• Missempi

    30+, följas åt på vägen till första barnet?

    Grumpycavat skrev 2019-07-04 06:27:43 följande:

    Herregud herregud herregud! Det är ingen tvekan längre. Jag är gravid.

    Efter mitt megadeppiga inlägg häromdagen liksom. Jag gav ju upp.

    Exakt 2 år tog det för att få mitt första plus.

    Det visade sig att det var en midsommarafton som krävdes.

    Fortfarande i chock!


    Men åhhhh!!!! Gud vad kul!! Stort grattis till er!

    Blir också så glad att läsa när par som försökt länge äntligen får sitt plus! Vet karln om det? Symptom? Några tips och trix? ;)
  • Missempi
    Felicia3 skrev 2019-07-16 17:32:41 följande:

    Fyfan men jag vill bara gnälla om att allt suger idag.i juli har vi försökt ett år.men iom att vi fick missfall i januari får vi inte söka hjälp för än Jan 2020.Vi har bokat egen utredning för 4000 på privat klinik i sept.men sen vet jag inte vad vi gör.om vi ska göra ivf privat om det behövs el vänta.hittas inga fel vet jag att man måste försöka 2 år innan man får gratis ivf.nån som vet om de kommer räkna från missfallet då? El från att vi började försöka? Om de räknar från missfallet får vi ju inte starta ivf resan för än 2021.tror inte jag orkar vänta så länge.fyllde nyss 31 han är snart 39.

    Längtar efter att få veta om/vad som är fel.

    Har kronisk konstant migrän så varje månad utan graviditet är liksom längre tills jag kan få en medicinering och ett eventuellt mer normalt liv.


    Åhh va jobbigt! Men att försöka i 2 år när inga fel hittas, vart bor man då? Kör på till september och sen efter utredningen så får ni ta det därifrån. Hoppas det känns bättre idag! Kram
  • Missempi
    Felicia3 skrev 2019-07-18 10:13:40 följande:

    Vi bor i Västmanland så är i Västerås man får hjälpen.el ja uppenbarligen inte får den.hade en ok dag igår men idag känns det lika igen.jag känner mig så utanför när nära personer får sina barn.mitt ursprungliga BF kommer närmare med.får väl bara försöka tänka bort allt.tack <3

    nån mer som har problem med att folk frågar en när man ska ?skaffa barn?? Mig frågar alltid ngn varje månad.Blir så frustrerad på människor.


    Ja okej, tycker det låter konstigt med 2 år. Mmm förstår...man blir ju lite utanför..

    Vi får frågor då och då...det jobbigast är att alla tror att det är superlätt tycker jag... och när jag svarar att ja vi försöker men de går inte så bra så vet inte folk riktigt vad de ska svara. ?Ja de kan ta ett tag? ?bara att köra på? jaaaaaa vi vet det!!

    Vad säger de till dig?
  • Missempi

    [quote=79771975][quote-nick]Felicia3 skrev 2019-07-20 11:54:02 följande:[/quote-nick][quote=79767399][quote-nick]Missempi skrev 2019-07-18 14:17:58 följande:[/quote-nick]Ja okej, tycker det låter konstigt med 2 år. Mmm förstår...man blir ju lite utanför..

    Vi får frågor då och då...det jobbigast är att alla tror att det är superlätt tycker jag... och när jag svarar att ja vi försöker men de går inte så bra så vet inte folk riktigt vad de ska svara. ?Ja de kan ta ett tag? ?bara att köra på? jaaaaaa vi vet det!!

    Vad säger de till dig?[/

    Hittas fel efter ett år får man hjälp men inte om fel inte hittas liksom..plus att jag hatar att missfallet räknas som lyckad graviditet så man får vänta längre,blir som ett straff.kan förstå det lite men ah.vi har inte sagt till folk att vi försöker,så blir svårt med vad man ska svara.För jag blir ju så oerhört trött på frågan.Får ju frågan av folk som ofta inte är så nära liksom,på jobbet osv.är det en Inte så nära vän kanske jag ändå säger som det är.min sambo framförallt har inte viljat att vi ska vara öppna med det.Men även jag har väl känt på nåt sätt att det är privat.

    Men det börjat luta åt att vi måste vara mer öppna.tex till släkt osv.för att få vara ifred och slippa pressen. Slippa höra ?när ska ni ha barn då?.

    Ibland svarar jag folk: vi får väl se,jag har inte bestämt mig helt kring barn.

    El.?jag vet inte? ?det är ett stort steg? man får offra mkt? (har varit bonusförälder förr liksom)[/

    Okej, det jag vart med om är att hittas inga fel är det ändå ingen extra tid för det. Men beror kanske vart/vem/vilken klinik...

    Ja, att svara jag vet inte är ju helt sant för det är ju ingen som vet ;) även vi får se...

