Inlägg från: Stradi |Visa alla inlägg
  • Stradi

    BF augusti 2019 - stannar på FL

    Hej allihop!

    Jag har varit lite orolig och behövt va lite offline från den här sidan men nu har jag, idag, fått se vad som lever därinne och tro det eller ej det var nån där!! En pojk för att va mer exakt. Blev flyttad från 13/8 till 8/8. Allt såg bra ut men måste dit igen nästa vecka för att kolla hjärtat när det blivit lite större. Mitt lillhjärta!

    Nu känns det verkligt! Äntligen! Hoppas alla mår bra och har fått se sina små liv.

  • Stradi
    Anonym (Snart fyra) skrev 2019-05-27 12:23:44 följande:

    Hej alla augustimammor! Hur mår ni allihopa? Nu är det inte så långt kvar tills vi får träffa våra små bebisar! Vecka 30 här och vi längtar så!


    Halloj! Nu börjar det hända saker! Går hem nästa vecka men enbart för att det fysiskt inte går att göra jobbet. Mår annars bra. Bf 8/8 här. Hur mås det själv?
  • Stradi
    Anonym (Snart fyra) skrev 2019-05-28 21:59:26 följande:

    Nja, mår fortfarande ganska illa dock kräks jag inte så mycket längre... däremot har halsbrännan varit odräglig... men nu räknar vi ner:). Vagn är beställd och babyskydd har vinköpt. Inte så mycket annat. Tänker mycket på cad man ska klä tjejen i. Det blir juz en sensommarbebis... har bara erfarenhet av höst och vårbebisar...


    Usch då. Ja halsbrännan har varit med sen redan innan graviditet för mig (stressmage) men så gick jag på omeprazol nu och det hjälpte faktiskt! Hoppas du får må bättre snart.

    Ja jag undrar samma. Har ingen egen erfarenhet alls! (Annat än kolla på andras bebisar då haha) är nog så svårt att klä sig själv i växlande väder.
    Norrlandspreggot
  • Stradi

    Är det någon som har nån erfarenhet med att måla om spjälsäng? Har en gammal som pappan sov i, som vi tänkt fräscha upp men vet inte vilken färg som känns säker o allt sånt. Kan ju fråga på färgaffären men har dåliga erfarenheter med deras bristande kunskap

  • Stradi

    Hur vet man om man ska vara orolig över rörelsemönstret? Jag har varit hemma två veckor nu och tycker att han inte känns lika stark, samt att han visade sig ha hjärtarytmi när vi kollade i tisdags. Så har ju tid för koll igen nästa vecka men jag nojar ju att man väntar för länge ifall det skulle va nåt. Jag fick inget vettigt svar av barnmorskan. Helt omöjligt att veta vad som är normalt eller inte när man aldrig varit med om det här förr. Man ska inte googla för mycket heller då blir man ju galen! Någon som har kunskap om sånt här?

  • Stradi
    tjockobbe skrev 2019-06-13 18:27:50 följande:

    Ring förlossningen om du är minsta orolig! De kan göra kontroller och undersökningar bättre än barnmorskan. Skäms inte för det!

    Var inne på förlossningen flera gånger pga minskade rörelser efter vecka 29 med första. Inget konstig alls! Bättre en undersökning för mycket än för lite!


    [quote=79691608][quote-nick]Anonym (!!!) skrev 2019-06-15 04:00:04 följande:

    Kolla upp direkt! Jag åkte in på en kontroll för att kolla minskade fosterrörelser, visade sig att jag hade moderkakan i framvägg och troligen därför inte känt henne. Hur som helst slutar allt med att det upptäcks att min livmodertapp inte existerar i stort sett, ligger nu på förlossning med dropp som ska stoppa värkarna och fått kortison för lungorna på min dotter. Jag som trodde jag nojjade bara i onödan.. nu hoppas jag självklart att det inte är lika för dig! Men värt att kolla!

    Jag har BF 19/8 är idag i vecka 30+5 och min dotter är med stor sannolikhet ute innan 31+0..[/

    Okej, ja jag är alltid nojig som person och vet med mig att jag gör det så brukar gå rätt långt innan jag ringer in, därför det blir sån förvirring nu när man tänker på nån annan. För ens egen skull tänker jag ju att han rör sig så borde va lugnt men har ju hört så mycket ?skräck?-historier. Han har rört sig bra igen nu de senaste dagarna så känner mig lite lugnare. Men ska in på återbesök på onsdag och kolla hjärtat igen, som hade extra slag så får väl se då vad som händer. Om man inte hinner bli orolig igen och åker in dvs.

