• Missempi

    30+, följas åt på vägen till första barnet?

    [quote=79615467][quote-nick]Ölandstoka skrev 2019-05-09 16:54:47 följande:[/quote-nick]Tråkigt med all mens! Hoppas spolning gör susen! :)

    Jag var och fick recept och instruktioner idag, när mensen kommer nästa vecka kör vi igång med ivf. Sjukt nervigt![/

    Nervigt! Hoppas det går vägen!! Vad är första steget här näst?, hur funkar det?

  • Missempi
    Ölandstoka skrev 2019-05-10 08:05:11 följande:

    Jag hoppas fortfarande att det tog sig den här cykeln men det är svårt att känna tilltro. Så förmodligen kommer mensen nästa vecka och då börjar jag injicera hormoner i magen. Sen är det bara att hoppas att kroppen svarar bra på det och att många fina ägg mognar :)


    Mmm tilltron är svår efter ett tag ja..

    Men vi håller tummar och tår!

    Är de nån förberedelse innan injiceringen?

    Jaaa!, hoppas på det sen om det blir dags!! :)
  • Missempi

    Jag har fått tid för spolning på tisdag! Så de känns bra och nervöst.

    Jag har en annan fråga som jag gått å funderat på!

    Jag har knappt några ägglossnings-flytningar, äggvite alltså.

    Är det nån som har nåt tips/knep för att få igång det! Nåt att äta kanske? Jag hade tydligt för flera år sen.

    Har tänkt på om jag kan ha fel pH för spermierna där nere..

    Ha en fin helg ni alla som läser! :)

  • Missempi

    Listan;

    Lunne - 31 år, försökt sedan sommaren 2018. Fick ett tidigt MA i december 2018. Har PCO, så testar med Letrozol nu (andra försöket). Äl 27-28/4, BIM 12/5.

    Ölandstoka - 35 år, försökt sedan mars 2018. Lätt pco men har äl (bekräftar genom tempning). Aldrig varit gravid, Bim ca 16/5

    Grumpycavat - 30 år, försökt sedan Juli 2017, regelbunden cykel med ÄL. Använder fertilitetsmonitor, Aldrig varit gravid. Bim 13/4

    Geranium - 32 ar (33 om tva manader). Bor i Frankrike och kanner att det skulle vara skont att anvanda FL som en ventilationskanal och stod pa den har resan. Har nyligen paborjat forsoken och har Bim idag! (test i morse visade negativt men ingen mens i sikte, bara latt vark). Om det ar mens eller molvark aterstar att se :) Har varit gravid en gang tidigare for fyra ar sedan som slutade i abort.

    Längtar1984 - 35 år. Försökt sen juni 2018. Tror jag haft två tidiga missfall då cykeln gått över 6-8 dagar. (nov och feb) men har inte tagit grav-test så vet inte säkert. Regelbunden cykel på 25-26 dagar. Kör med äl-test fick positivt test med dem i jan men inte i feb.

    Clemmentina - 35 år, försökt sedan januari/februari 2018 men mer aktivt sedan april/maj 2018. Oregelbunden cykel sedan p-pillerstop och har testat Provera ett par månader för att försöka få ordning på cykeln. Har aldrig varit gravid tidigare och ska påbörja utredning under våren. Nästa bim är i april.

    Muusan: 32 år, första försöket var denna ägglossning som var nu 23e februari. Har en cykel på ca 26 dagar, använder mig av tre appar: min kalender, flo och my tracker. Hade Bim 9/3e så är inne på dag 3 utan mens idag. Jag har två barn sedan tidigare min yngsta är 7 år. Hoppas jag är välkommen ändå <3 slutade med p piller för drygt ett år sen då jag ansåg jag bara inte ville hålla på med dem längre.

    KajsaLouise - 34 år, försökt sedan september 2018. Har alltid haft oregelbunden cykel, inte ätit p-piller på flera år och fått Provera utskrivet pga hormonobalans. Jag har aldrig varit gravid, men hoppas så in i norden på att få bilda en liten familj snart! Bim är lite osäker, men runt 27-30 april skulle jag tro.

    Jojjea - 31 år, försökt sedan sommaren 2018. Fick ett MA i december. BIM 1/4.

    Vasens88 - 31 år. Försökt mindre aktivt sedan Maj 2017, mycket aktivt sedan juni 2018. Aldrig varit gravid. Använder app och ägglossningsstickor. Bim 14/3.

    Tima89 - 30 år. Försökt sedan midsommar 2018. Aldrig varit gravid, regelbunden cykel men dock väldigt lite mens. Endast 1-1,5 dygn. Tar ägglossningstest och kör natural cycles. Har gjort en spolning, provat receptbelagt progresteron och ovitrelle (ägglossningsspruta) är just nu på bim +1 (men tempen låg så väntar in mensen.....)