    Hur ligger ni andra till i gruppen?

    Själv är man mitt uppe i äl!

  • Missempi

    Hej tjejer!

    Jag har precis fått min mens, detta var 15e försöket för oss. Vi har bestämt att göra ett sista försök nu när nästa äl kommer. Sen kommer vi köra privat en gång. Vi kommer inte få landsting på flera månader så därför gör vi såhär till att börja med, vi orkar inte vänta längre och hur länge ska man vänta egentligen?!? Vi kvinnor har inte all tid i världen på oss och oddsen blir ju inte bättre för var år som går heller, så därför ska vi köra på nu. Om inte ivf funkar privata å hoppas vi landstinget ger godkänt sen. Det är vår status. Känns jobbigt men samtidigt bra.

    Felicia3: jag är ganska säker att man får landsting om inte privat har fungerat, sålänge man inte har fått ett barn.

    Vad är det att man kunde få tillbaka pengar beroende paket? Hur funkar det? Vem får man tillbaka pengar ifrån?

    Ang BMI, jag trodde bara det gällde kvinnan? Vad spelar det för roll om mannen är överviktig? Det är ju kvinnan som bär barnet.

    Jag önskar er alla lycka till! Nu kör vi!

  • Missempi

    [/

    Okej hoppas det går bra för er<3 vet inte varför det spelar roll,får väl se när vi kommer dit.Vi ska till Livio i Falun,inte helt koll på paketen de har men läs på deras hemsida.som jag förstått ger kliniken tillbaka en del av pengarna om alla försöken misslyckas.Men inom vissa paket bara.

    Jag har precis haft ÄL nu men tror inte det kommer plussa nu heller.Men oavsett om det skulle råka göra det ska vi kolla upp allt ändå om det går att göra det som gravid.Jag tror ju vi kommer behöva hjälp.att ngt kan vara fel men det visar sig.[/quote]

    Tack! Detsamma! :)

    Ja, fråga gärna ang BMI, vart nyfiken på varför. Ska gå in där å kika! Tack!

    Ok, hur länge hade ni försökt?

  • Missempi

    Hej alla fina! Det var länge sen jag skrev här, har vart ganska depp med allt det här! Senaste försöket var vårt 17e, så nästan 1,5 år.

    Jag va helt inställd att de aldrig skulle gå! Men samtidigt så har man den andra rösten som säger ge inte upp!!, ja ni vet! Jävla berg å dalbana. Orkar inte berätta allt men vi har inte fått göra ivf, varken landsting eller privat, så vi har suttit i en jävla rävsax kan man säga, otrolig ångest har det blivit av och till pga detta, helt maktlös.

    Men nu är det så att mirakel har skett! Jag plussade nu i natt med digitalt test 1-2 veckor!Känns helt sjukt! Jag e sååå glad!!! Trodde aldrig de skulle gå. Så jag vill skicka lite pepp å styrka till er som fortfarande försöker! Det kan tydligen gå! :)

    Kram

  • Missempi
    Felicia3 skrev 2019-09-28 09:34:09 följande:

    Wow grattis! <3 vad roligt!


    Tack snälla!! :D

    Lycka till till er!! Det kommer gå! :)
  • Missempi
    Grumpycavat skrev 2019-09-30 10:50:23 följande:

    WOW vad roligt. Stort stort stort Grattis.

    Precis samma hände mig, efter 2 års fruktlösa försök så plussade jag helt oväntat, är nu i vecka 17.

    Blir så glad när någon i denna tråden plussar. Det finns hopp till alla ni som kämpar.


    Gud va underbart! Jaa jag vart så glad när jag läste att du plussat!, då kände jag att det verkligen fanns hopp men att de händer nog inte mig.

    Gud så härligt att du är i vecka 17 redan å allt gått bra!

    Kram
  • Missempi
    Lunne skrev 2019-09-30 16:55:39 följande:

    Grattis!! :) Kul att höra, känns som att det var länge sen någon här skrev om plus här.  


    Tack snälla! :)

    Ja, de va väl ett tag sen. Jag har inte orkat skriva överhuvudtaget här för jag har känt mig så depp.

    Hur går det för dig?
  • Missempi
    Lunne skrev 2019-10-01 09:56:20 följande:

    Inget vidare tyvärr =/ Vi har gjort 8 försök med Letrozol och allt ser perfekt ut varje gång, men det blir ingenting av det... Denna cykel var jag så trött på allt att jag glömde börja med Letrozol tills 3 dagar efter att jag skulle ha börjat, så har bestämt mig för att skippa det denna månad. Den gång jag faktiskt lyckades bli gravid innan var utan Letrozol så man vet ju aldrig, även om det inte känns som nåt att hoppas på. Vi har i alla fall börjat om vår utredning, som aldrig gjordes klart förra hösten (eftersom jag då blev gravid), genom att ta alla prover. Och i december (då har vi försökt ett år sen missfallet) har min gyn sagt att hon ska skicka remiss till IVF, om det inte tagit sig innan. Jag är själv högst skeptisk till IVF då det finns anledning att tro att det är mitt immunförsvar som gör att ägget inte fäster mer än att befruktningen inte fungerar, men sånt undersöker de inte i Sverige så det verkar som att vi får försöka med IVF som nästa steg och hoppas att jag har fel. Jag har börjat ställa in mig på att detta kan bli en lång process, men man hoppas ju varje månad!


