• Daphodil

    BF MAJ 2020

    Vi har inte berättat för släkten än, så imorgon på fars dag tänkte jag ge min pappa ett kort där det står "Grattis på (mor)fars dag, önskar (mitt namn), (dotterns namn) och en till. PS boka inga resor i slutet av april."

    Jag tror det kan bli bra.

  • Daphodil
    HejsanJenny skrev 2019-11-10 06:21:36 följande:

    Mina få symptom känns som bortblåsta från en dag till en annan. Illamåendet som alltid låg nära är borta och jag behöver inte längre gå upp på natten för att kissa. Är inte panikigt hungrig hela tiden längre. Jag har aldrig lyckats komma så här långt i en graviditet tidigare, gick in i vecka 15 igår. Har ju förstått att andra trimestern generellt är den tid som man mår bäst men, jag känner mig inte ens gravid längre och med 4 mf och ma i bagaget känner jag mig bara orolig och nojig nu.


    Jag känner alltför väl igen oron. Jag har googlat "minskat illamående vecka x" nästan varje vecka upp till typ v 13. Läste att i någon vecka (kanske typ 14?) brukar kisseriet avta.

    Så det är normalt att symtomen försvinner nu, och jag vet flera som plötsligt känt sig ogravida i spökveckorna. Du gjorde ju också ett fint kub ganska nyligen, och det är ju också en lugnande faktor. Oddsen är med dig när du kommit såhär långt.
  • Daphodil
    Trostar skrev 2019-11-10 17:07:30 följande:

    Är i vecka 15 jag med och hade behövt köpa gravidkläder.... Jag är van vid att vara smal och ha en väldigt platt mage så jag trodde ju i min enfald att magen skulle börja synas först vecka 20 på mig. När jag har tighta kläder och har ätit så är det TYDLIGT att där är en bebismage. Tänkte satsa på tights och lösare byxor ett tag till, men valmöjligheterna i garderoben har ju krympt :)

    Jätteroligt privat, men har lite panik på grund av jobb. Vill absolut inte gå ut med graviditeten innan RUL. Hade hoppats på att säga det i vecka 23-24. Ännu går det ok att dölja med stora tröjor upptill men det blir svårare...

    När hade ni tänkt att berätta för jobb?


    Jag berättade typ v 13 för min studierektor och min överläkare, eftersom det hade betydelse för mina placeringar framöver. Min klinikchef godkände ledighet för MVC-besök men har inte kommenterat i övrigt. Får ju utgå från att han förstått.

    I min första graviditet åkte jag till närakuten pga uvi typ v 6, och vem var jour om inte min dåvarande chef! Så det avslöjandet var snabbt avklarat...
  • Daphodil

    Jag skrev igår att jag skulle avslöja för pappa genom ett hintande fars dags-kort. Han fattade inte! Fick bokstavera ut tydligt att vi var gravida innan det gick in. Så lite antiklimax

    Jag undrar i övrigt om jag kanske börjat känna bäbisen. Är osäker, men känner nåt långt ner ibland som inte är gas.

  • Daphodil
    jevana skrev 2019-11-11 20:26:10 följande:

    Typiskt pappor xD

    Jag tror mig också känna rörelser nu och då. Absolut inte alla dagar dock. Längtar så tills det blir rörelser man verkligen känner och inte behöver fundera om det var det eller inte!


    viljaa skrev 2019-11-11 20:59:37 följande:

    Hatar autocorrect på familjeliv!!! Blir fel jämt !!! Hahah. Ska ju stå nedre* regionerna


    Visst är det mysigt? Får mig att känna mig lite lugn. Längtar också till ordentliga rörelser!
  • Daphodil
    Andreaaaa skrev 2019-11-11 21:10:26 följande:

    När jag väntade min son så berättade jag det för min pappa genom att köpa en t-shirt till honom med ett stålmannen-emblem och texten ?Supermorfar? och slog in i ett paket med kub-bilden. Min pappas respons? Att han skulle vänta med att ha på sig t-shirten tills barnet fötts för att han ?inte vågar ta ut något i förskott?... alltsåååååååå... pappor indeed.


    Haha, ja pappor...
  • Daphodil
    m94 skrev 2019-11-12 09:04:58 följande:

    Går in i vecka 13 imorgon och har först nu börjat må dåligt. Visst har jag varit sjukt trött och lite smått illamående vissa dagar men aldrig så pass att det påverkat mig. Senaste dagarna däremot så har jag mått piss, mår illa, ont i ryggen, migrän och värk i hela kroppen. Känner mig helt överkörd, hoppas det är tillfälligt. Man har ju hört att allt ska bli bättre vid vecka 12, inte sämre?! Någon annan som varit med om samma sak och kanske update på hur det gick för er och när/om det försvann?


    Jag har börjat må mer illa nu i v 17, så det verkar kunna komma och gå lite hur som helst!
  • Daphodil
    viljaa skrev 2019-11-12 15:23:22 följande:
    Grattis till frisk bebis!!<3 visst är det häftigt med ultraljud! till mig sa de inget om järntabletter, men äter sen innan nån multivitamin så är inte omöjligt att det redan är extra järn där i.

    Jag berättade för chefen dagen efter kub så att hon får tid på sig att hitta en ersättare till mig. Kändes mest rätt för alla parter, och så att hon också förstår varför jag är sjuk hela tiden (har fått världens sämsta immunförsvar sen jag blev gravid och har åkt på typ 3-4 förkylningar och uvi).
    Känner igen det där med infektioner hela tiden. Fick sjukanmäla mig två gånger med bara en veckas mellanrum, kändes sådär...
  • Daphodil
    malinmalan skrev 2019-11-12 21:05:01 följande:

    Här är en till som tyvärr måste lämna denna grupp.. Fick besked om missed abortion på KUB-ultraljud i förra veckan =(


    Beklagar verkligen. Stor kram
  • Daphodil
    viljaa skrev 2019-11-12 21:07:22 följande:

    Hmm jag har ju du kört nässpray (Nasin och nezeril) och på deras hemsida står det att man kan använda dem som gravid, så det är ju ett tips till dig! Ingefära skulle man ju tydligen undvika (hade jag ingen aning om), vill typ springa och kräkas nu för tog en sån ingefärsshot innan! UH oh. Aja, nu blir det inte fler i alla fall! Tack för heads up :)


    Haha ja denna förbaskade ingefärsshot. Gubben min ville vara snäll när jag var förkyld och köpte sån på tetra. Fick säga att det var jättesnällt men att jag faktiskt inte vågade dricka den...
Svar på tråden BF MAJ 2020