• naano

    BF juli 2019 - stannar på FL

    Vi väntar en pojke.

    Men de upptäckte två cystor på hjärnan/huvudet och jag vet egentligen inte så mycket mer än att dom skulle höra av sig idag om det är något dom tycker vi ska gå vidare med.

    Hon sa att det kan växa bort. Men det kan också innebära annat. Jag tänker det kan vara kromosomfel eller något annat jobbigt. Vet inte inte riktigt hur jag ska smälta detta eller hur jag ska gå vidare om dom inte ringer.

    Allt annat såg bra ut, hon kollade extra noga på hjärtat länge men sa ingenting om hjärtat att det skulle vara avvikande eller så.

    Nä jag vet inte riktigt hur jag ska känna just nu.

  • naano

    Tack! Dom ringde inte idag. Får se om de ringer imorgon..annars kommer jag höra av mig till min barnmorska och ventilera och se om jag inte kan få komma på extra kontroller.

  • naano

    Tack för er omtanke allihop! Det visade sig nu att allt står rätt till med barnet. Han har dock två cystor i huvudet men dessa är helt ofarliga och det är tydligen "vanligt". De ska växa bort under graviditeten och gör de inte det går det att leva som normalt ändå utan någon påverkan på barnet å det känns så himla skönt. En stor sten har lyfts från mitt bröst och nu kan vi blicka framåt och fortsätta glädjas! :)

    Amwv hur gick det för er på ultraljudet?

    Granskott: vad mysigt att ha köpt vagn! Jag vet inte alls vad vi ska leta efter ens en gång haha... :)

  • naano

    Grattis!! Vad skönt att det gick bra! :) det är så fantastiskt vilka detaljer man kan få se på rul!

    Igår satt jag och beställde posters från desenio som vår lillkille ska få ha i sitt rum:)

    Funderar ni allihopa i här i tråden på namn? Vi har snöat in oss på William än så länge.. Men det kan ju hinna ändra sig tusen gånger innan födseln.. :))

  • naano
    amwv skrev 2019-02-13 14:26:11 följande:

    Haha va roligt, jag och sambon va inne på desenio igår och beställde tavlor till hennes rum. Så fina och billiga tycker jag! William är jättefint namn, alltid gillat det namnet. Har ni några mer namn som ni bollar?

    Vi är inne på släktnamn från min sida. Vi har Alice, Agnes, Alma och Astrid (alla tjejer börjar på A i min släkt som ni märker). Alla namnen ligger även på topp 10 listan, men inget vi orkar bry oss om. 

    Vi kallar henne för Alice nu eftersom det är namnet vi känner mest för.


    Desenio är en fantastisk websida, älskar deras tavlor! :) vi bollar mellan William, Lucas och Samuel. Men William är väl namnet som väger tyngst just nu.

    Alice hade vi som namn ifall vi skulle få en flicka till :) våra barn vi har nu heter Alva och Linnéa.
    whippitwhippet skrev 2019-02-13 14:37:43 följande:

    Naano: underbart besked! Nu får du njuta av graviditeten. :)

    Jag räknar dagarna till ultraljudet om två veckor, det ska bli så spännande att få se den lilla igen! Vi kommer att kolla kön, om det går. De två stora bröderna hoppas på en flicka.

    Vi väntar med namndiskussionen tills efter ultraljudet, jag misstänker att det kommer att bli svårt att komma fram till ett namn som vi alla fyra tycker om! :D


    Två veckor går fort! Fast sakta för den som längtar.. ;) ja jösses det är inte lätt att hitta namn som alla i familjen gillar. Jag var såld på Emil men det blev totalt nerröstat tyvärr. :(
  • naano

    Tack för tipset! Den ska jag åka och norpa imprgon :) man kan hämta den direkt på i butiken eller?

  • naano
    Feeliciiia skrev 2019-02-13 21:16:57 följande:

    Vad roligt tråd!

    Själv är jag halvvägs! Gravid med mitt andra barn som visat sig vara en flicka :) Väldigt roligt då vår förstfödda är en pojke.


    Vad kul! Grattis! När har du bf? :)
  • naano
    Ida3434 skrev 2019-02-14 09:36:19 följande:

    Om ett par timmar ska vi iväg på RUL. Är så fruktansvärt nervös. 


    Lycka till!!! :)
  • naano

    God morgon!!

    Idag Ska jag flänga runt i stan och hämta lite babyboxar här och där.. samt skötbädden från apoteket :) jag kommer inte ihåg om någon har tipsat om denna sidan innan så jag gör det:

    babypaket.com/babypaket

    Idag blir det till att laga lite pasta med tryffelsås och tryffeltopping med fläskfilé till alla hjärtans dag... mumma! Ha en fin dag allihop!