    Men åhh!, förstår verkligen!

    Varför tror du att det är immunförsvaret? Hur skulle du kunna testa det på annat sätt? Finns det något blodprov man kan göra?

    Jag var också inne på om det var fel på mitt immunförsvar, var inne på alla möjliga orsaker å tyvärr så vet man ju inte exakt vad det är när allt annat visar bra resultat. Jag tänkte att jag hade dåliga ägg,dåligt pH och en hel del massa mer! Det är så frustrerande, det borde ju gå!, jag vet!! Tycker det är så konstigt att man inte får mer hjälp här i Sverige när man kan få det i andra länder. 17e försöket när alla prover ser bra ut, är det verkligen så då?! Att allt ser bra ut?!, jag tvekar såklart fortfarande. Jag är så otroligt glad att det äntligen gått!, denna månaden åt jag D å B vitamin, det gjorde jag innan med, sen slutade jag helt med kaffe å åt munkpeppar, man blir ju desperat å kaffet kändes som min sista livlina av njutning. Att det funkade denna gång kanske var otroligt tur eller så var det nåt annat,vem vet.

    Hoppas verkligen det funkar för er snart, oavsett hur! Försök acceptera ivf så kanske det känns lättare? Jag började läsa om adoption å äggdonation för att börja tycka det var oki, när jag började tycka det så vart det lättare i kroppen. Försöker ge pepp här men vet hur det känns med hela skiten!, att man väntat tillräckligt!

    Kram på dig!!
  • Missempi
    Lunne skrev 2019-10-01 09:56:20 följande:

    Inget vidare tyvärr =/ Vi har gjort 8 försök med Letrozol och allt ser perfekt ut varje gång, men det blir ingenting av det... Denna cykel var jag så trött på allt att jag glömde börja med Letrozol tills 3 dagar efter att jag skulle ha börjat, så har bestämt mig för att skippa det denna månad. Den gång jag faktiskt lyckades bli gravid innan var utan Letrozol så man vet ju aldrig, även om det inte känns som nåt att hoppas på. Vi har i alla fall börjat om vår utredning, som aldrig gjordes klart förra hösten (eftersom jag då blev gravid), genom att ta alla prover. Och i december (då har vi försökt ett år sen missfallet) har min gyn sagt att hon ska skicka remiss till IVF, om det inte tagit sig innan. Jag är själv högst skeptisk till IVF då det finns anledning att tro att det är mitt immunförsvar som gör att ägget inte fäster mer än att befruktningen inte fungerar, men sånt undersöker de inte i Sverige så det verkar som att vi får försöka med IVF som nästa steg och hoppas att jag har fel. Jag har börjat ställa in mig på att detta kan bli en lång process, men man hoppas ju varje månad!


    Kan även tillägga att vi hade sex morgon å kväll i 3 dagar i rad vid äl, så att man håller sperman till varannan, var tredje dag är bara myt, iaf för vår del. Kan ju vara så att mitt ägg inte har så lång livslängd, vad vet jag. Man vill ju så gärna veta vad som gjorde det å vad som inte har gjort det resten av månaderna!

    Kram
  • Missempi
    Grumpycavat skrev 2019-10-01 13:09:26 följande:

    Vi är så många som kämpar och kämpar, och det kan vara skönt när någon skriver att det helt plötsligt gått, för att ge lite hopp till alla andra. 

    Sen lider jag så mycket med alla som inte haft samma tur som jag, och jag tänker mycket på alla som försöker och försöker. 

    Därför blir jag så himla glad när någon i denna tråden plussar, och även därför jag fortfarande är aktiv i tråden från och till. 

    Ja, på ett sätt går tiden jättefort, men det känns också såååå långt bort till mars. :)

    Håller tummarna för att du får en fin graviditet, och att det kommer en frisk liten knodd nästa år. 

    Samtidigt håller jag tummarna extra hårt för alla er andra som fortfarande kämpar. Jag tänker på er. 


    Håller helt med dig!! Man får hopp, jag fick det när jag läste om de som plussat efter lång tid.

    Och som du säger, man vet hur det känns å vill inte att nån ska behöva vänta längre!!

