• Missempi

    30+, följas åt på vägen till första barnet?

    Grumpycavat skrev 2019-06-07 10:06:45 följande:

    Åh nej vad trist. :( Usch, känner med dig, den där hopplösa känslan när man inser att loppet är kört. Jag förbereder mig på detsamma. 

    Springer på toa hela tiden, men fortfarande ingen mens. Hoppet är det sista som lämnar. 


    Ja.. men de får bara ta ett tag och att man får vara ledsen, sen upp på hästen igen!, inget man kan göra åt just nu heller...tankarna slängs hit och dit! Från : det kommer inte att gå!, vad är det som är fel! Till: nästa månad kanske! Bra med en mars- sommar bebis osv!...känslorna å tankarna bara åker fram och tillbaka. Men just nu såhär vid mens känns så depp..

    Men en pytte chans finns säkert såklart.

    Du får meddela sen hur det går! <3 Hur länge har ni försökt och har ni fått nån hjälp?

    Min sambo kom å pussa å krama mig å fråga om jag ville ha frulle..han e så söt! <3
  • Missempi

    Här är vår lista om nån vill ändra något eller om någon ny vill vara med i gänget! :)

    Lunne - 31 år, försökt sedan sommaren 2018. Fick ett tidigt MA i december 2018. Har PCO, så testar med Letrozol nu (tredje försöket). Äl ca. 24/4, BIM 7/6.

    Ölandstoka - 35 år, försökt sedan mars 2018. Lätt pco men har äl (bekräftar genom tempning). Aldrig varit gravid, Bim ca 16/5

    Grumpycavat - 30 år, försökt sedan Juli 2017, regelbunden cykel med ÄL. Använder fertilitetsmonitor, Aldrig varit gravid. Bim 13/4

    Geranium - 32 ar (33 om tva manader). Bor i Frankrike och kanner att det skulle vara skont att anvanda FL som en ventilationskanal och stod pa den har resan. Har nyligen paborjat forsoken och har Bim idag! (test i morse visade negativt men ingen mens i sikte, bara latt vark). Om det ar mens eller molvark aterstar att se :) Har varit gravid en gang tidigare for fyra ar sedan som slutade i abort.

    Längtar1984 - 35 år. Försökt sen juni 2018. Tror jag haft två tidiga missfall då cykeln gått över 6-8 dagar. (nov och feb) men har inte tagit grav-test så vet inte säkert. Regelbunden cykel på 25-26 dagar. Kör med äl-test fick positivt test med dem i jan men inte i feb.

    Clemmentina - 35 år, försökt sedan januari/februari 2018 men mer aktivt sedan april/maj 2018. Oregelbunden cykel sedan p-pillerstop och har i utredning fått veta att jag har pco. Kommer att förhoppningsvis att få testa letrozol i nästa cykel, annars efter sommaren.

    Muusan: 32 år, första försöket var denna ägglossning som var nu 23e februari. Har en cykel på ca 26 dagar, använder mig av tre appar: min kalender, flo och my tracker. Hade Bim 9/3e så är inne på dag 3 utan mens idag. Jag har två barn sedan tidigare min yngsta är 7 år. Hoppas jag är välkommen ändå <3 slutade med p piller för drygt ett år sen då jag ansåg jag bara inte ville hålla på med dem längre.

    KajsaLouise - 34 år, försökt sedan september 2018. Har alltid haft oregelbunden cykel, inte ätit p-piller på flera år och fått Provera utskrivet pga hormonobalans. Jag har aldrig varit gravid, men hoppas så in i norden på att få bilda en liten familj snart! Bim är lite osäker, men runt 27-30 april skulle jag tro.

    Jojjea - 31 år, försökt sedan sommaren 2018. Fick ett MA i december. BIM 1/4.

    Vasens88 - 31 år. Försökt mindre aktivt sedan Maj 2017, mycket aktivt sedan juni 2018. Aldrig varit gravid. Använder app och ägglossningsstickor. Bim 14/3.

    Tima89 - 30 år. Försökt sedan midsommar 2018. Aldrig varit gravid, regelbunden cykel men dock väldigt lite mens. Endast 1-1,5 dygn. Tar ägglossningstest och kör natural cycles. Har gjort en spolning, provat receptbelagt progresteron och ovitrelle (ägglossningsspruta) är just nu på bim +1 (men tempen låg så väntar in mensen.....)

    Missempi - 34år, försökt sedan Maj 2018. gravid en gång för 18år sen som slutade i abort. Har regelbunden mens. Genomgått utredning, Inga fel hittade. Bim runt 8/6.

    ivovanon - 31 år. Försökt sedan augusti 2018. Har endast en äggstock pga äggstockscancer 2005. Blev gravid 2007, gjorde abort. Har normal ägglossning, men spotting ca. 5 dagar efter ägglossning och fram till mens. Fått letrozol att ta dag 5-9. Gyn och blodprov normala. Tempar med NC sedan okt 2017. Väldigt nojig, rädd att det inte kommer fungera.

  • Missempi
    Grumpycavat skrev 2019-06-08 05:52:38 följande:

    Men nej!

    Mensen kom nu på morgonen. Jävla skitmens alltså.


    Åhh :( mmm jävla depp alltså! Fan va tråkigt! Men snart nya tag! Kram
  • Missempi
    KajsaLouise skrev 2019-06-08 10:03:14 följande:

    Jag har läst allt ni skrivit men inte varit så aktiv. Jag har hejat på i det dolda ändå! Jättetråkigt att höra att mensen kommit för er båda. Det finns f*n inget värre :( Hoppas det känns lite ljusare för er igen om några dagar och ni kan samla kraft för ett nytt försök!


