• amandakollb

    Letrozol - följas åt?

    Asplövet18 skrev 2020-06-08 14:01:05 följande:
    Skönt med någon till så man inte är ensam <3 När börjar du? Jag är på cd5 idag och började på cd3. Måste dock ta på kvällen för tycker jag svettas extra mycket om jag tar på morgonen.

    Ja det och så tempar jag varje dag.  Hur gör du? Glad
    jag är på cd 27 idag och bim-3 så om jag inte blir gravid denna cykel så kommer jag hinna med ännu en till cykel med vul och ovitrelle innan jag börjar på 4e omgången där kliniken är stängd och jag får köra utan ovitrelle och vul och det då skulle det isåfall bli i mitten på juli som jag börjar med den letrozolkuren. 

    men så din klinik är stängd redan nu? och hur länge kommer de hålla stängt? vart bor du? :)
  • amandakollb
    Asplövet18 skrev 2020-06-08 14:53:38 följande:
    Jaha ok! Håller tummarna då :) 

    Jag har via landsstinget hos gyn där, i Uppland. De har inte stängt men de gör inga behandlingar på någon sedan mars och har så  till efter sommaren :/ 

    Vill inte vända mig privat förrän de testat allt de kan göra känner jag/vi.

    Går du privat? :) 
    tack!! :) aha okej då förstår jag! :) nä de förstår jag, och förstår verkligen att ni vill köra på med letrozol ändå! 

    ah går på en privat klinik men som har avtal med landstinget så det är samma priser nu som vi betalar om vi skulle gått via landstinget :) 
  • amandakollb
    Asplövet18 skrev 2020-06-08 15:23:34 följande:
    Jaha vad smidigt! Var bor ni? Vi bor i en relativt liten stad så tror inte vi har någon privat med avtal för ferilitetsbehandling, enbart för cellprov. 

    Om ivf är nästa steg i höst blir det  på Akademiska vilket är 40 min resa :/ 
    bor i sthlm så här finns många att välja på, så tog det som var närmast, tar ca 10 min att promenera så det är väldigt skönt! åh 40 min är lång tid :( men vad gör man inte haha! 

    såg förresten att jag glömde svara på din fråga om tempning, och ja jag tempar också!:) tycker det är väldigt skönt att hålla koll på när man haft äl osv, även fast det har varit lite stressigt nu med ovitrellen då jag vet att tempen ska öka men sen har den inte riktigt gjort det..har haft väldigt långsam stegring vilket är lite drygt! men till slut har den höjts :) höjs din temp jättemkt över en natt? 
  • amandakollb
    light skrev 2020-06-17 09:49:55 följande:

    Syns ju sjukt dåligt på bild men jag lovar att det är två streck där :) syns tydligare irl, även om det är svagt. Använde early-test som man kan testa 6 dagar innan mens, och det är precis 6 dagar idag så hade inte väntat mig nåt starkare :)


    jag ser inget men som du säger, syns ju alltid bättre irl! vad kul :DDDD du får ta nytt test snart och uppdatera oss hur det går!! 
  • amandakollb
    light skrev 2020-06-17 13:46:19 följande:
    Nej jag såg efteråt att det inte syns nånting alls när bilden är uppladdad tyvärr. Syns på originalbilden så trodde det skulle funka men icke :) äsch! Tar ett nytt imorgon bitti och ser om det hänt nåt :) Ringde min läkare och hon bokade in mig på ul den 26/6, bim+4 blir det då. Ska få ta progesteronprov och sånt då sa hon.
    som akalei skriver, håll oss uppdaterade :D 
  • amandakollb
    light skrev 2020-06-20 13:13:52 följande:

    Måste bara skriva av mig... Vad svårt det är att ha tålamod :( ingen större blödning än så är inne på 3:e dagen med små diffusa rosa vad-det-nu-är. Borde inte läsa massor och borde inte hålla på och testa för jag vet att det högst troligast är mf på g och att det bara är att vänta in.

    Men

    Testet jag använde först som visade positivt hade jag bara ett av. så det jag använde igår var ett annat märke, babyplans testa tidigt sticka. Den visade ju klart negativt på morgonen, anade en liten skugga men inte så att den skulle räknas.

    Idag tog jag ett nytt, manisk och deprimerad som man är, och nu plötsligt är det pos? Får nån liten förhoppning men vill inte greppa tag i den, låter det vara svävande och ställer in mig på det värsta ändå. Som sagt ville bara skriva av mig för har ingen att ventilera hos om detta sjuka beteende.. allt alla kan säga är ju att jag ska vänta och se. Och det vet jag ju redan.


    det kanske bara var för tidigt tidigare? det där ser ju positivt ut och om det är positivt nu så borde det va det du går efter tänker jag? :) ag har hört att man kan få spottings innan bim även fast man är gravid! 

    tagit något nytt test imorse? 
  • amandakollb
    Asplövet18 skrev 2020-06-22 08:16:34 följande:
    Åh vad lyxigt!!

    Nu är det jag som glömt att svara haha. Alltså njaa, den har väl ökat från 36,1/36,2- 36,4-36,6 någonstans. Denna månad har tempningen gått åt helvete dock för har inte sovit bra alls :( 
    okej men det är ju ändå en ökning som tyder på ägglossning väl? :) vilken CD är du på? när har du bim? 
  • amandakollb
    light skrev 2020-06-22 11:23:31 följande:
    Tack för svar <3

    Ja jag tog ett nytt igår morse som var starkare, och ett till imorse som ser likadant ut som igår. Är inne på 5:e dagen nu med spottings.. funderar på att ringa min läkare men vad ska hon göra åt saken? Har en tid på fredag inbokad där.. usch vad frustrerande, alla dagar går såååå sakta.

    Skulle vilja be om blodprov och kolla progesteron och hcg, får man göra det? Nån som vet?
    okej men om det blir starkare borde det ju vara positivt! och det ökar väl bara varannan-var tredje dag så inte konsigt att det är lika som igår. 

    på min klinik får man inte progesteronprov tyvärr, men det går att beställa själv via nätet och så lämnar man blodprov på närmsta provtagningscentral, men det kostar typ 3-400 kr tror jag. men det är säkert olika på olika kliniker så du kan ju testa att fråga på fredag om du ska dit då! :) jag tycker det låter positivt iaf! 
  • amandakollb
    Asplövet18 skrev 2020-06-22 09:36:26 följande:
    Jaa men den brukar kunna hitta äl i alla fall :) Nu är jag på CD 19. Hade "perfekt" sekret i onsdags med mycket känningar så jag tror äl var då (cd 14) eller torsdagen cd15.... Dudå? :) 
    okej låter bra! då bara den jobbiga väntan på bim kvar då ;) ska du testa något innan?

    jag är på cd 11 idag och ska på första vul på onsdag 24e, ska bli spännande! hoppas att en äggblåsa har växt till sig så jag får ta ovitrelle i veckan. 
  • amandakollb
    Asplövet18 skrev 2020-06-22 16:09:15 följande:
    Ja detta är olidligt!! Bim bör vara nästa onsdag (1a) och är sugen på att testa redan nu, även om jag vet att det är omöjligt haha :( Vill bara veta nuuuu!!!

    Åh spännande!! hoppas!! :) Körde du enkeldos?
    förstår det, man blir ju sjukt ivrig haha! men kan du inte testa med ett testa tidigt om några dagar? :D

    jag kör dubbeldos! körde du enkeldos och ovitrelle? :)
Svar på tråden Letrozol - följas åt?