  • naano

    Vi har också börjat kika efter vagn. Men det är ju som andra säger, en djungel! Vår första vagn 2009 var en Crescent Classic. Var inte alls så nöjd med den, den var klumpig och bökig och vår dotter var så nätt så hon kunde inte sitta bra i sittdelen.
    Andra vagnen blev en babyproffsens egna syskonvagn. Den var jag nöjd med.

    Nu funderar vi på att köpa en Emmaljunga nxt90. Jag tycker ju förvisso att den är svindyr så jag försöker hålla lite koll på blocket och liknande. Solig Men det kan hända att vi beställer en ny med.. vi får se. Men det lutar verkligen åt just denna modellen.


    Pajap10 skrev 2019-02-15 11:41:31 följande:

    Någon som varit med om eller hört om liknande situation?

    Så, bebisen mår bra vilket självklart är en lättnad att se och det absolut viktigaste. Bebisen låg och myste väldigt långt ner i livmodern (nästan under blygdbenen) och kurade ihop benen i skräddarposition. Eftersom den både låg med benen i kors och navelsträngen låg i vägen var det omöjligt för barnmorskan att se om det är en flicka eller pojke. Vi ville gärna ta reda på könet men nu gick det tyvärr inte att se denna gång. Någon som råkat ut för samma sak? Vad gjorde ni, lät ni det bli en överraskning till förlossningen eller bokade ni in ett privat ultraljud?


    Jo jag har hört flera som inte kunnat få reda på kön på rul pga positionen på bebisen. Men om du vill ha reda på könet kan du ju boka in ett privat ultraljud, men det kostar ju en liten slant med. Kör på det som känns bäst, det är ganska mysigt att få reda på det på förlossningen också. Vi tog inte reda på könen på våra två flickor utan det fick vi se på förlossningen.
    LoveEver skrev 2019-02-15 12:22:22 följande:

    Helloj mina kära gravidbuddys =)
    Nu vart det ett tag sedan jag skrev sist ... blev så himla mycket snack om oroligheter för mf osv där i början så jag kände att för att man själv inte ska gå runt och vara orolig så la jag tråden åt sidan ett tag .. (har några mf i bagaget själv sedan tididgare)

    Men nu har vi ju kommit (snart) halvvägs in i graviditeten och jag ser att många är kvar och att många även fått reda på könet och att ni mammor mår bra =) Kul =D

    Själv har man RUL på Onsdag och jag läääängtar såå mycket .. vart på TUL 21 Januari och allt såg bra ut med bebisen och vi blev även framflyttad en dag så nya BF är nu 14 Juli. Och vad bm kunde se så såg det ut som en liten flicka men dock så vart det fortfarande tidigt att se och det kan ju ändras .. men då jag redan har 3 pojkar o har sett det tydligt även själv på UL förut så såg det inte alls ut som det gjort de andra 3 graviditeterna (och denna graviditeten känns också annorlunda), jag hoppas ju självklart på ett friskt barn men då detta är sista barnet så Hoppas jag innerligt att det ska vara en liten tjej som ligger där inne som sluter vår stora familj samman <3

    åååh vad jag längtar till Onsdag =) =) =) 

    Ser att en del börjat /tänker på vagn ..

    Ett tips och tänka på är att barnet ska ligga sitta högt i från marken så de kommer längre ifrån avgaserna och även för att tänka på era /era respektives ryggar .. 
    Då jag för 8 månader sedan fick syskon till min 2 åring så fanns det inget annat alternativ än att välja en syskonvagn och då valde vi Buggaboo'n just för att man inte blir bunden till en dubbelvagn OM  man nu lämnar det äldre syskonet på dagis tex. så enbart pgr av det så valde vi buggaboo'n annars hade jag aldrig valt den .. tycker det är tråkigt att ha en vagn som alla andra har och som är så låg både i ligg och sittdel .. men har ni syskon eller har planer på att skaffa fler barn inoom kort tid så är den verkligen att rekommendera (Y)

    nej nu blev det ett sånt där konstigt flummigt/svamligt gravidinlägg igen haha 

    Hopppas ni alla får en fin dag och en bra helg <3 Kram


    Välkommen tillbaka! Då är nog chansen ganska stor att det är en liten flicka ni väntar. Vad spännande! 

    Vi väntar ju en pojke (har två flickor sen tidigare) så det känns så roligt och så ovant att titta efter pojksaker! Vi trodde det var en tredje flicka vi väntade men innerst inne ville vi båda ha en pojke och tankarna gick lite dit åt också. Så kul att sitta och titta efter "gubba" kläder och en helt annan form av inredning än rosa rosa rosa. Våra flickor är galna i rosa. I alla fall än så länge. Skrikandes
Svar på tråden BF juli 2019 - stannar på FL