    Men vad skönt att de gått fort! Härligt att allt verkar gått så bra! :)

    Tack! Jaa oavsett hur det går för mig så är jag så otroligt glad att det funkat överhuvudtaget! Trodde ju inte ens det på slutet..

    Önskar alla får plussa snart! Håller tummarna för det verkligen!

    Kram
  • Missempi

    Hej tjejer!

    Har inte skrivit på ett tag för jag har vart så osäker. Och idag har det iaf konstaterats att jag fått missfall. Känns tråkigt men det jobbigaste är att när det väl tog sig efter 1,5år så funkade det ändå inte. Jag hoppas det går snabbare till nästa gång. Det som varit bra att graviditeten fick upp hoppet igen att det går, så trots allt är jag ändå glad för det. Nu sitter jag hemma och funderar på om jag ska ta tabletterna jag fick med mig hem eller vänta tills det börjar. Blödningen började igår men jag har haft detta på känn i över en vecka. Vill bara få det överstökat. Vad skulle ni gjort? Tagit tabletten eller väntat?

    Kram alla!

  • Missempi
    Lunne skrev 2019-10-15 11:45:54 följande:

    Nej, vad tråkigt :( Skönt att det känns lite hoppfullt trots allt i alla fall! Om du redan börjat blöda borde väl inte tabletterna behövas, eller vad sa din läkare? När jag fick MA började ingen blödning alls av sig själv, och allt kom inte ut trots 2 omgångar Letrozol så det blev skärpning till slut... Men det ska vara ovanligt! Bra dock att gå och kolla att allt kommit ut sen innan man försöker igen.

    Kram <3


    Nej hon tyckte inte de behövdes, men jag kände att jag ville få igång det ordentligt nu så jag tog dom. Ja jag fick en tid nästa vecka och de ska ringa imoren så jag hamnade på en väldigt bra klinik iaf.

    Kram
  • Missempi
    Clemmentina skrev 2019-10-15 12:29:15 följande:

    Usch vad ledsamt! Jag har inga goda råd att komma med tyvärr. Hoppas att ni snart kan försöka igen. Kram


    Tack snälla! Hur går det för dig?

    Kram
  • Missempi
    Grumpycavat skrev 2019-10-15 15:41:11 följande:

    NEJ vad ledsamt. Usch vad jag lider med er. Alla kramar i världen till dig. 

    För att ge dig lite hopp - Pratade precis med min kollega som fick missfall i vecka 8, och hon hann inte ens få en mens innan hon blev gravid igen. 

    Tror att kroppen kanske är lite mer "Mottaglig" direkt efter, och hoppas att detsamma gäller för dig. 

    Tillåt dig att vara ledsen för en stund, och försök sen att hoppa upp på hästen igen även om det är jobbigt. STOR KRAM


    Tack! Ja jag hoppas verkligen de blir så för oss också.

    Ja det är bara att vara ledsen, kommer ju i omgångar. Hoppar upp när det är dags ;)
  • Missempi
    Grumpycavat skrev 2019-10-15 15:44:52 följande:

    Hej igen, 

    Så ledsamt med alla ofruktsamma försök och missfall i tråden. Det gör mig verkligt ledsen. 

    Måste bara dela med mig av ett tips. Det fungerar kanske inte för alla, men kanske för någon. 

    Jag köpte en fertilitetsmonitor i februari i år, och började använde den i mars. 

    I juni blev jag gravid efter 2 års försök. 

    Jag lånade ut monitorn till en vän som också försökt länge. 

    Hon hann använda den i EN Månad, och skrev till mig alldeles nyss att hon plussat. 

    Kanske är det värt för någon av er att införskaffa en sådan? Den ska fungera även om man äter letrozol el liknande. 


    Hur funkar en sån? Jag använder äl tester å temp.

    Hehe det kanske är din monitor som bringar lycka! ;) du får ge runt den till de som behöver lite tur! :)
  • Missempi

    Kollar också in här ibland. Fick ju missfall för ca 3 veckor sen. Efter det har jag å killen tagit de lugnt, vilket vart jätte skönt att inte behöva tänka på allt. Försöker igen till nästa gång.

  • Missempi
    Felicia3 skrev 2019-11-13 22:58:33 följande:

    Tom hinnsäck besök 2 med.nytt hcg prov som hade ökat jättemkt på 2 dagar.var i slutet på v 6 senaste ultraljudet.Ny tid 19/11. Orkar inte riktigt med det här..tror inte det är ngt.Hinnsäcken hade ev krymp vi skulle ställa in oss på missfall men nu lät hon osäker Pga hormonet..denna bergodalbana.tyfligen kan hcg öka vid missfall med


    Beklagar. Men förhoppningsvis får ni veta något snart.

    Kram
Svar på tråden 30+, följas åt på vägen till första barnet?