Inlägg från: Najo |Visa alla inlägg
  • Najo

    BF december 2019

    Ingentingviktigt skrev 2019-04-07 10:25:48 följande:

    Det var ett sånt test som var mitt första test. Tog ett sånt test 13 dagar efter äggutplock på ruvdag8 med ett 5 dagars. Då visade testet 1-2 veckor. Sen nästa dag tog jag ett vanligt test som gav ett rätt tydligt streck och 3 dagar senare tog jag ett till vanligt som gav ett starkare streck. Jag är orolig för att det ska stå fel siffror. Har läst att såna test kan visa fel, och att det inte behöver betyda att graviditeten stannat av.

    Mina bröst har knappt ömmat på ett dygn nu. Det är fortsatt större än de brukar vara och jag ser blodådror, men har kunnat sova på mage i natt utan problem. Känner mest bara svanksmärta nu.


    Ok jag förstår. Har haft rätt lugnt med brösten sista dagarna jag mer. Känner väl ngt mer i dag, mest upp emot armhålorna. Köpte ett digitalt och testade (plus) vilket eg inte säger mkt mer än att det finns hcg i kroppen. Men tar det som positivt. I v 6 (vi befinner oss ju på exakt samma dag) ökar progrestoronet rätt mkt har jag läst. Jag tänker att hormonerna ändras lite olika från dag till dag och vecka till vecka och det är ju även kombinationen av hormoner som påverkar kroppen också. Att det varierar med symptom är nog inget jättekonstigt. Vissa blir illamående av progrestoron vissa inte. Jag har aldrig mått särskilt illa i mina graviditeter. Man får hålla tummarna och hoppas på ett livskraftigt embryo som är genetiskt intakt. Hänger nog mest på det.
  • Najo

    Hej,

    Var på tidigt VUL idag, vecka 6+0. Såg bara en hinnsäck på 6.8 mm. Enligt hennes maskin är jag i 5+3 men hon säger det kan diffa fel en vecka åt ena el andra hållet. Ångrar att jag gjorde detta då jag är ännu mer orolig nu. Ett tips till er andra att tänka på om ni funderar att det kan vara bättre att vänta. . Hon sa varken bu el bä och att det det kan vara för tidigt bara (att jag inte skulle oroa mig så mkt). Får bara stå ut nu en vecka till jag ska på vul på min ivf klinik. Just nu sitter jag på jobbet och vill bara gråta för att jag hade hoppats på mer idag. Först hinnsäck sedan gulsäck och foster. Hoppas mitt lilla där inne växer nu som jag hoppas på.

  • Najo
    osofin skrev 2019-04-10 17:17:47 följande:

    Förra graviditeten var jag med om samma. Trodde jag va 5+6 men var 5+3. Så man såg graviditeten så att säga men inte fostret. Fick återtid efter en vecka. Då tickade hjärtat fint! Blev en flicka :)

    Idag var jag på VUL privat. Vecka 6+1 idag och det stämde bra med mätningen. Såg hjärtat slå också. Överlycklig!

    Detta blir som sagt vårt femte barn på nästan 8 år. Är 33 år gammal.


    Ja fast skillnaden är att jag vet att jag är 6+0 då det är ivf. Så då låter det som att det ser mindre ljust ut för min del. Grattis till dig!
  • Najo
    Ingentingviktigt skrev 2019-04-10 20:05:25 följande:

    Men 4 dagar fel låter inte som så mycket. Jag ska till barnmorskan på måndag vecka 6+6, vet inte ens om det blir något ultaljud då, eller om jag får vänta till på torsdag då jag ska till min klinik vecka 7+2. Enligt kliniken var måndag den tidigaste dagen de ville boka in mig för ett ultaljud, men då det var fullbokat fick jag torsdagstiden istället. Håller tummarna för att det går bra för dig nästa vecka. Känner du några symtom?

    Själv är jag rädd att kroppen spelar mig ett spratt eller om jag verkligen börjat må illa. Det känns som allt luktar så starkt. Min arbetsplats (sjukhus) känns inte som den bästa. Igår fick jag för mig att det luktade pizzasallad i hela korridoren (tror en patient åt pizza eller något med vinäger). Vet inte om jag tänker att jag borde må illa och kräkas och därför får konstiga reflexer, men senaste 3 dagarna har jag fått hulkningar, speciellt när jag varit hungrig, har stått ock spottat ut spott över toaletten och önskat att få kräkas, men det kommer inget kräk även om det kliar i halsen, harklingar eller rapningar kan döva känslan lite. Huvudvärk känner jag också, men vågar inte dricka så mycket kaffe. Kissar en hel del, är förstoppad och brösten ömmar av och till, speciellt på natten. Känner mig så ynklig, tycker så synd om min snälla sambo som får stå ut med mitt gnäll.


