Inlägg från: Stradi |Visa alla inlägg
  • Stradi

    BF augusti 2019 - stannar på FL

    Halloj! Jag har varit ifrån tråden ett tag nu över jul och allt stress men tänkte nu kolla hur alla har det och se om nån har några råd för en förstföderska :)

    Jag har varit gravid 2 ggr förut med ett missed abortion och en abort, båda ofullständiga och fick skrapa. Båda ggr mådde jag skit från 6e veckan och den här gången känner jag ingenting. Jag hade rejält med växtvärk i början som avtagit, ömmande bröst som kommit och gått och lite smått andra symtom som trötthet etc. dock inte varje dag. Idag känner jag bara en uns ömhet i brösten annars absolut ingenting. Lite vacklande humör iofs men det har jag rätt ofta annars också haha

    Jag förstår att det kan vara olika men det är så extremt lite nu att jag funderar om jag ens är gravid längre men det står det på stickan iaf. Får ingen vul och har svårt att hitta en privat som gör. Har ett nr till att ringa men man känner sig dum som blir orolig för minsta lilla. Någon med erfarenhet med MA? Min upptäcktes av en slump v 7 så vet inte hur länge det kan dröja innan kroppen fattar vinken? Tänker så man vet när man ska oroa sig på riktigt. Min förra bm (just bytt) var inte till mycket hjälp och nya har jag inte träffat, så har inte ens skrivit in mig än. Bra tid att försöka få tag på vården under jul by the way. Känns nästan otroligt att man ska gå utan symtom så man börjar ju undra vad som sker där inne egentligen


    10+0
  • Stradi

    Nä det är väl så.. Jag har haft så mycket konstigt med min kropp redan innan graviditeten så man blir nojig för allt. Men det visar väl sig. Får försöka ha lite tålamod och lyssna på sambon som är den lugna av oss haha. Skönt att höra att någon annan har samma upplevelse!


    Miniime skrev 2019-01-09 23:03:17 följande:

    Mina symptom försvinner också från och till och jag undrar ibland om jag bara inbillat mig att jag haft symptom alls och om det ens finns något där inne! Hade också extrem växtvärk i början men sen har jag mest mått bra. Ingen aning vad som händer där inne och om fostret lever men min plan är att bara vänta in UL och försöka vara positiv, jäkligt lurigt men jag kan ändå inte påverka tänker jag! :) Kämpa på!


  • Stradi

    Hallå alla! Kul att läsa om alla som fått se deras små :) själv väntar jag på inskrivning nästa vecka, som egentligen skulle skett nu men jag bytte bm till en som kändes trevligare så då fick jag ta det som fanns.

    Känner fortfarande ingenting. Har inte bokat privat vul/ul heller av långdragna orsaker, så än så länge är jag i stort sett bara menslös och förstoppad. I början kändes det betydligt mer, men aldrig illamående t.ex. Alla andra ?symtom? kan lika gärna vara bland vanliga problem för mig så svårt att skilja mellan vardags- och gravidsymtom. Kan då och då känna nåt som ev kan va växtvärk men känns mer svidande än molande.

    Tänker att jag får hålla ut. Längtar att få se vad som händer där inne på RUL men är sååå otålig!! Jag vill ju så innerligt djupt seriöst att det här ska gå bra äntligen men har svårt att tro det utan bevis. Speciellt om man inte har några symtom. Jobbigt läge. Men jag har ju aldrig gjort nåt den vanliga enkla vägen förr så varför sluta nu haha.

    Hur som helst. Jag har inte så många att prata om det här med så ni som tagit er igenom texten får jag tacka! Och önska fortsatt lycka till :)


    10+6
  • Stradi
    Ekskan skrev 2019-01-23 08:12:18 följande:

    Bra gjort av dig att byta BM, man måste känna att det känns 100! 

