskan trodde att det var Hormonell huvudvärk från graviditeten. Hoppas det blir bättre för dig med snart!

    Nu är det bara 5 dagar kvar till mitt rul. Jag längtar så!! Då får vi förhoppningsvis reda på vad det är för kön. Våra flickor här hemma tror på pojke, sambon tror på en tredje tjej. Jag vet inte alls! Spännande är det i Alla fall! :) går in i vecka 20 på fredag nu... snart halvvägs!!

    Ni pratar om sjukskrivningar, jag jobbar fortfarande men jag tror att jag förmodligen kommer få gå hem tidigare än när graviditetspenningen går igenom (vilket den borde). Jag jobbar som nattundersköterska på ett väldigtt stort äldreboende där vi inte får lägga oss och vila. Känner nu när jag arbetar att magen spänner sig och det börjar bli jobbigt att springa mellan larmen. Jag hoppas att jag kan hålla ut två månader till och sen ta ut semester innan graviditetspenningen så jag får gå hem redan i april nån gång.

    Whippitwhippet: hoppas att det vänder sakta men säkert för dig nu, vilken tortyr att vara så illamående. :-/

  • naano
    amwv skrev 2019-02-08 12:39:01 följande:

    På tisdag så ska vi på ultraljud, min sambo är väldigt glad och taggad inför detta (vi ska även ta reda på könet). Men tråkigt nog känner jag inte samma utan jag är mer orolig och nervös. Tänk om dom upptäcker något fel?

    Det var samma sak på KUB, jag kunde inte slappna av och njuta av den spralliga bebisen som låg i magen utan jag höll stenkoll på barnmorskan om hon skulle göra något ansiktsuttryck som visade att något inte stod rätt till. Vill gärna slippa oron jag har och bara njuta i min graviditet.


    Det kommer säkert att gå bra! Men jag förstår ditt tänk. Jag är också lite nervös. Jag ska på rul idag, klockan 15. Tänker lite samma som dig.. bara allt ser bra ut.
  • naano
    amwv skrev 2019-02-11 14:09:34 följande:

    Va roligt! Lycka till och hoppas allt är bra :) Ska ni ta reda på könet? 


    Ja det ska vi göra! Jag hoppas att bebisen ligger rätt så vi får veta :) detta är vårt tredje barn, vi har två flickor på 9 och 8 år som vi inte tog reda på könet, den här gången är jag så himla nyfiken!! Hoppas att allt ser bra ut. Nu är det snart dags ?
Svar på tråden BF juli 2019 - stannar på FL