    Der är just det som är problemet också. I lördags kändes det synptomfritt, sedan blev jag lugnare igen i måndags då jag kände mer igen. I går kväll samma sak som i lördags. Hade jag inte känt så lite hade jag nog hållit mig från dagens VUL. Har en dålig känsla kring detta just nu. Samtidigt kommer jag inte kunna släppa hoppet. Tycker brösten känns tydligt mindre nu. Har ngn lättare strålning mot ljumskarna och låret men inte mer än så. Hinnsäcken borde oavsett foster eller ej vara mer än 6.8 mm när jag är i 6+0. Samtidigt har jag precis kollat de första vul:en med mina två barn (också ivf) och det var först i v8+1. dvs 15 dagar senare än "idag" då jag är 6+0. Vad jag menar är att jag ju inte har ngn aning hur det såg ut däe inne med dem vid samma tidpunkt. Försöker finna ngn tröst i det, att det ff kan finnas en chans.
  • Najo
    Stellan11 skrev 2019-04-11 17:56:25 följande:

    Åh va kul :) hoppas på samma här och att min beräkning stämmer nu!


    Var på VUl i går mina värsta 36h tror jag hittills fram till nu. Den ena läkaren säger att det är missfall och den andra att trots att maskinen sa 5+3 och inget foster syntes, kan det absolut vara felräkning då maskinen inte är den senaste och risken/osäkerheten att kolla så tidigt. jag mår piss kan jag lova. Har ett VUL inbokat i morgon bitti som ska utföras av en överläkare på en annan mottagning. Vet inte om jag ska förbereda mig på det värsta eller om det finns en chans. 6+2 i morgon. Så här såg det hinnblåsan ut igår (6.8 mm). Tycker ju inte att den är helt svart (svart är ju vatten). Mem som sagt enligt gyn inget foster iaf.

  • Najo
    Anonym (Jossan) skrev 2019-04-11 19:48:16 följande:

    Någon mer än jag som redan är sjukt hungrig hela tiden?? Och illamående på det, usch. Är bara i vecka 4+4 och börjar seriöst fundera på om det är fler än en därinne, för med alla mina tre andra barn har denna jobbiga hunger och illamående börjat vid vecka 6+2 - 6+3.


    Jag var sjukt hungrig 4+3 och 4+4 men lugnade nee sig lite efter det
  • Najo

    Har tyvärr fått missfall (MA) för första ggn i mitt liv. V 6+2 men inget foster. Måste kämpa på nu med mina 2 barn. Ska till IVF kliniken på måndag. Blir väl medicin för att få ut det antar jag. Lycka till till er med era graviditeter????

  • Najo
    Najo skrev 2019-04-12 09:28:43 följande:

    Har tyvärr fått missfall (MA) för första ggn i mitt liv. V 6+2 men inget foster. Måste kämpa på nu med mina 2 barn. Ska till IVF kliniken på måndag. Blir väl medicin för att få ut det antar jag. Lycka till till er med era graviditeter????


    Lycka till med era graviditeter! Jag la in ett hjärta på slutet men det blev massa frågetecken i stället vilket det inte skulle vara
  • Najo
    osofin skrev 2019-04-13 10:55:31 följande:

    Jag beklagar verkligen. Det är hemskt att genomgå ett missfall. Det finns inget jag kan skriva som kan få dig att må bättre. Men jag vill bara säga att jag verkligen verkligen beklagar.


    Tack det värmer. Känns som jag åker ner för ett mörkt hål med en snara runt halsen. Tårarna sprutar. Är själv med mina 2 barn och försöker överleva dagen. De måste verkligen vara 100 så får se processen. Har tagit ett hcg prov och kommee sannolikt ta ett nytt på ivf kliniken på må. De vill väl konfirmera att nivåerna sjunker. Har tydligen hänt i några få fall stt man avslutat graviditeter av misstag. Men det är en pina. Har kickat in mer gravsymptom sedan beskedet i fredags. Kroppen signalerar ju verkligen om att den är gravid. Det värker av sorg i mitt hjärta om vetskapen om att ett foster saknas. Vill ju ha ut detta så snart som möjligt så jag kan börja bearbeta detta på riktigt. Samtidigt är hoppet om ett mirakel inte helt borta.
  • Najo
    solange1992 skrev 2019-04-13 21:51:07 följande:

    Tror jag håller på att bli knäpp... har molvärk till och från men tror varje gång jag går på toa att jag ska få missfall är i 5+2 idag och tog ett clear blue digital som visade 3+. Men missfallet från i februari har satt sig på skallen. Längtar bara till jag gått förbi vecka sju 6+2 då jag fick det förra missfallet. Känns som första milstolpen. Vill vara glad men vågar inte.... lite tråkigt inlägg kanske men behöver skriva av mig. Lider med dig Najo???? sen känns det lite som att för man har 2 barn sen innan skulle det inte vara lila farligt för att man har två.... tycker alla känns lika mycket har varit/Är gravid för 7 gången och har två levande barn så

    odsen är ju inte på min sida direkt :/


    Tack. Jag önskar ingen denna smärta. Min gravsymptom har stadigt ökat sedan i fre morse när jag fick veta att det saknades foster och gulesäck inuti hinnsäck. Mon sorg har inslag av ilska nu. Jag är arg på min kropp för att den luras. Hade jag inte känt så här mkt för en vecka sesan hade jag aldrig gått på tidigt VUL..men desto större chock hade det ju blivit nu i veckan då jag hade tiden på ivf kliniken inbokad. Har konstant växtvärk i livmodern och ilnkngar i brösten och aptit och svagt illamående till och från. Det är en pärs. Men nu är jag mest förbannad och vill få ut det så jag slipper känna mig gravid. Kroppen säger en sak och läkaren en annan..jag sörjer den bebis jag ville ha men inte får. Jag har 2 barn men tyvärr inte just nu ngn jättetröst. Känns som att jag har förlorat en bebis.
  • Najo
    Stellan11 skrev 2019-04-14 21:18:21 följande:

    Vul börjar närma sig. Ska till bm först på tisdag morgon o ta de första proverna o sedan göra vul på eftermiddagen på gyn. Känner att kg ställt in mig på ett missfall o att jag vill komma dit få det bekräftat för att dvd-pelaren hjälp att få ut de innan vi ska utomlands den 11e maj :( sån tråkig känsla men efter både fullgångna graviditeter, tidiga missfall innan v12 o senare missfall efter v12 så känns de som att man lärt sig att känna vad som är bra eller dåligt :( behövde bara få skriva av mig!


    Jag hoppas du slipper få ett negativt besked. Det har nog varit de värsta 5 dagarna i mitt liv. Känner mig mer och mer gravid samtidigt som det saknas ett foster. Hoppas jag får besked om att jag kan ta bort det i dag när jag ska till kliniken. Just nu känns allt nattsvart. Att gå omkring med en gravid kropp på detta sätt önskar jag ingen. Jag är så fruktansvärt ledsen. Känns så poänglöst att kämpa för att bli gravid, bli gravid och sedan tar det slut så här. Hoppas det går bra för er alla på era VUL.
  • Najo

    Hej alla, ä nu i v 6+5 och har haft 5 mardrömsdygn sedan första VUL v 6+0. Nu har jag 4 cytotek i kroppen för att avsluta graviditeten som är endast har en hinnsäck och moderkaka. Första ggn jag drabbats av missfall (MA). På ngt sätt känns det som en lättnad att nu mitt i denna mardröm avsluta graviditeten. Den psykiska påfrestningen de dagar jag pendlade mellan hopp och förtvivlan innan jag fick domen och efterföljande dagar då jag behövde fortsätta graviditeten (med alla symptom) samtidigt som.jag hade ett dött foster (mitt älskade barn jag aldrig fick träffa) i min livmoder har varit en fruktansvärd tortyr. Om 2-3 v ska jag tillbaka till ivf kliniken för att checka att allt är borta och förhoppningvis påbörja ett nytt försök. Önskar er alla lycka och små bebisar i december.

    Ngt jag tar med mig från detta är att jag kommer veta vad som gäller vid ett tidigt VUL i framtiden.. Vid 6+0 ska man Minst se en gulesäck men helst ett foster. Det har varit väldigt otydligt i denna process. Nu har jag gjort 3 vul av 3 olika läkare på 5 dagar (bla ab en överläkare på ultragyn med rolls royce maskiner) för att vara säker. En gulesäck ska ses med en hcg nivå på ca 1000. Jag hade hcg på 6570 i fredags 6+2. En ofostrig graviditet bertyder att celldelningen avstannat rel tidigt för själva fosterdelen av embryot (den innersta kärnan). Kromosomavvikelser el andra gen defekter. Enligt min ivf klink den vanligaste typen av missfall. Jag kommer aldrig glömma detta och för alltid bära med mig den kärleken jag känt för detta lilla liv jag fick bära på så kort tid. Upplever en obeskrivlig sorg och nu vet jag vilken fruktansvärd process det innebär att drabbas av ett missfall.

Svar på tråden BF december 2019