    Skönt att det inte bara jag som har problem med magen, menlös och förstoppad, ganska bra beskrivning

    Tiden går så extremt långsamt u, helt sjukt. Jag tycker veckorna går fort som attan men gravidtiden typ står stilla. Jag kan inte riktigt få ihop den ekvationen, känns som om veckorna just nu består av måndag och fredag, sen är det helg och sen är det måndag igen. MEn om man följer appen så känns det som om an står och stampar i samma vecka i ca 3 veckor......sjukt.

    Jag ska på UL på tisdag så jag har inte så långt kvar men alldeles för långt ändå...

    Mitt illamående börjar avta lite men på morgonen och kvällen får jag fortfarande attacker där jag kan bli tvungen att springa och spy.

    Hur har du det med sömnen? Jag tycker att jag sover så oroligt...nån mer än jag?

    Syns det något på din mage ännu? Min är stor som en ballong, kan inte dölja det längre..,.tyvärr? hade velat vänta att berätta några veckor till.

    Sorry för långt inlägg..  Men ibland är det skönt att skriva av sig lite!


    Åh va kul att få gå på UL snart! Tiden måste gå så otroligt sakta nu för dig då. Som just innan julafton när man var barn :) När har du BF?

    Jag sover bra förutom att jag är så tät i näsan hela tiden så jag vaknar torr som fnöske i munnen, går och dricker, vaknar sen av att jag måste kissa också fortsätter det så natten ut. Men jag är ändå piggare än vad jag var tidigare konstigt nog.

    Alltså jag var ganska rund redan innan men har blivit lite uppblåst på det så jag har fått byta storlek och dölja med stora tröjor. Försöker känna efter om det är nåt där inne men tycker mig inte riktigt kunna göra det än. Jag skulle vilja berätta för alla efter inskrivning men känns som att jag samtidigt skulle vilja få bevis innan. Åhhh varför går det inte fortare?! Min sambo tycker det går skitfort. Haha kul för honom tänker jag.

    Uppdatera efter UL! Jag lever genom dig nu haha
  • Stradi
    Ekskan skrev 2019-01-23 11:28:15 följande:

    Ja det skall bli superkul, nu har jag iofs varit på tre VUL så jag har redan sett bebisen massa gånger :)

    Men det känns som det kommer bli den längsta helgen någonsin! 

    Jag är också rund innan men jag får inte på mig vanliga byxor längre, har fått köpa mammabyxor, ser ut som jag är i typ 5 månaden, vill dölja det för min 8-årige son tills efter UL men det börjar bli jobbigt! 

    Jag det är så mycket verkligare efter man har sett bebisen, tror ju inte på det innan.

    Jag lovar att uppdatera dig! :)


    Jaja okej men kul ändå förstås :) jaså oj det går undan då. När vare du var beräknad?

    Nä precis, som sagt känner mig menslös och förstoppad haha.

    Jag har drömt att jag fick tvillingar och en kompis trodde det också! Ren sammanträffande men drömmer mycket om barn nu, förståeligt. Häromnatten drömde jag att jag var på inskrivningen, klädde av mig i entrén och satt där och väntade naken. Haha. Jag var då inte brydd iaf så det var ju bra

    Lycka till på UL!
  • Stradi
    Persi91 skrev 2019-01-23 17:54:16 följande:

    Idag var det KUB och det var det häftigaste jag varit med om. Första barnet, men missfall och utomkvedshavandeskap i bagaget så var det här vårt första ultraljud utanpå magen. Men oj vad bebisen rörde sig, slog kullerbyttor, boxades och sparkades. Det var inte lätt att få till en bra bild.

    Fick låg sannolikhet på KUBEN med. Jag hade även gått ner 5 kilo pga allt kräkande... men det var tydligen ingen fara. Jag känner inget annat nu än LYCKA och tacksamhet. Hoppas allt går som det ska och att jag äntligen får bli mamma! 


    Grattis! Vad roligt att få se livet sådär. Och skönt att det såg bra ut! Fyller 35 månaden efter bf så får ingen kub själv. Nu äre bara resten kvar då! :)
  • Stradi
    Ekskan skrev 2019-01-24 08:29:37 följande:

    Haha så jävla kul dröm! 