    Tack snälla! Ja känns redan bättre än igår när man fått vart grinig...

    Hur går det för dig?
  • Missempi
    KajsaLouise skrev 2019-06-08 10:48:41 följande:

    Ja det är ändå konstigt hur fort man kan ställa om sig, bara man får ha någon/några deppiga dagar. Det kommer ju fler chanser!

    Vet inte riktigt hur det går för mig. Jag hoppas på ägglossning inom några dagar, men än så länge tyder inget på det. Hade en ägglossningsfri månad förra cykeln och antagligen även i mars. Känns oerhört frustrerande och det är många negativa tankar som kickar igång. Får se vad som händer helt enkelt de kommande dagarna.


    Ja men precis. Finns inget direkt att göra när mensen dyker upp, bara att acceptera.

    Ja fattar att de är frustrerande!, verkligen! När hade du mens senast då? Kollar du med äl test? Vet du vad de kan bero på?
  • Missempi
    KajsaLouise skrev 2019-06-08 19:11:16 följande:

    Det är inte mycket annat till val nej... :/

    Jag fick någon liten blödning (mest brunt) 28-29 maj. Min mens brukar vara 7 dagar, så det var lite annorlunda. Japp, kollar med ägglossningstester. Fick faktiskt en blinkande gubbe idag på CB men det fick jag även förra cykeln. Men äl ska väl vara först om några dagar, så jag håller tummarna. Det är väl iofs vanligt att ha någon cykel per år utan ägglossning. Så jag tänker jag haft dem nu. Om det blir fler vet jag inte vad det beror på. Jag har/har haft lite obalans med hormonerna. Kan ju vara det. Jaja, vi får blicka framåt. Hoppas på många fler plus i den här tråden framöver!


    Men skönt med blinkande gubbe!, vart det fast sen?

    Ja de får vi hoppas!! :)
  • Missempi
    Grumpycavat skrev 2019-06-10 08:17:42 följande:

    Nu har besvikelsen lagt sig, och jag blickar framåt nästa månad. Good news är ju att nästa ägglossning sker till midsommar. :)

    Jag har börjat titta lite på fertilitetskliniker, och planerar att boka in ett besök till oss snart. 

    Är det någon av er som bor i Skåne och har haft kontakt med någon klinik?

    Som jag förstår det så finns det både privat och via landstinget. Vi kvalificerar ju oss till landstinget, men förstår inte rikgit om man kan göra det "Kostnadsfritt" även privat?.

    I Malmö har jag hittat följande:

    * Reproduktionscentrum i Malmö - via landstinget

    * Flera privata, men mest kända är väl Nordic IVF i Malmö.

    Ni som gjort detta, hur går det till när man bokat ett första möte?

    Är det provtagning direkt på första träffen, och isåfall, vilka prover? Och vad händer sen?


    Hehe jag vet! Mitt i midsommar haha

    Jag tror man kan använda privata som kan gå kostnadsfritt, iaf den vi har vart på. Men bor tyvärr inte i Skåne. Kanske är upp till kliniken. Första mötet är mest prat..ev en vanlig gynundersökning och blodprov.har du vart i kontakt än?
  • Missempi
    KajsaLouise skrev 2019-06-12 13:22:47 följande:

    Min kropp är knäpp! Igår fick jag på lunchen fast gubbe. På ett billigt stavtest jag tog samtidigt fick jag inte helt positivt teststreck, men det var starkt. Testade igen på kvällen med ett nytt CB och billigare test. Båda var negativa och den billiga stickan var klart negativ. Imorse prövade jag därför igen. Även då var CB negativt. Nu på lunchen testade jag med stavtest igen och det är så positivt det kan bli, teststrecket är starkare än kontrollstrecket. Jag förstår dock inte varför jag får olika besked från olika tester... Nått någon känner igen? Nått liknande hände mig även i april. Jag tempar och hoppas få en bättre bild inom några dagar, men några höga förhoppningar har jag verkligen inte.


    Jaha!, ja vad konstigt...

    Jag kan nog inte ge ett svar men mina tankar går att det inte släppte när det skulle och att det sen försökte igen. Eller att de var två ägg kanske? Hehe jag kanske har heeelt fel!, men de är mina tankar.. du har säkert googlat runt, vad har du hittat? Kram och ligg på!! ;)
  • Missempi
    KajsaLouise skrev 2019-06-12 17:15:18 följande:

    Det är märkligt. Jag hittar inget. Tror inte på att ägget misslyckades att släppa. Kanske är mer troligt att testen är olika känsliga... Men jag vet verkligen inte! Lite tokigt är det i alla fall. Hur mår du nu då? När är äl igen för dig?


    Ja jo så kan det ju vara! Står de nåt på förpackningarna? Undra när man får två ägg (tvillingar) om de kan släppa olika tillfällen vid äl eller om de släpper samtidigt? Nån som vet kanske? Man har ju hört historier om 2 olika pappor fast dom har vart tvillingar tex.

    Jo men jag mår bra! Repat mig sen första mensdagen :) tog ett snack med mannen idag om ivf...och han sa: vi kör!, så om det inte funkar på ett tag så kanske de blir det oavsett privat eller landsting. Det känns lite lugnare. Nästa äl är beräknat på självaste midsommarafton! Då jävlar blir det åka av! Haha
Svar på tråden 30+, följas åt på vägen till första barnet?