    Jag hoppas det går bra för dig med dottern!
  • Stradi
    tjockobbe skrev 2019-07-05 11:08:52 följande:
    Igår var det då dags för tillväxtultraljud. Vilken skillnad det är på ett ultraljud sent i graviditeten mot rutinultraljudet kring vecka 19. Man får verkligen välja vad man ska titta på, bebisen får inte plats på hela kameran. Antingen huvudet, magen eller rumpan. 
    Allt såg fint ut, inga avvikelser nu heller på njurar, magsäck, tarmar och så vidare. Hade lite mycket fostervatten och bebisen mätte till +23,7%. Den vägde, uppskattat på ett ungefär såklart, drygt 600 gram över det normala för denna veckan. Det var lite läbbigt att se när läkaren tog måtten, för uppskattad vecka kommer ju fram på skärmen då. Det stod allt mellan 37+1-39+3 veckor, och jag var bara på 34+0 igår. BAMSEBEBIS!, tänkte jag och fick upp bilder av kejsarsnitt i huvudet direkt.  
    Men det blir en kontroll till i slutet av juli, och är måtten fortsatt stora då så blir det en igångsättning för att inte riskera en för stor bebis. Läkarens ord var "Eftersom du har gjort två vaginala förlossningar så tror vi att en igångsättning är bättre än kejsarsnitt."
    Jag har blivit supernojig och har tvättat upp alla bebiskläder häromdagen, och förlossningsväskan ska jag packa i eftermiddag så den står klar. Här ska inga chanser tas. Den kanske får åka med till Ullared imorgon utifall att också, haha! 
    Oj då.. jag ska på tillväxtultraljud på onsdag. Är nojjig för megababy haha men det får vi väl se. Ska bli intressant att se hur han ser ut där inne nu. Fick en babyshower ordnad åt mig idag så nu har jag blöjor så det räcker ett tag. Väskan är halvt packad åtminstone. Bilbarnstolen är monterad och klar för start. Första barnet här så börjar kännas nervöst men roligt också. Lycka till, hoppas allt ser bra ut på nästa ul
  • Stradi
    Eureka skrev 2019-07-05 21:50:52 följande:

    Har fått grym magkatarr och halsbränna. Var inne på apoteket och skulle köpa omeprazol men killen där sa att jag inte får äta det som gravid. Står ju att det är ok på janusinfo? Någon som vet? Vad tar ni? Han skickade med mig Novalucol men hjälper ju inte.. Har problem 24/7 så behöver ju något långtidsverkande.


    Min BM gav tipset om omeprazol men sa att den inte skulle tas längre än .. ja hur länge det nu är står i packsedeln. (Dagar i rad) Men behövde bara ta några dagar innan det hjälpte. Och då hade jag haft halsbränna i stort sett varje dag i typ 6-7 månader.(plus massa problem redan innan graviditeten) Nu händer det bara nån kväll här och där att jag får halsbränna, då brukar jag ta en tablett samt lite fil eller banan. Ibland vatten med citron i om inget annat hjälper. Hoppas du får iordning på det
  • Stradi
    Eureka skrev 2019-07-07 09:49:00 följande:

    Provade ett annat apotek igår och de sa samma. Att någon vårdpersonal måste rekommendera det först. Typ barnmorska eller läkare. Tycker det verkar lite överdrivet när det står på både 1177, janusinfo och FASS att det är ok ;)


    Jaha okej, märkligt. Men det var inte direkt så min bm ställde jättemånga frågor innan hon rekommenderade så kan ju inte vara så allvarligt direkt. Men man kanske vet för lite. Men må ju räcka med att ringa bm o checka, om man vill va säker. Jobbigt varje sekund med halsbränna ju!
  • Stradi
    Eureka skrev 2019-07-07 12:10:35 följande:

    Tänker att jag käkar dem när jag behöver och stämmer av med BM nästa gång jag ska dit. Ibland behandlas en som glas bara på grund av graviditeten. Är inte själv speciellt orolig :). Får väl be någon köpa ut haha!


    Hahaha ja exakt, känns som att det inte ska behöva va så svårt att få köpa halsbrännamedicin X-D flytande gaviscon funkar ok i brist på annat, om man kan komma över den horribla smaken dvs
Svar på tråden BF augusti 2019 - stannar på FL