    Jag är beräknad den 14:e så jag har gått in i vecka 12 nu.

    Drömmer också extremt mycket nu, JAg drömde att jag fick trillingar innan första VUL men som tur var så var det bara 1.

    Inte så konstigt med alla drömmar, det är mycket som händer i kroppen och skallen nu.

    Jag är väldigt frusen heeeeela tiden!.....

    Inte så spännande.

    Som tur är så har jag investerat i en bubbelpool i trädgården så ikväll blir det ett värmande bad! 


    Försvann lite där några dagar har varit så sjukt trött. Det här mörkret hjälper ju inte till direkt! Den här veckan har jag faktiskt haft lite illamående på morgonen men då har det varit efter kvällar jag har gått och lagt mig lite hungrig. Har ätit ganska sent andra dagar kanske därför det inte känts av lika mycket. Idag tror jag att jag kände bulan för övrigt! Kul

    Ja nog att det hade varit kul med fler på en gång men näe! Tror det räcker med en haha.

    Ja jag är alltid frusen! Med eller utan graviditet. Så lustigt jag var faktiskt nyligen och kollade på utomhusbubbelpool! Var så sugen på slå slag men väntar ett tag till. Är så avis nu! Haha gud så härligt.

    Nu äre helg! Inskrivning på måndag! Hoppas jag har kläderna på mig haha. Trevlig helg!
  • Stradi
    Miniime skrev 2019-01-25 17:08:12 följande:

    Idag har vi gjort KUBen och fick se en bebis med två fötter och två händer samt ett slående hjärta på rätt ställe m.m. Vi fick lägsta möjliga sannolikhet på kromosomavvikelser och är otroligt lättade över att allt såg bra ut! Nu vågar vi berätta för familj och vänner :) Glädjetårarna strömmade kan jag tillägga, vilken känsla! <3

    Nytt UL om två veckor för att se BF. Vi reser bort två veckor imorgon så därför fick det bli två olika UL - vi klagar inte! :)


    Va roligt! Måste va sån lättnad och glädje! Trevlig resa!
  • Stradi
    Ekskan skrev 2019-01-29 10:28:32 följande:

    Nu är KUB ultraljudet färdigt!

    Alt såg toppen ut, så i eftermiddag skall sonen få reda på att han ska bli storebror! ??

    Drar en lättnadens suck, blev även flyttad 3 dagar så BF är nu 11 Augusti istället för 14:e!

    Hoppas allt är bra med er andra!


    Åh men titta! Va roligt! Så skönt att det ser bra ut! Lättnads suck.

    Min inskrivning gick bra. En väldigt trevlig barnmorska i min ålder. Kändes väldigt avslappnat och betryggande. Hade något höjt vita blodkroppar men inget att va orolig över nu. Var helt säker på att blodtrycket skulle va högt men inte det! Så bra. Ska tillbaka nästa månad för uppföljning samt så skulle jag få RUL i vecka 19. Gjorde just klar v 12 idag så nån gång i mars då. Otålig som f-n!! Haha. Men nu är man iaf inskriven :)

    Igår var jag så vansinnigt trött att jag somnade innan jag hann ställa klockan så jag blev väldigt försenad idag haha

    Ha en fin vecka!
  • Stradi

    Jag får återkommande problem som känns precis som urinvägsinfektion men enligt vc var det inte det. Och det svider heller inte när jag kissar. Det sitter längre ner än livmodern så känns inte som växtvärk. Det har kommit och gått sen v 7 ungefär.

    Är det någon annan som har samma problem och vet vad man kan göra? Har frågat flera läkare men får som inga förslag alls annat än att inte tvätta med annat än olja. Vilket jag redan gör. Det är ganska obehagligt vore trevligt om det gick att lätta upp det lite.

Svar på tråden BF augusti 2019 - stannar på FL