    Missempi - 34år, försökt sedan Maj 2018. Har vart gravid en gång för 18år sen som slutade i abort. Har regelbunden mens. Gyn och blodprov är normal,nästa steg är att få svar på sp-prov och jag ska göra spolning 14/5. Bim runt 8/6.

    ivovanon - 31 år. Försökt sedan augusti 2018. Har endast en äggstock pga äggstockscancer 2005. Blev gravid 2007, gjorde abort. Har normal ägglossning, men spotting ca. 5 dagar efter ägglossning och fram till mens. Fått letrozol att ta dag 5-9. Gyn och blodprov normala. Tempar med NC sedan okt 2017. Väldigt nojig, rädd att det inte kommer fungera.

  • Missempi
    Ölandstoka skrev 2019-05-10 16:14:02 följande:

    Jag har länge varit rädd att vi skulle ha svårt att få barn så jag har nästan gett upp att det skulle funka naturligt även om det inte är något fel på någon av oss.

    När jag får mens ringer jag kliniken så ger de klartecken att jag kan börja med injektionerna. Går till apoteket och köper först bara :)


    Har också haft en sån känsla..

    Ja...tänkte på det idag! Att det enda männen behöver göra är att få en orgasm och runka i en kopp! Haha ursäkta språket! Men lite orättvist är det allt ;)
  • Missempi
    Ölandstoka skrev 2019-05-10 17:21:02 följande:

    Ja hur man än vrider och vänder på det så är det kvinnan som ska bli gravid. Hur mycket männen än vill bli pappor så tror jag inte att de kan förstå hur det känns att vilja bli gravid och sitta där varje månad med mens och depp


    Nej..iaf min verkar ta det med ro...

    Mmm rätt ord där! Mens å Depp! Kände mig nere igår..idag känns det bra.. det mest jobbiga är att man har typ en chans, på en månad...och nu har 12 chanser gått..12 månader...tiden rullar på...men man står å stampar med detta..vill komma in i en nya fas... försöker ändå prata positivt med mig själv...men vissa dagar är ju svårt..första mensdagen tex..

    Sexet är ju inte det roligaste längre heller...haha... blir mest sugen när jag har mens faktiskt..ingen press eller annat syfte då..hur känner ni? Kul att höra andras tankar om det här.
  • Missempi
    Ölandstoka skrev 2019-05-11 07:53:52 följande:

    Känner igen tankarna så väl!

    Vi har också svårt med sexlivet. När ägglossning har varit så blir det nästan alltid minst en sexlös vecka. Det här är helt klart tufft och slitigt på relationen!


    Hehe mmm samma här!

    Så himla bra med såna här forum där man kan ventilera, diskutera, fråga, läsa å känna att de finns andra i liknade situation :)
  • Missempi
    Kruzbaer skrev 2019-05-12 17:47:56 följande:

    Hej på er! Är helt nybörjare här, men tycker tråden tilltalade mig så mycket..

    Själv är jag 31, inga barn och inte varit gravid tidigare. Försökt sedan september 2018, men mer "medvetet" sedan mars. Använder natural cycles för att försöka hålla koll, men suger verkligen på att ta tempen varje morgon. Regelbunden mens, men är väldigt kort (knappt 2 dygn). Har fått positivt på ÄL-test, men är rätt oregelbundet så är svårt att veta när man ska ligga extra mycket... Tankarna börjar vandra till att kontakta gyn för första undersökning.. Har samma problem med att hålla sexet hett. Blir ju mer som en "fabrik" så fort ÄL-testet är positivt och dagarna kring det.. Börjar också fundera på alla vanor jag har, t.ex. "Jag kanske dricker för mycket kaffe", "tränar för lite", "Är för stressad" osv.. Nojjan!


    Välkommen! :)

    Haha jag håller med med tempen...hade en paus med det förra månaden (fast jag bara haft 2 månader innan haha) sämre sömn tycker jag. Har fortfarande inte börjat igen.

    Förra månaden tog jag paus i allt...(förutom att försöka pricka in äl) ganska skönt faktiskt. Men nu känner jag att jag vill försöka så gott jag kan...jag har börjat med b-vitamin och D som jag läste skulle vara bra för äl-sekretet...

    Annars är det inte så mycket jag kan förbättra tror jag..förutom mitt kaffe! Höhö...funderar på att dra ner...

    Så alla här inne som försökt ett tag går tankarna nog i rätt lika banor! Här har du bra stöd! :)

    Haha ja å sexet... ?ja då var det dags igen!? Väldigt hett ;)
  • Missempi
    Clemmentina skrev 2019-05-13 22:18:54 följande:

    Enligt min gynekolog känns det en del, som mensvärk ungefär, men har ju hört att en del tycker det gör riktigt ont. Håller tummarna för att det går bra!


    Tack! Rapporterar imorgon ;)
Svar på tråden 30+, följas åt på vägen till första barnet?